![]() |
Giderken yağmur vuruyordu camlara Yağmurun sesine karışmıştı ayak seslerin Çaresizliği ve umutsuzluğu yaşayan biri kalmıştı geride Ve ben, ve sen, ve sevgi ya aşkımız? Bitmişti... Hepsi bitmişti... Geride ise küllenmeye başlayan bir aşkta Hala bir rüzgar bekleyen Bir ateş parçası kalmıştı Ve bir rüzgar bekliyordu yeniden alevlenmek için İlk ayrılıktı bu... İlk aşk ve ilk ayrılık... Giderken sessizliği öğrettin bana Giderken hüznü öğrettin Hiç gelişin olmadı zaten... Bazen içimdeki umut bir mum oldu Karanlık gecelerde seni aramak için Lakin rüzgara karşı yürüdüğümün farkında değildim... Ve şimdi... Her yağmur sesinde seni düşlerim Her yağmur sesinde seni özlerim Ve hala giden sevgili seni beklerim Seni beklerim... Yağmur yüreklim... |
CADDEYE DÜŞEN YALNIZLIĞIM Sessiz bir yağmur yağar, yedi tepesi ıslanır İstanbul'un. siyah siyah bakar gözlerimiz... çingene bir çocuğun, sokak başında; kirli ellerinin dokunduğu, akortsuz keman tellerinden çıkan sesler; dökülür kaldırımlara; taşlara konar gözlerimiz... buz beyazı bir ay doğar; ışıkları yayılır gecenin karanlığına. elleri cebinde bir adam yürür yalnızlığına. çöp karıştıran köpekler bacaklarına dolaşır. bir eski sevdayı arar gözlerimiz... yağmur değer saçlarına, erozyona uğramış gibi duyguları; kayar gider yüreğinden. Taksim'in orta yerinde ıslanır anılar. şimdi gitmek zamanıdır. ışığını yitirir solar gözlerimiz. caddenin aydınlığı geride kalır, keman duyulmaz, yedi tepesi ıslak İstanbul'da, gece başlar; yastıkta ağlar gözlerimiz... |
İki Gözüm Sağ gözüm seğriyor Hayırdır inşallah Sol gözüm seğriyor Hayırdır inşallah Gözün aydın iki gözüm İki gözüm geliyor Geliyor inşallah.. |
Olesiye Seviyorum Bana gel Kendinle beraber Kalbini de getir Sonra umutlarını Sonra dualarini Ve hic bitmeyen Ve hic bitmeyecek olan Askini da beraberinde getir bana.. Maviyi sevdimse senden Dalmissam hayale senden Senden hep kendimden gecmisligim.. Simdi hasretini kokluyorum Senin yerine, Seni oylesine degil Olesiye seviyorum. ZEYNEP |
Siz ne güzeldiniz benimle bilemezsiniz A harfinden bir çarşı güneşi yüzünüzde Helene uyruklu bir rüzgardınız her şiirde Benimdi, Ronsard'in bir ülkesiydi yeriniz. Şimdi kimbilir İstanbul'sunuz değilsiniz Bir f'diniz Önyasalarda o şey evlerde Şimdi nasıl bir yalnızlık eser yüzünüzde Uzun sular olur duymak gibi birşeydiniz. Şimdi h, şimdi M sesi ilk nasıl karanlık İpek gibiydiniz iyisi mi anlatmamalı Ben yoktum ya yoksunuz bakın artık. Şimdi nasıl bir yalnızlık vuran benden Şimdi şiirlerde benim yazdığım sıkıntı Bayılırsınız bir rüzgar oynatsam ülkemden. |
Oyle ki yuregim sende agliyor Bir yaz yagmuru vardi disarda Eylule calmisti gonul havamda Her damla andirir aski sevdamda Oyle ki yuregim sende agliyor. Sardunyalar gibi suya hasretken Camın buğusuna adın yazarken Gözlerim an ve an seni ararken Bir baktım yüreğim sende ağlıyor. Bir gulun gozuyle aski bulmusken Bulbul cıglik atip bizi izlerken Gonul defterime adin kazarken Bir baktim yuregim sende agliyor. Yoklugun bir yara gibi kanarken Dusumde gozlerin beni tararken Gunlere aylara ceza yazarken Bir baktim yuregim sende agliyor . Sende agliyor,sende agliyor Sensizlik biricik yurek dagliyor. Sende agliyor sende agliyor Yagmurla kendini sana adiyor. Sende aglıyor sende agliyor Bu gonul yurekten sende agliyor. ZEYNEP |
İzmir, benim güzel ve sevgili şehrim, Eğer birgün senden uzakta ölürsem, Beni buraya getirmelerine izin ver Ama beni mezarıma doğru taşırlarken, Onların ÖLDÜ demelerine izin verme. Sadece kucağında UYUDUĞUMU söyle Sevgilim. |
SEVİ ŞİİRİ Ben senin en çok sesini sevdim Buğulu çoğu zaman,taze bir ekmek gibi Önce aşka çağıran,sonra dinlendiren Bana her zaman dost,her zaman sevgili Ben senin en çok ellerini sevdim Bir pınar serinliğinde,küçücük ve ak pak Nice güzellikler gördüm yeryüzünde En güzeli bir sabah ellerinle uyanmak Ben senin en çok gözlerini sevdim Kah çocukça mavi,kah inadına yeşil Aydınlıklar,esenlikler,mutluluklar Hiç biri gözlerin kadar anlamlı değil Ben senin en çok gülüşünü sevdim Sevindiren,içinde umut çiçekleri açtıran Unutturur bana birden acıları,güçlükleri Dünyam aydınlanır sen güldüğün zaman Ben senin en çok davranışlarını sevdim Güçsüze merhametini,zalime direnişini Haksızlıklar,zorbalıklar karşısında Vahşi ve mağrur bir dişi kaplan kesilişini Ben senin en çok sevgi dolu yüreğini sevdim Tüm çocuklara kanat geren anneliğini Nice sevgilerin bir pula satıldığı dünyada Sensin,her şeyin üzerinde tutan sevdiğini Ben senin en çok bana yansımanı sevdim Ben de yeniden var olmanı,benimle bütünleşmeni Mertliğini,yalansızlığını,dupduruluğunu sevdim Ben seni sevdim,ben seni sevdim,ben seni… |
Yorgunum Sensizken ne saz ne sarki ne turku isterim, ne duygu ne de haz isterim,sen yak beni baska ne ates isterim, gelmezsen ne bahar ne de gunes isterim.) Oyle yorgunum ki Gel otur yanima konusalim Yarim bıraktigimiz Heyecani Sevinci Kayitsiz sartsiz konusalim Ne olsa Ay cikmamis Yagmur yagmamis Benden biliyorsun anlatayim Dipsiz kuyu gordun mu sen hic İcine tas atarsinda ses gelmez icinden Korkusundasindir İcine bakarsin Cekiciligi vardir Kahredici yalnizliginda Bilinmeyen geleceginde Haykirsan sesin geri gelmez Deli eder insani dipsizlik Oyle yasadım yasantimda Hadi gel yanlıs yaptik Sevmek zamanı simdi aydinlik Yanlis yapsak da gecmise Dokunalim Sevmeyi ogrensin tum yabanlar ZEYNEP |
tek dileğim, kalbim sende dursun... artık hatrını merak edenin yok! yalnızdım ve yalnızdın şimdi de değişen hiçbirşey yok! kalbim sende dursun... ağzından söküp aldığım sözcüler iademdir geri çekiliyorum.. sensiz bırakıyorum kendimi, senin için! hiç girmediğim hayatından hiç sevmediğim hayatıma dönüyorum; sen rahat ol! artık gözü kör sevenin yok, yalnızca, yanında yok! bir şiire aşıktın sen artık şiirinin hasetçisi ve gıpta edeni yok ancak ve ancak, iyi dileklerin seni bulmasını dileyebilirim söylenecek ne başka söz var ne de gidilecek başka bir yol! kendi kendime anlatırım seni olmayanı yâd ederim.. artık umursamadığın herşeyi yapanın yok! her gün biraz daha iyi gördüğüm için "senden beni" uzaklaştırıyorum yakınından kendimi! kalbimi alamıyorum, sende dursun alışmış yerine dönmek, onun için kan kaybı demek! rahat ol! artık kıymetsizin YOK! |
| Saat: 20:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık