![]() |
Bir dağbaşı yalnızlığı yaşıyorum yeniden, Dağbaşı yalnızlığı ölümden beter. Hiç kimse aramasa sormasa beni Sen gelsen yeter... Huzur ellerinin güzelliğidir. Gözlerin karşımda mutluluk denizi Her sabah soframızda ekmeğimizi Sen bölsen yeter... Yüreğim seninle yaylalar kadar serin Ne bir çizgi hasret, ne bir nokta gam Yayla dumanı gibi gözlerime her akşam Sen dolsan yeter... Bende çaresizlik sonsuz kördüğüm Bende sabır sende naz... Gündüzden vazgeçtim düşümde biraz Bir yüz görümlüğü sen olsan yeter... Duymasa da hiç kimse şair gönlümün Sende karar kıldığını... Ve içime şerha şerha yarıldığını Sen bilsen yeter... Bir gün duysan bittiğimi, tükendiğimi Çıkıp gelsen uzaklardan korkulu ürkek... Bir incecik dal gibi üzerime titreyerek Sen eğilsen yeter... Yavuz Bülent Bakiler |
Yağmur caddelerde sürüklüyor yüreğimi Üşüyorum gecenin soğuk koynunda Anılarımın içinden en sessiz halinle çıkıp geldin Susturamadım gözlerini |
aŞk, GerÇekten Her An Yanimda Da Olsan Sana DokunamamakmiŞ. Her Sanİye Yanimda Da Olsan ÖzlemekmİŞ..hiÇkira HiÇkira AĞlamakmiŞ. ÖzgÜr OlduĞun Halde UÇamamakmiŞ! Ben Artik Dokunmak İstİyorum..gÜlmek İstİyorum.. Ben Artik UÇmak İstİyorum. UÇmak Ve Kalbİnİn İÇİnde Bİryerlere Konmak! |
Tüten Yıllarım Sevda küpündeki sır defineyi, Aramakla geçti, nice yıllarım. Üç harfle yazılan bir kelimeyi, Korumakla geçti, hece yıllarım. Serseri yürüdüm, gizemli yolda, Umutlar döküldü, hüzünler elde. Yüreği yaralı, kısmetsiz kulda, Derdi ilaç sanan, cüce yıllarım. Üstü küllenmedi, gönül korumun, Bir adım ötemde, cismi yarımın. Dibinden yükselir, ayaklarımın, Karanlık duvardır, gece yıllarım. Gurbetin ufkuna kapısı açık, Kurumuş çiçektir, renkleri uçuk. Mutluluk denince bir andan küçük, Hüzün aleminde koca yıllarım. Unuttum fallarla niyet tutmayı, Bir tutam umuda neşe katmayı. Nasıl başardılar, boşa gitmeyi? Bahtımın ortağı, yüce yıllarım. İnatçı bedenim, taşıyor canı, Yolcusuz yıkıldı, sevdamın hanı. Gönül ocağımdan tüten dumanı, Hasrete üfleyen, baca yıllarım. |
GECE BAŞLARKEN hiçbir zaman gitmeyeceğim yerlerde görmediğim ve adını bilmediğim çiçekler açar uçsuz bucaksız ovalarda bozkırın ortasında hiçbir zaman gitmeyeceğim yerlerde güneşler doğar ve akşamlar başlar görmediğim ve adını bilmediğim insanlar özlemi ve kavuşmayı yaşar doğumlar ve ölümler yan yana koşar masamda Nazım’ın şiirleri bana bakar ve ben dayayıp alnımı cama sönen bir günümün ardından geceme başlarım Atila IŞIK |
Dün Canım olan Yarın, Düşmanım olmaz benim Yaşananların hatırı hep saklı kalır, Hatırları hep sorulur selamları hep alınır… Sildiklerim vardır bir de, onlar yanlışlarım ve pişmanlıklarımdır Adları anılmaz, hatırları sorulmaz, Sadece beddualarımdır Vicdanla birlikte Şeref ararım ben sevdiklerimde. Her zaman doğru değildir elbet seçimlerim Zaman gelir ********leri de severim Her yerde gözüm kulağım vardır benim “Eksik söylemek yalan söylemek değildir” mantığındaki “Çok Dürüstler”? Beni değil, kendilerini kandırırlar yalnızca Bilmezden gelişlerim, aptala yatışlarım Kaybetme korkumdan değil, Karşımdakilerin yalan söyleme potansiyallerine olan merakımdandır… İnkar olmaz benim hayatımda Yaşananı, “yaşanmamış” saymam Sayanları da SAYMAM Kelimelere sığmaz, Sayfalar sürer beni anlatmak, Ama ne kadar anlatılırsa anlatılsın Yaşayan bilir beni, yaşamayan anlamaz Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz! Büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz! Can DÜNDAR |
Seven unutmaz bilesin, sevgilerini de unutmaz onları unutanları hiç unutmazlar yaşarlar sevgilerini onları unutanlar olmasada sevgi anlamdır onlar için bir çırpıda silmek,bırakıp gitmek değil sevgi bir ömürdür onlar için yüreklerinde acı olsa da yaşatırlar işte böyle sever unutulanlar böyle yaşarlar ve sevenler asla unutmazlar.... |
Sonsuzluğu Karış Karış Aş(k)tık Soyunduk dumanın içinden kokusu ten iki beden yandık ıslak çöllerde alevle çıldıran kollar sarıldık halce terli inleyen seslerle sabahlayan ne tadımlar paylaştık soluduk ölümü soluksuz yarı hayali renklerle ne soluklar parlattık sevda bizdik nar nefesli çoğaldık zamansız dillerle koynumuzda baldan yara öpüşü derman dudaktık. |
Beni koyup gitme Ne olursun Durduğun yerde dur.. Kendini martılarla bir tutma Senin kanatların yok Düşersin, yorulursun Beni koyup gitme Ne olursun... Bir deniz kıyısında otur Gemiler sensiz gitsin bırak Herkes gibi yaşasana sen İşine gücüne baksana Evlenirsin çocuğun olur Sonun kötüye varacak Beni koyup koyup gitme Ne olursun... Elimi tutuyorlar ayağımı Yetişemiyorum ardından Hevesim olsa param olmuyor Param olsa hevesim... Yaptıklarini affettim Seninle gelemiyeceğim yine de Beni koyup koyup gitme alıntı |
Gizem dolu bakışlar Yüreğe usulca akışlar Cana can katışlar Şimşekçesine çakışlar Diyardan diyâra göçen yüreğim sâdece sende kışlar |
| Saat: 23:51 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık