![]() |
İsmini isimsiz duvarlara yazıyorum, Kimsenin bilmediği şarkılarda ağlıyorum Sensizliğin bilmecesindeyim daha çözmeye çalışıyorum Sonbahar geliyor gözlerime, bazen dökülüyorum Döküldükçe rahmet oluyorum, susayan sevdana Bazen bir türkü söylüyorum, ta derinden Aydınlanmaya çalışıyor içimdeki karanlık, ben aydınlandıkça Karanlıklardan soruyorum seni bazen Ağlıyorum, ağladıkça seni çok seviyorum Şimdi içimdeki bütün sevgileri yüreğime atıyorum Çünkü bir gün hepsini bana kusacaksın Hani bir şiir vardı sana yazdığım hatırlar mısın Ağlamanın zindan olduğu bir ülkede sen prens ben prenses olacaktım Karanlığı yenecektik, ma****a sadece ağlamayı zindan edecektik Yarınlar olmasa da kıracaktık, umut sürgünü, ayrılık zincirini Hatırlar mısın hasret kelebeği, Hatırlar mısın gözleri mehtaba benzeyen zalim adam Hatırlayamazsın!.... Çünkü sen unutmaya sevdalısın, bense sana sevdalıyım Ben şimdi yorgun bir şair gibi Yüreğini, alın teriyle kazanan bir işçi bedeni gibi Yorgun, argın. kimsesiz, sensiz Ve seni seviyorum hala Seni sevmeme sebep olan bir şeyler var biliyorum... SEVDA |
Bu gece yine için için ağlıyorum Yattığım yerde seni düşünüyorum Yaşadığımız zamanı anıyorum Yaptıklarını hatırlıyor, pişman oluyorum Gökyüzünün yıldızları misali Sen kalbimin yıldızıydın Sen hayatımın ışığıydın Sen yaşama sebebimdin Hep o anıları hatırlıyorum Ellerimi nasıl tuttuğunu Ellerini nasıl tuttuğumu Bana nasıl baktığını Beni nasıl sevdiğini Ve sevimli bakışını. Ama beni o bırakıp gittiğin günü Gittiğin o ansız günü Bana son veda gününü Hiç aklımdan çıkaramıyorum Gözlerime ağlarcasına bakışını Kalbime gömdüğün o sevgini Bana verdiğin yazmalı gülü Seni unutamam sevdiğim Seni unutamam sevgilim Hala seni arıyorum Sevgin kalbimde gömülü bekliyorum. Özledim seni deliler gibi Bekliyorum yaralı ceylan misali Sen bir yerde ben bir yerde Ama sevgilim sevgimiz yüreğimizde. Arkadaşlarım unut dedi Unutacağım dedim Unutamıyorum dedim Asla UNUTMAM dedim Öleceğim sevgilim bir gün ben Senin sevginden senin derdinden En önemlisi senin hasretinden Bir gün göreceğim yine belki seni, Seni, beni unutmuş, benim olmayan seni... İşte o an aşkımın gözyaşlarını hatırlayacağım, Ve yine bir köşeye oturup ağlayacağım... Bekliyorum sevgilim evin karşısında Bekliyorum sevgilim telefon başında Seni bekliyorum sevgilim seni Aşkımızın başladığı o zamanlarda Önce ailen sonra ölüm aldı benden seni Ne günahım vardı sadece sevdim seni Bilmiyorlar ki kalbime kazıdım seni Seni benden almayı başardılar Ama kalbimden çıkaramazlar seni Kalbimi istediler vermedim Çünkü kalbimden seni silemedim. Ant içtim üzerine başkasını sevmemeye Beni öldüreceklerini bilsem bile Dünyaları bana vaat etseler bile Darağacında beni assalar bile Sevmemeye yemin ettim Bunları bile bile.. Aşkım seni hiç Unutmadım unutamam. |
Bir Hirçin Mazi ve Ben Bir sabah uyandim, hirçin rüzgarla, Etrafimi sarmişken, bir derin hüzün... Ve bir sari yaprak, düşmüş topraga, Ugultusu duyuldu, o soguk güzün... Karşimdaki ufka, şöyle bir baktim, Sinmiş doganin, bu soluk yüzünde. Yolumu bulmak için, işik aradim, Ve bulamadim bile, sevda çölünde... Uzun bir yol göründü, kalan zamana, Boşa geçen yillara, yillara baktim... Kisa zaman dilimi, bulanmiş kana, Umutsuz yillarima, agladim yandim... Siyahlar, beyazin dönüşen artigi, Her şey taninmayacak, bir hal içinde... Gene bu kavramlar, zamanin artigi, Önceden kalma, birkaç an haricinde... |
sende sevda sevgi hersey yalandi bana canim herseyim diyordun simdi ne oldu sana baskasini yerime koydun daha ayrilmadan... BIR INSAN BIR INSANI GERCEKTEN KALPTEN GÖNÜLDEN SEVMISSE YERINE BASKASINI KOYAMAZ KOYMUSS ISE SEVMEMISSTIR... dilerim canim sende bir gün seversin benden beter olursun... |
İstanbul’da 17 Yaş Bilmedigim akşamlardan birinde, Sahilde bir bankta oturuyorum. Bir ara sen iliştin gözüme, Bulutlarin denizi öptügü yerde. Uzandim, saçlarina dokundum. Duydugum soguklukla uyandim. Sen diye tuttugumun, Bankin kenari oldugunu anladim. |
Ayrılık Ne görsem ötesinde hasret çektiğim diyar. Kavuşmak nasıl olmaz mademki ayrılık var. |
Ilk Öpücük Seni heyecanla ve usulca öpmüştüm ilk. Kalbim, kalbim degildi o an benim degildi. Sen kollarimdaydin, Istanbul karşimizda. Pirpir ve yarim ayli bi geceydi; Bu arada bi de polis vardi karşi kaldirimda. Işte o akşam attik ilk adimi, Yillar sonra degdi elin elime Ve adimlarimiz beraberdi artik, Ayni yastiga da koymadik degil başimizi, Mevsimlerden ilkbahar ya da yaz da degildi! Nicesinde bulamadigimizdi sevgi; Ama içimizdekini de yitirmemiştik hiç, Ve şimdi sevgiliydik. |
Şiire Düşen Ayrılık kanlar içinde önüme düşüyor düşlerimde umuda uçan kuşlar içim ürperiyor, korkuyorum sen gidiyorsun... ölümün soğukluğu alacak biliyorum geceden aldığın soluğunun yerini ve ben üşüyeceğim her soluğumda haykırışlar boğacak suskunluğumu gidişindeki sessizliğin ardından... şimdi sen gidiyorsun sızlatırken iliklerimi acı kimbilir kaç dağın ötesindendir gelen bana her zaman dost olan sesin duyamıyorum her yankısı ızdırapken bir ağrıdır yüreğimdeki inilti; " o yok artık... " gidiyorsun işte söküp akıttığın yerden sazının telinden ruhuma akan türkülerini kimbilir belki başka gecelerde başka iki kişilik dünyaların olacaksınız sen ve türkülerin... |
MAVİ SİYAH Yağmur gibi yağıyor karanlıklar Karanlıklar çöktükçe etrafı yalnızlıklar sarıyor Acılar türüyor yavrularına gebe Her yerde yavru acılar İsyankar ruhum titremekte Yapılan hataların acısı ateş olmuş Ayak tırnağından saç teline Yakıyor bütün ruhumun bedenini Günahlar ve günahkar insan Yüzleşiyor , belki de yüzleştiriliyor Dudaklar harekette gözlerden isyan damlası Hayır! Çığlığı yırtıyor karanlığı Gerçekle buluşma Bu kadar kötü olamaz olmamalı Yapamam, hataları hayata Hayatı dünyaya Ateşi kapatacak mavi Hayatı silecek siyah kimin elinde Sevil BORAN |
Uzatıyorum elimi bakmıyorsun Sonra da uzattığını söylüyosun elini Ama göremiyorum. Duygularını anlamıyorum,bilemiyorum, Yüreğini göstermiyorsun ki Aklımdan geçiyor gözlerin,sonra parmakların Ardından dudakların geliyor aklıma Öpülesi dudakların Kapatıyorum gözlerimi ellerin avuçlarımda Eğilip öpüyorsun dudaklarımdan Kalbim çıkacak gibi yerinden.. Sımsıcak yüreğin göğsümün üstünde atıyor. Plakta zeki müren “üzgünüm leylaa” yanı başımda titrek ışıklı bir mum Tam bana sevdiğini söyleyeceksin . ben de sana.. Ama annem sesleniyor içerden “Handan””su verir misin bir bardak... Şiirim SendeSeviyor, sevmiyor, Seviyor, sevmiyor Diye az mı papatya falı açtım Sana…. Hep seviyor çıktı Kalbinde aynı şeyleri söylüyordu İinkar ettin, korktun “Masal Kahramanım” , “Savaşçı” diyordun bana masal kahramanın olarak kaldım. ama savaşçı değilim artık yenik düştüm aşkına bil ki savaşlarda asla kazanan olmaz….. kırılmış, yenilmiş biri olarak . şiirler saklamıştım koynumda sana ama yollamadım, yollayamadım….. Ne demiş Can Dündar usta; …….mektup cebimde. Cebim yüreğime yakın. Yüreğim sende. Öyleyse….. Şiirim sende..... |
| Saat: 13:02 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık