![]() |
SENLİ VE SENSİZ Yine bir sonbahar sabahıydı Beni terk ettiğinde Ağaçlar yapraklarını yeni döküyordu Bense nehre düşen kuru bir yaprak gibiydim Hayatın akıntısına kapılmış. ( Hayat çılgın bir nehirdi artık Ve ben solmuş kuru bir yapraktım Ve hayatı yeni tanımaya başlıyordum ) Seni tanıdım hayatım değişti sandım Oysa bilmiyordum bu aşkında, Her aşk gibi sonu gelmeyen bir şiir olduğunu Şimdi yine bir sonbahar sabahındayım Ve yine yalnızım tıpkı koyup da gittiğin gibi Artık senin yerini dolduran kadehler Bana seni müjdeliyordu İçtiğim her kadehte seni buluyordum Her mey bir sen oluyordu Ama yine beni terk edip gidiyordun İçtikçe ben sen oluyordum Bilmiyordum ne zaman değişeceğimi Bilmiyordum bende ne zaman biteceğini Ve güneş doğuyor sabah oluyordu Dünkü geceye isyan edercesine inatla doğuyordu güneş Beni bir daha koyup gitmezcesine Oysa vakit geçiyordu senli ve sensiz İstemese de o da gidiyordu Ve ben birçok sonbaharlar yaşadım Ömrüm yetmedi bir sen daha bulmaya Güneş yine batıyordu Ve Kadehler hala bana bakıyordu Sense yine benim oluyordun Günler hep aynı geçiyordu Sensiz ve çaresiz Ve ben hala bilmiyorum ne yapacağımı Belki daha çok bakacağım O boş kadehlere Boş gözlerle Belki daha çok sigara yakacağım Dumanındaki mavide yine seni bulacağım Ve sen bir duman gibi Yine gideceksin İşte hayat senli ve sensiz... |
Gece Mavi Sahile indim bu gece, aç kurtların dağdan inmesi gibi Yosun ölüsü kokan denize takıldı gözlerim Denizden hiç bu kadar nefret etmemiştim. Belki de deniz bile eskisi gibi olmadığından Oysa ki ne kadar çok severdim denizi Çiçeğin suya olan sevdası gibi, Oysa ki ne kadar çok severdim maviyi Ayın geceye olan sevdası gibi. Gece mavi...... şimdilik |
Küçük bir dünyanin içine gizlenmissin Sadece hissedebiliyorum seni Tipki senin beni hissedebildigin gibi Bazen bütün umutlarimi ,bütün sikintilarimi Oradan sana söylüyorum Tipki senin bana söyledigin gibi Içimizin karanligini bosaltiyoruz bazen Bazen de iki kelime saklayabiliyoruz Seni böyle hissetmek, seni böyle sevmek güzel Bir bakiyorum bir adim geliyor, Bir bakiyorum kilometrelerce uzaksin Geceleri seni düslüyorum yine Küçük bir makinenin içinden Biliyorum ayni yerdeyiz ayni seyi dinliyoruz Hissedebiliyoruz ayni seyi Elimde sana dair hiçbir sey yok Sadece yani basim da çalan minik bir radyo Bilmiyorum su an ne haldesin Ve de evin neresindesin Belki salon da koltuga oturmus, Belki odanda yatagina uzanmis Ayni seyleri düslüyoruz Gecenin bizim için hazirladigi güzelligi dinliyoruz Ben bu gece çok hüzünlendim Göz yaslarim yanagimda kaldi Bir ananin acisini paylasti göz yaslarim Bir sevgilinin siirinde duygulandim Ama bunlarin hepsinde seni düsledim Tipki senin beni düsledigin gibi erkan kültekin |
her şey yapılabilir bir beyaz kağıtla uçak örneğin uçurtma mesela altına konulabilir bir ayağı ötekinden kısa olduğu için sallanan bir masanın veya şiir yazılabilir süresi ötekilerden kısa bir ömür üzerine. bir beyaz kağıda her şey yazılabilir senin dışında güzelliğine benzetme bulmak zor sen iyisi mi sana benzemeye çalışan her şeyden bir gülden bir ilk bir sonbahardan sor belki tabiattadır çaresi senin bir çiçeğe bu kadar benzemenin ve benim bilinci nasırlı bir bahçıvan çaresizliğim anlarım bitkiden filan ama anlatamam toprağın güneşle konuşmasını sana çok benzeyen bir çiçek yoluyla sen bana ışık ver yeter bende filiz çok köklerim içimde gizlidir gelen giden açan soran bere budak yok bir şiir istersin “içinde benzetmeler olan” kusura bakma sevgilim heybemde sana benzeyecek kadar güzel bir şey yok uzun bir yoldan gelen tedariksiz katıksız bir yolcuyum yaralı yarasız sevdalardan geçtim koynumda bir beyaz kağıt boşluğu her şeyi anlattım olan olmayan acıtan sancıtan bilsem ki sana varmak içindi bütün mola sancıları bütün stabilize arkadaşlıklar daha hızlı koşardım severadım gelirdim gözlerinin mercan maviliğine sana bakmak suya bakmaktır sana bakmak bir mucizeyi anlamaktır sağa sola bakmadan yürüdüğüm yollar tanıktır aşk sorgusunda şahanem yalnız kelepçeler sanıktır ne yazsam olmuyor çünkü bilenler hatırlar hem yapılmış hem yapma çiçek satanlar bahçıvanlar değil tüccarlardır sen öyle göz sen öyle toprak ve güneş ortaklığı sen teninde cennet kayganlığı iken sana şiir yazmak ahmaklıktır bir tek söz kalır dişlerimin arasından ben sana gülüm derim gülün ömrü uzamaya başlar verdiğim bütün sözler sende kalsın isterim ben sana gülüm derim gül sana benzediği için ölümsüz yazdığım bütün şiirler sana başlayan bir kitap için önsöz sana bakmak bir beyaz kağıda bakmaktır her şey olmaya hazır sana bakmak suya bakmaktır gördüğün suretten utanmak sana bakmak bütün rastlantıları reddedip bir mucizeyi anlamaktır sana bakmak allah’a inanmaktır... |
Bir kıvılcım düşer önce Büyür yavaş yavaş Bir bakarsın volkan olmuş yanmışsın arkadaş Dolduramaz boşluğunu ne ana ne kardaş Bu en güzel, bu en sıcak duygudur arkadaş Ortak olmak her sevince, Her derde kedere Ve yürümek ömür boyu Beraberce elele, Olmasın hiç O ta içten gülen gözlerde yaş, Yollarımız ayrılsa bile, Seninle ARKADAŞ! yılmaz güney |
Veda dansı Mademki ayrıldık her şey son buldu, Felekten bir gece çalalım derim, Biz iki arkadaş buluşup senle, Son bir veda dansı yapalım derim. İzin ver rüyana girebilmeme, Saçına bir çiçek takabilmeme, Ağlama birtanem sakın bu gece, Tesellim olsun bu son veda dansı. Gözyaşın ıslatır yanan kalbimi, Ateşim kül olsun sönsün istemem, Bir ömür sürecek bahtsız sevgimi, Bir bakış bir nazar silsin istemem.. |
Ayrıldık Çaresiz Hata bende değil suç benim degil Sen istedin biz ayrıldık çaresiz Sevipte terk etmek insanlık değil Sen istedin biz ayrıldık çaresiz Ölürüm de senden ayrılmam dedim Her çeşit zorluğa ğöğüs gerdim Ben seni herkesten çok fazla sevdim Sen istedin biz ayrıldık çaresiz Aradığın neydi ne bulamadın Nimmete şükreden kul olamadın Yazık kıymetimi anlayamadın Sen istedin biz ayrıldık çaresiz Elveda dediğinde dünyam karardı Yüreğim burkuldu ruhum daraldı Bu ayrılık hangimize yaradı Sen istedin biz ayrıldık çaresiz Yalvarıp yakarmam fayda vermedi Kararmış gözlerin beni görmedi Seni durdurmaya gücüm yetmedi Sen istedin biz ayrıldık çaresiz Güner ölene dek unutmaz seni Sen mutlu ol artık düşünme beni Hakkım helal olsun öteden beri Sen istedin biz ayrıldık çaresiz |
yok yagan yağmur tanesi kadar bile hatırın yok bu sevgi sevkat sana çok bir incir çekirdegini dolduracak kadar bile umut yok bu hayat sana çok denizler kadar derin değilsin gözümde özel biri değilsin güzelim diye geçinirsin aynı mevsim gibisin yaz bitti önümüz sonbahar biliirsin ayrılıkların mevsimi dir sana bu ayrılık var bana yokkk yeter sana bu kadar mutluluk bana var artık sana yok....!!! |
Can Vereyim Güneş yüzlü nazlı yarim Gel yanıma kadan alim Dola kolların boynuma Kollarında can vereyim Yaklaş sana dokunayım Doya doya bakınayım Öpüp sevip koklayayım Kollarında can vereyim Şeker bal akar dilinden Sarayım ince belinden Bir su içerken elinden Kollarında can vereyim Ozan Güner sever seni Bak mecnun eyledin beni Kapatalım bu defteri Kollarında can vereyim |
Ellerimde Bir Göztaşı Ellerimde bir göztaşı, gözlerim boş gidiyordum Ne bileyim, bir damlanın böyle deniz olduğunu Şaştım, mavi bir fal gibi açılınca önümde Giritli bir ölümüm varmiş, bir balıkçı fitil gibi Patlayacakmış avucunda otuz çubuklu gençliğim Üç günde mi desem, üç gökte, üç kulaçta mı Ben ki, o camgöbeği çiçekler açan ağaç Kırılmaz bardaklar gibi tuzla buz olacakmış Ne zaman boğulsam böyle yosun kokuyordu ışık Sabahcı kahvelerde bir çiroz ötüyordu Ve dalgalarımı geçen o deniz söförleri Böyle uyur düşlere bindirmiş gemiler Uyuklar gibi üstünde mermer masaların Bir tahta parcasıydım, osmanlı bir kazadan kalmış Yüzüyordum, islam kaptanın ahşap ayağında Öbür tahtalara öbür insanlara doğru Cumhurdu murekkep balığı, simsiyah yüzüyordum Ne bileyim, bir korkunun böyle destan olduğunu Ağardım, nisanlayınca gece, ve yavrulayan yalnızlık Ya da ilk insanın doğduğu, öldüğü dağdi Moby Dick Nefes aldıkça filbahriler köpürüyordu sulardan Çanlar çalıyor kulaklarımda, yunuslar yarışıyordu Alyuvarlar, dolkuşları ve rüzgar midyeleri Dedim, dünya gibi bulut yok dünya üstünde Ellerimde bir göztasi, gözlerim boş gidiyordum Ne bileyim, bir türkünün böyle Veysel olduğunu Açıldım, çıkmaz bir sokak gibi, kapanınca denizde. |
| Saat: 00:32 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık