![]() |
Gece Kuşları Matem Uçurdu Gece Kuşları Matem Uçurdu su yolunda düştüm aşkın peşine bir üveyik sesiyle irkildim çınladı içimin kuytularında yitik suskular gece kuşları pır pır matem uçurdu ak memesi boşaldı kızıl bulutun rüzgar geçitlerinde savruldum kan damladı sessizliğe… |
Vapur yanaştı iskeleye, Beni almak için.. Ben ise senden ayrılmamak için dolanıp duruyorum... Ama neye yarar, Sen beni anlamadıkça... Dayanamam bu acıya, Anladım ümit yok senden.. En baştan bilmeliydim yanlış yola girdiğimin Suçluyum, seni çok sevdim... Pişmanım, sensiz kaldığım halde sevdim diye.. En önemlisi de ben bir aptalım... Sevdiğimi gösteremedim diye.. Neyse binmeyecektim bu vapura.. Ama artık vakit gelmiş... Ben de gidiyorum sensizliğe, giden bu vapurla... Sen arkamdan el sallamasan da... Denize bakıp bir taş attığında beni anımsa... Deniz kalbim, Attığın her taş ise sensizliğin vurduğu acı olsun. |
Gidebilmek Rüyası Çekip gideceğim bir gün buralardan.. geride herkesi.. her şeyi bırakarak.. gözyaşlarımı saklayacağım.. içime akacak.. acın gibi.. bir küçük sahil kasabasında.. bahçesindde salkım söğütlerin olduğu tek göz odalı evimde .. küçük bir insan gibi yaşayacağım kocaman yüreğime rağmen.. sevmelerim olmayacak.. sevişmelerim de seni düşünmekten geri kalmayacağım. sabahları erkenden balığa çıkarım.. eskimiş tahta teknemin gidebildiği yerlerde oltalarımı saldığımda denize.. akşam neler yaşayacağımı hayal ederim.. (...belki de sen gelip oturursun yine baş köşeme) bir iki dostum gelir hem balık yemeye .. iki kadeh rakıdaki sohbette buluşmaya.. anoson kokusundaki dudaklarımdan.. hazin bir ayrılık türküsü dinlemeye.. ..yada.. denizde kaçırdığım o koca balığın hikayesine.. hele sıkıştırırlarsa.. .o kocaman gözlü.. dalgalı saçlı mini etekli. kızın bana bakışlarındaki yakaladıklarımı.. ona bakarken nasıl tökezleyip düştüğüme kahkahalarla gülmeye... sonra.. sonrası ne olcak.. herkes kendi dünyasına.. beni bıraksalar benim de yerim var ama...!! yok yok.. ben en güzeli.. YÜREĞİN saydığım tek göz odama gireyim.. orda seninle başbaşa kalmanın hazzında.. sensiz, sesinsiz, yalnız... |
Seni kaybetme korkusuyla yaşarken bu dünyada Bu gerçekle yüz yüze bırakma beni Seni Sensiz yaşayamam derken Sensizliğe mahkum etme Beni Bir Gün dönerim diyorsun O günü Sende bilmiyorsun Beynimde bitti derken Kalbinden silemiyorsun Bana unut diyorsun hatırlama geçmişi, anıları Bana unut derken doluyor gözlerin Seni sensiz yaşayamam derken Sensizliğe mahkum etme beni. Gözlerinde gördüm o ışığı Kalbinde hissettiğim sevgiyi Deme bana sakın yalan O zaman koparım ardından. Uğrunda bir ömür beklemekse eğer Hayatın anlamını sende bulmaksa eğer Benimle yaşadıklarını unut diyorsan eğer İnan bu gözyaşlarına da ölmeye de değer... Seni sensiz yaşayamam derken Sensizliğe mahkum etme beni. |
Çığ-lık yaprağım düşse kuyuya kimse yok dokun çürüyen emanet çukurunu dolduran ceninler adı satılık fetihçi kolum kolum kırılası kolum nasıl da el sallar gidene çürüyen emanet kaç ekin derildi gözümde sabah sabah saate uyan çocuk ölümle birlikte kolum kırılası kolum nasıl da el sallar gidene her ay vakti uyar çocuk O gidip gidip gelene |
Bırakıp gittin gideli Biçare kalıp düşmedim Böyle olmalı bedeli Ben sana bir an küsmedim Alıştırdım ellerimi Aramadım ellerini Hasretinin bam telinde Delişmen gün yellerini Ellerini tutar gibi Ellerimde tutuverdim Tabuları yıkar gibi Ben sensizliğide sevdim Alıştırdım gözlerimi Aramadım gözlerini Soğuk kış gecelerinde Düşen kar tanelerini Gözlerine bakar gibi Gözlerimde tutuverdim Tabuları yıkar gibi Ben sensizliği de sevdim |
Sevdalanmak Unutmak kadar yalnızım Ve hatırlamak kadar çok şeyim var anlatacak. Yanında olamamak kadar çaresizim Bugün bir şiir yazdım Yalnızlığı savuştururcasına Bugün bir şiir yazdım Hasrete kavuştururcasına Bugün bir şiir yazdım Yemekten önce atıştırırcasına Bugün beni yazdım şiire Bugün bendeki seni Bugün ne kadar şiirsem Bugün o kadarsın aklımda Bugün ne kadar şairsem Ölüm o kadar uzakta İşte bugünüm şiirim ve sen. Ölümün çığlığı var kulaklarımda Sonbahar bu dinlediğim Saklamak zor aşkı Yaşamak çelişkili Yapamadığım o kadar şey var ki! Sevmeyi olsun becermeliyim. Ölüm var yarın Seni bugün sevmeliyim Ve bunu sana Şimdi söylemeliyim Ne kadar söylemeli sana Uykusuzluğun tanımını Yaşadıkça mı büyür aşk? Sakladıkça mı? Bir menekşeyi saklamak değil yarına Koklamak var aklımda Açmadan daha Tohumuna sevdalanmak var Ölümüne sevdalanmak |
Dün gece zavallı biriydim Dün gece divaneydim deliydim Biten bir sigara gibiydim Görmeliydin sensizliğimi Meyhaneler son barınağımdı Kadehler dostum sırdaşımdı İçtiğim kendi gözyaşım dı Görmeliydin sensizliğimi Geceler uzuyor bitmiyordu Hasret beni eritiyordu Yüreğim nasıl Titriyordu Görmeliydin sensizliğim |
Ihlamur Penceremden giren ıhlamur kokusu, Belki de aklımı başımdan alan. Ya da radyodaki hüzünlü melodidir Beynimin içine dolan. Uykumu bölen, içimi sıkan Vapur düdüğü misali... Bekleyiş Hep gecenin karanlığında gelir aklıma yalnızlığım, ve hep sabahları beklerim . Güneş doğmaz. Sabah olmaz bir türlü.. Güneşe hasret ve de yalnız bekler dururum ölümü ! |
Sensizliğimin Penceresine Resimler Çizdim Sensizliğimin penceresine Resimler çizdim Rengârenk, siyah-beyaz Ama sadece seni anlatan Resimler… Saçarlında ısındım Gözlerinde uyuttun beni Bak bu saat oldu Uykum gelmedi benim Rüyalar gördüm sokaklarda Yürürken dostlarımla Senle dolu uyanıkken rüyalar Sen gülüyordun Bu şiirimi fısıldıyordun Ve bana diyordun ki A canım “Sensizliğimin penceresine Resimler çizdim” Ve bütün renklerini kullandım Hayatının, Sevdiğini bildiğin Kaç renk varsa kullandım. |
| Saat: 13:16 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık