![]() |
Sefanı Sür Sen elveda demeye bile layık değilsin Yakan yıkan hep keder sunan hazan mevsimisin Bu ruh halinde sen nasıl mutluluk verirsin Hadi git şimdi mutluluğun bensizlikse eğer Gönlün sefanı sürsün Ne sandın sen duygularımı sevgimi aşkımı Denizdeki dalga mı Onların bittiği yer sahiller kumsallar dalga kıranlar Bense sonsuz bir ummandım Kırılsa da kalbimde bazı değerler Leyla mecnun ilkelerini Hoş görüyü kullanan senin gibiler Bulunduğun mevsimin önemi yok hazan köprülerinde Yürekler kararmış sevgiler sahte mesajlar yanlış adreste Neden bu çabalarımız özlemlerimiz hep kalır düşte Yaşadığımız hayatlara bakın Aradığımız gerçek sevgiler kimde Bir rüyadır ömür çok uzun sanırsın Mutlu da olsan mutsuz da olsan Mecbur yaşayacaksın Ne oluyor bu insanlara neden küskün çiçekler Şarkılar hep ayrılıklara Toprakları kuruttular tohumlar açmadı Umut mu bıraktılar yarınlara (Alıntıdır) |
SAADETİMİZ Dağlara doğru koşuyorum Arkamdan deniz sesi geliyor Toprak çanaklardan içtiğim ayran kadar ekşi Bir meyve getiriyorum sana Dalından yeni kopardım Başaklar arasında sarı saçlarını seçemedim Sana bir bayırdan ünlediğim vakit Elimde bir demet gelincik vardı Ve ağaçlarda yapraklar Umutlar gibi çoğalıyorlardı Gel şimdi seninle kaçalım vâdilere Su değirmenlerinin oluklarından Gözlerimizi yumarak sular içelim Islak otların üzerinde Çıkınımızı açıp esmer ekmek taze zeytin yiyelim |
Bu bir sevda uçsuz bucaksız bir bozkır sevdası. Sevda bedenimi titretirken ayaz gecede öyle çok özledim ki. Sevda kurak çatlak yalın ayak ateş sıcaklığında. Sevda mor menekşe papatya sever mi sevmez mi en yalancısından yonca dört yapraklısından tek sahibiydi o toprakların. Sevda kuraklılığı çatlamışlılığı yalın ayaklılığı çalınmış zamanımdan duygularım Sevda sahiplenirken dikenler mor menekşenin papatyanın yoncanın o terk edilen toprağını sahiplenirken sahipsizlik sahiplenirken terkedilmişlik Beni ben olmaktan uzaklaştıran beni sevdamdan alıkoyan uzakta çok uzaklarda Sevda uçsuz bucaksız bir bozkır sevdası. |
SAÇLARIN Saçların omuzlarından aksın Mermer üzerinden geçen su gibi İçinde ezgin bir his duyacaksın Yaz vaktinin gündüz uykusu gibi Saç tel tel örtüler hep tül tül düşer Gözünün değdiği yere gül düşer Sonunda sana da bir gönül düşer Gönlümün şimdiki duygusu gibi Dillerde dökülüp sayılır saçın Sıcak nefeslerle bayılır saçın Bir tütsüdür kalbe yayılır saçın Kararan gözlerin buğusu gibi |
mümkün mü sevmemek, sevda nedir? bilmemek. ölümden daha beter; sevip de sevilmemek. |
CANIM İZMİR Savurup getirir bir imbat gençlik yıllarımı, Bir balıkçı toplar İnciraltı kıyılarından umutlarımı, Portakal bahçelerine sakladığım anılarımı, Taşır mısın hala bilmem canım İzmir.. Ne saçımda beyazlar, ........................ne yüzümde çizgiler, Kordonboyunda dolaşırdı el ele,göz göze sevgililer, Sevda olup gitarımdan dökülmüş ezgiler, Duyulur mu hala kıyılarında canım İzmir.. Öylesine değişmişsin ki tanıyamadım ben görmeyeli, Gül yüzlüme derleyip bir gülün vermeyeli, Hasretim,yıllar oldu gurbetten gelmeyeli, Bağlandı mı sevdalı yollar sana canım İzmir.. Serzeniş değil,şikayet değil bu dizeler, Yakamozların ışıltısında sevgiliye söylenen heceler, ''''Deniz ve mehtap'''' şarkısının esrarına bürünmüş geceler, Yıllarımı geri verir mi bana canım İzmir.. Çağırsan yürekten,bana gel desen, Kucaklasan sevgiyle,doyasıya sar desen, Ben sana aşık,sen bana yar desen, Vuslata erer mi özlemlerimiz canım İzmir.. Bensizliğinde,ayrılıktı adın senin dilimde, Yaş olurdun kimi zaman seni düşledikçe gözlerimde, Bir masal olmuş saklanmış güzelliklerin düşüncelerimde, Yüreğimden silmek mümkün değil ki seni canım İzmir.. Bir sızıdır içimde yaklaştıkça veda zamanı, Silinir geçmiş,durur karşımda çıplaklığıyla gerçeğin her bir anı, Gün gelir, bu Çınar''ıda hatırlayanı, Gördükçe sen de ağlar mısın canım İzmir... http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
Bir gün bu sevdadan ölürsem Bil ki benim katilim sensin Adalet sana ceza vermeyecek Dilerim cezanı Tanrım versin Hapislerde yatmana gerek yok Zaten sen vicdanınla hapistesin Sen sevgiyi sevdayı bilmedin ki Sevgi değil lüks peşindesin Son anda pişman olsan bile Geriye hangi yüzle dönersin Hesabı ancak ahirette verirsin. |
Saçlarının Kokusu Lotusa benzer saçlarının kokusu içime çektikçe tüm fenerlerim söner gözlerin narin bir bakışla donmuş güneşimin tüm buzlarını çözer mesut aşıklar yakalanınca tek bir bakışına aşıklığına kara bir isyan eder bilinmez gergef gergef ördüğün bu ağa neden sadece uyanık aşıklar düşer denizci türkülerinde duyulur saçlarının kokusu dalgaların kıyıya vurmaları sendendir sen varken bitmez dağdan dağa rüzgarın kokusu gökyüzünün avare kusları senin eserindir tanrının yeryüzüne saldığı sis seni benden saklamak için midir rahibeleri anladım isa aşkına peki sendeki bu tazelik nedendir solgun denizlere renk veren saçlarının kokusu gölgesinde saklar, gökkuşağının kayıp rengini cezirde sana koşar, okyanus sularının buğusu sana hasetlerindendir eliflerin yalnız duruşu gel salalım çılgınca heryere, saçlarının kokusunu baharlar hiç eskimesin yeryüzünde. |
Zamanın birinde güpegündüz bir rüya adı sevda Hepimiz tatmışız Bir kenarından bir tutam almışız Acıtmış aldırmamışız Tadına doyamamışız Abartmışız, kendimizi kandırmışız Bir türlü uyanmak gelmemiş içimizden Denemişiz; Suya atmışız yüreğimizi yangını sönsün diye Vapurun saatini kaçırmışız bilerek Zamanı asmışız darağacına affetsin diye Kınından çıkarmamışız kılıcımızı kesmesin diye Denemişiz; Fırtına gülle gelmiş ayaklarımıza Yağmur yağmış gözlerimizi yıkamak ister gibi Seller geçememiş adını sevda koyduğumuz duvarı Deprem sallamış ninni sanmışız Denemişiz; Son baharda çiçekler açmış yüreğimizde Adını sevda koyduğumuz rüyayı pusula yapmışız Gemiyle dağa tırmanmışız Nede olsa pusulamız sevdamız Başaramamışız; Gerçekten güpegündüz bir rüyaymış sevdamız Yüreğimiz suda kalmış Zaman darağacında Kılıcı sert çekmişiz kınından Uyanmışız rüyadan Başaramamışız; Yarası kalmış, yıllar kapatamamış bu yarayı Tam bulduk sandığımızda aramaya korktuğumuz sevdayı Gurur çıkmış yolumuza Umutlanmışız; Yıllar sonra bir bahar sabahında Uzun bir aradan sonra Sonbahar çiçekle gelmiş ayaklarımıza Umutlanmışız; Yeniden doğmak için Gülmeyi özlemişiz, özlemeyi En çokta sevmeyi Kapanır sanmışız yüreğimizdeki yara Umut bağlamışız zamana Başaramamışız; yanılmışız. |
Delikanlı bir sevdaydı benimki, Ak düşmeden önce saçlarına. Harbidendi benim sevdam, Haybeye vurulan tokatları yemeden önce. Niyetim ikramdı kırk yıllık kahveyi. Acı, acı ama kana kana içmekti, Hayatı meze yapmaktı, Aşkı satın almak değil, çalmaktı. Suçum buysa varın vurun kelepçeyi gönlüme, Hasta düşlerimi darağacına gönderin, Kırın kanatlarımı koyun kafese. http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
| Saat: 19:07 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık