![]() |
İşsiz Şiir bu imkansızlıklar bu yaralar hepsi, hepsi insan işi sevda diye bağıran yüzün, bir kitabın en sır satırını okuyan sesin, beni bana düşman eden, ağlamaklı gecelerimin tek temsilcisi ve hiçbir yerde şubesi olmayan yüzün yani baştan ayağa sen... bu bakışlar bu bakır tadı hepsi, hepsi insan işi ve insanın insana ettiği en yalan yemin: Aşk! hepsi, hepsi insan işi... yilmaz erdoğan |
Para için, ün için Ya da başka herhangi Birşey için sevgiyi Çiğnersen şıralık Şaraplık üzüm gibi Kimse de durbakalım Demezse eğer Ay yıldızları Güneş günü toplar gider. |
ben her sabah bu yolun başına gelirim geçeceksin diye buradan beklerim, beklerim ve beklerim… uzakta göründüğünde kafesine sığmaz yüreğim, lâleler açar içimde… anlatılmaz bir sıcaklık sarar bedenimi tepeden tırnağa yanarım… yolda kim var kim yok görmem, göremem. ağaçları görmem ve sen yaklaştığında donar kanım, donar melekem donar canım… geçip gidersin, ha varım ben ha yokum umurunda mı senin, dünyanın ya da güneşin evime döndüğümde bir hayali taşırım benliğimle… sebep var yine karanlık ve soğuk geceyi atlatmaya bir sebep daha yarına çıkmaya, yine koşacağım ertesi sabah aynı yolun başına |
SENİ BEKLEYECEĞİM SENİ BEKLEYECEĞİM SENİ BEKLEYECEĞİM.... BİLİYORUM SEN GELMEYECEKSİN ARTIK AMA BEN YİNE ÇARESİZ BEN YİNE ACILARIMLA BAŞBAŞA YİNE DERTLERİMLE BİR BÜTÜN SENİ BEKLEYECEĞİM.... BİLİYORUM SEN BİRDAHA SARMAYACAKSIN BENİ AMA BEN YİNE PERİŞAN BEN YİNE VİRAN OLMUŞ YÜREĞİMLE YİNE GÖZYAŞLARIMLA BİR BÜTÜN SENİ BEKLEYECEĞİM..... BİLİYORUM SEN BİRDAHA DOĞMAYACAKSIN GÜNLERİME AMA BEN YİNE BIKMADAN USANMADAN BEN YİNE PARAMPARÇA OLMUŞ BENLİĞİMLE YİNE KIRIK DÖKÜK HAYALLERİMLE BİR BÜTÜN SENİ BEKLEYECEĞİM...... SEN GELMESENDE , BEN SENİ BEKLEYECEĞİM VAZGEÇİLMEZİM |
Çağ Başında bir görünmez duvar indi bilmeden aştığımız çizgiye öncesi dumanlar içinde bir efsane şimdi avucumuza soğuk çarpan duvarın ardında gördüğümüz değil miydi dün yürüdüğümüz çayır şimdi bir yeşil pan eski ormanlara kaçmadadır bize doğru koşan tunç yüzlü kahramanalar yansıyınca görünmeyen duvardan günbatışında güneşlenir batar yüce dağlardan tunç yüzlü kahramanlar daha dün biz değil miydik onlar ve duaya başlarken son umutla biz yıkılır tapınaklar ardarda dönerler dağlarına tanrılar kırılır dualar duvarda çekilen sular gibi çekilmiş saydam duvar ardına dün bir çorak dünya kalmış bize boşlukta bir gün korkuyla döndük duvardan bir umutla baktık yarına yarın yaratılmamıştı yarın kaldırdık başımızı kapanan göğe izi yok tanrıların ne yaratmak gelir elimizden ne ölmek gelir gönlümüzden içimizde bir ürküntü bir yalnızlık sulardan ve çayırdan son kalan kadınlarımıza sarıldık tekerleği dönüyordu çağların yaklaşıyordu bize doğru bir yaratılmamış yarın ne ölmek gelir gönlümüzden ne yaratmak gelir elimizden 1950 Bülent Ecevit |
Sen sevilmek için yaratılmışsın bir tanem Ben de seni sevmek için Seni sevmekten alıkoyamıyorum kendimi Coştukça coşmuşum aşmışım bendimi Unutmuşum beni dağlayan derdimi Sana bir mücevher gibi sunuyorum sevgimi Sen sevilmek için yaratılmışsın bir tanem Ben de seni sevmek için Bir ağacın güneşi sevdiği gibi Kurumuş bir avuç toprağın yağan yağmuru sevdiği gibi Seviyorum ben seni Sevdikçe daha çok seviyorum inan ki Sevdâ ağacında koparılmayı bekleyen Bir aşk meyvesiyim ben Al kopar tadıma bak benim Tadıma bak ki damağında kalsın tadım Benden de hiç bir zaman bıkmayasın sevgilim Sen sevilmek için yaratılmışsın bir tanem Ben de seni sevmek için Ben de seni sevmek için biriciğim. |
http://www.yazgulu.com/karisik/lflow2s.gif BÖYLE BİR SEVGİ Hani bir şarkı duyarsın, Hani için geçer biraz, Karamsarlaşırsın, hüzünlenirsin biran, Ağlamak gelir içinden, ağlayamazsın bir türlü. Benimkisi böyle bir sevgi. Amaçsız, çaresiz, sonsuz... Unutmak yok, unutabilmek yok! Geceler bitmek bilmeksizin güneşler doğar, Yapamazsın onsuz, yapamazsın tek başına, Yalvarırsın tanrıya binbir umutla... Beklersin günlerce gelir diye, ama olmaz, gelmez! Benimkisi böyle bir sevgi. Alışırsın zamanla yalnızlığa, Alışırsın acılara, karanlığa. Öğrenirsin kimin dost olduğunu, İzmaritlerin mi, şişelerin mi? Bulursun çareyi kimsesiz parklarda, Sessizlik ve soğuk dert ortağın olur. Kaçmak gelir aklına uzaklara, çok uzaklara. Yapamazsın bir türlü gidemezsin, Benimkisi böyle bir sevgi. Hem lanet eder, hem de taparcasına seversin. Görünce saklanır, görmeyince çıldırırsın. Kaybettiğini anlamaz, yenilgiyi kabullenmezsin. Ve beklersin gecelerce, gelmeyeceğini bile bile... İstersin onu, yalvarırsın tanrıya, Sevmeyeceğini bile bile. Benimkisi böyle bir sevgi. İlker TÜZEMEN 23.10.1994 http://www.yazgulu.com/karisik/lflow2s.gif |
sevdayı anlat dediler, sustu sevda deyince. gözleri yaşardı,ağlayacak sandım asil dedi,asalet dedi sustu sevda dedidiler sevda, anlat dediler bize nedir sence, yüce dedi sustu. gözleri yaşardı yere baktı, ve kalktı ayağa,dağ gibi mağrur herkes dedi sustu. herkes dedi yutkundu sevemez sevdalanamaz, sevmek sevdalanmak yürek ister. asil bir yürek yalnız dedi yalnız asil yürekler sevdalanır sever.. anladık dediler biz anladık. ve sustular,büktüler boyunlarını... |
YETERKİ AYRILIK OLMASIN SENİNLE BERABERKEN İNSAN KENDİNİ BULUTLARIN ÜSTÜNDE GÖKYÜZÜNÜN SEMALARINDA HİSSEDİYOR KANATLANIP UÇUYOR SANKİ SENİNLE HERŞEY ÇOK GÜZEL YETERKİ AYRILIK OLMASIN BİTANEM SENİN YANINDA İNSAN UNUTUYORDERDİ KEDERİ MUTLULUĞA KOŞUYOR,KANAT AÇIYOR YARINLARA SELLER GİBİ COŞUYOR SIĞMIYOR DÜNYALARA SENİNLE HERŞEY ÇOK GÜZEL YETERKİ AYRILIK OLMASIN BİTANEM... |
Bir gül mahzun durur bahçede Yaprakları yorgun. Sen pembe güllerin en pembesi! Hasta solgun. Bir gül taze durur bahçede Yaprakları diri. Sen beyaz güllerin en beyaz Sabahlar kadar iri Bir gül baygın duru bahçede Yaprakları serin. Sen sarı güllerin en sarısı Yağmur gibisin. Pembe gül hülyandır açılmış Beyaz gül yanakların, Sarı gül dağınık saçlarındır, Ve mahzun kalbin ateş gibi Yanan dudaklarındır. |
| Saat: 09:22 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık