![]() |
BIRAKTIĞIN YERDE Ben miyim geceleri hüzünlenip isyan eden, Düşlerin peşinde arkasına bakmadan, Sonunda ne olduğunu düşünmeden, Sana olan sevgimin peşinden koşan, Peki ya sen, sen değil miydin? Güzel gözlerinin ardındaki mutsuz insan, Mutluluğu arayan yalnızlıktan şikayet eden, Anlam dolu bakan gözler senin değil miydi? Şimdi sen gel beni unut diyorsun, Kolay olmadığını sen de biliyorsun, Biliyorsun sen de sensiz olmayacağını, Ama sen tutamayacağım kadar uzaksın, Ellerimi uzatıyorum bulamıyorum seni, Ellerimin arasından kayıp gidiyorsun, Ama fark ettim ki giden sen değil, Benmişim seni bırakıp giden, Ellerimden kayan sen değil, Ellerinin arasından gökyüzüne çıkan, Gökyüzünden o güzel gözlerine, Son bir kez bakıp kaybolan benmişim, Benmişim seni sonsuza kadar unutmayıp, Tekrar tekrar yaşayacak olan, Resmin kalbimde saklayıp, Her an seni yaşamak isteyen, Gökyüzüne her baktığında beni göreceksin, O zaman beni kendine daha yakın hissedeceksin, Beni her gördüğünde tekrar görmek için bakacaksın, Baktığında ise gözlerindeki ışıltı yıldızları söndürecek, Bir gece tekrar gökyüzüne baktığında, Senin için bir yıldız kayacak, Senin bir dilek tutup, hayallerin gerçek olsun diye, Dileğin eğer beni tekrar görmekse, Sesimi tekrar duymaksa ben seni bekliyor olacağım, Beni bıraktığın yerde...... |
BAŞKALAŞ AN AŞK adını anmak güzeldi dost ağızlarda sana dair cümlelerin ıslatılması.. adını anmak.. yüksek sesle, kimsesiz gecelerin düşsel avuntularına sırt çevirip senden söz açmak.. biraz gülünç, biraz sitemkar.. güzeldi... adının türkçedeki yankısı özeldi... Seninle yoğurt yemek, kendi Kanlıcanlı, sülalesi Kandilli yoğurtcunun mekanında.. Denize amors durup, yüzüne cepheden bakmak güneşli bir mavilikle.... güzeldi.. ipe sapa konuşlanmaz bahanelerle elini tutmak, yüzünde yüz yıllık bir hasreti gidermek güzeldi... Güzeldi'li geçmiş zamanları düşünüyorum şimdi... Cümlelerimiz öznesiz.. Umursayan yok Kanlıca'daki yoğurdu... Ve eşikteki öpücük, tarih bilinci olmayan bir aşkın mührüdür artık..... |
Bugün Yine Doluyum Ben Allahın gariban bir kuluyum Gelen vurmuş giden vurmuş acılar çocuğuyum Bilmem ki doğruyu nerede bulayım Sevdiğimden ayrıldım gardaş Bugün yine doluyum. Nedense tek tek bıraktılar beni yalnız başıma Kurban olurdum ben onların gözlerine kaşına Gelip bakan yok şimdi gözümün yaşına Koca dünyada yalnızım gülüm Bugün yine doluyum. Tutunacak bir dalım yok ki Niye yaşadığımı bilmiyorum ki Yaşayan bir ölüyüm sanki Çok içerim meyhaneci baba Bu gün yine doluyum. Savaştım kötülerle ********lerle Hayatla kaderle Başaramadım yenildim ben kadere Çaresiz kalmışım kardeşim Bu gün yine doluyum. Alın yazısımıdır kader mi bilemem Akar gözümün yaşı silemem Gül güzelim senden başkasını sevemem Çok of çekerim emmioğlu Bu gün yine doluyum. Biliyorum ki bana kimseden fayda yok Parayı göstersem dostum sevgilim çok Bana benden bile hayır yok Yerimde olsan yaşayamazdın dostum Bu gün yine doluyum. |
S e n Sen düşünselliğimin sevgilisi Sen, gönlümüm krizantem çiçeği Sen, sen özlemimin yüzsüz kraliçesi Seni ben gibi seviyorum inanmıyor musun? O zaman, Bir paslı bıçak alıp Söküp al kalbimi yerinden. Ve bir leş niyetine at akbabaların önüne. Dirhem dirhem yesinler kalbimi. Ama göreceksin ki Kalbimin her dirheminde sen varsın. Pişman olup döndüğünde Çok geç olmuş olacak. Çünkü Kimbilir hangi akbabanın midesinde Kimbilir hangi dağın zirvesinde Adını yazıyor olacağım... Turan Özdemir |
HERŞEYİMSİN Sen; benim vazgeçilmezimsin. Geceler boyu düşlediğim, Rüyalarımı şiirlerle süslediğim Su gibi aş gibi. HERŞEYİMSİN ! Sen; benim tek tutuklu yanım, Yıllar boyu sürgünlerim. İçimden söküp atamadığım mahpusluğum, Hürriyetim, kana kana içtiğim suyum. HERŞEYİMSİN ! Sen; benim yüreğimde hiç bitmeden kanayan, Bir ömür dermanı bulunmayan. İçimde her an ağladığım yanım, Canım, kanım, tek varlığım. HERŞEYİMSİN ! Sen; benim umutlarımın kadını, Düşlerimin tek sultanı. Unutamadığım atamadığım, Hayattaki en tatlı yanım. HERŞEYİMSİN |
Sana Geliyorum I. Benim sabah keyfim yeni açmış bir gülü insanların gülücüklerine yerleştirmektir. II. Sana karlı bir günde geleyim saçımın beyazlığı ve paltomun ıslaklığıyla üşüyen dudaklarımı ısıt, tenimi kurula uzun bir şarkıda susalım farkında olmadan sobanın çıtırtılarına dalalım sana küçük törenlerimizde şarkı söyleyeyim içki içelim güneşle başbaşa saçlarına dokunan tarağın hışırtısını dinleyeyim gözlerinin titreşimini yansıtsın aynalar bir gece şelalesi gibi damarlarıma akıp yankılan yüreğimde. III. Sana yağmurlu bir günde geleyim parkta ıslanalım birlikte gürültüller toprağın kokusunda erisin kentin görüntüsü değişirken bulutlarla duraksamadan parlayan gözlerin ve ıslaklığınla sar beni en koyu kızıllığında dudaklarının kıralım demir parmaklı pencereleri önlerine ortanca saksıları yerleştirelim ağız dolusu sobe diyelim dudaklarımıza. IV. Sana güneşli bir günde geleyim ışıklı yollara halılar serelim birlikte aşkınlığa yükselelim, okyanus sularının ortasında altın kumsallarıyla mücevher gibi parlayan adada, ben hep iskeleye demir atmış beyaz bir yelkenlinin düşünü gördüm tuzlu dudaklarını yakmak için sana kendi yaptığım güneşleri getireyim |
BEN SENİ, BENİ SEV DİYE Mİ SEV Umurun da değilmişim Öyle demişsin arkadaşlarına Hatta nefret ettiğini söylemişsin Şimdi gülüyorum sana Yoksa üzüldüğümü mü sandın hıh Ben seni, beni sev diye mi sevdim Gülüyorum sana Anlamazsın sen aşktan Ben senin başını öne eğen aile terbiyeni sevdim Baktığım da utanan Konuştuğum da susan Masum çocukluğunu sevdim Sevme istemem Ben seni, beni sev diye mi sevdim Sevdiğin biri varmış Yeni duydum O yüzdenmiş nefretin Bilsem üzermiyim seni Git mutlu ol sevdiğinle Hayallerine bir şey yapamam ama Görünmem artık sana Hiç kimse hiçbir şeye mecbur değildir Sevme beni Ve sorma bana niye seviyorsun Ben seni beni sev diye mi sevdim “Sevmek sevdiğinin mutlu olduğunu görmektir.” |
CANIM SEVGİLİM beni durduramazsın ben aşk dolu ırmağım damarlarından geçip kalbine akacağım....... kemer olup saracağım ince belini tarak olup çözeceğim saçın telini kadeh olup öpeceğim dudaklarını benim bütün derdim sensin canım sevgilim tanrı birbirimizi sevmek için yaratmış aşka yalan diyorsun aşkı allah yaratmış seni sevmek bir günahsa bin günah olsun aşkın beni öldürsede canın sağolsun benim bütün derdim sensin canım sevgilim.......... |
SEN ÜZÜLME BANA SEVGİLİM,SEN ÜZÜLME SUSKUNUM DİYE... Sen üzülme bana sevgilim, idare ediyorum işte İttire ittire götürüyorum hayatı bilinmezliği ile... Sen üzülme suskunum diye. Söküklerini dikiyorum gecenin. Ay ile yıldızları birleştiriyorum, Gök ile güneşi, martılar ile denizi, güzel ile çirkini... Yaşam ile ölüm arasındaki bu maratonun Son finalini koşuyorum nefes nefese. Sen üzülme ara sıra ağlıyorum diye Adına yazdığım tüm şiirleri fırlatıp attım da denize O canımı yaktı biraz.... Yoksa iyiyim ben. Kızma bana gecenin karanlığına takılıp kaldım diye Merak etme; güneş bana da doğacak Beni de yakacak, içimi yeniden ısıtacak Denizin tuzu tenimi ısıracak Huzur; giyilmemiş bir elbise gibi Ruhumu sımsıkı saracak. Gelmek istersen yeniden bana Kapım açık tüm sevdalara Geleceğin zaman haber ver Ya da dokun yüreğime Gün ışığı aydınlığında |
Tutsağın Olmazsam -Özgürlük için- Tutsağın olmazsam senin bu gece de tüm geceler gibi kıyısız okyanuslara düşerim dalgasız denizlere. tutsağın olmazsam senin kanayan kanatlarımla enlemsiz boylamsız gezerim ülkesiz atlaslarda. Tutsağın olmazsam senin yaşadığım uçlar arasında çılgınlığı ararım sığamam küçük kalıplara. Tutsağın olmazsam senin çıktığım yazılarda ismini ve ismimi kazırım duvarlara yanyana. Tutsağın olmazsam senin yaşayamam tutsak et beni yoksa savaşamam. |
| Saat: 12:29 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık