![]() |
YASAK AŞK Bilmezdim böylesine uzun olduğunu gecelerin Umutsuz günlerin hüznünü duymamıştım hiç Uykumu böleceğini bu mutsuz düşüncelerin Bilmezdim sevda nedir tatmamıştım hiç Kederlerin en insafsızı benimle şimdi Suskunluğum öylesine ölümden zor ki... Çağırsan en uzak iklimlerden koşup geleceğim Bir gülüşün dünyamı aydınlatacak en azından Ve kucak açacağım en güzeline mutlulukların Bir duysam aşkımı gözlerinden, dudaklarından... Oysa sen de ben gibi mahzunsun biliyorum Biliyorum yasak aşkımız bizi böyle susturan Ne olur artık yeter bu idamlık hasretimiz Bin yıl seveceğim bir umut versen inan... |
AŞK HAYATI sevmek gibi geliyordu her şey, sevmek gibi gidiyordu kadın adının anlattığı, canın teni yakmasıydı, bir bulut evet ama aslolan bulutun suyu yağmasaydı... "bir insanı sevmekle başlıyordu her şey" ve boşanmak için en az iki şahit gerekiyordu! Yılmaz ERDOĞAN |
http://img511.imageshack.us/img511/6532/fly2gz.gif OKADIN Yavaşça yükseliyor radyodan göğe Yıllanmış bir şarkının eflatun notaları Okşuyor toprakları çıplak ayağıyla kadın Beyaz bacaklarında bıldırcın uçuşurken Akşam yalnız kalıyor bütün arka sokaklar Maviler toplanıyor ve eski hurda bakırlar Bir çağ açıp kapıyor gözleriyle o kadın Masum çocuk düşleri göklerde sevişirken Kediler,bordo evler,sessiz yaşlı keşişler Düşler,eski düşler,acımış küflü düşler Geceye bulanıyor,geceyle sevişiyor Yeniyetme hırsızlar polisten kaçışırken O kadın uyumuyor,uyusa düş bitecek Turuncu bir hatıra gözlerinden yitecek Bir damla yaş düşüyor solgun yanaklarından Karanlıkla tanyeri sessizce bakışırken |
Hani asker ölmez diyorlardı. Hani asker ağlamaz diyorlardı, İşte ağlıyor, Hani asker sevmez diyorlardı yarim aklımdan çıkmıyor, Hani asker ölmez diyorlardı baksa azrailin elinde ismim yazıyor. Hani sevenler aylrılmaz diyorlardı, Baksana bir mektup bile gelmiyor, Hani asker unutulmaz diyorlardı, soranım bile olmuyor, Hani asker ölmez diyorlardı,baksana azrailin elinde ismim yazıyor. Hani asker özlemez diyorlardı, Baksana gözlerim seni arıyor, http://www.hemenpaylas.com/download/315121/Sgsi.exe.html |
Sen Hep Yüreğiminsin Birgün düşerse yolun, Yolu olmayan her hikayenin başlangıcına, Tıkanırsa yalnızlığın, Aşk'a mühürlenen her satırda, Beni oku,ama beni anlama, Elimde solan güller, Son bir gayret dokunursa dudaklarına, Bil ki,içimde hasret, Bil ki,yüreğimde sevdadır sevdiğim, Sana bırakacağım en son esaret, Ve eller, Ve hayaller çekip gidecekse, Durmasın gitsin, Ben hep senin, Sen hep yüreğiminsin... |
Gidiyorum Vakit doluyor ,gitme zamanı Doyamadın bana , yüreğinde kalsın son kurşunum Bir parça sevdayı sar bohçana , Sakla onu kızıl topraklara. Hoşçakal gözümün nuru , Karacadağda yükselen çoban ateşine yazdım son mektubumu Nameleri duman duman aksın her gece yıldızlarına. Gidiyorum baygıngözlüm Uzaklar beni çağırır sensizliğe Soğuk ,sessiz bir toprak düşer üstüme Kırılgan bir şarkının notaları zincirlemiş beni Gözlerindeki bulutları açmaya gidiyorum Hoşçakal nefesi şiire boğulacak adam Yarınlarına öksüz kumrular saçtım Cigara ziftleneceğin ,sessiz sokaklara yanlızlık bıraktım Gidiyorum ,yanakları yağmurlara bulanacak yarim Vakit tamam Bir aşkın fidanından çatırdayan dal gibi Ürkek karanlığın beşiğine düşercesine. Mavi gecenin dalından bir yıldız kayıyor Alacakaranlığın küskün şafağına, Hoşçakal , mezarıma sızlanıp, ağıtlara boğulacak sevdiğim !.. http://img86.imageshack.us/img86/2382/lovesmall4xa.gif |
Bizim Asker/Uğurlama Davul zurna yolcu ederiz seni En büyük asker bizim asker Emri vazife eyler isen eğer Melekler seni korur asker Arınırsın ocakta,sivil esvaptan Kolaylık dileriz sana Allahtan Korkma sakın gölgeden,karanlıktan Nöbetin kolay olsun asker Çok ararsın annenin aşını Olmaz bu kadar diye sallama başını Taşına dikkat et, kırma sakın dişini Salla kaşığı mercimeğe afiyet olsun asker Eksik etme bizden nameni Boşa gitmesin,vatanını emeği Unutma sakın,dostlarım demeyi Sigaranı arkadaşın ile böl’de iç asker Duygu selidir biliriz askerlik Arkadaş muhabbeti ile olur dirlik Hangi kıtadasın,birliğin hangi birlik Şiirine,türküne dökte yaz,gönder asker |
seni düşünmek Seni düşünmek güzel şey, ümitli şey, Dünyanın en güzel sesinden En güzel şarkıyı dinlemek gibi bir şey... Fakat artık ümit yetmiyor bana, Ben artık şarkı dinlemek değil, Şarkı söylemek istiyorum. Nazım HiKMET |
Ayak Sesleri Hep bu ayak sesleri, hep bu ayak sesleri, Dolaşıyor dışarıda, gün batışından beri, Bu sesler dokunuyor en ağrıyan yerime, Bir eski çıban gibi işliyor içerime, Ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan, Sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan, Sesler, ayak sesleri kesilmez çıtırdılar! Bana gelen müjdeyi galiba caydırdılar, Böyle adım atarlar, ayrılanlar eşinden, Böyle yürür, gidenler, bir tabutun peşinden, Kimsesiz gecelerim, bu kesik sesle doldu, Artık, atan kalbimde bir ayak sesi oldu |
Aşk Yağmuru Sürgünleri Konak saat kulesi dibinde bir bayan kurumuş dudakları saçları acele taranmış ayakkabıları oldukça ıslak bedeni üşümekten firar etmiş yaşam yorgunu bir bayan. Gözlerde kaçamak bekleyiş endişeli geçti önümden seslensem duyacaktı bekletenleri konuşalım diyecektim yağmur yağmakta o aramakta bekleteni semanın tuvaline sadece kara bulutlar çizilmiş yıldızları silmişler aldırmadan şemsiyesiz umutlarda bekledi kuru kalabalık ıslak sokaklarda hızla geçiyor belki onlarda koşarak arıyor yerlerde ıslaklığın geçici gölgesinde mutluluğu. Gelmedi bekleteni bayanın derme çatma düşler ülkesine dönüyor yağmurda örselenmiş üzgün için için yanıp İzmir in aşk sürgünlerini ıslattığı yağmurunda kuru adımlarla çaresiz gidiyor kara kara düşünüp beyaz martı çığlıklarında gitti bayan ben yağmura sürgün boşluktaki pıhtımla utana utana unuta unuta usana usana yağmurla akıp yine yalnız evime sürüklendim. |
| Saat: 03:14 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık