![]() |
Bedava Bedava yaşıyoruz, bedava; Hava bedava, bulut bedava; Dere tepe bedava; Yağmur çamur bedava; Otomobillerin dışı, Sinemaların kapısı, Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava; Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan Veli Kanık |
Çığlık hani sesini duymak istersin de yıldızlar sersem parlaklığıyla nöbette _________________________gecedir başını kaldırsan ensendeki günâhların kadar yakın ve tüm uyarılara inat tüm baskılara meydan okuyup bütün uyarılmışlığıyla duyguların gecenin bir vakti _____________ayaktasın yalnızlığın depreşir ikide bir iki sokak lambasının ortasındaki karanlıkta ikiye bölünmüş gölgende meçhul de ki kurt kuş mışıl mışıl de ki aşktan yana aldın payını ________________ey sersem âşık öyleyse neden neden hâlâ ahret suâlleriyle aklın karmakarışık sesini duymak yeter ya hepsine uyandıramam bölmeye kıyamam o zift koyusu uykularını hepten yok olmadan geceyi yırtan bir çığlık olur bedenim pencerene dayanırım bu vakit sen uykunun ortasında rüyâlarınla baş başa ve açılır tavana gözlerin telaşlı korkulu bir çığlıkla dahi olsa yatağından sıçrayamazsın kısılır boğazına alnında damarların atar ________________ha bire atar büyür göz bebeklerin geceye istemezdim böyle olmasını Yazan- Erdemoğlu... |
Kuşku Sevgi Dönüşümü Kuşku acı'ya dönüşürdü hep Acı da her zaman yine sevgi'ye Kuşkular zehirleştiği zaman 'Sevgi var'diye ısrar niye? Hüsrev Hatemi |
Rüyalarım Olmasa Yıldızlara baktırdım, fallara çıkmıyorsun, Seni görmem imkânsız rüyalarım olmasa. Pencereden bakmıyor, yollara çıkmıyorsun; Seni görmem imkânsız rüyalarım olmasa... Zor mu geldi kalbinde bana sevgi saklamak? Yakıp gittiğin yeri dönüp bir kez yoklamak? Değil sabaha kadar seni öpüp koklamak, Seni sarmam imkânsız rüyalarım olmasa... Sevmesem özler miyim seni can pahasına? Ne olur bir fırsat ver, beni bir daha sına. Adını söyleyemem, senden bir başkasına; Seni sormam imkânsız rüyalarım olmasa... Düşlerimde incitsem günlerce uyuyamam, Sana değil, saçının bir teline kıyamam. Yıllar sonra dönsen de nerde kaldın diyemem; Seni kırmam imkânsız rüyalarım olmasa... Yalvarırım mektup yaz, beş dakkanı ayır da, Su serp yanan sineme sağlığını duyur da, Yaban gülü gibisin, dağda, kırda, bayırda; Seni dermem imkânsız rüyalarım olmasa... Cemal Safi | |
Vakit Tespihlerde Saklı esmer bir yürüyüş toprağın ciğerinde yalnızlık koşuyor umutlarımın ardından bulsa devrilecek üstüne duramam huzur vermez aydınlık gülüşüme karanlık üzülen kalplerde gizli ölüm yitik bir serüven gözler(i) demirci vurduğu ten eğilir çok zor yüzleşmek aynalar delirtir vakit tespihlerde saklı son ise imamede say(ma) on yirmi doksan dokuz ….bitiş masalsızım zanlıyım ve ne yazık ki çok haklıyım /yok olur gibiyim/ kabul et aklım sadece gerçeğe kanma hayallerde hak eder inancı Tanrı koynunda saklar yetim gülüşlü zamanları Belgin ERTÜRK |
Soru Artık beni parktaki ağaç bile anlamıyor Siyah kedinizin kuyruğunda sallanan zaman Bir zamanlar sevinçle giyindiğim Ak bir güvercin kanadı gibi gururla giyindiğim Temiz ve mavi giysim değil artık. Yalnız imkansızlığı mı anlatır bir bulut Yağmağa hazır bekliyorsa gökyüzünde. Erdem Bayazıt |
Güz Sessizliğim Nice deli rüzgâr esti her yönden Rağbetsizdi dokunmadı gönül teline Usulca gelip geçen bir esintiyle Yıkıldı içimde sığındığım limanlar Bir deli dalgayla sürüklenir şimdi yüreğim Vurdum kıyılarına aşk mevsiminin Hırçın, deli taylar gibiydim oysa Bahar gülüşünde takıldı belki Ateşten bir kement boğazımda Koşmaya nefessiz umudun Geri adımlarında cesaretimin Daha kaç kez kapısından dönecek Gecelerde davetsizliğim Tövbekarım Yarabbi büyük sözlerime Dilimde kelepçesi var yeminlerin Vurgununu yedim gözlerinde belirsizliğin Varlığına tutsak ışıksız yarınlar Yaprak yaprak hüzün döker toprağıma Kemanın tellerinde inliyor eylül Şarkılarda çığlık güz sessizliğim Yazan: Hayal Bahçesi... |
ARDINDAN (1) Tren kalktı!.. İstasyon boş,vakit;gece yarısı... Ben?seni?kaçırmışım!... İçi bensiz trenlerin yolunda mı gözlerin? (2) Bir siyah karpuz gibi kırıldı gece.. Yarıldı içim; ...Sen sızdın!.. (3) İhtiyar bir konağın,iki karanlık duvarı arasında Sallanıp duran bir sarkaç gibi bıraktın beni; Boynumdan zamana asıp!.. Mammer Erkul |
Sen Özlemsin.. Sen özlemsin.. sen aşk.. ben de sen kadın. öyle özledim ki. kimi zaman ırmak, kimi an gölgem oldun. sarhoşun oldum... gözlerini özledim, ellerini, sarılmalarımızı.. tenini özledim kadın.. kokunu, misler gibi kokunu özledim. birlikte yemek yemeyi , konuşmayı, seninle olmayı özledim... düşüncelerimi uzattım sana.. bakışlarını özledim, anlamlı. ıslanmayı özledim sevgili.. yüzünün suyunu içmeyi. Zeki Arlan... |
Geldiğin Günün Haritası Sana nasıl anlatılır Sensiz hayatın boşluğu, Bir zindanın ağır ağır Çöker üzerime loşluğu. Dünya her nihmete bedel Sen olduğun için güzel Hayat,hayal,ümit,emel Senden alıyor hoşluğu. Arıyorum seni uzak Bir şehirde sallanarak Hala geldiğin günün bak Üzerimde sarhoşluğu. Orhan Seyfi Orhon |
| Saat: 19:32 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık