![]() |
Sana diyorum işte, Sana ağlıyorum, Sana kenetlendim sende yıkılıyorum, Yormuyor başka hiç bir şey Vurmuyor senin gibi, Aldanmıyorum , Yanmıyorum, Bazen konuşuyor, bazen de dolup taşıyorum, Ama susmuyorum, En azından "ağlıyorum" Sana susuyorum işte, Sana yürüyorum, Sana yarolmuşum, sende varoluyorum... Şimdi sana ağlıyorum, Geceler bir sarhoş gibi koynumda sabahlıyor Ve sana dönüyorum, Yürümüyorum, Koşmuyorum, Ağlarken hıçkırmıyorum, Sessizce "kan" kusuyorum.. Duraksamadan kaçıyorum bu ellerden, Ve usul usul kanıyorum içimden, Şimdi sana ağlıyorum ey sevgili, Şimdi sana yanıyorum, Bak işte ağladım "bitti" Ben bittim ve ben tükendim, Biten yalnız ben değildim, Şu ömre sığdıramadığım sevgin, O da bitti, O da tükendi... Sevmişti... |
BEŞİNCİ MEKTUP Ayrılık diye bir şey yok. Bu bizim yalanımız. Sevmek var aslında, özlemek var, beklemek var. Şimdi neredesin? Ne yapıyorsun? Güneş çoktan doğdu. Uyanmış olmalısın. Saçlarını tararken beni hatırladın, değil mi? Öyleyse ayrılmadık. Sadece özlemliyiz ve bekliyoruz. Zamanı hatırlatan her şeyden nefret ediyorum. Önce beklemekten. Ömür boyunca ya bekliyor ya bekletiyor insan. İkisi de kötü, ikisi de hazin tarafı yaşantımızın. Bir çocuğun önce doğmasını bekliyorlar, Sonra yürümesini, konuşmasını, büyümesini... Zaman ilerliyor, bu defa para kazanmasını, Kanunlara saygı göstermesini, İnsanları sevmesini, aldanmasını, aldatmasını bekliyorlar. Ve sonra ölümü bekleniyor insanoğlunun. Ya o? Ya o? İnsanlardan dostluk bekliyor, sevgilisinden sadakat, Çocuklarından saygı ve bir parça huzur bekliyor, Saadet bekliyor yaşamaktan. Zaman ilerliyor, bir gün o da ölümü bekliyor artik. Aradıklarının çoğunu bulamamış, Beklediklerinin çoçu gelmemiş bir insan olarak Göçüp gidiyor bu dünyadan. İşte yaşamak maceramız bu. Yaşarken beklemek, beklerken yaşamak Ve yaşayıp beklerken ölmek! Özleme bir diyeceğim yok. O kömür kırıntıları arasında parlayan bir cam parçası. O nefes alışı sevgimizin, kavuşmalarımızın anlamı. O tek güzel yönü bekleyişlerimizin. İnsanlığımız özleyişlerimizle alımlı, Yaşantımız özlemlerle güzel. Özlemin buruk bir tadı var, hele seni özlemenin. Bir kokusu var bütün çiçeklere değişmem. Bir ışığı var, bir rengi var seni özlemenin, anlatılmaz. Verdiğin bütün acılara dayanıyorsam; Seni özlediğim içindir. Beklemenin korkunç zehri öldürmüyorsa beni; Seni özlediğim içindir. Yaşıyorsam; içimde umut varsa, Yine seni özlediğim içindir. Seni bunca özlemesem; bunca sevemezdim ki! |
Çiçekçi Kız yalova termal yolunda çiçek satan çiçekçi kız saçlarına papatyalar takmış şarkılar söylüyor bir yandan. kederli şarkılar haydi çiçeklerim var. bunlar küpe çiçeği boynu bükük ülkem gibi. bunlar mor beyaz kartopu çiçekleri karayazılı erguvan üzerlerine bulaşmış abilerimim kanı. bunlar zebra çiçeği bayım, hiç görmediniz mi taşır aynı gökyüzünde hem umutlu ayçayı hem karanlık bir güneşi ama sizin gökyüzünüz var mı ki. çiçeklerim var çiçeklerim ya küsmüş sardunyalardan almaz mısınız pembe açar pembe düşler için düşleriniz var mı ki. yalova termal yolunda çiçek satan çiçekçi kız saçlarına papatyalar takmış şarkılar söylüyor, tehlikeli. |
Aşk Güzel Bişeymiş Her gün aşk Yumuşak şeker pembesi yastıklar Sıcak bir kase çorba, sobada çıtırdayan odun Kalın tüylü battaniyeler altında sarılmak, uyumak kollarında Sessizlik, sakinlik, konuşmazsak sonsuz bir huzur Alışveriş biraz telaşlı birbirimize kızarak, zevklerimiz pek de uymuyor çünkü Yemek yapmak güzel senden öğrendim çoğunu Akşamları küçük kanepede ara sıra sohbet etmek ufak sesle Yılda bir kez sinemaya gitmek orda uyumanı izlemek çıkarken yine de elini tutmak İşte bu benim diye Hediyeler, bazen anlamsız gelse de sana yılbaşı doğum günü bayramlar Yine de pasta kesmek, kutlamak Sonra plan yapmak, ev eşyası bakmak arada para harcamayalım dediğimde çatılan kaşların Kumanda savaşın, sadece pazar değil her akşam kaçırmadığın maç yorumların Bir zamanlar sen evde beni beklerken her gün işten nasıl çıkardım, nasıl koşarak gelirdim Seni evde saklamak için neler yapardım Sabaha kadar uyumaz Allahım benim bir sevgilim var bu ne muhteşem derdim Nefesini dinlerdim sen uyurken Seni kaybetme korkusuyla bir hüzün bir telaş aylarca sürükledi beni sen nereye çekersen Sonra fark ettim ki sen bir yere çekmiyordun ben itekliyordum Ben yalnızlığıma çaresizliğime bir çare arıyordum, ben seni sevmeyi seviyordum. Beni her kırdığında her yıktığında ağlıyordum, evet ayrılmak istiyordum Sen hiç söylemedin ama ben cesaret edebiliyordum Başkalarına aşkım demene, sen benim için ilkken benim sana son olmama kızıyordum Yine de ayrılamadık işte Seninle her bitişin bir başlangıcı oldu, hem belki daha kalın iplerle Bir şey vardı ki haklıydım Her ağlattığında beni o damlalar cam kırıklarıydı kalbime batan Sana söyledim bir gün çok incitecek bunlar beni İşte o zaman ben de seni acıtacağım elimde olmadan Beni dinlemedin Uzun zaman geçti ve fark ettim ki bana ihtiyacın benim sana olduğundan daha fazla. Seni kıramadım devam ettim, edeceğim de Anneni seviyorum, kız kardeşlerini babanı da, onlar benim de ailem olacak Bu düğün olacak Hiç istemediğim halde hiç istemediğim şekilde Sen mutlu ol diye Sana söz verdim sen bir kez daha yıkılma diye Bazen gözlerime bakıp eskisi gibi sevmiyorsun hissediyorum dediğinde Saçlarını okşuyorum anlamandan ürküp Bana, aşk yok bebeğim o sadece hikayelerde filmlerde olur "saçmalık" dediğinde Benden aldığın aşk sandığım da tükenmiş O heyecan, o neşe, o korku, o tutku o kadar eski ki şimdi Benimle olman için Senin için Vazgeçtiğim şeyin ne olduğunu bilseydin Hayallerim, rüyalarım, kişiliğim Yeri geldi onurum, hepsi yerle bir oldu Sen istemiyorsun diye vazgeçtiğim her şey bir yana bütün dünyayı al koy bir tarafa ama Senin için vazgeçtiğim şeyi bir anlasan Her sabah uyanmama sebep olan Hayatımda ilk kez ölmeyi değil yaşamayı öyle kuvvetle hissettiren bir şey Hayallerimi hatırlatan Hala her şey için umut olduğunu gösteren Çocukluğum kadar sevinç veren Ayaklarımı yerden kesen Mutluluk şarkıları söyleten Bana "sen ne güzel bişeysin sen en güzel bişeysin" diyen Seninle olmasa da öğrendim Aşk çok güzel bişeymiş… |
Terkib-i Bend ... Pek rengine aldanma felek eski felektir Zira feleğin meşreb-i nasazı dönektir Ya bister-i kemhada ya viranede can ver Çün bay u geda hake beraber girecektir Allah'a sığın şahs-i halimin gazabından Zira yumuşak huylu atın çiftesi pektir Yaktı nice canlar o nezaketle tebessüm Şirin dahi kasdetmesi cana gülerektir Bed-asla necabet mi verir hiç üniforma Zerduz palan ursan eşşek yine eşşektir Bed-maye olan anlaşılır meclis-i meyde İşret güher-i ademi temyize mihenktir Nush ile yola gelmeyeni etmeli tekdir Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir Nadanlar eder sohbet-i nadanla telezzüz Divanelerin hemdemi divane gerektir Afv ile mübeşşir midir eshab-ı meratib Kanun-i ceza acize mi has demektir Milyonla çalan mesned-i izzete serefraz Birkaç kuruşu mürtekibin cay-i kürektir ... Ziya Paşa |
ÖKSÜZÜM AŞK’A Kirli bir düş saçması beynimi kemiren, Parmak uçlarımda bir hayatın eksik metinleri, Gözlerimdeyse donuk bir hayal dolaşıyor şimdilerde. Harflere boğuyor sessizlik içimi, İçimde bulanıyor dünya; Ve ben bir adım kala hayata, Düşüyorum yamaçlarından, tutunamıyorum… Bensiz bir hüzün soluyor aşk, Sensiz titrek yamaçlarıma vuruyor. Ve geçmişin tortuları çöküyor ruhuma. Ayaklarıma gülüşümün resmi takılıyor… Göz çukurlarıma vuruyor sonbahar yaprakları, Ölüm kırık bir gülüş oluyor dudağımda. Şimdilerde alnımda çözülüyor yıllar, Ve sen daha çok sürüklüyorsun beni Bu kentin isimsiz sokaklarına… Geceler ayaza vuruyor gönlümde, Yaralarım kabuk bağlıyor bir bir. Sen gelmiyorsun diye bu sonbahar bakışlarım Sen susuyorsun diye bu çığlıklar. Üşüyor öksüz düşlerim,gece ürküntüsü yastığımda. Şimdi yollara vurdum tüm anılarımı, Islaklığı ruhumun, senden kalan. İçimi yakan tek hece bir yaşam. Eğer gitmişsen dönmemek için olsun, Eğer küskünsen bırak aşk sözünde dursun. Çünkü gözyaşıyla ödenmiş bir bedel, Asla tuzlu suyla geri verilmez. Bundandır sana ve denizlere küsüşüm, Ve bundandır aşktan yana öksüzlüğüm… |
GİDECEĞİM hüzünlü bir sonbahar akşamında gideceğim buralardan hatıralarımla ama sen olmadan.. hiç yaşanmamıscasına susturacağım yüreğimi bir mechule takılıp giderken sileceğim gözlerimi... belki kulakların çınlar hatırlanırsan uzaklardan düşünmekten korkarsın utanırsın o güzel anılardan sessiz ve usulca rüzgar gecer o sokaklardan gideceğim,senle gecen günlerimin günahını çıkarmadan.. |
Şimdi sen gidiyorsun ya Gitme, demem gerekiyor değil mi benim sana teorik olarak Yalvarmam gerekiyor belki biraz da Şimdi sen gidiyorsun ya Götürme yanında yüreğini de Yoksa yaşayamam gibi geliyor bana Şimdi sen gidiyorsun ya Gitme demem gerekiyor değil mi benim sana teorik olarak Soğuk duvarlar daha fazla Gülüşünü götürme yanında yüreğimle Korkarım karanlıktan Ve üşürüm sensiz geceleri Ellerini arar ellerim Şimdi sen gidiyorsun ya Yalan söylemeliyim ben sana birkaç Mutlu anlarımızdan bahsetmeliyim biraz da Arkasından azıcıkta pişmanlıklarımı patlattım mı. Şimdi sen gidiyorsun ya Korkma sevdiğim korkma Ne yalvarış, Ne haykırış, Ne de başka bir şey Şimdi sen gidiyorsun ya Yüreğim acıdı arkandan biraz Gitme… |
Ellerini uzatırsan tutarım Ardından bakarken ne kadar geç kaldığımı anladım Benden bir şeyler sürüklenircesine İstemeden, ama, özlemenin ucu değerekten gidiyordu, seninle Ne gidendim Ne de arda kalan Öksüzdüm sanki yalnız Saklamak isterken bakışlarımı İçinde sende vardın, bende Senin bakışlarında emanetti bana, Sen giderken. Ardından bakarken geç kaldığımı anlamıştım Senin çektiğin acıyı görmek İki kat bükmüştü belimi Martılara gözüm hiç ilişmedi artık Hayal bile değildi Onların kanatlarında gördüğüm İçimdeki duygularım O kadar huzur vermiyordu artık Uçamam ardından Göremem seni Buralar sensiz Buralar anlamsız Ben bir martıysam, iki kanadım kırık Sen giderken Ardından bakarken anladım ki Seninle giden bendim Ama benimle kalan sen değil Yorgun akşamlarda Rüzgârlı sabahlarda, senden kalan Anıların teselli edecek beni Sen giderken Sen giderken bir sıcak bakışım Uğurlayabilir seni Bütün sözcükler terk etti beni Dilim suskun ve yorgun Beni saran bir hüzün var sen giderken Her gidişin bir dönüşü var mı? Seninkinin yoktu Beni yıkan işte buydu Gelincik kırmızısı olmuş gözlerim Saklarken seni Ben, dağ başı yalnızlığı yaşıyordum Sen giderken Tiryakilik yaratıyordu seni her görüşüm Gözlerim seni ararken Gezdiğin yerlerde, Hep hüzünlü çalacak artık şarkılar Onun için gözlerimi kapatacağım, sen giderken Sonsuza kadar, orada kalmalı senli duygular. Kilit vuracağım kapısına gönlümün Sen giderken |
şimdi sen olacaktın yanımda şimdisen olacaktım kollarımda yatacaktım dizlerine dalacaktım rüyalara aramızda sıra dağlar aramızda denizler hergünüm bir cehennem yüreğimde depremler taşımıyor dizlerim beni ah beni bu acılar göz yaşları ne zaman biter... |
| Saat: 00:53 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık