![]() |
Şıpsevdi Gariban kalbim benim Beynimin isyankârı Hayır derken evet diyen kalbim. Sende her güzele tutulma be, Her güneş çarpana Islanana, konuşana, ağlayana, bakış atana; Tutulma be kardeşim. Tutulma.. |
Cinayet 'Söz gümüşse, sükut altındır' demiş atalarım... Anlamam, anlamlandıramam... . O sükutlarda, ne çok sesler duymuşumdur, işittiklerim, doğru mu, değil mi? ? ? ? ? ? bilmeden... . Boğar sessizliğin sesi, boğar o suskunluklar; yokederce içimi... . Bir cinayettir işte, o anlarımda başlayan yüreğimde... |
ŞŞŞŞŞ! Fırtına öncesi sessizliği anımsatma, Ne olur duyayım son nefesini. Öylece git yağmur gözyaşlarını yıkarken. Ben o arada çoktan perdeyi kapatmış olayım, Arkandan bakamıyım son defa Bütün filmlerde vardır ya; Ardına dönüp bakar, Gözlerindeki hüznü olduğu yere gömer, Gömer ve gider. Böyle olmamalı bu ayrılık Zaten hep alışılmayanlardı yaşadıklarımız, Farklı başlamıştık, Öyle devam etti de. Bırak sevdamız hayata başkaldırılarımızın aksine olsun. Bir daha uğrama buralara, Ben de kırmızı kazağımı giymeyeceğim. Telefonumu da kapatıyorum, Artık sen de akıtma o asil gözyaşlarını. Bırak kalsınlar gurunun içinde, Tıpkı anılarda kalan, Resimlerde yaşayacak olan, Sonsuz sandığımız sevdamız gibi |
Gözlerindeki Çiçekler Sen kimsin çocuk Bana bunu neden yaptın Kalbimi bir güvercin kanadına verdin. Ellerinle alıp usulca koydun. Zambak zambak ellerinle Şimdi onu durduramıyorum, kalbimi. Saçlarının dalgası karışıyor. Her şey birbirine karışıyor. Kokun her şeye karışıyor. Gülünce gözlerinin çiçekleri açıyor. Hep gitmek üzere geldin değil mi çocuk Bir gece ansızın gitmek üzere Bir gece 23.45 otobüsüyle İstanbul'a bırakıvermek üzere yalnızlığımı Bir başka şehri yalnızlıktan kurtarmak üzere. Nereye gitsen deniz kokusu taşırsın üzerinde. Gecenin bir vakti Bir kıyıdan bir kıyıya denizi geçmiş gibi. Sen kimsin çocuk Nereden geldin Nereye gidiyorsun Hadi hepsini bırakalım. Bana bunu neden yaptın çocuk Şimdi ellerimi tutamıyorum. Seninle gitmek istiyor. Küçük bir çocuğun Annesinin peşine 'ben de gelicem' diye takılması gibi. Ellerimi tutamıyorum çocuk Bırakayım mı seninle gelsinler... İşte birazdan zaman gelecek Sen gideceksin Yoldan 98E otobüsü geçecek Arkasından sarı bir minibüs Karşı komşunun ışıkları sönecek Televizyonda her zaman olan dizilerden biri başlayacak Biri çayın şekerini karıştıracak. Biliyorsun sen de Mutlu geçiyorsa eğer Geçen zaman bile kardır. Sonra gece gelecek Hüzün gelecek Gece hiç eksik getirmiyor Hüzün dersine malzemelerini. Oysa ben resim derslerine Nedense hep beyaz rengi götürmeyi unuturdum. Geceleri ağlardım bulutlarımı beyaza boyayamadığımdan En son anneannem anlatmıştı Ağlayarak uyumamak gerektiğini. Sen, çocuk Uyumadan önce güzel şeyler düşün Mavi gökyüzünde, beyaz bulutlar düşün. Hadi çocuk, gideceksen acele etmelisin. Bak ellerimi tutamıyorum. Birazdan gözlerim kalacak üzerinde Sonra hareket edemeyeceksin. Git şimdi Şimdi git çocuk Geride kimin kaldığını Bana bunu neden yaptığını Kendinin kim olduğunu düşünmeden Gözlerindeki çiçekleri soldurmadan, git. Zaten gitmek için gelmemiş miydin... |
Şu Yalnızlık Paylaşılmıyor Ne güzel şey Şu yalnızlık Şu yalnızlık Paylaşılmıyor Ne güzel şey |
Sokak kedisi Birşey yapmanın gereksiz olduğunu bilerek Korkuyorum ne yapacağımı bilememekten Kapının önünde dolaşan o kediyi seviyorum Ancak dışarısı soğuk da olsa Yanıma almak istemiyorum onu Beni tırmalar ve ona kızarım diye korkuyorum Ne kötü bu kedicikle aramızdaki ilişki Onu eve almayınca da kızacak bana Oysa ben seviyorum onu O buna hiç inanmayacak Peki bilecek mi benim de evimde Soğuk duvarlar arasında Soğuk yüzlere baktığımı Mahkumuz kedicik Buna mahkumuz Unut beni Ben seni ısıtamam ki... |
Sevgilim Meltemdir Söyleyen Sevgilim, meltemdir söyleyen fırsatının bembeyazlığını... Gözlerim seni görmeyecek; bekliyor seni yüreğim! Rüzgâr getirdi bana adını sabah alacasında; dağ tekrarlıyor ayak seslerinin yankısını... Gözlerim seni görmeyecek; bekliyor seni yüreğim! Kuytu çan kulelerinde alabildiğine çalıyor çanlar... Gözlerim seni görmeyecek; bekliyor seni yüreğim! Çekiç sesleri anlatıyor tabutun kasvetini; küreğin sesi de mezar yerini... Gözlerim seni görmeyecek; bekliyor seni yüreğim! |
ve şakaklarından kan damlar ter yerine... ... sönen gün güneşe hasret... ... doğan yıldızlar tebessüm içinde... ... sağnak sağnak duygu yağmakta esrarengiz gecede... ... bilinmez bir sese yönelerek. ... mavinin uysallığına teslim olunur yer yer... ... kendini ver verebildiğin kadar pembe düşlere... ... sonun başlangıcında SEN... ... SEN in sonunda BEN... ... ve bir yoncada aranır şans... ... dilekler bağlanır YEMİN siz sözlere... ... seni götüren kim bu gönülden?... ... ve şakaklarından KAN damlar ter yerine... ... kırlaşan saçların değil vicdanındır... ... bir zaman sevdiğini görüp tiksinmesi gelir mi insanın? ... ve bir papatyada aranır sevgi... ... bilmeceye cevap versin diye. ... SEVİYOR... ... SEVMİYOR... ... BİLMİYOR!? |
geçmişim kaçmak istiyorum bu hayattan ardıba bile bakmadan düşünmeden olanları ve planlamadan olacakları her aldığım nefes özgürlük koksun attığım her adım özgürlüklr buluşsun bir sakarlık yapsam kaçarken geçmişiden ayağım takılsa bir yere ve düşsem milyonlarca parcaya ayrılsa geçmişim hani en sevdiğiniz lokantasa en sevdiğiniz yemeği yerken sakar bir garsonun kırdığı bardak gibi bir his versem bütün neşenizi kaçırsam sizide kendim gibi mutsuz etsem hep ben mi mutsuz olacağım ama sakın kızmayın bana ve süpürmeyin yerdeki cam kırıklarını onlar eski hayatımdan kalanlar ne kadar unutmak için uğraşsamda bilisiniz geçmişte unutulmayı hak etmiyenlerde vardır............ |
O KADIN Yavaşça yükseliyor radyodan göğe Yıllanmış bir şarkının eflatun notaları Okşuyor toprakları çıplak ayağıyla kadın Beyaz bacaklarında bıldırcın uçuşurken Akşam yalnız kalıyor bütün arka sokaklar Maviler toplanıyor ve eski hurda bakırlar Bir çağ açıp kapıyor gözleriyle o kadın Masum çocuk düşleri göklerde sevişirken Kediler,bordo evler,sessiz yaşlı keşişler Düşler,eski düşler,acımış küflü düşler Geceye bulanıyor,geceyle sevişiyor Yeniyetme hırsızlar polisten kaçışırken O kadın uyumuyor,uyusa düş bitecek Turuncu bir hatıra gözlerinden yitecek Bir damla yaş düşüyor solgun yanaklarından Karanlıkla tanyeri sessizce bakışırken |
| Saat: 13:01 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık