![]() |
Aşk HAKETMEYENLERE,gül deli dikenlere,can çekip gidenleren mahkum.Sonlar hep hüzünlere,çaresiz bitişlere,Günahlar ateşlere mahkummmmmm |
Şairin Elvedasısana elveda demiyorum biz ayrılırken yasta belki karşılaşırız yan yana musalla taşında kimse acımadı affetmedi beni acımalı bakışlarda keşke güllerimiz olsa yediveren mezar başında çoçuksu gülüşlerim vardı şimdi ağlamaktan tanınmayan hiç bir şiirim böyle değildi gözyaşıyla boyanmayan senle sensiz içi yatalak dışı nefretle yaşayan içimdeki çoçuktu ömürü çile hayati televole sanmayan |
ÖLÜM BENİ BULANA KADAR. Kırsam sevinir mi yüreğin, Ellerine dokunmayan ellerimi? Dağlasam hisseder mi bedenin, Sensizliğe alışmayan gözlerimi? Ufacık sevgi yok mu içinde? Sevip cevap versen yadıma. Sensizlik kor gibi yanar kalbimde, Gelip de söndürsen rüzgarınla. Bu şiir,benim gözyaşımla dolu; Gözlerimden yüreğime akan. Ama yüreğim senin sevginle dolu; Damla damla gözyaşımla sulanan. Sensizim ama ümitsiz değilim. Seviyorum,seveceğim sonsuza kadar. Seni bu sevgimle bekleyeceğim. Ölüm beni bulana kadar... |
GURUR GURURUMU HİÇE SAYIP YANINA GELDİM İNANKİ SENİ ÇOK ÖZLEDİM SENSİZLİĞE ASLA KATLANIP DAYANAMADIM GURURUMU AYAKLAR ALTINA ALDIM AYRILIĞIMIZ BİR HATAYMIŞ SEVGİLİM GURUR YAPTIM HATA BENDE BİLİYORUM GURURLA HİÇBİRŞEYİN ÇÖZÜLMEYECEĞİNİ ANLADIM SENİ GURURUMDAN ÇOK SEVMİŞİM İŞTE YANINDAYIM GERİ GELDİM https://www.msxlabs.org/forum/sevmek;%20bakmak%20de%C3%84%C2%9Fil%20g%C3%83%C2%B6rmekse%20e%C3%84%C2%9Fer, |
Şairin Kırık Kalemi Şairler bile usanda artık ayrılık şiirlerinden İstemiyorlar üzülsün sevgililerin sevgi dolu yürekleri Esmesin istiyorlar ayrılık rüzgârları Mutsuzluk zincirleri kaplamasın aşıkların yollarını Saplanmasın umutsuzluk okları aşk bahçelerine Vurmasın sevgi tohumlarını daha yeşermeden Bıraksın, uzak dursun sevgiden hayasız kıskançlıklar İz bırakmasın sevgililerin geçtiği yollarda inat düğümleri Gece yarasaları değil kelebekler gölgesi olsun sevenlerin Atmasın şairler kalemlerini ayrılıkların verdiği bıkmışlıkla Elleri titreyerek yazsınlar yine şiirlerini ayrılıktan uzak Hüzün olmasın mısralarında hep gülen yüzler olsun Umutsuzluğun yerini ümitler alsın mısra aralarında Hem şair ağlamasın, hem şiir sevenlerin yüreği gülsün ümit mısralarıyla.... |
Yeter Ki Gel... Eğer ki unutmadıysan Adım'ı; Duyduğun zaman âniden, İsmim sende hâlâ bir heyecân uyandırıyorsa Düşlerinde o güzel günler yoğunlaşıyorsa İçindeki kıpırtılar, çarpıntılar hızlanıyorsa Hani, ya da belki kaabilinden ümid beliriyorsa Kalbinin derinliklerinde, Bir şeylerin eksikliğini, burukluğunu hissediyorsan Pişmânlık duygusu sarıyorsa büsbütün Gözlerindeki o parlaklığın yerini, İki damla gözyaşı alıyorsa Kahroluyorsan, utanıyorsan, Üzülme sakın! Şafakla birlikte koş gel!.. Ben yine oradayım Aynı yerde... Sen yeter ki gel... |
AŞIK OLMUŞTUM SANA Mavi giyinmiş gecede Gözlerin gözlerimdeyken Kalbin kalbimdeyken Aşık olmuştum sana Yıldızların cirit attığı gökyüzünde Meleksi gülümseyişin yüzümdeyken Kokun bedenimde gezinirken Aşık olmuştum sana Aşkı anlatan o sonbaharda Saçlarının dokunduğu rüzgar bedenimde gezinirken Duruşun aklımın büyüleyici mevsimini okşarken Aşık olmuştum sana Sevmeyi anlatan mısralarda Ellerim sadece seni yazarken Hayallerimde hurileri kıskandıran sevdan olurken Aşık olmuştum sana |
Anneler ve Çocuklar Anne öldü mü çocuk Bahçenin en yalnız köşesinde Elinde siyah bir çubuk Ağzında küçük bir leke Çocuk öldü mü güneş Simsiyah görünür gözüne Elinde bir ip nereye Bilmez bağlayacağını anne Kaçar herkesten Durmaz bir yerde Anne ölünce çocuk Çocuk ölünce anne |
Adımı Unut Nasılsa ayrılık bu aşkın sonu Sen de eller gibi adımı unut Kader ikimize çizmiş bu yolu Sen de eller gibi adımı unut Seninle bu aşkı yaşamadık say Birlikte gülüp te ağlamadık say Böylesi unutmak dahada kolay Sen de eller gibi adımı unut İstemem söyleme bir tek kelime Sen de eller gibi adımı unut Değmesin artık hiç elin elime Sar yeni aşkını benim yerime Sen de eller gibi adımı unut... |
O olmazsa yaşayamam O olmazsa yaşayamam." demeyeceksin. Demeyeceksin işte. Yaşarsın çünkü. Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki. Çok sevmeyeceksin mesela. O daha az severse kırılırsın. Ve zaten genellikle O daha az sever seni, Senin O'nu sevdiğinden. Çok sevmezsen, çok acımazsın. Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem. Çalıştığın binayı, masanı, telefonunu, kartvizitini... Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin. Senin değillermiş gibi davranacaksın. Hem hiçbir şeyin olmazsa, kaybetmekten de korkmazsın. Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın. Çok eşyan olmayacak mesela evinde. Paldır küldür yürüyebileceksin. İlle de bir şeyleri sahipleneceksen, Çatıların gökyüzüyle birleştiği yerleri sahipleneceksin. Gökyüzünü sahipleneceksin, Güneşi, ayı, yıldızları... Mesela kuzey yıldızı, senin yıldızın olacak. "O benim." diyeceksin. Mutlaka sana ait olmasını istiyorsan bir Şeylerin... Mesela gökkuşağı senin olacak. İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait olacaksın. Mesela turuncuya, yada pembeye. Ya da cennete ait olacaksın. Çok sahiplenmeden, Çok ait olmadan yaşayacaksın. Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi, Hem de hep senin kalacakmış gibi hayat. İlişik yaşayacaksın. Ucundan tutarak... Can YÜCEL |
| Saat: 22:36 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık