![]() |
Şuan Ağlarken Gozlerımden yas akıyor yuregıme kan damlıyor gıt derken dılım, kal der yuregım sevmedım derken bana yıkılsada umudum sonum olsada ölüm beklerdım umut etmeyı baharda senı sevmeyı elllrımde ellerını hıssedebılme olasılıgıyla bakmak ısterdım gozlerıne |
Sekerek Ten Günlerdir güneşi arayan yüz Toprağa dönük Bir günebakan gösterdi yolu Bir kardelene tutunarak Günlerdir bir sarnıçta biriken iç Yol buldu akmaya Bir yürek eğiminde Günlerdir ağacıma tünekli baykuş Pıııır etti uçtu Buhar oldu yaranın üstünde tuz Bizi bilen bir biz miyiz ya Daha kaç iğne deliği var önümüzde İpliğimiz geçsin aşktan Kendimi duydum sen geldiğinde İki adımda aldım patika yolu Sevincin bahçe kapısına Sekerek/ten Günlerdir güneş yoktu saksımda Bugün açtı |
Rüzgar fısıldadı kulağıma, Saba yeli gibi saçlarıma, Meltem oldu değdi yanağıma, Gönlüme girip serin tuttu da, Seni hiç kimseye soramadım. Göl üstüne düşen suilete, Mucizeyle gelen keramete, Kahve falındaki kehanete, İşaret edilen yar oldun da, Seni hiç kimseye soramadım. Minarelere asılan mahya, Ay ışığında buluşan ziya, Nur olup gözde görülen rüya, Ateş böceğiyle tutuştu da, Seni hiç kimseye soramadım. Çölü aşıp geçen bedeviye, Cennetten selam salan huriye, Güneşin düştüğü palmiyeye, Gölge durup ruhumu sordu da, Seni hiç kimseye soramadım. Denizden baş çıkardı balıklar, Gökten kayarak indi yıldızlar, Bereket doldu düşen yağmurlar, Aşkıma tohum oldu açtı da, Seni hiç kimseye soramadım. |
kıştan kalma bir buğu camımda kaç güneşi oldu sabahın daha kaç güneş doğmalı ruhum sesinle dolmuşken parmaklarıma akan isminin camda bıraktığı izi silebilmesi için yorulmadın mı sabahların çaresiz uyanışlarından kaybedilmiş savaşın enkaz kalıntısı daha kaç zafere gidilmeli hayallerinin üzerinden tutamadın çok sevmekle karanlığı delen sesin düşüşü gecenin boşluğunda ve artık çok uzaklarda tutunamayan sevgili umudu dipsiz kuyulara salanadır haykırışların "hayallerin burada, bende hep yetim kalacak hiç doğmayacak çocuklarımız bizim gibi..." |
senden başka yar bilmem ömür boyu gözüme bak de yeter bakarım başım gözüm üstüne ister aşk denizine ister hicran gölüne ak de yeter akarım başım gözüm üstüne yılda bir olsa bile seviyorum de hele senden gelmişse eğer sefadır bana çile yalnız kalbimi değil koca dünyayı bile yak de yeter yakarım başım gözüm üstüne yeterki sen bekle de hiç kalır sabır taşı küçük bir umut bile olur gönül yoldaşı razıyım ömür boyu gece gündüz gözyaşı dök de yeter dökerim başım gözüm üstüne seni bu kadar sevmek yalnız benim günahım hiç şikayet ettimmi birgün çıktımı ahım bir elimde yüreğim bir elimde silahım sık de yeter sıkarım başım gözüm üstüne biliyorum bu aşkın yalnız sensin galibi her derdine razıyım çıkmasın tek talibi varsın yağmur yağmasın sen iste şimşek gibi çak de yeter çakarım başım gözüm üstüne tek söz etmem bu sevda vursa beni her yandan tanrım beni korusun benden bıktığın andan ne kadar sevsem bile bir gün olur dünyandan çıkde yeter çıkarım başım gözüm üstüne biliyorum sevgili gönlünde yerim gurbet ister sılaya çağır ister hergün sürgün et sen mutlu ol birtanem ben ömür boyu hasret çek de yeter çekerim başım gözüm üstüne seni bu kadar sevmek yalnız benim günahım hiç şikayet ettimmi birgün çıktımı ahım bir elimde yüreğim bir elimde silahım sık de yeter sıkarım başım gözüm üstüne. bedirhan gökçe |
Seni aklıma koydum, Başkasını düşünmemek için. Resmini cüzdanıma koydum, Kaybetmemek için. Hediyeni cebime koydum, Yanımdan ayırmamak için. Seni yüreğime koydum, Senden başkasını sevmemek için... |
Cvp:Siz işim sessiz... sessiz cümleler kurarım ben sensiz... sensiz geceler uyurum ben çaresiz... çaresiz kabullenmeler içindeyim sessiz... sessiz sessiz yaşarım köşe bucak... kaçarım köşe bucak habersiz... habersiz ufuk ötelerine uçarım... uçarım kanatsız ve bedensiz... bedensiz bir aşk yaşadım meyvesiz... meyvesiz kaldım ortada nasipsiz... nasipsizim hayattan hayalsiz... hayalsiz günler geçer mi süresiz... süresiz beklentiler içindeyim nedensiz... nedensiz yazıyorum sana isimsiz... işim sessiz... sessiz cümleler kurarım ben sensiz... |
Açsam Rüzgara Ne hoş, ey güzel Tanrım, ne hoş Mavilerde sefer etmek! Bir sahilden çözülüp gitmek Düşünceler gibi başıboş. Açsam rüzgara yelkenimi; Dolaşsam ben de deniz deniz Ve bir sabah vakti, kimsesiz Bir limanda bulsam kendimi. Bir limanda, büyük ve beyaz... Mercan adalarda bir liman.. Beyaz bulutların ardından Gelse altın ışıklı bir yaz. Doldursa içimi orada Baygın kokusu iğdelerin. Bilmese tadını kederin Bu her alemden uzak ada. Konsa rüya dolu köşkümün Çiçekli dalına serçeler. Renklerle çözülse geceler, Nar bahçelerinde geçse gün. Her gün aheste mavnaların Görsem açıktan geçişini Ve her akşam dizilişini Ufukta mermer adaların. Ne hoş. ey Tanrım, ne hoş, İller, göller, kıtalar aşmak. Ne hoş deniz deniz dolaşmak Düşünceler gibi başıboş. Versem kendimi bütün bütün Bir yelkenli olup engine; Kansam bir an güzelliğine Kuşlar gibi serseri ömrün. Orhan Veli Kanık |
BENİM GİBİ SEVMENİ İSTERDİM Hep sen ağlattın Hep sen ceza verdin Ben ise hep razı oldum Seni hiç kırabilir miyim? Sen ne dersen yaptım Her istediğini iki yapmadım Ama sen beni yine anlamadın Hiç anlamayacağın gibi Sen bana her zaman Ceza verdin suçsuz yere Ama ben sana Bakmaya kıyamıyorum işte Sen gelipte pişmanım desen Bana ceza ver Razıyım cezama desen Sana tek bir ceza verirdim Seninde benim gibi sevmeni isterdim İşte o zaman benim ne çektiğimi Anlardın be güzelim anlardın O ceza sana ömür boyu yeter Yeterki gerçekten Benim gibi sev yeter Bir deli aşık olmuşum Ne günüm Ne gecem belli Bir deli hasrete vurulmuşum Ne dünüm Ne yarınım belli Gidiyorsun diyorum sürekli Bende aşk Sahi sevgilim Sen geldin mi ki? |
Büyük İnsanlık Büyük insanlık gemide güverte yolcusu tirende üçüncü mevki şosede yayan büyük insanlık. Büyük insanlık sekizinde işe gider yirmisinde evlenir kırkında ölür büyük insanlık. Ekmek büyük insanlıktan başka herkese yeter pirinç de öyle şeker de öyle kumaş da öyle kitap da öyle büyük insanlıktan başka herkese yeter. Büyük insanlığın toprağında gölge yok sokağında fener penceresinde cam ama umudu var büyük insanlığın umutsuz yaşanmıyor. |
| Saat: 13:01 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık