![]() |
utanamıyorum ağlamaktan benim şu andaki tek avuntum seninle aynı şehirde olduğumu bilmek tek kuytum, bu kadar yakınındayken ellerini tutamamak , tek umudum ise sokaklarında haykırdığım şarkılara eşlik etmendir. şimdi anılarla sabahlıyorum yıllardır olduğu gibi gözlerini anlamaya çalışıyorum artık karanlığada kızmıyorum simgesi oldu gençliğimin. inzivaya çekilmiş bir aşığın tek tutkusu, belkide yaşama sebebi olan bir ihtimal karşılaşırız istemiyle yargılanıyorum gözlerime müsaade etsem taşırırmı buraları bilmiyorum ama seni gördüğü anda taşınacağı belli bahara şimdi en tatlı sözlerimi hapsettim içerime, engüzel gülüşlerimi sakladım içimde güneşler büyüttüm, umutlar besteledim hepsi azad olacak senle artık gitmememi söyle , sıkıldığını söyle yalnızlıktan ve özlediğini söyle eskileri lütfen, sadece fotoğraflarda gülüyorum utanamıyorum ağlamaktan ... |
biliyor musun yıllar Biliyor musun yıllar sonra Kalbim bir gül için yanıp onun için çarpacak Yine geceleri sabahlara kadar Şiir defterimin sayfalarında kaybolacağım Yeniden aşk şiirleri yazmaya başlayacağım Belki de hasret ateşiyle yanıp Senin için geceler boyu ağlayacağım |
HEP BENİM PAYIMA İHANET DÜŞTÜ Köprüydüm geçenler kör sandı beni Sırtıma binenler yer sandı beni Candan sevdiklerim el sandı beni Hep benim payıma ihanet düştü Güvercindim gökyüzünde salındım Bir buğday tanesi buldum sevindim Şahin pençesine düştüm bölündüm Hep benim payıma ihanet düştü Ben bir kayıp idim soranım yoktu Yiğittim arkamda duranım yoktu Düştüyümü sanıp vuranım çoktu Hep benim payıma ihanet düştü Keşke taş olsaydım diye düşündüm Yağmur yağdı dolu vurdu aşındım Toprak olup elden ele savruldum Hep benim payıma ihanet düştü Bilgin idim her sözümde yanıldım Aslan idim çakallara yenildim Altın idim tunç yerine konuldum Hep benim payıma ihanet düştü |
Deli eder beni Yazmak için karar verdim Yazmamayı çok isterdim Benim yârim benim derdim Kaşı, gözü güzel ama Sözü deli eder beni Ne hayaldeyim ne düşte Ne kavgada ne dövüşte Her şey başka görünüşte Dışı yüzü güzel ama Özü deli eder beni Onsuz geçen gün karadır Yokluğunda hep aratır Becerikli hamarattır Aşı, tuzu güzel ama Bazı deli eder beni Her gördüğünü alacak Aradığında bulacak Onda her şeyden olacak Kuşu, kazı güzel ama Tarzı deli eder beni Gece gündüz kollar beni Bazen evden yollar beni Düşünceye salar beni Başı, pozu güzel ama Nazı deli eder beni Hem nazlıdır hem inatlı Genelde çok itaatli Geçer hayat acı, tatlı Kışı, güzü güzel ama Yazı deli eder beni Bal der bunlar yazılacak Biliyorum kızılacak Yazın bahçe kazılacak Taşı, tozu güzel ama Kazı deli eder beni |
senin için... Seni düşünürken……, uykusuz gecelerde 1 yıldır seni düşünürken, Bir bülbül gelir yüreğimin ucuna konar. Bir gül açılır ansızın, Bir lale sinsi sinsi kanar kalbimin üzerinde, Seni düşünürken……, bir çam ağacı tepeden tırnağa donanır. Deliler gibi dönmeye başlar, Döndükçe, siyah saçların dalgalanır. Çekirdeği henüz süt bağlamış bir kiraz kesilir ağzımda, Dokundukça |
SENDE ACTIM GÖZLERİMİ Seni tanıdım, gunes dogdu |
TUT ELLERİMDEN Sırat'tan incedir sevda köprüsü Beraber geçelim tut ellerimden. Niyet ak güvercin, vuslat gökyüzü Beraber uçalım tut ellerimden Gönüldeki birlik kalkandır dışa Aldırma ayaza, yele, yağışa Giden ilkbahara, gelecek kışa Beraber göçelim tut ellerimden. Birleşmek üzredir şafakla gurûp Korku beklenilmez kapıda durup İster zehir olsun, isterse şurup Beraber içelim tut ellerimden. Çağır hayallerin en ötesini Yakından duyarsın aşkın sesini Sonsuz mutluluğun penceresini Beraber açalım tut ellerimden. Hatırla kaybolan hatıraları Elmastan ışıklı, altundan sarı Zaman tortusundan işte onları Beraber seçelim tut ellerimden. Şüphe "başlangıç"tır, karar "nihayet" Zamanı zamana etme şikayet Kaçmak kurtuluştur diyorsan şayet Beraber kaçalım tut ellerimden |
HEP BENİM PAYIMA İHANET DÜŞTÜ Köprüydüm geçenler kör sandı beni Sırtıma binenler yer sandı beni Candan sevdiklerim el sandı beni Hep benim payıma ihanet düştü Güvercindim gökyüzünde salındım Bir buğday tanesi buldum sevindim Şahin pençesine düştüm bölündüm Hep benim payıma ihanet düştü Ben bir kayıp idim soranım yoktu Yiğittim arkamda duranım yoktu Düştüyümü sanıp vuranım çoktu Hep benim payıma ihanet düştü Keşke taş olsaydım diye düşündüm Yağmur yağdı dolu vurdu aşındım Toprak olup elden ele savruldum Hep benim payıma ihanet düştü Bilgin idim her sözümde yanıldım Aslan idim çakallara yenildim Altın idim tunç yerine konuldum Hep benim payıma ihanet düştü |
KADIN + GÖZYAŞI Küçük bir erkek çocuk, annesine sordu: "Niçin ağlıyorsun?" "Çünkü ben kadınım." Diye cevapladı annesi. "Anlamadım!" dedi çocuk. Annesi, çocuğu kucaklayıp "Hiç bir zaman anlayamayacaksın!" dedi. Babasına "Baba, annem niçin ağlıyor?" diye sordu. Babanın cevabı: "Bütün kadınlar sebepsiz ağlayabilen yapıdadır" oldu. Küçük çocuk büyüdü, yetişkin adam oldu, halâ kadınların niçin ağladıklarını keşfedemedi. Nihayet öldükten sonra cennete gittiğinde Allah'a sordu. "Allahım!" dedi: "Kadınlar niçin bu kadar kolay ağlayabiliyorlar?" Allah:"Ben kadınları özel yarattım! Tüm yaşamın ağırlığını taşıyabilecek kuvvette olmasına rağmen başkalarına teselli verecek kadar yumuşak omuzlar, doğumun acısına olduğu kadar doğurdukları evlatlarının nankörlüğüne dayanabilecek iç kuvvetini verdim. Başkalarının kuvvetinin kalmadığında; devam edecek azmi, ailesinin hastalığında; yorgunluğa pabuç bıraktırmayacak kudreti verdim. Her türlü şart altında, hatta kendilerini çok kötü incitseler de, çocuklarını sevmek duygusallığını verdim. Bu duygusallık her yaştaki çocuklarının yaralarını sarmalarına, sorunlarını dinleyip paylaşmalarına yardım ediyor. Kocalarını tüm kusurlarıyla sevmek kuvvetini verdim. Onlara iyi bir kocanın eşini asla incitmeyeceğini fakat bazen destek ve kuvvetini deneyecek davranışlarda bulunacağını anlayacak duyarlı bir zeka verdim. Tek zayıflık olarak kadınlara bir gözyaşı verdim... Tamamen kendilerinin sahip oldukları, ihtiyaçları olduğunda kullanmak üzere. İnsanlık için bir gözyaşı..." diye cevapladı... Kadını güzel yapan şey ne saçı, ne vücudu, ne de kendini ne şekilde taşıdığıdır. Kadını esas güzel yapan sevgisini paylaşabilmesi, fedakarlığı, sorumluluğu, anlayışı, sadece bilgiye değil aynı zamanda kalbe de yönelik aklıdır. |
BELKİ SEN YOKSUN Belki de sahiden bırakacaksın beni. belki de ben bırakılması elzem en zararlı alışkanlığım. Belki bir hata idi benle olmak ve hayaller kurmak. hayallerin hepsi de işkembe-i kübradan sallanmış şeyler ki sırf belki de sırf senin ellerini tutmak ve ensene arkadan bir öpücük kondurmak için belki de. belki de dünya zaten dönmüyor, ve Pakistan'da binlerce kişi ölmedi depremde ve donmuyor kalanları. Şırnak'ta sevgi yok belki de, elleri ve yüreği olan bir sevgi. belki de küre zaten yok ve zaten ısınmamakta yüreği, erimemekte buzulları, yükselmemekte denizleri. Telef edilmiş kuşlar, ve hatta kuş gribi yok belki de. Belki gökyüzü bile yok. Belki sen yoksun, belki de ben. Belki ve belli ki biz yokuz sade bu dünyada, sevgi var bizden öte öteden beri. |
| Saat: 18:25 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık