![]() |
Aşk İki Kişiliktir... Aşk İki Kişiliktir Değişir yönü rüzgarın Solar ansızın yapraklar; Şaşırır yolunu denizde gemi Boşuna bir liman arar; Gülüşü bir yabancının Çalmıştır senden sevdiğini; İçinde biriken zehir Sadece kendini öldürecektir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk, iki kişiliktir. Bir anı bile kalmamıştır Geceler boyu sevişmelerden Binlerce yıl uzaktadır Binlerce kez dokunduğun ten; Yazabileceğin şiirler Çoktan yazılıp bitmiştir; Ölümdür yaşanan tek başına. Aşk, iki kişiliktir Avutmaz olur artık Seni bildiğin şarkılar; Boşanır keder zincirlerinden Sular tersin tersin akar; Bir hançer gibi çeksen de sevgini Onu ancak öldürmeye yarar: Uçarı kuşu sevdanın Alıp başını gitmiştir; Ölümdür yaşanan tek başına. Aşk, iki kişiliktir. Yitik bir ezgisin sadece Tüketilmiş ve düşmüş gözden; Düşlerinde bir çocuk hıçkırır Gece camlara sürtünürken; Çünkü hiç bir kelebek Tek başına yaşamaz sevdasını, Severken hiç bir böcek Hiç bir kuş yalnız değildir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk, iki kişiliktir. Temmuz 1993 AtaoL BehramoğLu |
Saadet... Fosillerden, kurumuş dal parçalarından, kemik artıklarından elmas yapmak tabiat için neyse, saadet de beşer için odur, kıymetsiz şeylerden kıymetli bir şey yaratmak, ruhumuzdaki süprüntülerden paha biçilmez mücevherler yapmak.. Zor ve meşakkatli bir iş, tabiatın her parçasında elmas bulamadığımız gibi her insanın ruhunda da saadet bulamayabiliriz... Ama az da olsa, elmaslar gibi saadetler de var.... |
Ben Mi? Evet. Ben Mi? Evet. Ben mi? Evet... bir gün çıkıp gideceğim kapıları,evleri,dergileri,hüzünler bırakarak... bir çiçek merhaba diyecek... hoş geldin diyecek dağ... orman gülümseyecek... anımsayışların,bekleyişlerin,ümitlerin ya da ümitsizliklerin hırsların,yarışların,tasaların kalktığı yerde tam anlatının kaldığı yerde başlayacak şiir... hiç kimseye seslenmeyen,kendi kendine yeten sadece... kendi mantığı;kendi güzelliği içinde tutarlı... ama halkın yaşantısı girecektir oraya,çünkü yaşayan büyük bir şeydir halk... deniz ve ufuk girecek,karınca yuvaları,gökyüzü,kozalaklar ve kopuk ve artık hasetsiz bir aşk... yani sevişmek denizle,koşulsuz,önyargısız,hesapsız... yani uzanmak ve düşünmek binlerce yıl.. doğan,ölen ve yaşayan şeyleri... doğumu,ölümü ve yaşamayı yani dingin ve büyük olan herşeyi anlatmak... ben mi?evet .çıkıp gideceğim bir gün... tasasız,gözyaşsız,geride birşey bırakmadan ve birşey beklemeden ilerde... sadece yağmur sularından pırıl pırıl bir yürek artık kendi kendinin anlamı ve nedeni olan bir yürekle… AtaoL BehramoğLu.. |
Acılarım ve Ben Seni sevmek imkansızlaşıyor artık, uzaklara kaçmak geliyor içimden Sana dair hiç bir şey kalmasın istiyorum anılarımda ve bu günümde Yeter artık yalnız kalmak istiyorum..senden kalan acılarımla ve ben Bazen yeni bir ümitle başlıyorum güne.bazense inanıyorum yaşarken öldüğüme Her şey senin eserin, her şey senden hediye acılarım ve ben Bir gün dönüp bakarsan maziye..yıkılan ben kaybeden sen.. Tüm saatler sana kurulu, Tüm hayatım sana tutsak... Yavaş yavaş ölüyorum oysa acılarımla ben... Zaman geçti..güneşlerim battı benim..bir sen kalmıştın işte.. Delicesine, ölürcesine sevdiğim bir tek sen vardın sen Oysa öyle düşler kurmuştum , öyle doğrularım vardı ki benim. Şimdi her şey yalan oldu..seni içime gömdüm..acılarım kaldı bir de BEN http://img46.imageshack.us/img46/8036/new4ml.jpg |
Adını Sen Koy Canım istedi döküldüm klavyenin tuşlarına İçimde tarifi olmayan bir coşkunun Sebebi olduğunu biliyor muydun? Sonunu düşünmeden akışına bırak Bırak ki anlarsın , Benim işte senin için son durak Kelimelere dökmeye kelime yetmiyor Aç canım gönül kapılarını Yaralarını sarmaya geldim Duygularım ve ruhum merhemi olsun Derdini tasanı silmeye geldim Küstüğün dünyanın güzelliklerine derken Seni kalbinle BARIŞ’ tır maya geldim Müdahale etme sakın yüreğine Bırak sevsin kendince Unutmayasın diye hep yanında olan Derdine derman olmaya geldim. |
Özlüyorum seni, Yalansız bir özlem bu Dolansız, saf bir özlem. Yeni doğan bir çoçuğun Minicik elleri gibi Yumuşak ve mazlum bir özlem bu... Gökyüzü kadar büyük Senin kadar yüce bir özlem bu... Hasretten ağlayanan sevdalıların Yıllarca kavuşamayanların İki gün bile dayanılamayan bir özlem bu... Ne yapacağini bilmeyen Telefonlar bekleyen Ağlayan, isyan eden Kendisini harap eden bir özlem bu... Yolda yürürken Otobüslere dört gözle bakan Belki, onu görürüm diye Kıpır kıpır yerinde duramayan Salak salak, bos bos gezinen Seni arayan bir özlem bu. Bulutlara baktığında bile Sanki seni göreceğini sanan Orda olmadiğını bilen Ama yinede şansını deneyen bir deli özlem bu... Yani güzelim, Bir kalpsizi bile, Ağlatabilecek, bir deli özlem bu... |
BİR GÜN.............................. bir gün anlayacaksın beni başkasına taptığın gün bir gün anacaksın beni başkasına bağlandığın gün.... bir gün sende ağlayacaksın karşılıksız sevdiğin gün bir gün sende yanacaksın ihanete uğradığın gün elbet sorulur hesabı bu geçen günlerimin elbet aşk alır seni çemberine yaşarsın benim yaşadıklarımı bir gün anlarsın beni hasrete yenldiğin gün bir gün tanırsın beni seni ne kadar çok sevdiğimi anladığın gün bir gün hayal edersin beni gecelernin kabuslarla dolduğu gün bir gün özlresin beni güneşin üstüne doğmadığı gün elbet sorulur hesabı acılarla geçen dünlerimin elbet bir gün seversin kimselerin seni sevdiği gün.............. |
Aşk Ne okunur, ne yazılır... Aşk öyle bir hitaptır ki! Ne silinir, ne kazılır... Aşk öyle bir kitaptır ki! Ölüleri diriltir aşk! Dirileri delirtir aşk! Düşmesin bir taş yüreğe... Yavaş yavaş eritir aşk! Derttir, derman bildirmez aşk! Çektirir de öldürmez aşk! Hasret ile örülürse... Ağlatır da güldürmez aşk! Bâzen gözde bakıştır aşk! Bâzen sözde yakıştır aşk! Bâzen tebessüm, edâdır... Bâzen gizli akıştır aşk! Öyle bir kitaptır ki Aşk! Çok yazılır...Çok okunur... Sihirli hitaptır ki aşk! Acemilere dokunur... Aşk Aşkı sordular bana Gel de cevaplandır bir çırpıda Derken başladım anlatmaya Dedim, aşk Mecnun ile Leyla’nın Ferhat ile Şirinin Kerem ile Aslının O yüce aşkları gibi Gayri bilmem ben başka aşk Onların aşkları bir başka Aşkları uğruna gurbet içinde gurbet Vuslat içinde vuslat Yanmak içinde yanmak Ölmek içinde ölmek İşte böyle erdiler Gönül birliği ile Vahdeti vücuda Buldular fena içinde bekayı Geçtiler kararsızlıktan mutlaka Derken oldular meftun Her şeyi ile mestane Aynen âşık ile maşuk gibi İşte aşk böyle bir şey Uğrunda delmek dağları Boğmak yağmurlarla çölleri Aşındırmak bütün yolları İşte aşk böyle bir şey Bak aşk şu bülbül’ün güle Nida ettiği Aşk şarkıları gibi Âşık neyzenin huya Nefes ettiği Aşk tılsımları gibi İşte aşk böyle bir şey. Aşk seni tanıyorum Seni iyi tanıyorum aşk Senin olduğun yerde,gözyaşınında olduğunu bilmeme rağmen Neyleyim,ben bendeki seni gemleyemiyorum İşte,onun için sen varsın Onun için sen aşksın Bilirim ki senin ömrün Cüzdanımın içindekilerinin ömrü kadardır Bilirim ki senin ömrün Nikah masasına oturuncaya kadardır Bu ihtimallerden sonrası Ya eyvallah Ya gözyaşı Ya dırdır Ya sıkılıyorumlar Veya şiddetli geçimsizlikten sulh ceza mahkemesinin Kapısına gidilecektir,ondan sonra,aşkın şeyi çıkacaktır Ya senin kurbanın ne yapacaktır Meyhane köşelerinde konaklayacak,hala cüzdanının içerisinde Bir şeyler kalmışsa,hatırı sayılır müşteriler listesinde olacaktır, Eyer kalmamışsa,eski günlerin varsa,hatırına iki kapıdan birine En yakın yerde ağırlanacaktır. Ya sokak kapısı Ya mutfak kapısı.. Ondan sonrası,kaldırımlar,parklar,traşsızlıklar vs Biliyormusun aşk Butün bunları bilmeme rağmen,insanım ya Yinede sensiz olmuyor Demeyi unutmuştum,tabi ki bir ihtimal daha var,umut,umutlu olmak Direnmek,dayanmak,yıldızların üstünden hiç inmemek Hayatın son demine kadar,bir yastıkta iki başla kocamak Senin yerini başka isimler almış olsa bile,yinede ne güzel Saygı,sevgi gibi İhtimal dedimya,bilmem kaç milyarlık dünya nufüsunda bu şansa Kaç yüce çift sahiptirki Ben seni iyi tanırım aşk Sen tuttunmu birini,ya vezir ya rezil eden değilmisin Seninle haşır neşir olan,ne yapacağını bilmiyorsa nasıl sevinsin Ayaklarını yerden kesip,havalarda uçurduktan sonra,yerlere Çarpmayacağını nereden bilsin İşte aşk,ne seninle,nede sensiz olmuyor Hırçınlığın,vazgeçilmezliğin,ama kanlı ama kansız Öldürüyor,öldürüyor,öldürüyor Demezlermi,aşk,insanı ya öldürür,ya süründürür diye Olsun, Aşk için ölmeyene,aşık denirmi Ama beni hiçmi hiç unutma aşk,çünkü,ben ve o olmasaydı Sen hiç olmayacaktın,bilirmisin hiç. |
Gelmeyin Gelmeyin ustume... Gelmeyin bugun yaralidir yuregim. istemem... istemem aglama demeyin.. Birakin goz yaslarimi , Dussun topraga Okumayin... Okumayin siirlerimi Her harfine bin mayin gizledim. Carmihlarda gerildi duygularim Gelmeyin aciları kusandi baharim Bu gun en dertli misralari Ekecegim siir tarlasina , Goz yaslarimla sularim ben , Yagmurlar yagmasa da. Degmeyin... Dokunmayın ne olur Sigaramin dumani karissin poyrazlara. Her solukta ayni nara , Kaldirip ellerini semaya. Gelmeyin Gelmeyin ustume... Gelmeyin bugun yaralidir yuregim. Yunus gibi karnindayım bir baligin, Yusuf gibi dibinde bir kuyunun, Eyup gibi kurt sardi yaralarimi Hem kalbime ilisti , Hem dilimde eywahi... Bu gun en huzzam makaminda acilarim , Midesinde kaldi hayatim bir ejderhanin. Mavilerim surgun edildi, Karaya sattilar semayi Felsefenin igrenclikleriyle doldurdular hayati. Gelmeyin Gelmeyin ustume... Gelmeyin bugun yaralidir yuregim. Solmakta yedi rengi gunesimin, Boynunu buktuler masum gullerin Gelmeyin Gelmeyin ustume... Gelmeyin bugun yaralidir yuregim. Kanadinda sapan tasi ak guvercinimin. Konusma... Sus ne olursun . Biri mezarimi kaziyor, Daha Azrail gelmeden....http://www.keyfinebak.com/forum/images/smilies/72adfg.gif |
Adam Gibi Ben seni hiç sevmedim ki, Yorgun akşamlarda söylediğimiz şarkıları sevdim, Bir çiçeğe gülmeni, bir güle benzemeni sevdim, Bir de yıldızları sevdim, Eylül akşamlarında gelip, gözlerinde durdular, Ben seni hiç sevmedim ki. Beni yola koduğunda ayrılmayı sevdim, Kurşunları sevdim, beni vurduğunda, Ağlamayı sevdim, unuttuğunda, Yalnız olduğumu anladığımda, Ayakta kalmamı sevdim, Yıkılmamı sevdim, seni her hatırladığımda, Ekmeği sever gibi sevdim, sensizliği, Su gibi özledim Temmuz güneşinde sesini, İkindide yağmur gibi, Geceleyin rüzgâr gibi, sevdim seni sevdiğimi, Ben seni hiç sevmedim ki. Kuşlara şarkılar öğretmeni sevdim, Menekşeyle konuşmanı, nisana hatırlatmanı, Baharın bir adının da yalnızlık olmadığını, Düştüğüm zaman kanayan yanlarımı, Ve tuhaflığımı üşüdüğüm zaman, Sakız satan çocukları, yeni çıkan şarkıları, Her kaybettiğinde kazanan yanlarını sevdim, Denize düşmüş gül gibi düştüm ateşe, Ben yangını sevdim, yandığım zaman böyle işte, Ben seni hiç sevmedim ki. Bir gece bir ceylan indi dağdan kalbine, Bir gece bir şiir gibi kibrit alevinde, Alemin ortasında, kimsesizliğin sesinde, Buğusunda sabahın, acımasızlığında bir âhın, Ağlayan yüzünde İsa'nın, ferahlatan güzüyle duanın, Korkutan yanıyla nârın, İncirin, zeytinin ve kalbin üstüne, Gülün üstüne, tutunduğum umudun üstüne, Korkunun üstüne, senin üstüne, Hepsinin üstüne, Ben seni hiç sevmedim ki. Gittiğin zaman, gitmeni sevdim, Evreni sevdim, geldiğin zaman, Kalmanı sevmedim, Korkuyordum sana alışmaktan, Yinede sevdim gülümsemeyi, Mendilimi sallarken seni götüren trenin arkasından, Kırlara ilk kar düştüğü zaman, Ölümünün ne güzel olduğunu sevdim, Seni İçimde öldürdüğüm zaman. Her kaybettiğinde kazanan yanlarını sevdim, Denize düşmüş gül gibi düştüm ateşe, Ben yangını sevdim, yandığım zaman böyle işte, Ben seni hiç sevmedim ki, Ben sevdim mi; ADAM GIBI SEVERIM İbrahim Sadri |
| Saat: 18:25 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık