![]() |
SANA GELİYORUM Hani beklenmedik zamanlarda kapınız çalınır, ya bir komsu veya bir ahbap diye düsünürsünüz açmaya yöneldiginizde, Eger öyleyse günlüktür konuşmalar sıradandır hatır sormalar ya bir kahvedir ikram edilen yada bir çay, ......................................................Oysa hep, ......................................................yüreğinizin kapısını açacak biridir beklenen ......................................................Umuttur, özleyişdir. ......................................................ya bir yaz ya da bir bahar'dır, ......................................................Işıl ışıl size bakan bir çif göz, ......................................................yürek kapımızı açan ......................................................ve kulaklarınızdan hiç gitmeyen ......................................................tebessümle size sesleniş, ......................................................kulaga hoş gelen iki söz. ......................................................sevgidir, mutluluktur, ......................................................Güz yagmurlarindan bıkmış gönül bahçeme, ......................................................yeniden, ......................................................rengarenk çiçeklerle açacak, bahardır. ......................................................şendir, şakraktır, ......................................................yüzü melek, gönlü çiçek, ......................................................içimdeki sonbahari bahara çevirecek ......................................................belki de vefalı bir yardır. ......................................................Sesini duymak için sabırla bekliyorsan, ......................................................ve ......................................................iki satir yazdıgında ......................................................yüregindeki buzu eriten, ......................................................bir sıcaklık hissediyorsan eğer, ......................................................iste bu yasadığın, ......................................................sonbaharı degistirecek bir bahardır. Yüregini al avuçlarına içindeki acıları göm mazinin karanlığına, bir daha açılmamak üzere kilit tak kapısına, sıcacık tertemiz bir yürek sun ona, inan bu seste, bu gülüşte, bir mutluluk sunuldu sana diyorum. satır satır sana geliyorum. Yüregimin sesiyle sevgimin nefesiyle, Satır satır sana. sana geliyorum... |
Hayat sömürünün acimasizligini kusuyor üzerime Bir dalgaya kurban veriyoruz güveni, *****lik kuruluyor otagimiza Can dedigim…canim dedigim vuruyor sirtimdan Ihanet degil sen yakiyorsun canimi Vuran dost olmasa yar olmasa can olmasa Canim yanarmiydi böyle Sevda kursunlaniyor hücrelerimde Biliyorum… bu; sonun baslangici Vazgecisimin, silisimin hatta nefrete düsüsümün baslangici Batar miydi icime sözlerin Dost dilinden yar dilinden can dilinden dökülmeseydi Kan kusturamazdi izbelerde böyle Tirnaklarimda derimden izler Artik canim yanmiyor, hissetmiyor ki bedenim Elim uyusmus yüregim uyusmus beynim uyusmus Gözbebeklerimden ates fiskiriyor Kimseyi görmüyorum Sen dost sen yar sen can olsanda Sevdani icimde öldürüyorum |
ZAMAN YOK Biliyorum kızgınsın. Kırgınsın. Söylemek istemediğin sözler dilinin ucunda. Hani biraz tutmayıp bıraksan kendini, hepsini yüzüme vuracaksın. Zor duruyorsun. Kibarlığından. Ya da doğru kelimeleri arıyorsun hâlâ... Yok... Boşuna arama. Sevginin arkasında bıraktığın her hece kaybolmuş sayılır... Derin bir kuyuda onlar şimdi; ulaşılmaz, karanlık, dipsiz... Bırak orda kalsınlar. Onlar çirkin. Dokunsan elini, dilini yakarlar. Canını acıtırlar. Benim de... Yüzünden, gözlerinden, dudaklarının titremesinden, bilmediğin bir melodiyi ıslığa dökme çabandan anlıyorum işte, kızgınsın... Senin olmayanları bırak, bana kendi kelimelerinle ulaş... Haydi söyle! Bağır, çağır, yüzüme haykır ama kızgınlığını yüreğinde saklama ne olur... Gözlerini kaçırma benden. Büyütme... Her şeyi hemen şimdi söyle. Affedeceksen şimdi affet beni... Zaman yok. Doğru değil bu kadar uzak olman. Kendini uzaklara vurman... Zaman yetmezmiş gibi, bir de araya mesafeler koyman... Yollar, duraklar doğru değil... Bilesin. Boşuna bu kaçışın... Alıp kendini başka yerlere götürmen yeterli değil. Ben buradayım. Tam burada. Hiç değişmedi yerim. Bildiğin yerdeyim. Bildiğin gibi... Doğru değil bizi parçalaman. Kabul et bunu. İçin böyle istemiyor, farket, anla... Dokunacaksan şimdi dokun bana... Zaman yok. Ben de bekleyebilirim kır çiçeklerinin, ıslak çimenler arasından boy atmasını... Ben de bekleyebilirim ılık lodosların coşturduğu bulanık denizin, küçük sandalları sahilde bir o yana, bir bu yana yatırmasını, ben de... Evet, ben de önce şiirler söyleyebilirim sana, sonra küçük çekingen notlar gönderebilirim. Doğru kelimelerin peşinde, ben de küçük adımlarla dolaşabilirim, ben de... Evet ben de bulduğum ilk aydınlık günde yanına gelip, ilk serin geceyi bekleyebilirim sevdiğimi anlatmak için... Ben de yüreğimi nadasa bırakıp bir süre, bir başıma labirentlerinde dolaşabilirim hayatın, ben de... Ama bunu yapmıyorum görüyorsun. Önce sevdiğimi bilmen gerekiyor diye düşünüyorum. Yaşam bunun ardından geliyor. Adımlarım böyle daha sağlam. Buna inanıyorum, bunu yaşıyorum... Hadi sen de yap bunu. Seveceksen şimdi sev beni... Zaman yok! |
Bir sevda masalı yaşıyoruz gülüm sanki Dağlar dayanmaz seven gönüle inanki Bu gönül öylesine bağlanmışki canana Yaşıyorum sevdayı seninle kana kana Ellerin ellerimde gözlerim gözlerinde Senin yerin kalbimin en müstesna yerinde Ben seninle buldum sevda yolunu ancak Beraber dikiyoruz aşk kalesine sancak Sana olan aşkımı sadece sen anladın Sende sevdin güzelim boynu bükük koymadın Latifi işte böyle deli gibi seviyor Aklına her dakika gonca gülü geliyor |
Bilemezsin ki Seni nasıl sevdiğimi, bilemezsin ki Özlemek nasıl olur özlemeyince Hayal etmeyi hayallerde yaşamayinca Her nefeste hava gibi, su gibi içmedikçe Bilemezsin ki. Nereye baksam sen varsın, Rüzgarda kıpırdanan her yaprakta, Denizde oynaşan her dalgada, Semadan yere düşen her damlada Göremezsin ki. Sevdam bana her geçen gün keder verse de, Şahit olan herkes “sen aşıksın” dese de, Her parlayan hüzmeye sen diye süzülsem de, Sana her saniye, seviyorum desem de Duyamazsin ki. Gördüğüm her rüyayı sana yorsam da, İnsanlara umarsız seni sorsam da, Akan gözyaşlarımla kendimi boğsam da, Ömrüm boyunca her gün sen diye solsam da Sezemezsin ki. Sensizliği sevgilim sen, bilemezsin ki. |
Uykusuzluk çeken gözlerime sor. Çektiğim hasreti anlatsın. Yorgun ayaklarıma sor. Sevda yollarını paraladığımı anlatsın Düşüncelerimin duraksadığı şu anda, Beynimde çakan şimşekleri, Esen fırtınaları, sıcak boraları, Yoklukların getirdiği sıkıntıları, Uykuya, yatağa, En çokta,sana hasretimi, Güneşin şavkına sor. Sensiz nöbetler nasıl zor geçiyor, ah bir bilebilsen, diğer yarını bir görebilsen! |
Üzerine Gün doğmamış düşler, Sayıkladığında kırık rüzgar baladlarını Kaç aşk boyudur zaman Bilir misin? “ Sessizliğime saklanıp Dolaşırken kuytularımda Hayat yalınayak bir öpücük, Baharsa düşmekte saçlarından. Kahküllerinde damıttığım gözyaşlarım Ruhunda imbiklenişler , Hayallerimi yatırışlarım!!! Sonrası bir dala tutunma arzusuyla Goncalarında jale olmak. O gecenin sabahında Sen daha gözlerini açmadan, Süren rüyalarının bir yerinden Sokuluvereceğim irem bahçelerine. Biliyorsun ki Dünden kalan ve de yarına ait Her şeyi yaktım gözlerinde... Şimdi senle sarılıp sımsıkı Poz vereceğiz güneşe ve Ölümsüz kılmak için zamanı Tâb olacağız gökyüzüne. Odanın bir yerlerinde unutulmuş Bir zamanların şaşaalı Müzik Dolabından Bir kırkbeşlik sarıverecek sevdayı. Ardından Sana yazdığım o şarkının La minör çırpınışları aksedecek Şöminenin alaz senkromlarında. “Gözlerine uygun renk bulamadım Hangisi olsa içim yanıyor Tenine uygun çiçek bulamadım Hepsi kokusunu senden alıyor…” *** Bittiğinde Şarkımız ; Uzanıp söyleyen dudaklara, Kaydedeceğim Veda buselerini Sevda demirbaşlarına. |
Ağlama sil gözlerini sevdam Mutluluğun ilacı ağlamak değil Seven kalplerle yaşanır mutluluk Kaybolan yıllarda unutulmaz sevgiler Buğulu gözlerle yaşanır Susuz dudaklara küskün aşklar Yıkılan dünyan gönlünü karartmasın Seni sevdiğimi el alem bilsin Gözlerin sevgi ateşimle yansın Düşmesin kalbinden seni seven yüreğim Kırılmasın kolun kanadın Sevdaya tutuşsun her yanın Suskun dudaklarımla alevlensin Gözlerinle ağlayan bedenin Sarsın damarındaki kan gibi sevdam Kavrulup ateşlerde yakmasın seni Gönlün susasın aşka özlesin onu Yeşeren dallarda canlanan çiçek gibi Sus sevgimde kalbinde canlansın Gözlerinde yaşamasın mazideki aşklar Yanan yüreğin sevgime kansın Kalp gözünde yanan sevdam Seni bilsin ve seni tanısın Gözler süzsün her yanı Kurusun seni tanımayan SEVDA PINARI.. |
Kapıldım gidiyorum sevda rüzgarına Eriyip bitiyorum kumral saçlarına Meftunu olmuşum o nazlı endamına Mest eder gelişin o salına salına Bir bakışın var ki canım bin ömre değer Aşk dolu sözlerin delip kalbimi geçer Sevdalı gönlüm aşkın hasatını biçer Sarhoş yüreğim yalnız bir tek seni seçer Eşsiz güzelliğin var sadece rüyamda Başkasına yer yok ki sen varken dünyamda Mutluluğun esiriyim senle sevdamda Yok isen yanımda seninleyim hülyamda Zülüflerin dökülüyor omuzlarına Nağmeler üşüşüyor aşık sazlarına Kurban olurum ben senin niyazlarına Alışamam sensizliğin ayazlarına. |
SEVMEKTEN NE ZAMAN VAZGECTIM? Kötü günümde yanımda olmadığın zaman vazgeçtim. Canin sıkıldığında benimle paylaşmadığını, kırılacak veya tedirgin olacak olsam bile düşüncelerini açıkça söylemediğini anladığım zaman vazgeçtim. Bana yalan söylediğini anladığım zaman vazgeçtim. Gözlerime baktığında kalbinle bakmadığını ve bana hala söylemediğin şeyler olduğunu hissettiğimde vazgeçtim. Her sabah benimle uyanmak istemediğini, geleceğimizin hiçbir yere gitmediğini anladığım zaman vazgeçtim. Düşüncelerime ve değerlerime değer vermediğin için vazgeçtim. Ağrılarımı dindirecek sıcak sevgiyi bana vermediğinde vazgeçtim. Sadece kendi mutluluğunu ve geleceğini düşünerek beni hiçe saydığın için vazgeçtim. Tablolarımda artik kendimi mutlu çizemediğim ve tek neden sen olduğun için vazgeçtim. BENCIL OLDUGUN ICIN VAZGECTIM!! Bunlardan sadece bir tanesi senden vazgeçmem için yeterli değildi, çünkü sevgim yüceydi. Ama hepsini düşündüğümde senin benden çoktan vazgeçtiğini anladım. Bu yüzden ben de senden vazgeçtim. Bir erkek vazgeçmek istiyorsa tek bir neden yeterlidir ama biz kadınlar sevgimiz için mücadele ederiz, çünkü biz kadınlar elimizdekiyle yetinmesini ve mutlu olmasını biliriz. Eğer sizin için mücadele edecek, sizi bir kadının hak ettiği değerle süsleyecek, sizi hayatına dahil edebilecek ve gözlerinizin içine bakıp SENI SEVIYORUM diyebilecek bir erkeğiniz varsa dünyanın en şanslı kadınısınızdır demektir. Frida Kahlo |
| Saat: 17:48 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık