![]() |
*Her Bakışımda… Her bakışımda Ayrı bir yüz yüzün Her görüşümde Yeni bir aşk aşkım Gözlerimin gözlerine Her dalışı Nehrin aynı yerden Tekrar akışı Bir ayrı tat verir Dudakların her öpüşümde Bir başka sıcaklık hissederim Tenini her örtüşümde Mutluğu yeniden tanımlarım Şuh kahkahalarla her gülüşünde Bir başka salınma üretir bacakların Her yürüyüşünde Bütün sakiler dolaşır peşimde Bütün meyhaneler kapı açar bana Esrarını çözmek için Dilinden içtiğim badenin Divaneler koşar sana Seni her içişimde Yeni bir sarhoşluk gelir başıma Yeni bir aşk pay edilir her bakışıma Her bakışımda ayrı bir yüz yüzün Her sevişim ayrı bir aşk destanı |
Sen var ya! Edalı duruşunla gönlüme kapılar açılır, İliklerime buram buram kokun saçılır, Her dem zikir gibi dilde ismin anılır, Biranda karşıma çıkışın var ya...! Semahında boyun büksem ateşte yansam, Bakarken masum yüzüne biraz utansam, Sensiz mazinin saçını tutam tutam yolsam, Mühür gözlerini bana dikişin var ya...! Adımım yönelir hep aynı gölgeye, Gittikçe de düşürür bir garip köze, Kulağımda sesin yar dize dize, Kısık kısık 'bana gel' diyişin var ya...! Her girdiğim yolda senindir izler, Bir sözün aşkına kul köle eyler, Durulmaz karşında erir gönüller, Ölüyü diriltir bakışın var ya...! Derman oldu gelişin sarıldı yara, Seninle ayırdı gözlerim ak ile kara, Kapıldıkça sebepsiz o korkulara, Güvenle elimden tutuşun var ya...! Dökülür biranda gözümden yaşlar, Geçmişe ağıttır onca feryatlar, Can bulur sevginle ölü duygular, Yar diye diye beni sarışın var ya...! |
Gökyüzüne Merdiven Kurdum Gökyüzüne merdiven kurdum Sonsuzluğa tırmanır bedenimle yüreğim. Gelen sevgiyi alırım içime Yansıtırım bir ayna gibi. Gel gör bendeki seni Düşlere daldığın an Gerçeğe dönüşür düşüncelerin Çocukluğumun bir düşüydü Sana gönderiyorum merdivenimi Tırman baharı seyreyle Kır çiçeklerini der koy yüreğine. Gökyüzüne Merdiven Kurdum Gökyüzüne merdiven kurdum Sonsuzluğa tırmanır bedenimle yüreğim. Gelen sevgiyi alırım içime Yansıtırım bir ayna gibi. Gel gör bendeki seni Düşlere daldığın an Gerçeğe dönüşür düşüncelerin Çocukluğumun bir düşüydü Sana gönderiyorum merdivenimi Tırman baharı seyreyle Kır çiçeklerini der koy yüreğine. |
keyna !.. son yağmurla gelen cinnetim ! keyna !.. son yağmurla gelen cinnetim ! uykulu bir ölümün kayıtsız saatlerinde korku heykeli rüzgarın yüzünde çırpınırken ellerimden düşen hiçliğin parşömeni okunmuyor son habercinin ölüm fermanı, ölüler otağına asılacaktı oysa ulak... keyna !.. ne de az zamandır kendimle eyleşiyorum yüzyıl sonra böyle cinnet demlerimde... kırık bir testide sunuldu başım gözlerime şaşkın bakıyor(d)um öylece derin yüzüme, yılgın harflerle yazılacak tarih, gözyaşlarla aç bir kavmin parçaladığı son ezgi tırnaklar ucunda bu son rayihadan geçer cinnetim ruhum içre... keyna !.. yol boyu dizilir çocuklar bu son sahnede ellerinde parşömen ve ölüm hançerleri.. ses rituellerinde buluşur dudaklar aminlerle bir daha serilmez gök/yüzüme yıldız kervanı hadsiz bir yazı, bakire perçeminden alev kardelenler acı taşır parmaklarımdan ruhuma sabrımı taşıran bardak avucumda yanıyor keyna !.. keyna !.. dikilsin harflerden ölüm barınağı mezarımın üstüne ben ki, ölümlere aşina cinnet geçiren köle çocuk!.. |
Sen Vardın Ve Şimdi Yoksun Sen vardın Sen vardın benimle Gündüzümde gecemde Sen vardın düşümde Hayalimde ümidimde Sen vardın içimde Kalbimde sevgimde Sen vardın gözlerimde Özlemimde hasretim de Sen vardın çiçeklerde Lalelerde güllerde Sen vardın yüreğimde Tenimde bedenimde Sen vardın dilimde Kelimelerde sözlerde Sen vardın kaderimde Aşımda ekmeğimde Şimdi yoksun Şimdi yoksun bende Ne gündüzümde ne gecemde Şimdi yoksun düşümde Ne hayalimde ne ümidimde Şimdi yoksun içimde Ne kalbimde ne sevgimde Şimdi yoksun gözlerimde Ne özleminde ne hasretinde Şimdi yoksun çiçeklerde Ne lalede ne gülde Şimdi yoksun yüreğimde Ne tenimde ne bedenimde Şimdi yoksun dilimde Ne kelimelerimde ne sözlerimde Şimdi yoksun kaderimde Ne aşımda ne ekmeğimde. |
Tek Yürekteki İnsan Siluetleri Sokağın kuytusunda karanlıkta bir çocuk... /Ürkek, masum, ağlamaklı/ Oyunların içinde oyuncak olmuş çocuk... Titrek çarpan yüreği söylemekte ninnisini sinmiş dinlemekte... Yokuşun başında günbatımında bir adam... /Yorgun, terli, ağlamaklı/ Her yükü bir öncekinden ağır beli bükülmüş, başı eğilmiş adam... Gözleri yokuşun tepesine takılı zorunlu adımlarını acılı atmakta Mumların arasında gecenin ayazında bir kadın... /Dalgın, sevdalı, ağlamaklı/ Hüzünleri asılı duvarlarda Umutlarını savurmuş kadın... gül yaprağının üzerinde mum kokusunda dans eden anıları izlemekte Bir çocuk... Bir adam... Bir kadın... /Umarsız, umutsuz, ağlamaklı.../ Tek yürekte sürdürmekte hayatlarını. |
Sen Vardın ya Sen vardın ya bir zaman Yaşamak böyle değildi Gözlerindi ruhumu okşayan Kokladığım hava nefesindi Bir başka candım sende yaşayan O sen böyle değildi Sen bir başkaydın o zaman Sen vardın ya bir zaman Dünya böyle değildi Her sabah kalbime bir kuş konardı Yüreğimde büyüyen yangın sendin Sen sevdikçe yanar yanardı Sen varken dünya böyle değildi Sen bir dünya idin o zaman Sen vardın ya bir zaman Yaşamak oydu işte, sevmek o Ellerimi alevler içinde tutardın Geçer karşımda saatlerce bakardın Bir gün yağmursan, bir gün kardın Yaşamak sendin, sevmek sen Sen dopdoluydun o zaman Sen vardın ya bir zaman O zaman yaşamak vardı ölmemecesine Gözlerinde şiirler okunurdu daima Bir kalp çizerdik buğulu bir cama Su gibi dökülürdü saçların avucuma Sen var mıydın, hayal miydi o yaşamak? Sen miydin ömrümce yaşadığım tek zaman? |
Unutamam Niye sever ki gönül, bir gönlü bir ömür. Neden sevginin ateşini hep gözyaşları söndürür. Niçin hapsolur karanlık bir kalbe duygular Niçin tükenir tek tek sevgi ile beslenen umutlar. Belki bir isyan, bir feryat, beklide bir yakarış, Boşluğa söylenen bir şarkı bu, manası ise yalvarış. Yağmur damlası gibi bulutlardan sıyrılıp gelen bir duygu, Fakat denize düşüp de kaybolmak istemeyen bir sevgi bu. Umudun ve neşenin terk ettiği bir sevgi var bu yürekte, Sessizce yok olan hayallerin acısını kalbinde hissetmekte. Hani olur ya belki dönersin diye yolunu gözlemekte, Gözlerinin esiri olmuş hıçkıran yüreğim hep seni beklemekte. Yıllar geçse bile unutamam sesini, gülüşünü ve seni, Dolduramaz hiç kimse kalbimde sana ayırdığım yeri. Sevdanın yoluna düştüm, dönüşü yok geri. Aklımdasın, unutmadım, unutamam asla seni… |
BİR BİLSEN HALİMİ Silüetin girdi odama ilkönce Kokun yayıldı istemsiz sevince Papatyalar doldurdu dünyamı baharca Bilincim sükut etti ellerini görünce Sümbülleri koklattın bana geceler boyu Şarabını içiyorum kadehler dolu Bedenimden fışkırıyor kankırmızı ateş Özlemim dinmez ki sensiz doğarsa güneş Yayıldı hoyrat dudakların tenime Yaban dikenleri yırtarcasına göğsümü Kanaya kanaya arzuladım sevişini Kuytularımı delirten sevdalı sarışını Erimiş lavlar misali akıyor gönlüm yoluna Koydun beni amansız çile koyuna Koynunsuz yatak ısıtır mı beni Dokuyorum seni günlere, gecelere, sabahlara Kulağımda nağme nağme yayılır avâzın Kalbimde ötelerin mabedi olmuş mekanın Rüzgar seni taşıyor nisan yağmuruyla Kokunu, ıslağını, demini...taneleriyle... Hadi gel artık duramıyorum sevdaçiçeği Susuz kalmaz bilirim aşkımın seli İki ten girmiş yumak bir ruha Şifasız dertteyim, halimi bilirmisin sevgili... |
Sen Varsın Benden çok uzaklara gitsen de Bu şehri duyduğunda, beni lanetlesen de Seni mantığımla hiç ama hiç sevmesem de Gönlümde ki,şu taa içimdeki yerde teksin sen... |
| Saat: 13:24 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık