![]() |
Ozluyorum Cok oldu gozlerinden ayrilali Dokunusunu hissetmeyeli, Aglamayali,mutlulugu hissetmeyeli. Sen benden uzakta olsan da, Yuregim yureginle umudun olayim. Gel yanima gel, sıcakligina hasretim. Ozluyorum her saniye ellerini, dudaklarini. Ne hayalin ne fotoğrafın yetiyor, Ben bile bana yetmiyorum. Seni ozlemeye devam edeceğim, Her an sevmeye de... Dokunuslarinin hayaliyle mutlu oluyorum, ZEYNEP Gozlerimdeki senle guluyorum, Seninle yasiyorum Seni COK ama COK SEVİYORUM... |
Başkadır Bülbül gibi zar ederim fıganım başkadır benim her güzeli yar ederim sultanım başkadır benim Yolcuyum handan giderim göçüm bir başkadır benim gurbet elde ah ederim suçum bir başkadır benim.. Aşkın sazını çalarım telim bir başkadır benim gece gündüz hep cağlarım selim bir başkadır benim İki ayakla yürürüm yolum bir başkadır benim iki gözümle görürüm körüm bir başkadır benim İNCE'yim ince söylerim, dilim bir başkadır benim ateş ile dans eylerim külüm bir başkadır benim |
http://css.ait.iastate.edu/Present/Photo/Appl/Classdata/rose.gif Gül gül ki dudağın pembe bir güldür dikensiz Gittin beni güller bile güldüremedi sensiz Gül gül ki dudağın bana sevgi versin Acaba ismim dudaklarında kaldımı dersin |
sevmek yüreğini çıkraıp sevdiğinin eline koymak. sonra derin derin dalmak göz bebeğine, şiirler söylemek nazım hikmeti anmak daha sonra sevdiğini gözünden düşen damlayı silmek aşık olmak emek ister onu hissetmek der alim daha sonra cesaret der bir çığlıkta haykırmak su kenarında veya yanlız başına duran bir ağacın dibinde. seni seviyorum seni seviyorum... |
ZAMAN AŞMA KENDİNİ Zaman aşma kendini..... Sualleri bir yana bırak.. aldatılmışlığını, kapıp gittiğin aşkın adını göm geçmişe... Sade bir yarın çiz düşlerinde ve beni sil bugünden...... belki geleceğe yazarsan adımı,unuturum.... Zaman aşma kendini, hayalet sevdalar senin olsun.... çizgilerin belirginliğinde kaybet adımı... İşlediğin cürümlerin haddi hesabı yok... Aklamaya çalışma sevdalarını... Zaman aşma kendini.... Ağır aksak timur misali Her işin yarım,her işin zamansız.. Güç bela,toparlasam da ardını Zorlaştırıyorsun her ayrılığı... Zaman aşma kendini.. Kaygılarını sıkıştırdın yüreğinde, Bıraktım kendi haline kırdıklarını İşlemiyor dedikçe sevdalar Kusuyorum geceleri,unuttuğun adları Zaman bil haddini,dur yatağında... Çizme yüzüme yaşlanmışlığını... Aktığın yıllara veriyorum saygısızlığını... Gençken daha kolaydı taşımak sırtımda Şimdi kaldıramaz oldum ağırlığını.... |
Hiçbir yerinde yok asaletin ibresi Sesinde kamaşmasında tensel bir büyünün Atlas hani libas ve kuytu bakışlı mavi gözlerin Sanki hepimize bütün şiirleri hala fısıldayan Bir eski büyük şairmiş gibi Aşk bir erken didişme bir sorgu sualmiş de Mezbele ve yaralıymış eski yaraların yeniden kanamasından Hiçbir yerde yok asaletin ibresi Bir adamın yüzünde ya da yalana çok benzeyen Bir doğru sözünde belki..... Saçlarının çevriminde ıslak bir beyaz kadının Yüksek rakımlı göllerin buzul saflığında Ve kokusunda çiçeklerinin kanirej’in Elbet şiir olacak şairin tesellisi Ve en kötüsü bile işe yarayacak aşklaşmaların Yazana değilse bile okuyana faydalı "bak aynı başına gelmiş adamın benim başıma gelen" O da üzülmüş aynı benim gibi .... Benimki daha acıklı değil onunkinden, Fiyakalı değil onun acısı benimkinden.. Sade güzel olan kelimeler.. Sade kelimeler... Kelimeler.... Sen aşka aşıksın müsaitsin gördüğünü abartmaya Biz olsa olsa bir müddet aşklaştık aşkım aşık olmadık Bir elim sana uzanır, öteki berikinin zaten elinde Bırak yoluma gideyim bildiğimce Yabancısı olduğum bir şey değil yabancılar Baktım yerlisi yabancısı aşağı yukarı hepsi benzer erkekler.... Eğer bir söz, bir ses bekliyorsan bu adamdan İçinde hiç gönderme isteği bulunmayan bir git Lazımsa eğer... İşte orada duruyor... Ağzımın bir yerinde... Almak ister misin dilini sokup aklıma Sana ait olan herşeyi bir nefeste Bir göz yumma anında Bir soğuk telefon konuşmasında Geri alabilir misin? Seni benden geri alabilir misin? Kovabilir misin beni senden? Sevgilim.. Yoksa sen, Sevgilim olmayabilir misin?.. |
Aşk ve Düş içinde parantezlere sıkıştırılmış hayatlar olmayan ölümsüz bir beklentiydi aşk ağır aksak giden, huysuz ve t a t l ı.. lâhdini bulan ikiz bedendi aynı çizgide rastlantıları biriktiren ey aşk kaç bildik tekrardın sen kaç kez vurdun, en y a k ı n ı m ı.. kaç kez hüznü kilitledin odalara kayıtsız cümleleri evlat edindin ya da ahdına savrulan solgun bir şarkı mıydın hiç s ö y l e n m e y e n.. yosun renkli yeşil gözler senin miydi! A ş k! .. içinde koşulsuz sevmeyi tetikleyen kaygıdan uzak bir kanat çırpışıydın aşk seni bulduğumda yaralı ve y a l n ı z d ı n.. defalarca yuvasını terk eden ve dönemediğinden hep tek kişilikti biletin tüm dönüşlerini yüreklere k e s m i ş k e n.. yüreğin şemsiyemdi ve ıslanmak bir nefes hüznünde acı biriktirmekti en güzel sancılarını d ö n m e y i ş l e r i n i n.. yosun renkli yeşil gözlerin, hiç olmadı senin A ş k! .. Ali Hakan Düz |
Bir sonbahar akşamının yalnızlığında Yapraklar kızıla dönerken Paltoma sarınmış seni bekliyorum, Bu ürkek tren istasyonunda. Ama sen gelmiyorsun Uzaklara kaçıyor,benden ayrılıyorsun. Belirsizlikler içinde bir yoldayım İntihar fikrini Okşamaya çekiniyorum Siren seslerini duyuyor gibiyim. Tutmayan dizlerimi kıpırdamaya zorluyorum Bir iki adım atıyorum,sonra dönüp Tekrar arkama bakıyorum. Belki bu defasında ordasındır umuduyla Ama nargile hayallerden ne fayda gelir ki Onlar sadece beni zehirliyor. Gitgide ölüyorum,çöküyorum.. Fakat senin hiç haberin yok bunlardan Ne zaman sana gelsem sen gitmiş oluyorsun.. Belki dışardan çok güçlü görünüyor olabilirim. Omuzlarım dik duruyor olabilir.. Ama güçlü değilim aksine acılara tutunuyorum Tutunmak zor olsa bile Kayıp gitsem ne farkeder ki? İnsanlar bu tren istasyonunda bekleyen Zavallı,paltolu genç kıza bakıyor Kimisi boş kimisi derin bakışlarla Oysa benim hiç işim olmaz onlarla Derdimi bana hediye etmediler ki Ve gece karanlık yıldızları yüzüne takarken Yine bir ömür harcamış olarak İstasyonun sesini son kez duyduğumu sanarak eve dönüyorum Ama orda da olmuyorsun, oturup aglıyorum.. |
KARANLIĞA AĞIT Kendini öldürmeyi denedi, Beceremedi! Atamadı kendini dünyanın çatısından… Nefret etti bütün erkeklerden, Yine onlardan birini sevdi, Sessizliğinin en kavurucu sıcağında… Farklıydı diğerlerinden,yeniden sevebildiği, Farkı neydi?.. Bunu hiç öğrenemedi… Her şeyini sildi farklı kılınan, Oysa silinmeliydi bütün diğerlerinin arasından, Erkek doğup insan kaldığı için… Köşelerde ağlardı garip yazgısına şair, Suskun ve dingin havalarda, Takılır giderdi uçurtmanın kuyruğuna… Kimi şairleri bu güzel havalar mahvetti, Oysa zaten tüketmişti son nefesini, Bir kırlangıcın kanat çırpışında… Semayı kurşunladı, Vurdu da, Eline düşen gözyaşları olmasaydı… Kalbine çaktığı kazıklardan, Düşlerine aldığı yosmalardan, Yeni bir hayat inşa etti… Kim bilebilirdi ki, Son kalesinin de yıkılıp gideceğini, Kendisinden başka… Kendini öldürmeyi beceremeyene, Dik dur bu son kalede derken, Kendisiydi yıkılan karanlık geceler içinde… Ziya olayım derken, Zayi oldu çorak toprağında, Oysa ne çok severdi ağaçları… Kanadına takılan rüzgarın, Ruhuna ilişen lekenin, Bahanesi yoktu ve olmazdı da… Ellerine düşen ıslaklığın meali, Gülmeyi unutmuşların kalbinde bitti, Oysa tapınılan sadece bir sanemdi… Dedik ya işte, Beceremedi, Atamadı kendini aşkının uçurumlarından. Ölmekten korkardı… |
Sanılar Şimdi belki benim gibi ölesiye yalnızsındır Uçan kuşları gözlemektesindir tek başına Çamların yeşiline dalmış gitmiştir gözlerin Radyo dinliyorsundur ya da susarak Bir kitabı okumaya çalışıyorsundur kim bilir Sonsuz güzellikte bir aşk düşünüyor olabilirsin Belki de anılarını deşiyorsun, bir olmazı Bir açmazı derinden derine kurcalar gibi Bir kahve içmeyi, bir elma yemeyi kurarak Saatine bakıyor olabilirsin uykulu gözlerle Çocukların oyununa dalmış gitmiş olabilirsin Mahpus gibi, tutsak gibi, belki köle gibi Yarını olmamak gibi bir duygu içindesindir Belki de kendini bağışlamıyorsundur Benim hiç bilmediğim bir şeylerden ötürü Kırık trenler gibi öylece kalakalmışsındır Kalkıp gidip çekirdek almayı düşünüyorsundur Ya da uyumak istiyorsundur herşeyi unutmak için Belki sen de benim gibi ölesiye yalnızsındır |
| Saat: 13:24 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık