![]() |
yarım yamalak okyanus / bütün anneler cennete gitmez bütün çocuklar buna inansa da / hayat halime bak okyanusum yarım yamalak bir yudum su vermezsen ne diyeyim? sen hani sen kavrulan topraklara yağmurdun? / ben özde paramparça aynada bütün / yola çıktığımda güneşli ve berraktı hava hatırlamıyorum, nasıl çıktı fırtına hangi yanlış adımda kayboldum dua çocukluğuma gidelim yerleş küçücük ellerime giderken beni de götür gökyüzüne buralarda hakiki hasreti bilmiyor hiç kimse... |
Acıları Kurşunlamak Yüreğimi aç , kapıları arala , Uçurumlarda yürütme beni. Çalınmış özlemlerin yası, Atılan kurşunlardan değil , Acılardan, tâ içlerdeki acılardan. Acıları kurşuna dizseydim , Ölürler miydi? Yoksa yüreğimi sakat mı bırakılardı ? Doğar mıydı özlemlerle yeniden ? Vursaydım yüreğinden sevdanın , Ölür müydü ölümüne ? |
BURAYA KADAR Buraya kadarmış sevdam, Bugünmüş yol ayrımı, Sen bilmem kaçıncı baharına, Bense kara yoksul yanlızlığıma. Buraya kadarmış seninle, Ayrılığın hüznü istanbulda bir başka İstanbul bugün bambaşka, Ne martılar konuşuyor, Ne sesimin yankısını veriyor, Yedikule... Bugünleri de gördük ya, Senle yaşamak masalların en güzeli, Gençliğim ufalandı ya ellerinde, Senle yaşlanmak en güzeli, Bugünleri de gördük ya ölmem herhalde Bir daha... |
ne kadar söylesemde inanmayın ben onu çok sevdim ağlasamda gülsemde yalandyım belli etmedim yaralı yürek bana senin aşkın gerek şimdi onunla mutlusun demek gel gel elleri cennet kokan yarim hiç geçmedi seni seven bu halim seni çalan şimdi mutlu şimdi zalim çok özledim çok seni esmer yarim... |
SAHTE SEVGİLER Yağmur yağıyor yine bir nisan akşamında Maziye dalıyorum Yağmura aldırmadan Aklımdan sahte sevgiler geçiyor Seni arıyor gözlerim attığım her adımda. Neden geceler bu kadar boş, sevgiler neden sahte, Bakışlar bile anlamsız aşklar can çekişmekte Neden gözler hep yaşlı, gönüllerse virane Dile tabire sığmaz şu figan sitem etsem aleme. Nefret ediyorum artık,şu paslanmış sahte kalpten, Anlamsızca yaşıyorum ne yaptığımı bilmeden Sesiz bir sonsuza gidiyoruz aldırmadan hayata Yaşayan bir ölüyüz şu anlamsız dünyada. |
Garip bir istek –mi acaba- Sana beni anımsatacak Kalıcı bir şey olsun istiyorum Bu ne bir şarkı Nede bir şiir olsun Akşamlar olsun örneğin Karanlıklar olsun dilersen Yada Akşamlarda, karanlıkta parlayan Milyonlarca yıldız Senin için Hiçbir şey ifade etmiyorsa birisi Diğeri beni hatırlatırcasına Israrla başının üstünde parıldasın Yalnız kaldığın zaman bir akşam Düşünceler ortasında bulduğun an kendini Başını kaldır gökyüzüne Karanlıklar içinde Gözlerin ışıldasın İşte o zaman Belki benide hatırlarsın…. |
Şimdi sargısız, merhemsiz, çaresiz geliyorum Tütünüm de yok bastırmaya yarama Gönlümü içekleyen sevgilim de, Kanadım kırık, sevdadır geliyorum Bir meri keklik gibi... Ağır yaralılar taşıyorum Volkanları sırtımda yanardağların Mahşeri aşklar geçiyor yüreğimden Suskuyla köpüren derin uğultular taşıyorum Alınmıştır ağzım dilim elimden. Ekmek işkencede mahzun Çalınmış haklar, gökyüzü, kırlar kürsüler Kan sızan dudaklara eski gülüşler, Tutanakçısı bilincin, ömrün, umudun Ölüm adın kalleş olsun... Sen bir efkar gelmiş de ağlıyorsun Daralırken ufuklar gölgeler düşmekte yaşam bahçeme Dertler de çoğalıyor, biriken isteklerdesin Akortla sazının tellerini yurdun sesleniyor Akşamla değiyen şeylerin haricindesin. Beni usul, beni yolca götür Terkine al, duymalıyım al atın terli sağrısını Geçmeden çağım, sevgiliye beni gonca götür Vurulsam da düşsem de mor karanlıkta Işıltılı gündüzlere gitmeliyim... |
SENİ SEVİYORUM DEMEK Özlemekten yorulmuşum, kapında durdur beni Ucu sana dek ulaşan bir zincire vur beni Beni çöllerden sorma, ki sonra mecnun yerinir Aşksızlıktan taş kesilmiş şehirlere sor beni Karanlık yerlerimi bir bir soyundum asfaltlara Şimdi yüreğim üşüyor, giyindir ey nur beni Ben leyla’ma gidiyorum, çekil önümden leyla Gayrı, cennet olsan durmam, bak çağırıyor beni Toprağımın gözlerinden çöllerin yanağına Süzülen bir damlayım yar, kabul buyur beni Hangi denize attımsa tutuştu saçlarından Bir kez bak, yoksa bu yürek yarı yolda kor beni |
DİŞİ KUŞ Kuru bir ot gibi yaşıyorum gözlerden uzak patika bir yolun kıyısında Tek suçum sap olamamak baltanın kanlı oyunlarına Ama yine de umut dolu kalbim belki bir dişi kuş taşır beni diye daldaki yuvasına.. |
http://www.yazgulu.com/karisik/hatirla.gif Unutulmaz anları vardır hayatın Islak kirpiklere takıp kalan Zamana meydan okuyan Biz de öylesine yaşadık seninle Öylesine sevdik Hatırla aşkım... Kahır dolu rüzgarlar esiyor içimde Yıkılıp kalıyorum bu sağır akşamlarda Beni sensizliğe nikahladılar Yenildim duygularıma Yenildim gururuma ağlayamadım Şimdi sanadır bu ağlayışım Hatırla aşkım.. Gözümde dağlar gibi büyüyor hasretin Gelip gelip özlemin doluyor içime Yokluğunda şair kesildi gönlüm Artık hep hüzzamdan çalıyor şarkılarım Sen de nasıl sever nasıl söylerdin Hatırla aşkım.. Oysa nelere katlandı bu gönül Ne acılara halay çekti bu yürek Ne ihanetlere gülüp geçti bu gözler Bir yokluğuna alışamadım Bir de sensiz bu akşamlara Unutamam demiştin giderken bana Ben de unutamadım Bu bizim son yeminimizdi Hatırla aşkım.. Biliyorum şimdi saçlarını yaban eller okşuyor Gözlerine başka gözler gülüyor Gözlerin ki gördüğüm gözlerin en güzeliydi Varsın adı hasret olsun artık bu sevdanın Varsın sonu ayrılık olsun bu romanın Bitmedi bitmeyecek bu şarkım Nerede olursan ol Kiminle olursan ol Hatırla aşkım.. Hatırla Yanındayken bile özlerdim seni Şimdi içimde bir başka yangın Şimdi gözlerimde en ıslak bakışın Ölmek kaderde var biliyorum Her şeyin sonu yakın Ama sen de bil ki Yağmurlarca sevdim seni Yağmurlarca sana yandım Hatırla derya gözlüm Hatırla Aşkım.. Ahmet Selcuk İlkan |
| Saat: 22:36 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık