![]() |
GERÇEKTEN SEVMEK O durmadan kaçıyor; Sen ardından gitmiyorsan; O günün her saatinde saklanıyor, Sen yollara düşüp deli divane aramıyorsan; O sana acıların en büyüğünü tattırıyor, Sen bundan en yüce hazzı duymuyorsan; Boşuna aldatma kendini, Onu sevmiyorsun demektir. Elindeki içki kadehinde, Dudağındaki sigarada , Okuduğun kitapta, Mırıldandığın şarkıda, Söylediğin şiirde, Gördüğün rüyada Ve yaşaman icin Ciğerlerine doldurduğun havada O yoksa; Onun vazgeçilmezliğini anlamamışsan; Onu sevmiyorsun demektir. Renkler onunla değerlenmiyorsa, Örneğin; onsuz kırmızı kırmızılığının, Mavi maviliğinin farkında değilse, Beyaz yalnız o giydiği zaman Güzelliğini haykırmıyorsa, Sabahları onu görünceye kadar Güneş doğmuyorsa Ve onsuz gökyüzü geceleri Aya, yıldızlara hasret değilse Onu sevmiyorsun demektir. Sokakta gördüğün her yüzde Ondan birşeyler aramıyorsan, Güzel bir manzara, Hüzünlü bir musiki onu hatırlatmıyorsa, Uykudan uyandığın zaman Yaşamakta olduğundan önce Onu hatırlamıyorsan, Omuzlarına dökülmüş saçları, Bir sis perdesinin ardında Her zaman gülen, Işık sacan gözleri Aklına gelmiyorsa, Durup durup avuçlarının Sıcaklığını özlemiyorsan; Onu sevmiyorsun demektir. Dünyada yaşıyan öteki insanların Senin için hâlâ bir değeri varsa , Ona karşı tutumunu Toplumun köhne ve manasız Kurallarına göre ayarlıyorsan Ve açık açık Sanki var olduğunu haykırırcasına Sevgini söylemiyorsan; Onu sevmiyorsun demektir. Yok o senin icin Herşeyden değerliyse, Gözünü yumduğun anda Onu görebiliyorsan, O bütün şarkılarda, Bütün şiirlerde, Bütün resimlerde ise, Ona muhtaç olduğunu Söylemekten utanmıyorsan, Senin içten ve büyük sevgine Karşılık vermiyeceğinden Korkmuyorsan, Bütün bencil duygularından Sıyrılabilmişsen Onun için herşeyi, Ama herşeyi yapacak gücü Kendinde buluyorsan, Her hali sana Ayrı ayrı güzel geliyorsa, Karşıisında kendini Bir çocuk gibi hissediyorsan, İstediği anda onun için Ölebileceksen, Onun için yaşıyorsan Ve yine onun için Bildiğin bilmediğin Bütün düşmanlıklara Karşı koyabileceksen, O her geçen dakika Sende biraz daha büyüyorsa Ve kendi kendine bile Çok sevdiğini bütün Samimiyetinle, İnanmışlığınla İtiraf edebiliyorsan, Bir gün o seni hiç, Ama hic sevmediğini söylese bile , Senin sevginde azalma olmayacaksa Ve ölünceye kadar onu aşkların En olumsuzu ile sevebileceksen; İşte o zaman Onu seviyorsun demektir. O sana sevmeyi, Gercek aşkı öğretti. Sen onu hep sevecek Ve sevilmenin mutluluğunu tattıracaksın. O , hiç sen olmasan bile, Seni bir parça sevmese bile.... Ümit Yaşar OĞUZCAN |
YILLAR ALDI KALBİMİ Yıllar sonra bir aşk adına, Ağır basıyor bu sevdalanma bana. Günler geçiyor sarhoşluklarımla Belki bir defada olsa ısrarcıyım aşk adına. Bu sefer barışı değil, Savaşı seçtim. Kalbimdeki çatışmaya, Seni de ortak ettim. Güzellikleri bırakıp, Kötülükle buluşacağım. Ama son defasında da olsa Beni ben yapan sana, Bir aşk yaratacağım. Bitmesin diye nokta yerine Kalbimi koyacağım. |
Artık Hiç Yıldız Kaymıyor Yağmur ertesi toprak kokardı hep Şimdi sen kokuyorsun Ne zaman bir damla düşse toprağa Açtığın gökkuşağı geliyor aklıma Sonra tenime dokunuyor nemden kalan ne varsa Artık hiçbir yer toprak kokmuyor Ne zaman yağmur yağsa Sadece sen geliyorsun aklıma Ne zaman yağmur yağsa Gözyaşlarım Usulca süzülüyor yanaklarımdan Bir yıldız kaymasını diliyorum Bir gün bir yıldız kaysa Ve sonsuza kadar seni Dileme şansım olsa Yağmur hep yağıyor artık Sadece yağıyor Gözyaşım durmuyor Ve artık Hiç yıldız kaymıyor |
ÖLMEYİNCE UNUTULMUYOR GÖZLERİN Ölmeyince unutulmuyor gözlerin Her aynada gülüşlerin Her nefeste yeminlerin... Kolay mı unutmak Her şeyim sen olunca.... Sensiz bu alemde tek başına yaşamak Ölmeyince unutulmuyor gözlerin Ölmeyince silinmiyor sevgin Her sabah sensizliğe uyanmak Her gece karanlığında seni aramak Kolay mı sensiz yaşamak Her şeyim sen olunca... Sensiz bu hayatta nefes almak Ölmeyince silinmiyor hasretin Ölmeyince unutulmuyor yüreğin Her sokakta sesini aramak Her rüyada ismini anmak Kolay mı sensiz nefes almak Her şeyim sen olunca... Sensiz her rüyadan kabusla uyanmak Ölmeyince unutulmuyor gözlerin... |
Gülüm Beyaz karanlıklarda hep yolumu kaybettim Güneş bir kerecik olsun da doğmaya görsün, Bu yıkık şehirde kaç defa seni bekledim Her gördüğümde beni mahveden o gülüşün, Bu diyarlarda sensiz sabah hiç olmadı ki, Kavuşamazmışız bir daha, ahrette belki.. Ben zaten her daim kaybetmeye alışmışım, Her karanlık sonrası bir de güneş doğarmış Biliyorum, ben seni tanırken yanılmışım, Amed’de bir yiğidi adından tanırlarmış, Bak şimdi sen yoksun, benim çocukluk yanım da Şimdi sen yoksun ama, ağrıların aha şuramda.. İşte şimdi bahardır, nisan ayı da geldi, Girdabına yakalandım sarı saçlarının, Ölümüm seni son defa görmeye değerdi Kimden yadigar bilmem bu umman göz yaşların, Vakit gece sensizlikten dem var yüreğimde Eski bir arzu ve yeni bir aşk düşlerimde.. Siyah aydınlığı arayıp durdum, yoruldum, Yenilmek adıma yakışmazmış diyorlar Hangi kapıyı çaldımsa açılmadı, kovuldum, Bana Mecnun sana ise hep Leyla diyorlar, Ve ben seni hala çok seviyorum be “Gül”üm Seni beklemiş seni özlemişim be “Gül”üm... |
Ağlamak için Gözden Yaş mı Akmalı? Ağlamak için Gözden yaş mı Akmalı? Dudaklar gülerken, insan ağlayamaz mı? Sevmek için güzele mi bakmalı? Çirkin bir tende güzel bir ruh, kalbi bağlayamaz mı? Hasret; özlenenden uzak mı kalmaktır? Özlenen yakındayken hicran duyulamaz mı? Hırsızlık; para, malmı çalmaktır? Saadet çalmak, hırsızlık olamaz mı? Solması için gülü dalından mı koparmalı? Pembe bir gonca iken gül dalında solmaz mı? Öldürmek için silah, hançer mi olmalı? Saçlar bağ, gözler silah, gülüş, kurşun olamaz mı? Victor Hugo |
Soranım Mı Var Dünyaya geleli gülmez ağlarım Akan göz yaşımı silenimmi var Her gelen geçene derdim yanarım Şu benim halimden bilenimmi var Perişan derbeder çaresiz kaldım Talihsiz başımı taşlara çaldım Şimdi garip yetim kimsesiz kaldım Beni arayıpta soranımmı var Gelmez olaydım şu yalan dünyaya Ömrüm boşa geçti emeğim zaya Kederi der şu halimi sormaya Kalkıp ta yanıma gelenimmi var |
http://www.yazgulu.com/karisik/eysevgilibas.jpg Sevgili En sevgili Ey sevgili radyoda bir yanık bir sevda türküsü...yüreğime yüreğime vuruyor... seni getiriyor uykularından... kahve içiyorum sevgili... hücreyi andıran odamda şiirler büyütüyorum.. bir ağrı gibi saplanıyorsun sol yanıma aynalarda bakışını arıyorum sevgili simeranyayı düşünüyorum... karkent düşleri görüyorum kimsesiz odamda... üşüyorum sevgili..sen yoksun... aşkı düşünüyorum sevgili... aşkı yazıyorum "Aşk bu dünyanın ölçüleriyle açıklanamaz sevgili. Aşk bir yolculuktur sevgili...Bu yolculukta artık para, tarifeler, beklentiler, randevular, taksitler, iş, anneler ve korkular yoktur. Aşkın kendi gerçekliği vardır sevgili. İnsan bir başka ışığa teslim olur... " ahh yüreğim... aşka aşık yüreğim... yüreğimde med cezirler senin dalgaların kıyına vuruyorum köpük köpük topla beni... sevgili... aynalara değil geceye tut beni |
Bazen Sana Bazen De Kendime Kızıyorum Bazen kalbime kızıyorum Seni neden sevdi diye Bazen sana kızıyorum Beni neden sevmedin diye Bazen sana bazen de kendime kızıyorum Bazen senin sevgini Bağrıma basarım Bazen de senin sevgini bastığım bağrıma Senin sevginden yandığı için Bağrımı söndürecek bir damla su ararım Bazen sana bazen de kendime kızıyorum Bazen gündüzü beklerim Gülmek için yaşamak için Belki de karanlıktan korktuğum için Bazen de geceyi beklerim Ona içimi dökmek için Hıçkıra hıçkıra ağlamak için Bazen sana bazen de kendime kızıyorum Bazen kalbime vururum Seni neden sevdi diye Söküp atmak isterim Bazen de söküp atmaya çalıştığım Kalbimi senin aşkından sakınırım Bazen sana bazen de kendime kızıyorum Ama her defasında Senin aşkın kalbime sızar Laf dinlemez ki kalbim Bazen sana bazen de kendime kızıyorum |
| Saat: 22:36 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık