![]() |
Orada kal Gelme Korkuyorum bana yakın olmalarından Kim bilir. Koşarım belki de sana Gelme Ama hep aklında kalayım Senin nerede olduğunu bileyim Sen aklımdasın nasılsa Yalanlar söylüyorum sana Kimse giremedi ki yaşamıma Hala sendeki benim Hala bendeki sensin. Biliyorum İşim zor. Onu da biliyorum Hep kıyaslama yani Sen olsaydın hali Artık olmayacağını da biliyorum Hani diyorum Daha büyük yüreğin olsaydı Cesur Mutlu olur muyduk acaba Hani diyorum Beni daha mı çok sevmen lazımdı Hani Ölesiye… |
Ahlat Ağacı Eşin dostun yaşıyor bak bahçelerde Sen çıplak bir doruğun üzerindesin Tam rüzgârın engini sardığı yerde Yekpare bir mavilik üstünden akar Altında köklerini sıkan bir toprak var Dertleşir durursun gölgenle Bazan öyle yakın geçer ki kayan yıldızlar Halini soruverecek sanırsın Dağılır üstündeki yeşil sükût Ümitle kımıldanırsın Bakma sana bir ad verdiklerine Yerle gök arasında bir karaltısın Ve bütün dünya seni unutmuş Sanki kim bilecek yaşadığını Gelmese dallarına birkaç fakir kuş Ne de dolmaz çilen varmış İlk defa kırağı yaktı canını Aşkı sonra bulutların Rüzgârın cilvesi değil miydi Döken yapraklarını Durmuşsun kırların bir ucuna Ah senin halin köylü hali Yaşarsın kıraç toprakta Servi-simin misali |
Aşkımın Martı Kuşları akşamla birlikte geldim yaşadığın şehre gözlerimi gecede sakladım... çirkinliğimi göreceksin diye araba flaşlarına sokak lambalarına çakmak ışıklarına bile kızdım... utanç duvarına yazarken adımı kendi kalemimle ellerimi yüzüme kapadım. suçlu sen değilsin ki suçlu benim! sen elime bile dokunmadın... gözlerinin güzelliğinde yayıldım sokaklara yanımda sen vardın... sadece sen!!! ne evler,ne arabalar,ne bahçeler ne de bize bakan sorgucu gözler hiç birine aldırmadın... kaç martın vardı özlediğim kaç martın, söyle!!! kaçını bana getirdin? kaçını öldürdük bu gece? kaçını kaçırdık gökyüzüne? kaçı kaldı ki bizimle? sayamadım... seni! sayamadığım martılar kadar çok sevdim anlamadın... akılsız martılar konmayın duvarımın üstüne! sizi saymak istemiyorum haydi kaçın!... ...kaçın ......kaçın.......... |
Yanıyorum. Bazan duman oluyorum bazan su. Bazan, kapkaranlık oluyorum gecelerce, sabahlara inat. Bazan, sapsarı bir yaprak yağmurlarca ıslak toprak oluyorum. Her günbatımında yanıyorum, sensizliğe yanıyorum. Uykusuz gecelere sığmıyor düşlerim. Bulutlar, gökyüzünden gözlerime iniyor. Gökgürültülü akşamlarda kıyametler kopuyor, mevsimler hazana döndü haberin varmı? Akşamlarım serin geceler, buz tututyor. Ben yanıyorum. Sensizliğe yanıyorum. Yağmur damlaları ateş olur düşer yüreğime. Yıllar, kar olur saçlarıma konarlar. Elbistan akşamlarının yıldızları söner, tozar yollarda hasretin. Düşünüyorum, hep seni düşünüyorum, içime ateş düşüyor, yanıyorum. Sensizliğe yanıyorum. Ruhumda, dört mevsimi bir anda yaşıyorum. Dünya dönüyor ya, hazana takılıyor. Boğuluyorum, boğazımı sıkıyor anılar bir türkü takılıyor dudaklarıma, sağır akşamlara inat, söylüyorum. Sana da ulaşmıyor feryadım, sen de duymuyorsun. Bir ateşin ortasına düştüm, yanıyorum. Sensizliğe yanıyorum. Gökyüzü delinsin, yer çöksün geceler, yıldızlarını döksün umurumdamı. Sensiz uykulara pas vermiyor gözlerim, saatler döndükçe ben de dönüyorum. Bir sigara çekiyor canım, seni anıyorum. Sigaramın ateşi yanıyor ben yanıyorum. Sensizliğe yanıyorum. Ahmet Kurnaz |
https://www.msxlabs.org/forum/ikon/10.gif GERİYE KALANDIR SEVDA Gelen gider Gelen gittiği zaman Geriye kalandır sevda Daha bir seversin Ama Bir daha sevemezsin Alışırsın yüreğindeki Bu ılık, bu hoş sıcağa... Geriye kalandır sevda. |
Ben gönül hastasıyım yada USTASIYIM:…….. İşim ne benim ! Hep kelimelerin arkasına sığınmak,basit bir iş olmalı Vicdan muhasebeni masama koy Sonram avuçlarını sergile bana Sana hayatını okuyayım bir falcı misali Dinler misin adam beni ? İşimi sorma ..pek paralı değil Paramda yok; aşkım yok Şimdilerde bakireyim Tertemiz el değmedik ! İşim ne; benim belki de sokak arasında bir yosma Belki de; yüreğine franga vurulmuş aşık Ne bileyim canım .. Kendimi bilmeyen bir çoban gibi Sahipsiz kaldığımı anımsıyorum şimdi Belki de Göksu ile Akdeniz arası bir yer Gözlerin içinde göz memelerini söküyorum Rüzgarı saldım bir kere gök yüzüne Savuruyor saçlarını, ellerini bağışla tanrım bana Yada ben öyle düşünüyorum Elimde kaval , Uzak ellerde bir yaban En uç nokta en yüksek tepe Onun ruhunu bana bağışla Allah’ım Yada taş dibinde yenice açmış beyaz yürekli kardelen Görmüşüm, nasılda güzel, dokunmak nere .. Kıymak ha! Beklide mesleğimin ne olduğunu bilmeden Yanlış bir çılgınlık yaparım diye korkarım Ama şimdi öğrenmişim Kelimeler dokunurken tenime Ruhumu taşıyorum ellerimle Ben gönül hastasıyım yada USTASIYIM:…….. |
Bu kadar mıydı diyor genç kız Bu kadar mıydı sevgin? Delikanlı alaylı bir tavırla Ya ne sandın,seni sevdiğimi mi? Genç kız yıkılmıştı telefonun başında. Bir şey söyleyemedi ağlıyordu sessizce Bir ara delikanlı kızın ağladığını duydu Ne o yine konuşmuyorsun,ağlıyorsun demek Üzülme canım,o da geçer Yoksa ben bıraktım diye mi ağlıyorsun? Olsun senin bıraktığını söyleriz Kız hıçkırıklar içinde çıkan boğuk sesiyle Bardağı taşıran bu son söze dayanamadı Anlamadın ki sersem Sen veya başkası ne fark eder Ayrılığımıza ağlıyorum! Sana ve senin acınacak haline ağlıyorum Genç kız oysa bunları söylerken de seviyordu Daha öncede sevmişti,sevecekti Ama yapılacakbir şey yoktu Bu sözler karşısında direnen gururu vardı Bir tarafta gurur,bir tarafta sevgi Ve sonunda sevgi ağır bastı Telefonu kapatırken delikanlı Soğuk bir tavırla 'ELVEDA' dedi Kız ise gururunu ayaklar altına alarak 'SENİ SEVİYORUM' dedi Telefonu kapatırken delikanlı düşündü Niye yapmıştı,oysa o da seviyordu Ve sevdiğini itiraf etmek için tekrar aradı Ama geç kalmıştı Telefon cevap vermeyince hemen kızın evine koştu Kalabalıktı evin önü şaşırdı ve Ardından acı bir siren sesiyle irkildi İçeriden Ağzının kenarında kan bulunan soğuk bir ceset çıktı Delikanlı yıkıldı ve gözyaşlarını tutamadı 'ELVEDA' demedim 'UYAN'!..dediyse de uyanmadı genç kız Bir ara elindeki buruşmuş kağıt parçası ilişti gözüne Buğulanmış gözlerini silerek okudu (şöyle diyordu genç kız) 'TÜM SEVENLERE VE SEVİLENLERE İBRET OLSUN' :ARKADAŞLAR SEVGİ DEYERLİDİR EGER SEVİP SEVİLİYORSANIZ DEGERİNİ BİLİN: ::KAYBETTİKTEN SONRA AGLAMAK CARE OLMUYOR |
Esmer Bakışlım Gözlerinden bir damla yaş düşmesin, Senin için ben var isem var isem. Kirpiklerinin üstüne kaş düşmesin, Sana yalnız ben yar isem yar isem. Umduğun dağlara yağmasın kar. Sen mutlu ol, ben olmasam ne çıkar. Gözlerinde ben saçlarında rüzgâr Gönlüm dünyaları benim sayar, Kalbinde var isem var isem. Bütün dağlar yerinden söküldüğünde, Kimine rahmet, kimine gazap döküldüğünde Nice yiğit bilekler büküldüğünde, Ben hâlâ senin aşkınla düğünde Senin için var isem var isem... |
Gece Ay bu gece ne büyük, ne büyük anne Deniz gümüş gümüş, ağaçlar sereserpe Uyudum uyandım, sağıma soluma döndüm Bir balık sıçradı sularda, duydum İki uçurum gibi derinleşti gözlerim Ben onları yıldızlarla, yakamozla doldurdum. Ay bu gece ne büyük, ne büyük anne Denizi bir halı gibi işledi yalım yalım Sabaha hepsini sökecek, tezgahı güne Bırakıp gidecek -ay yorgun işçisi doğanın Güneş sürdürecek o yorgunluğu kendince. |
ben bu gece de ekilmedim, ekilmediğim diger geceler gibi; ne bir bekledigim vardi, bekledigim halde gelmeyen... ne de bir gelenim vardi, beklenmeden cikip gelen.... yalnizim,yapayalnizim evet...ama; ben bu gece de ekilmedim, ekilmedigim diger geceler gibi... ben bu gece de ekilmedim, ekilmedigim diger geceler gibi; varsin olsun,calinmasin zilim, varsin olsun,sesini unutayim telefonun bilmesin ne hallerde oldugumu; varsin gelmesin,gelemesin, "gel ne olur" diyemedigim.... ben bu gece de ekilmedim, ekilmedigim pekcok geceler gibi.... huzuru unuttum,şefkati,ilgiyi.... ama bilerek koparttim baglarimi, herkesle. corak topraga cevirdim gonul bagimi da, pranglar vurdum dilime, "gel" demedim,diyemedim kimseye, ben bu gece de ekilmedim, ekilmedigim diger geceler gibi..... karanlik dehlizlerde kaybolmus ruhsuz ruhsuz dolasir ruhum, canim yaniyor,ne bir el var, tutacak elimi ne de aglayacak bir omzum.... tek kisilik bir mahserdeyim sanki tukenmis,bitmis umut yolum.... ne bir gelenim var,ne "gel" dedigim ne de beklenmeden,"gel" denmeden gelenim, yalnizim,agliyorum..ama sukrediyorum ki; ben bu gecede ekilmedim, ekilmedigim diger geceler gibi..... |
| Saat: 13:01 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık