![]() |
Sensizlik, maziden gelen sesler arasında Yitip maviliğe giderken Mavilik ihanetleri anlatıyor Gökyüzüne!.. Çehren, boş çerçevelerde ışıldıyor Yeniliklerin yaşandığı cefalarla dolu ömrümde. Sen, deniz aşırı kumsallarda yürürken Hüzünleri kırıp geçen umutlar, yollara Yollar, yıllara dönüşüyor geriye dönüp bakmadan!.. Duraklarda bekleyen yok artık Sessiz bayırlarda yürüyen dostlar yok artık Ay yüzlü güzel kız! Seni arıyorum çöllerde. ‘Seni unutmak mümkün mü!.. Derdi şairin biri Sensizliğe mahkumken Başka gönüllere yol verip Seni unutmak mümkün mü! Aldanışları yaşamak Aldatmak sana benzeyenleri Anlık duygularla sana ihanettir Sana bakar gibi başka gözler bakmak Şu koca surlarla çevrili kentte Gül ve senin ay yüzün, Kalbimdeki mavilik sevdasına Eşlik ediyor; Maziye lanetler okuyarak. Senin ay yüzünle hançerler saplıyor/ Masmavi gökyüzü bağrıma!.. Geceleri esen Sam yeli Nidasıyla hüzünler, Sensizliği örtercesine Esaretlerle eşkler yağdırıyor bağrıma Senin ay yüzün ve gül! Bir bulut olsan ve gelip Sur kentine oluk oluk yağmur olup yağsan, İçimdeki acıları Dicleye sürüklesen, Mazideki hatalarımı unutursan… Sonra güneş olup aydınlatsan ıslak sokakları Ve umutla doldurup bağrımı yine Çekip gitsen tersine Peşinde umutlar bırakarak Ay yüzlü güzel!.. |
Sevdamiz Bir Umutlu Imkansizlik Zemheri sogugundayim yarim Sensizligin pencesindeyim Bir adim otesindeyim ellerinin Bir anlik zamandir sesinin uzakligi Ellerim uzansa yakalayamaz ellerini Yurek verir de kendini duyamaz sesini Bir baska dunyadasin sevgili Seyran olmussun gozlerime yar Seyrederim seni uzaklardan Umutlu bir imkansizlikla beklerim Istekli bir beklentisizlikle severim Nasil anlatsam yarim derdimi Haykiririm ismini Dag duyar Tas duyar Gok duyar Bilirim hissedersin sen de yarim Duyamazsin ama beni Bilirsin uzaklardayim ben Yureginde yasatirsin sevgili beni Gozyaslarin akar sessizce Bilirsin hissederim gozyaslarini Ama tutamam ellerimle Silemem gozyaslarini dudaklarimla Bilirsin sevgili Mesafeler degildir bizi ayiran Bir kus olur ucardim yine sana Bir ruzgar olur eserdim senden yana Yagmur olur yagardim sana Gunes kavurmaz yuregimi Bilirsin collleri asardim da gelirdim sana Bilirsin mesafe tanimaz bu sevda Bilirsin imkansizliklardir bizi ayiran Sen ve yuregin kalirsiniz basbasa Ne yere koyacagini sasirirsin sevdani Kimle konusacagini bilemezsin Bilirsin duslerine girer de dinlerdim seni Sana kendimi verirdim de yoldaslik ederdim sana Bilirsin uzakliklar degildir bizi ayiran Bilirsin caresizliklerdir yollarimizi baglayan Yuregin daralir Gozlerin kisilir Bir aci duyarsin sevince benzer Bir yara olur imkansizliklar yureginde Bilirsin lokman hekim gerekmez Bilirsin ilac kar etmez Bilirsin bir sevdali sozcugun yuregindedir dermanin Bilirsin sevdali bir bakisin sevecenligindedir caren Bilirsin bir anlik calinmis sevismelerdedir canin Ah sevgili ah Ahlar duser dillerden sevdamiza dair Bilirsin bir imkansiz sevdadir bu Bilirsin zamandan calinmis bir andir bulusmamiz Yasamin bir armaganidir bu sevda bilirsin Bir armagandir bu sevda imkansizliklar icinde yasansa da Bilirsin sevgili bu sevda yasanmamistir kimselerce Bilirsin belki yasanmayacaktir bir daha Bilirsin umutlu bir imkansizliktir bu askin adi Bilirsin de yuregine soz geciremezsin yine de Yurek kanatlanmis sevene dogru Yürek ne mesafe tanır Ne de imkansızlıklar Bırakırsın kendini yüreğinin sesine Yuregin tasir seni askin denizine |
hiç kimse anlamadı Hiç kimse anlamdı, Sevmedi sevdiklerim, Duymadılar ağlayışlarımı, haykırışlarımı gördüler çaresizliğimi, görmezden geldiler, Anlayamadım Ben onlara ne yaptım? Düşündüm ama cevap bulamadım Herşeye rağmen seviyorum hala Evet biliyorum O hiçbir zaman benim olmadı, olmayacakta Ama işte söz geçiremiyorum kendime Sürekli gözümün önünde olması Ona dokunamamak,sarılamamak.. En acısıda söyleyememek sevdiğimi, Acıtıyor canımı ister istemez. Dayanamıyorum artık gidiyorum Aslında gitmek unutturmayacak seni biliyorum Ama yinede gidiyorum Yani İstesende istemesende Ben ölüyorum.. |
Saplanıyor göğsüme hançer gibi yokluğun Okşuyor gözlerimi kapansın da Umutsuz kalsın diye Ama kapamıyorum gözlerimi O karanlık düşlere, o sensizliğe Katlanmak zorunda kalmamak için İçim içimi kemiriyor yalnızlık düşüncesi ile Koşuyorum arkandan soluk soluğa Gelmeyeceğini bile bile. Bir rüzgar esiyor sol yanımdan Yalnızlığı getiriyor bana Bu sonsuz uğultunun içinden Yaklaşmak sarılmak istiyorum sana Ama istemek yetmiyor ki buna Aslında hiç bir şey yetmiyor İnsan kurtulmak istiyor bu boşluğun içinden Ama Azrail geldikten sonra Ölümden kurtulmanın imkansız olduğu gibi Yalnızlıktan kurtulamıyorum ki bu safhada. Sensizlik içime işliyor Azrail geldi işte götürüyor beni Umarsızım elim, ayağım tutmuyor Hiç bir şey düşünemiyorum Kımıldayamıyorum ruhani bir biçimde Seninle olmak istiyor bu bedenim Ama Mevla’ya yükseliyorum artık Sensizliğe düşen de benim Ölmüşüm artık ben Bir rahatlık hissediyorum üzerimde Neden farkedemedim bu güne kadar Belki sensizlik rahatlıktır, belkide Belkide huzurdur diyorum Kendi kendime. |
Bilmezdim Sevgininde Bir Rengi Olduğunu An olur, deli sevdamın suskunluğunu yüklenirim bir başıma. An olur, buluşur yüreklerimiz en masum sevda yollarında. Umut ki, bitivermiş daha yolun en başında... Ne yolumdasın ne yolsun sen bana... Bilmezdim ışıksız yollarda umuda kavuşmanın yorgunluğunu, Bilmezdim, umudun bir rengininde siyah olduğunu. http://www.yazgulu.com/karisik/pinkrosesbullet.jpg Gece olur, en parlak yıldıza takılır dalar gözlerim... Gece olur, aniden kayar gider yokluğuna yıldızım. Gölgen ki, düşüvermiş kalbime.. Ne yakınsın ne uzaksın sen bana. Bilmezdim hayalinin aynalarda da konuştuğunu... Bilmezdim, gözlerinin gökyüzünde de durduğunu. http://www.yazgulu.com/karisik/pinkrosesbullet.jpg Gün olur, buz dağından kopan bir buz parçası kadar soğuk, Gün olur, ısıtır evrenimi güneşimin içime çizdiği ufuk... Sevgin ki, yakıvermiş ateşiyle, Ne sıcaksın ne soğuksun sen bana.. Bilmezdim sevginin de ateşten bir gül olduğunu.. Bilmezdim, gökkuşağınında çiçek gibi solduğunu. http://www.yazgulu.com/karisik/pinkrosesbullet.jpg Mevsim olur, damarlarımda dolaşan kan cehennem sıcağında kavrulur. Mevsim olur, yüreğimde kopan fırtınalar kızgın çöllere savrulur. Şefkatin ki, sarıvermiş ruhumu... Ne ellerindeyim ne ellerimdesin sen bana Bilmezdim yağmurun suyuda hasretiyle kuruttuğunu, Bilmezdim, çölde gezinen yaralı bir ceylanı yüreğinden vurduğunu... http://www.yazgulu.com/karisik/pinkrosesbullet.jpg Neşe olur kahkahalarla ağladığıma güler geçerim... Neşe olur, mutluluğu martıların sesinden dinlerim. Gülümseyiş ki, dönüvermiş hıçkırığa içimde... Ne yalansın ne doğrusun sen bana... Bilmezdim bir gülümseyişin kadehlerde gözyaşı sunduğunu. Bilmezdim, dudaklar gülümserken yüreğe kan dolduğunu. http://www.yazgulu.com/karisik/pinkrosesbullet.jpg Son olur, ayrılık heceleri bir bir kıyıya vurur... Son olur, sözler biter şiirler nağme nağme konuşur. Adın ki şiir oluvermiş dudaklarımda, Ne aşkımsın ne canımsın sen bana. Bilmezdim her aldığım nefeste ölümü soluduğumu, Bilmezdim, canımsın dediğim minik kuşumun kafesinden kanatsız uçtuğunu... Nilgün Pakyıldız |
görünce şaşırdım, kendimi kaybettim bir anda gerçekten sensizlik bu mu? yorgunluğumu bağışla sensiz ilk yılım karşılaştığım her şeyin ilki korkularım başlangıcı aşkın hayal yağmurlarından korunmak için yokluğunu anlatabilmek için kendime gidiyorum şehrinden her şeyi sana bırakıyorum en sevdiğim seni bile zamanım o kadar çabuk geçti ki hayatına gelişim ve gidişim seni sevişim haberin yokken sancılarına dayanamadan kaldırdım kendimi bütün yaşanmışlıkları yok ettim gözümde seni o kadar özlüyorum ki yanımda olmanı isterdim simdi ellerini sevmek isterdi ellerim bir seraba benziyorsun sen benim olmadın ki hiç sensizlik mi bu yaşadığım derin okyanuslara benzeyen yosunlar mi ayağımı kaydırıp seni terk ettiren korkuyorum yanıma geleni isteyemem senden beni sevmeni ama sevdiğimi bil isterim yazdığım ve gönderemediğim tonlarca mektubum var sana hepsinde senden çok sevgin var yalnız yaşadığım bil istiyorum seni sevdiğimi duy sensizlik mi bu karşımda duran olsun bil istiyorum seni seviyorum |
SESİNDEKİ NAĞMELER SESİNDEKİ NAĞMELER sesinde jilet var nefesim eskir seni görmesem yol değiştiriyorum bütün aşk kurallarını ihlal ederek vatansız kuşlar besliyorum geceleri -ki *** derdik küçükken haymatlos olana- zor olsa gerek seviştiğini zannetmek boş yatakta zor olmalı mutlaka zapt edilmesi güç bebekler öldürmek tanık çarşaflarda sesinde bıçak var kulağım eskir seni duymasam acıktım ama ölmeliyim yarın erken kalkacağım da oysa söz verdim anneme içimde yağmur biriktirmeyeceğim diye /kalabalık bir hikâyeye düşüyorum düşürüyorum tanelerimi AB+ acıya ihtiyaç duyulduğu akıyor dilden dile gözlerimde karanlığın resmi gözlerinde beni öldürmenin kararlılığının resimi sesinde ayrılık var aşk eskir dönersen düşük yoğunluklu bir savaş, sanırım bizimki pes eden çekilsin dizelerden kazanan şiire assın kendini |
Dağlar dayanamaz çocukluğuma Erguvanlar seslenir içimden Nasıl anlatsam kendimi size... İnce bir çizgiyim kendi içimde Zayıf ama onurluyum kalbimde. Yakamoza otursaydım bir an Ağlasaydım güzelliğinden masumluğuna Hayır demeseydin bana sevdiğim İnansaydım, güvenseydim sana Nerdesin sevdiğim... Yalnızım, hem de çok mutsuzum. |
Yine Yoksun Hayalet şehrimde dans, sesler çınlar beynimde Bir halay tuttururlar yorgun ayaklı yıllar Söyleyemediğim sözcükler tutuşur dilimde Küllerimi üfler cadı geceyi efsunlar Hüzün siner geceye, içimde öfke hedefsiz Bilirim bir şey eksik, eksik sanki bir yanım Dört yan sensizlik örülü, dört duvar dilsiz Anlarım ki sesine hasret kalmış kulaklarım Bir melodi döner durur beynimin kıvrımında Hatırlamaya çalışırım neydi, neydi bu şarkı Susturmaya çalıştıkça inatçı tekrarlar da Çaresizim, yıkamam çektiğin duvarları Yanımda yalnızlığım, yastığımda hayaller Dalga dalga boğarken geceyi anılarım Yokluğun kan çanağı göz armağan eder Solgun ışıklarıyla yine sensiz sabahım |
düşüncelerimde bile kalkıp sana kaçsam dediğim zaman bir bakıyorum kapılarımı tutmuş nöbetçiler bir bakıyorum pencerelerime demirler çakılıyor nereme saklamaya çalışsam seni gözlerime bakan gözlerimde seni görüyor! ağır toplarla dövüyorlar sanki beynimi mayınlar patlamakta yüreğimde her tarafım dikenli tel ne kaçabiliyor içimdeki ben benden ne içerime girebiliyor dışarımdaki ben yağmur mu yağıyor?kar mı? farkında bile değilim resmini çiziyor her gece buruşturduğum çarşaflara terim bu uykusuz gecelerde aylardan kaç-günlerden neresidir? bir anlatabilseydim sana bir anlatabilseydim sensizlik nasıl bir şeydir? Sevdigim yoklugun sigmiyor gecelere Gözüm hic birseyi görmüyor Hersey sen oluyor icimde Hava sen oluyor gök sen oluyor Böyle boyun bükmek karanligin koynunda, hayallerimdeki sana sarilip, Basimi omzuna yaslayip sabahlara kadar aglamak zoruma gidiyor Kirpiklerim islak ,yanaklarim islak,dudaklarimda yakarislar Gel be birtanem caliver ansizin kapimi Karanliklarim dagilsin Nehirlerim cossun yeniden Umutlarim günese dönsün yüzünü Artik sensizlige gücüm yetmiyor Darmadagin oluyorum Volkanlar kayniyor yüregimde Lavlari eritiyor hücrelerimi Her saat her dakika her an Milyarlarca kez yeniden yaniyorum Yorgun düsüyorum Soluyor tenimin rengi Dudaklarim kuruyor safaga dogru Tarigi göremiyorum Ve her sabaha bir ceset birakiyorum kendimden Ah be birtanem Sensizlik en bitimsiz ölüm Dön gel ne olursun Sensiz yasamiyorum |
| Saat: 13:16 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık