![]() |
Günlerden haberim yok Hergün biraz daha anlıyorum bazı şeyleri Ne kadar anlamsızmış beklenen saatler Ve hiç sonu gelmez diye düşündüğüm anlar Artık bambaşka herşey Dünya farklı dönüyor olsa gerek Gezegenler mi oynadı yerinden Su mu bitti hava mı bilemiyorum Yitirdiğimiz her neyse aramayada çalışmıyorum Ben böyle olmazdım diyesim geliyor Ama sonra olmam gerektiğini anlıyorum Birşeyler acıyor içimde Ne azaltmaya çalışıyorum ne de başka birşeye Ama karar verdim işte olmuyor Eskisi gibi nedense komik geliyor Düşlerimden ayrıldım,eski benden Düşerken tutmayı düşünmediklerim gitti Üzgün değilim sadece şaşırıyorum halime. |
*AŞK* Bence aşk, Gerçekten sevmektir, Kalbinin derinliklerinden sevmektir aşk. Aşk onu gördüğünde heyecanlanmak, Kalbinin küt küt çarpmasıdır aşk. Bazen karşılıklı, Bazen karşılıksız sevmektir aşk. Bazen de acıdır aşk, Hüzündür aşk. Bazen sevilenlerin ve acı verenlerin, Hiç unutulmamasıdır aşk. Bütün olanlara karşı yaşama hep gülümsemektir aşk Aşk onu hep sevmektir. Aşk onu ölene dek sevmektir. Onu sonsuza dek sevmektir aşk. Şimdi tekrar düşünün acaba aşık mısınız? |
Bakıp imreniyorum akınına Şehrin üstünden geçen bulutların, Belki gidiyorlar yakınına Rüyamızı kuşatan hudutların. Evler, ağaçlar, sular, ben be bu an Sanki bulutlarla bir, akıyoruz; Onların hevesine uyaraktan Cenup ufuklarına bakıyoruz. Biz de hafif olsaydık bir rüzgardan, Yer alsaydık şu bulut kervanında, Güzle’e ve Yeni’ye doğru koşan Bu sonrasız gidişin bir yanında; Dağlara, denizlere, ovalara Uzansaydık yağarak iplik iplik Tohumları susamış tarlalara Bahar, gölge ve yağmur götürseydik. Bakıp imreniyorum akınına Şehrin üstünden uçan bulutların. Gidiyor, gidiyorlar yakınına Rüyamızı kuşatan hudutların. |
Şiir Gözlüm Ne kadar da Şiire benziyorsun sen Şiir gibi gülüyor Şiir gibi konuşuyor Şiir gibi yürüyor Şiir gibi bakıyorsun... Usta bir şairin Eseri olduğun belli Teman harika Kurgulama müthiş Gözlerin ne kadar da Şiire benziyor senin Saçların başak tarlalarını anımsatıyor Şiir gibi Dalgalanıyorsun gönlümde... Adın şiir olmalı senin Hürriyet şiiri mesela Ya da aşk şiiri Tasavvufi aşk ama... Aranmalısın sen Şiir gibi olmalısın Ulaşılmaz yerleri anlatmalısın İyice şiire benziyorsun Gün geçtikçe Şiire benzedikçe Ulaşılmaz oluyorsun Şiir gibi bakma Kıskanıyorum seni Seni mısra mısra Seni dize dize Ezberlemek istiyorum Sen şiire benzedikçe Ben daha çok şair olmak istiyorum Şiir gözlüm Seni seviyorum... |
Her şey bir sonbahar mevsiminde başladı... Aslında sonbahar ayrılıkların, bitişlerin mevsimiydi çoğuna göre, Ama benim için yepyeni bir başlangıcın sembolüydü... Seni bana bağlayan gözbebeklerinde saklı duran masumiyetin di, Bir bakışta patlak vermişti herşey... Dizlerim tutmaz, kalbim atmaz, beynime kan gitmez olmuşdu... Bedenim masum güzelliğin karşısında tutukluydu. O gün sanki yeniden doğmuştum.. Bütün benliğim tek bir noktaya odaklanmışdı. Ve o nokta SENDİN... Seni kazanabilmek içindi bütün savaşlarım Ve sonunda zafere varmışdım, kazanmışdım seni.. Artık benim de hayatıma anlam veren biri vardı, Ve o anlam SENDİN... Sen benim apayrı bir dünyam olmuşdun. Yalandan, sahtelikden ve en önemlisi yalnızlıkdan yoksun bir dünya, Ve ben senin dünyanda öyle mutluydum ki Kendi dünyamda düşdüğüm bataklıkdan habersizdim Ama mücadele etmeliydim Ne kendi dünyamdan kopabilirdim, Ne de senin dünyanı terk edebilirdim Öyle bir dünya kurmalıydık ki seninle Bu dünya da saadece ikimiz olmalıydı Herşeyle, her iyiyle, her kötüyle beraber ilgilenmeliydik, Tek vücutda iki can olmalıydık seninle Bunun için mücadele etmeliydim Mücadelemin tek bir amacı olmalıydı, Ve o amaç SENDİN... Sen Benim; Son noktamsın, hayatımın anlamı, yaşama amacımsın... Sen benim herşeyimsin ve son nefese kadar da öyle kalacaksın, Senden kopmam imkansız... Çünkü; Seni her görüşümde sana yeniden aşık oluyorum, Her güneş doğuşunda sana olan sevgim yeniden tomurcuklanıyor, Öten her bir kuşla sana seslenmek, Sana olan sevgimi tüm dünyaya haykırmak istiyorum, Herkes bilsin ki küçücüğüm, Ben SENİ SEVİYORUM.... |
Kırıldığın zaman, çitin ötesindeki insanları düşün, acıları içini ısıtsın, doğrulansın yüzün, gözlerine çekimser bir mevsim süsü ver korkma, kimsenin gözükmez içi... Hem bak nasıl da harcanıyor dünya aileler...sevgililer...bütün ülke. Üstelik kadının yüzü paramparça kadın kalpten ölecek, o kadına sakın nüfuz etme... Boğ odana deniz menevişleri getiren kızı vehimlerinden yaptığın sevginle, ufacık sahnelerde büyük öfkeler tasarla, antika bir çerçeve uydur büyük insanlık derdine... Nasılsa çitin ötesi insan dolu, sen gövdeni düşün yalnızca göğsünün en ince yerinde... Hem bak nasıl da harcanıyor dünya aileler...sevgililer...bütün ülke üstelik kadının yüzü paramparça, kadın kalpten ölecek, o kadına nüfuz etme... Kış basladı...başlayacak, artık hesaplar açık veriyor, bir isim bulmalısın kendine engellenmiş kaçak... engellenmiş kaçak... CEZMİ ERSÖZ |
SEVEN YUREGİNE SOR BENİ http://img149.imageshack.us/img149/1737/manon3b2lj7.gif Her gece kan-ter içinde uyanıyorsam eğer hasretin ateş olup giriyorsa koynuma ıslanıyorsa kirpiklerim seni her andığımda her düşündüğümde hızla çarpıyorsa kalbim sensiz bir kez olsun gülmüyorsam bu şehirde savruluyorsam sokak sokak ürperiyorsam yaprak yaprak esip geçen rüzgarlara sor beni http://img136.imageshack.us/img136/3051/aum00kg1.gif hasret ateşleri yağıyorsa üzerime her gece kül ateş, ateş alev, alev kor olup yakıyorsa kahroluyorsa kalbim seni her andığımda ve tanımıyorsa hiç bir kural yüreğim kaçmak istedikçe sana dönüyorsam yine ölüyorsam aşkından her gün dirhem dirhem ateş - alev sevdalara sor beni http://img136.imageshack.us/img136/3051/aum00kg1.gif seninle gözgöze geldiğimde ben lal olmuş bülbül, sen gül oluyorsan düğümleniyorsa boğazım çıkmıyorsa sesim, daralıyorsa nefesim konuşamıyorsam tek bir kelime depremsi bir titreme başlıyorsa bedenimde ve çözülüveriyorsa dizlerimin bağı deli - divane gönlüme sor beni http://img136.imageshack.us/img136/3051/aum00kg1.gif kirpiklerimden süzülen damlalar islatiyorsa yüreğimi her gece hep bulutlarda saklıyorsam seni düşüyorsan içime tane tane her yağmur yağıdığında kirpiklerimin kıyısında martı olup uçuyorsan susuyorsa denizler seni düşündüğümde gelip seriliyorsan kıyılarıma sular gibi gelip sokuluyorsan uykularıma gelip sokuluyorsan rüyalarıma sensiz geçen gecelere sor beni http://img136.imageshack.us/img136/3051/aum00kg1.gif damarlarımda aşk olup dolaşıyorsan şiir olup doluyorsan kulaklarıma masmavi bir coşku oluyorsan bedenimde aşkça çıkıp ırmaklarla dertleşiyorsam her gece ay gibi akıyorsan yüreğime beyaz tüller içinde yalnız yıldızlarla paylaşıyorsam seni sevdiğimi sana anlatamıyorsam bir kır çiçeği hüzün saçıyorsa gözlerime su olup akıyorsam, ateş olup yakıyorsam ve beceremiyorsam sensiz yaşamayı ve ölmeyi şu seni ölümüne seven yüreğime sor beni ... http://img149.imageshack.us/img149/1737/manon3b2lj7.gif Hasret Çiçeğim ... http://img95.imageshack.us/img95/6479/animation3ouroil0.gif Yağmurlar düşerken körpe bağına Süzülür damlalar gül yaprağına Takılıp gurbetin hüzün ağına Bir sen mi solarsın hasret çiçeğim Sarıp dikenlere gönül acını İndirme başından ümit tacını Rüzgarda savrulan ipek saçını Bir sen mi yolarsın hasret çiçeğim Eserken başında bahar yelleri Okşarsın hasretle açan gülleri Andıkça geldiğin ırak yerleri Bir sen mi dolarsın hasret çiçeğim Seller feryad eder dağlar ses verir Bir ömre bir sevda sanma az gelir Şimdi her gönülde bir ah yükselir Bir sen mi ağlarsın hasret çiçeğim Denizler dalgalı alınlar sisli Yollar sıra sıra engel dizili Herkesin ateşi içinden gizli Bir sen mi yanarsın hasret çiçeğim Coşkun akan seldim duruldu kalbim Gurbet eller gezdim yoruldu kalbim Aşkın hançeriyle vuruldu kalbim Bir sen mi kanarsın hasret çiçeğim... |
Sus! Sus Kaldır at şu yıpranmış sözcükleri Ellerimde ellerinle büyüsün düşündüklerin İlk yaratıldığın güne dön Sus Ne bulduk iki yüzlülüğünde seslerin Sus büyüsün bu derinlik Büyüsün öğreneceklerin Sus Bu gürültü yıkacak evreni günün biri Sus tükeniyoruz soluk soluğa Buğu gibi |
http://www.yazgulu.com/Bg/gulumm.jpg Gül yüzün aklımdan çıkmıyor bir an Hasretin içimi yakıyor gülüm Yıldızlar uykuya dalarken bile Hayalin hep bana bakıyor gülüm Kaybolup giderken seher yıldızı İçimi kemirir hala bu sızı Neyleyim ben sensiz baharı yazı Yokluğun boynumu büküyor gülüm Yanımda olmadan gülermi yüzüm Ne gecem bellidir nede gündüzüm Kahrede kahrede geldi bak güzüm Şaçlarımda şafak söküyor gülüm |
Şiir bazen istediklerini görür Sen habersiz bir öpücük kondurursun Bembeyaz bir sayfaya Bazen kanar o sayfa Bazen kırışır mutluluğundan Bir bakarsın ıslanmıştır dudaklarından Bir bakarsın ağlar rujunun acı tadından Şiir bazen geleceği görür Hecesinde kafiye olur akmadan yaş Bir dokunuşun habercisidir bazen Bazen bir gülüş için izin alırsın Sen şiire uyarım sanırsın Oysa o bilir bazen geleceği Şiir bazen bir çiçek olur Kara kalemin izi rengarenktir Okşarsın,konuşursun,küsersin bazen Koparırsın dalından Acısı yüreğini yakar Şiir aşktır bazen O sana tutulur Sen iki kat ona İki satır okşamak istersin Ağırlaşan kafanı çağırırken yastığın Kesersin uykunun en tatlı köşesinden bir damla Bir bakarsın göl olmuştur sayfa Şiir vurulur bazen Zanlısı dostundur bazen Kırılır en kalın kalem izinden Oysa şair şiir kıymıştır dostluğa Şiir kanar işte Bezen kırmızı, bazen siyah kalır o sayfada Şiir bazen susar Sustu mu anlaki gelmiştir vakti vedanın Ve susarsın Kırar kalemini sahibin. |
| Saat: 13:01 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık