![]() |
Cahilsin; okur öğrenirsin. Gerisin; ilerlersin. Adam yok; yetiştirirsin, günün birinde meydan çıkıverir. Paran yok; kazanırsın. Her şeyin bir çaresi vardır. Fakat insan bozuldu mu? Bunun çaresi yoktur. Ahmet Hamdi Tanpınar |
Dün canım olan Yarın düşmanım olmaz benim Yaşananların hatrı hep Saklı kalır.. Hatıraları hep sorulur Selamları hep alınır Sildiklerım vardır birde... Onlar yanlışlarım ve Pişmanlıklarımdır Adları anılmaz hatıraları sorulmaz Sadece beddualarımdır Vicdanla birlikte Şeref ararım Sevdiklerimde.. Her zaman doğru deildir elbet seçimlerim Zaman gelir Şerefsizleride severim... |
canım dostum bu senin için.....(K) Dostları olmalı insanın, Aynen gemilerin limanları gibi Zaman zaman uğradığın Yükünü boşalttığın Dalgalar dininceye kadar beklediğin koynunda Sonra açık denizlere uğurlamalı seni, Geri döneceğin günü bekleme umuduyla Bazen rüzgâra o açmalı yelkenini Yanağına konan bir öpücüğün coşkusuyla Halatlarını çözmeli Seni çok ama çok özlemeli Dostları olmalı insanın, Ermiş, bilge, hayatı ezbere okuyabilen Düşünmediklerini düşündüren Seni bir cambaz ipinde güvenle tutabilen Gerektiğinde senin için ateşi yutabilen Yolunu ısıtan ustan olmalı, Şekillendirmeyi öğretmeli hayatın çömleğini Sana vermeli soğuk bir kış gününde Üzerindeki tek gömleğini… |
Değişen ben değilim değişen zaman Bu sabahda yanlıs uyandım Ne beni seven nede merak eden birinin olmadığını bilerek Taki karkarşıma sen çıkana kadar.. Hiç sevmedim kimseyi senin kadar bu hayatımda Yüreğim yanmadı hiç bu kadar Ama sen hazırsın gitmeye Herzaman herkesin yaptığı gibi... Aşklarım oldu hemde uğruna ölebileceğim aşklar Ama en çok seni sevdim Artık gitme demiyeceğim sana Senden öncekiler gibi...Sende anlamadın Beni güzel hatırla!!.. Hazırım ben yanlızlığa Ne de olsa alışmıştım çoktan yanlız uyanmaya Değişen ben değilim değişen zaman Sana en yorgun sabahlar..uykusuz geceler bıraktım Söylenmemiş 'merhabalar' sakladım her köşeye Vedalar bıraktım duraklara Ne ararsan bir sevdanın içinde fazlasıyla bıraktım ardımdan.. Ne olur sil gözyaşlarını beni güzel hatırla!!.. Mutlu olduğun anları getir gözünün önüne Yalandan da olsa.. Şaşırtmayı severim biliyorsun.. Buda son süprizim olsun Son kez söylüyorum 'seni seviyorum' Kusursuz bir aşkdı bu sana büyüttüğüm Sen ne yaşadın bilmiyorum Seninle yaşanan günleri ateşe veriyorum GİDİYORUM... |
Kırmızı Gül Geçen yıl sonbaharda, Kırmızı bir gül, Bırakmıştım kapına, Onu alıp kokladın mı, Kurutup koynunda sakladın mı, Baktıkça beni hatırladın mı? Kırmızı gül aşkı anlatırmış, Aşkımı anlatabildim mi? Bu sonbaharda da, Kırmızı güllerle geldim kapına, Binlerce kırmızı gülle, Evini gül bahçesine, Yüreğimi aşk cennetine Çevirecektim... Kapın kapalıydı, Sen yoktun, Gitmiştin, Kırmızı güller kaldı elimde, Bir acı var yüreğimde, Kırmızı güller kurudu, Sahipsiz öksüz kaldı, Bense bi çare, Kapında nöbetteyim hala... |
Başlıksız ve Zamansız... gülüşünü katınca zamana zaman zamansızlığa bürünüyor ifadesizlikler alıp götürüyor kelimeleri ve cümleleri sıralanmayan dizeler karışıyor aklıma düşlerim dökülüyor yollara yollarda buluyorum kendimi kaldırımlara atıyorum ezilmemek için bir taksinin tekerleği altında. su sıçrıyor ıslanıyorum ıslanıyorum zamansızlığın içinde zaman güneşe dönüyor ve ben ıslaklığımla düşüyorum bir yatağın kenarına yorgun ve üşüyerek yorgansız yatıyorum gece yıldızlar doğuyor üzerimde çatısını atıyorum evin gece beni sarıyor yıldızlara bakıyorum yıldız oluyorum Yıldızlar ise ışığım ve ikimizde soğuk gece... |
Arama Sorma Beni Gayri hiç arama sorma ne olur Açtığın bu yara kapanır birgün Deli gönül başka birini bulur Belkide adını unutur birgün Geceleri girme benim rüyama Güneş olsan ışık verme dünyama Yeter artık onurumla oynama Kırdığın bu kalbim düzelir bir gün Helallık dileme helaldır hakkım Kin ile nefretten ben çok ırağım Arada bir çınlar iki kulağım Adımı anmasan kesilir birgün Hayat sermayesi elbet bitecek Güner'de fanidir düşüp ölecek Herkes ektiğini er geç biçecek Amel defterini görecek birgün |
Gözyaşı Gözyaşlarımı akıtsam, onlarla bir ırmak oluştursam. Coşsam, çağlasam, kirlenen yeryüzünü kaplasam. Durmak bilmeyen korkusuz cengâver misali, saldırsam. Her tarafı sarsam, her şeyi o an içerisinde alıkoysam. Zamanı durdursam, bir an içerisinde her yöne aksam. Mazluma, darda kalmışa, su olsam, as olsam. Zalime, ihanet edene, sel olsam ve boğsam. Temizlenir mi yeryüzü gözyaşlarımı akıtsam? Bitermi bu işkence, mazlumla beraber bende ağlasam? |
Çılgın zamanlarda yaşamak bize düştü, Ölümün acımasızlığı her zamankinden beter… Gidenler, gelenler, düşenler. Zaman sonsuzluğunu anlamayanlar.. Düştük yola güzel şeyler bulmak umuduyla.. Işıklarıyla büyük şehirler yol oldu bize iz sürdük yalnızlığa... |
Sessiz Gemi Artok demir almak günü gelmişse zamandan Mechule giden bir gemi kalkar bu limandan. Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol; Sallanmaz o kalkışta ne mendil, ne de bir kol. Rıhtımda kalanlar bu seyahetten elemli, Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli, Biçare gönüller! Ne giden son gemidir bu! Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu. Dünyada sevilmiş ve seven nafile bekler; Bilinmez ki giden sevgililer dönmeyecekler. Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden, Bir çok seneler geçti; dönen yok seferinden. |
| Saat: 10:46 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık