![]() |
Karanlığını böl Geç saatlerinde gecenin Tenhalara atıl bulmak için beni Sus! Bağırma sakın! Giz olmalı gelişin... Fısıldasan adımı duyarım Koş en koyusuna doğru Dipsiz karanlıkların Beyazı olmayan bir dünyada Perişanım Ayaklarım prangada Günahı boynumda yılların Aşinasıyım çok evvelden Bu ayrılıkların Gel hayat dediğim Görkemli zindanıma Usandım gayrı Yokluğun tak etti canıma Gel, aydınlıkları da Peşinde getir Korkum yok güzelim Elinden olsun yeter ki ölümüm... |
Enginlerde özlemle yağan yağmurlara.... http://www.cet.com/%7Enichols/grapevine.gif Unutma İnsan unutur. Çektiğini ,acılarını,gördüklerini. Zamanla sisli ufuklara atar Sende dağlar ardına atma, Unutma beni Bir suç işlesem, Gül bahçesindeki güllerin dibinde Minicik bir mine olsam Bazen sel olup üstüne yağsamda, Kahır misali, Sakın unutma beni. Hani dalgalar sahile vurur, Hınçla,gururla,sevgisiz. Kumları evvela kucaklar.sevgi sanırsın. Sonra birden bırakır gider. Bir yığında yanında götürerek, Sende kıyıda ,hüzünle bırakma emi. kumsal gibi unutma beni. Arı toplar istediğini! çiçeklerden hoyratça. Daldan dala konarak, Renk den renge uçarak, Nefes alıp vererek çiğerlerde hava gibi, Bir daha aynısı solunmaz. Gidenlerin adımlardan izi bulunmaz. Sende hatıralarda unutma beni Gündüz indirir göz kapaklarını. Saçar birer birer yıldızlara ışığını. Giderken ayrılıklara karanlıklara. Gölgeler ardında yürür,ben gibi, Güneş tepedeyken gölgesiz Sakın unutma beni. Kalbin kırılırsa yaşamın çarklarında Kinlerini kusarlarsa,yüzüne korkusuzca. Ufacıcık bir ara soluk istersen, Taze bir nefes al yine Dertlerin arasında, Sevgimi hatırla, gözlerimle!!! Sakın beni unutma. Dalgalardan bıkmışsan,yorulmuşsan, Sığınmak istiyorsan bir limana Yağan üzüntülere bir şemsiye var diyorsan Kardan, soğuktan donmuşsa yüreğin. Ellerin boş dönmüşse,umutlarından gidişi var olup,dönüşü olmayan yollardaysan Arkana bakmadan gittiğinde. Toprağın tükürdüğü kuru ot gibi Unutma beni. Zaman atar saniyeleri,dakikaları geriye. Mevsimle kovalamaca oynar. Olaylar yaşamlar tarih olur. Hiç birşey aynı olmaz,aynı yaşanmaz. Sende geçmiş bir harf kümesi gibi unutma beni. Ana karnından ayrılır çocuklar. Süt emdiği memelerden de. Sevdikleri baba ve anneler Çerçevelerde kalır donarak. Her rengi giy severek, beğenerek Sakın beyazı ve beni unutma Günah ,sevap,aşk, cennet ,cehennemde var. Koştururken yaşam gerçeklerinde, Göz yaşlarınıda unut,aktıkdan sonra. Bir çiçeğin tohuma durduğunu da farketme. Hayallerde yaşa istersen. Ama gerçeği ,gönül cennetimi unutma. Haksızlığa uğradığında korkma. Mutluluğa kavuşursan, hep var olacak sanma. Bir avuç keder topla topraktan. Etrafa saç ihanetle, kır umutları Yeşili çıkar,at yapraklardan Bunların arasında,kahkaha çiçeğini , Hak'kı ve beni sakın unutma. Hiç bir şeyden fazla değilim... Hiç bir şeyden az da değilim. Gönül yolcusuyuz .yürür gideriz Ne olursa olsun sakın beni . Ve SÖZ ünü unutma. http://www.cet.com/%7Enichols/grapevine.gif |
Sessizliğin bile güzeldir senin, Gözlerinin parıltısı, saçlarının hoyratlığı, Yeter bazen bana… Çayırda gezen bir ceylansın.! Ne aradığını bilmeyen.. Çoğu zamanda bir tavşan, Ürkek, temkinli, atılgan.. Kaçarsın durmak istememecesine. Bense bir serçeyim, Özgürce kanatlarını çırpan Savunmasız, sevgiyi arayan… Sessizliğin bile güzeldir senin, Masmavi denizlerin Mercanları gibi.. Konuşmasan da duyarım içinde yankılananları, Kalbinden geçen her şeyi. Nefesin kadar yakınımdır sana , Senden ayrı olduğum zamanlarda… Kalbime dokunduğun zaman hissederim seni, O an gözlerimi kapatır.!,, Melek olup yanına gelirim, Sen beni göremesen de, Ellerindedir Ellerim. |
Alıntı:
Boğazında düğümlenen hıçkırık olayım Unutma beni unutama beni Gözlerinden damlayamayan gözyaşı olayım Unutma beni unutama beni Gölgen gibi adım adım Her solukta benim adım Ben nasıl ki unutmadım Sen de unutma beni Unutama beni Issız geçen kapkaranlık geceler boyunca Unutma beni unutama beni Ayrılığın acısını kalbinde duyunca Unutma beni unutama beni Sevişirken öpüşürken Yapayalnız dolaşırken Unutmaya çalışırken Sen de unutma beni Unutama beni:kiss: |
Gözlerinin içine bakmayı özledim. Saçlarını okşadığım zaman ki bakışlarını özledim. Ellerinle yüreğime bıraktığın iç çekişleri özledim. Boynumdaki nefesinden duyduğum dalga seslerini özledim. Gecenin karanlığında parlayan yıldızların altında, Sana sımsıkı sarılmayı özledim. Issız gecemizin aydınlayan sabahını özledim. Tenine usulca dokunup öpmeyi özledim. Yüreğini, nefesini, gözlerini, ellerini, tenini, her şeyini... ÖZLEDİM! ! ! Seni özledim... |
beni kucakla izmir bugün çocukluğum balonlar kadar renkli değil kurşunu olmayan silahlarla, intihar provaları yapıyorum ve sancılarını çekiyorum, ertelenen sevgilerin.. bir babanın kızım tadında kokan, iyi geceler öpücüğü düşüyor fotoğraflardan saçlarımın dağınıklığını rüzgardan biliyorum, inkar ediyor sebebi olmadığım acıların, katili de değilim boşuna arıyorsunuz hüznümün sahibini kendimden başka kimseye, borçlu değilim.. beni kucakla izmir bugün ellerim beş yaş yumukluğunda değil türkülerin saflığından utanıyor gözlerim türküler susturuyor beni bugün küçük bir çocuğun yardım çığlıklarını işitiyorum dua eden ellerine hüzünden başka bir şey bırakamamak, acıtıyor içimi hüzün bir çocuğun acısını dindirebilir mi..? beni kucakla izmir bugün kahkahalarım bildiğin yerde değil gitmez dediğin kaptan da terk etti gemiyi korunaklı seyir defterleri sular altında kızlığından sıyrılmış bir kadının, gölgesi vuruyor sulara kadının gözleri su yeşili kadının gözleri ıslak kadının gözleri uzaklarda.. beni kucakla izmir bugün sabır taşım iyi yontulmuş değil ağızdan çıkan her söz yaralıyor küçüklüğümü buruk gülümsemelere ev sahipliği uzun sürdü hasretle çalan telefonun sesi bir anlık sevdam, kilometrelere zincirlenmiş bir isyan kalbim, bu isyanda sıkışan küçük bir kuş nerdesin diyebilmek bile zorlaşıyor gecelerde seni seviyorum’lu bütün şarkılar eksik yazılmış eksik yazılmış özlemin adresi rehberlerde yolunu kaybeden yolcular, kuytu köşelerde sızma endişesinde sarhoşluğu hiç bu kadar sevmemiştim hiç bu kadar korkmamıştım yalnız uyumaktan.. beni kucakla izmir bugün gitmeler bana göre değil bu gitmeler kadınlığımın harcı değil ellerimde küçülüyor kavuşmalar kavgaların en kanlısı gözlerde yaşanıyor intihar mektuplarına rastlıyorum karanlık sokaklarda en berbat ayrılıklar gece en berbat yalanlar geceleri söyleniyor seviştiğim ve sevdiğim adam, geceleri bensiz uyuyor.. beni kucakla izmir bugün sarhoşluğum çekilir gibi değil dibini gördüğüm şişelerde başlıyor yalnızlığım yirmi dört ayar değerinde değil sevinçlerim kime satsan almaz zenginliğim yüreğimden öte değil.. beni kucakla izmir bugün düşlerim ulaşılır cinsten değil bozukluk sevişmelerimin hepsini, tek kollu dilenciye verdim dilenci şaşkın ben şaşkın gece şaşkın nasıl oluyor da anlatamıyorum garipliğimi kustuğum şiirlerde, konuştuğum ama duyamadığım bütün insanlarda aynı nakarat aynı melodi tekrarlanan şarkılarımın öksüzlüğüne isim koyamıyorum.. beni kucakla izmir bugün şiirlerim sahibine yakın değil özlediğim adam, gecenin öteki yüzünde özlediğim adam, yatağında uykusuz özlediğim adam, ne çok sevildiğinden habersiz beni kucakla izmir beni kucakla izmir..! bugün özlemim bugün suskunluğum bugün çaresizliğim bildiğin gibi değil... http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gifPelin ONAY |
Ben sendeki masumiyeti seçtim Gözlerindeki saflığa tutulup İçindeki temiz çocuğu seçtim Bir adamın ömrünce göremeyeceği Sendeki muhteşem mucizeyi seçtim Yıldızlı gecelerde kulağımda çınlayan Ürkek bakışlarımı gerçekten anlayan Bir tek sen olduğun için seçtim Beynimde yaptığım çarpım tablosunda Topladım,çıkardım,çarptım,böldüm Mantığımla sağlamasını yaptım Kalbimin kara kökünü aldım Ruhumun standart sapmasında bile Yine ve yine hep sen çıktın Matematiğimde bile seni seçtim Yeryüzünde yaşanmış aşklardan Daha fazlasını sana verebilmek için Mutluluğun hayatının vazgeçilmezi olsun diye Seni senden fazla sevebileceğim için seçtim Yine de sana inanmıyorum dersen Bunu anlayasın, inanasın diye Tan ağarmadan kendimi bu hayattan Ruhumu bu candan silmeyi seçtim. |
Ben Seni Öyle Sevdim ki Ben seni öyle sevdim ki Gözlerim değildi yüreğimdi seni gören Sen en değerli yerimde olmalıydın Yüreğimde, damarlarımdaki kanda Dolaşmalıydın... Ben seni öyle sevdim ki Senle birlikte tüm evreni Tüm insanları Tüm hayatları sevdim Mavimdin sen tüm ruhuma yayılan... Ben seni öyle sevdim ki Dört mevsimde aynıydı benim için Tüm renkler birdi gönlümde Tüm çiceklerde aynı koku... Ben seni öyle sevdim ki Denizler, maviler bile kıskandı seni Bilirsin deniz ve mavi hayatımın kaynağıydı Benim için Artık sensin benim hayatım En tutkulu aşkım.... |
DüsünceLerimdesin. NasiL geçiyorsun dizi dizi akLimdan... Pencereden yagmur gibi bir rüzgar, sensizLigimden beni aLip baska odaLara götüren hikayeLer geçiyor; eLLerim yaLnizLiktan yakinirken, kaLemLerine SIKICA sariLip, agLarken... DüsünceLerimdesin. NasiL geçiyorsun dizi dizi akLimdan... Evet senin de dedigin gibi: nefesim kesiLiyor, boguLacak gibi oLuyorum hatta. Insan kendini üzen seyLerden kaçmaya çaLisir hep. Ben inadina inadina, üstüne üstüne... SINIR tanimak, aski anLatmiyor. Masamda kirmizi mumLar buLuyor siLüetini, eski yaLnizLikLar bir bir basima vuruyor. Bir roman, okunur, biter. Bir siir, yasanir, geçer. Bir mum, sönerrr... Ya sen..? Sen neden hiç bitmiyorsun..? Kendim, bana kaLmiyor hiç. Ben seninLe doLuyken, geçemem ki kendimden. SarkiLar ugruyor bazen, en neseLi tarafima denk geLiyor ezgiLer. AsLinda dogrusunu istersen: Uzun zamandir sarkiLar biLe, geç kaLiyor hüzünlerime. Ben sarkiLar basLamadan agLamis; nakaratLar bitmeden tükenmis oLuyorum... Simdi bos bir kagit önümde, yaLnizligimi anLatan. Ve bir sessiz gece kaLdi bana avutuLan -avutuLmamis arzuLarim yerine- 'HayaLin duruyor yani basimda' Ama ben hayaLLeri sevmem ki, geLecek anLamaz ki beni... Kaderime yaziLdin, çünkü sariLdim ben sana... çünkü daha önce hiç kimseye, sariLamadim ben. Oysa sen... Benim için, yiLdizLarsin artik... Tipki hayatim boyunca sakLadigim isyanLar gibi. Tipki erteLemeye çabaLadigim gerçekLerim gibi. Tipki ödüLsüz, simdiLerim gibi. Ve tipki benim sabrim gibi... Rüsvetsiz bir kaLp var bende. Sadece sana sakLadigim.... GözyasLarim tükenecek, korkuyorum... PEKI SEN NEDEN HİÇ T...Ü...K...E...N...M...I...Y...O...R...S...U...N. ..?? Yenilgiler;Yalnız yaşanır, Yalnızlık;Tek kişiliktir. Unutma!!! |
Emperyal Oteli Ben hiç böylesini görmemiştim vurdun kanıma girdin itirazım var sımsıcak bir merhaba diyecektim başımı usulca dizine koyacaktım dört gün dört gece susacaktım yağmur sönecekti yanacaktı sameland seferden dönecekti duvardaki saat duracaktı kalbim kendiliğinden duracaktı ben hiç böylesini görmemiştim vurdun kanıma girdin itirazım var emperyal oteli'nde bu sonbahar bu camların nokta nokta hüznü bu bizim berhava olmuşluğumuz bir nokta bir hat kalmışlığımız bu rezil bu çarsamba günü intihar etmiş kötümser yapraklar öksürüklü aksırıklı bu takvim ben hiç böylesini görmemiştim vurdun kanıma girdin itirazım var sesleri liman sislerinde boğulur gemiler yorgun ve uykuludur sabahtır saat beş buçuktur sen kollarımın arasındasın onlar gibi değilsin sen başkasın bu senin gözlerin gibisi yoktur adamın rüyasına rüyasına sokulur aklının içinde siyah bir vapur kıvranır insaf nedir bilmez otelin penceresinde duracaktın şehri karanlıkta görecektin karanlıkta yağmuru görecektin saçların ıslanacak ıslanacaktı kış geceleri gibi uzun uzun tek damla gözyaşı dökmeksizin maria dolores ağlayacaktı istanbul'u yağmur tutacaktı bütün bir gün iş arayacaktım sana bir türkü getirecektim kulaklarımız çınlayacaktı emperyal oteli'nin resmini çektim akşam saçaklarından damlıyordu kapısında durmanı söylemiştim yüzün zambaklara benziyordu cumhuriyet bahçesi'nde insanlar geziyordu tepebaşı'ndaki küçük yahudiler asmalımescit'teki rum kemancı böyle rüzgarsız kalmışlığımız bu bizim çektiğimiz sancı el ele tutuşmuş geziyordu gazeteler cinayeti yazıyordu haliç'e bir avuç kan dökülmüştü emperyal oteli'nde üç gece kaldık fazlasına paramız yetmiyordu gözlerin gözlerimden gitmiyordu dördüncü gece sokakta kaldık karanlık bir türlü bitmiyordu sirkeci garı'nda sabahladık bilen bilmeyen bizi ayıpladı halbu ki kimlere kimlere başvurmadık hiçbiri yüzümüze bakmıyordu hiç kimse elimizden tutmuyordu ben hiç böylesini görmemiştim vurdun kanıma girdin kabulümsün Attilâ İlhan |
| Saat: 19:07 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık