![]() |
Asker Ocağında Bayram Sabahı Güneş tepelerden sancıyla doğar Asker ocağında bayram sabahı İçimi bin türlü acıya boğar Asker ocağında bayram sabahı Ne varsa kesilir neşeden hazdan Şeker şerbet geçmez olur boğazdan Dökülür gözümden yaşlar birazdan Asker ocağında bayram sabahı Tanıdık dost sesi kulaklarımda Ayrılık bestesi dudaklarımda |
Çaba Bir tek sen değilsin, sevmeyi bilen, Yıllarca severek, sevgisiz kalan. Sevda sana göre, en büyük yalan, Bendeki sevgiyi anlayamazsın Yüreğim ne kadar, vurgunum dese, Gönlün gömülmüştür, kuşkudan sise. Sana her yaklaşan, sahtekâr ise, Bendeki sevgiyi anlayamazsın. Yapyalnız gidersin, kendi yolunda. Aç kurt gözleri var, sağ ve solunda. Kâbuslar gördüğün, aşk masalında, Bendeki sevgiyi anlayamazsın. Sevda yarasıyla, kaldıktan sonra, Suçlayacak seven, bulduktan sonra, Sen hakim, ben suçlu, olduktan sonra, Bendeki sevgiyi anlayamazsın. Gönül denizinden, bu kadar çaba, Zemzem doldurmakmış, bir dipsiz kaba. Aşkım bende kalsın, katma hesaba, Bendeki sevgiyi anlayamazsın. |
Bağlanmayacaksın... Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne. "o olmazsa yaşayamam.." demeyeceksin. Demeyeceksin işte. Yaşarsın çünkü. Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki. Çok sevmeyeceksin mesela. O daha az severse kırılırsın ve zaten genellikle o daha az sever seni, senin o'nu sevdiğinden. Çok sevmezsen, çok acımaz canın. Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem. Çalıştığın binayı,masanı, telefonunu, kartvizitini... hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin. Sahiplenmeyeceksin o kadar. Senin değillermiş gibi davranacaksın. Hem hiçbir şeyin olmazsa,kaybetmekten de korkmazsın. Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın. Çok eşyan olmayacak mesela evinde. Paldır küldür yürüyebileceksin.. İlle de bir şeyleri sahipleneceksen, çatıların gökyüzüyle birleştiği yerleri sahipleneceksin. Gökyüzünü sahipleneceksin, güneşi,ayı, yıldızları... mesela kuzey yıldızı, senin yıldızın olacak. "o benim." diyeceksin. Mutlaka sana ait olmasını istiyorsan birşeylerin... mesela gökkuşağı senin olacak. ille de bir şeye ait olacaksan, renklere ait olacaksın. Mesela turuncuya, ya da pembeye. Ya da cennete ait olacaksın. Çok sahiplenmeden, çok ait olmadanyaşayacaksın. Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi, hem de hep senin kalacakmış gibi hayat. İlişik yaşayacaksın ama ucundan tutarak..... |
(F) GÖNÜL ARZULAR SENİ (F) Arayı arayı bulsam izini İzinin tozuna sürsem yüzümü Hakk nasip eylese görsem yüzünü Ey sevdiğim gönül arzular seni Yitirdim o dostu bilmem ne yanda Sevgisi gönülde muhabbet canda Yarın mahşer günü ulu divanda Ey sevdiğim gönül arzular seni Yunus senin methin eder dillerde Sevilirsin bütün bu gönüllerde Ağlayı ağlayı gurbet ellerde Ey sevdiğim gönül arzular seni |
https://www.msxlabs.org/forum/images/siir.gif Vay Yalancı Şerefsiz Vay Hani bana söz vermiştin Çekip gitmek yok demiştin Sözde beni çok sevmiştin Vay yalancı ******** vay Ya şimdi sen ya şimdi sen Ya nerdesin sen şimdi sen Bu nasıl söz neydi gitmen Vay yalancı ******** vay Biz dağları aşacaktık Ovalarda koşacaktık Hani çok şey yapacaktık Vay yalancı ******** vay Daha evla yar mı buldun Beni neden sensiz koydun Zorun neydi neden öldün Vay yalancı ******** vay |
Başkalaşan Aşk adını anmak güzeldi dost ağızlarda sana dair cümlelerin ıslatılması... adını anmak... yüksek sesle, kimsesiz gecelerin düşsel avuntularına sırt çevirip senden söz açmak... biraz gülünç, biraz sitemkar... güzeldi... adının türkçedeki yankısı özeldi... seninle yoğurt yemek, kendi Kanlıcanlı, sülalesi kandilli yoğurtçunun mekanında... denize amors durup, yüzüne cepheden bakmak güneşli bir mavilikte.... güzeldi.. ipe sapa konuşlanmaz bahanelerle elini tutmak, yüzünde yüzyıllık bir hasreti gidermek güzeldi... Güzeldi'li geçmiş zamanları düşünüyorum şimdi... cümlelerimiz öznesiz...umursayan yok Kanlıca'daki yoğurdu... ve eşikteki öpücük, tarih bilinci olmayan bir aşkın mührüdür artık... Yılmaz Erdoğan |
AFFET BENİ Bugün bütün iyi kalpliliğim üzerimde Cümle düşmanlarımı affettim Yediğim meyvalardan Kokladığım çiçeklerden af diliyorum Yerde yürürken gördüğüm Sebebsiz kanına girdiğim Zevk için öldürdüğüm Böceklerden af diliyorum Dağdan, topraktan, taştan Evlattan, akrabadan, arkadaştan Yağan yağmurdan, doğan güneşten Denizlerden, göklerden af diliyorum Yıllardır kahrımı çeken kadından Ondaki yaşamak ümidinden Baba evinden, ana sütünden Yediğim ekmeklerden af diliyorum Kadrini, kıymetini bilmediğim Hayali ile bahtiyar olmadığım Otuz yıl arayıp bulmadığım Geleceklerden af diliyorum. |
Aynaların Ötesi Her ne kusur varsa geçen zamanda; Suçsuzdur aynalar, ela gözlü yar Mecnunlar Mevla'yı bulursa canda, El olur Leylalar ela gözlü yar Güzel açar güzelliğin sergisin Gün ağartır kara saçın örgüsün... Muhabbet faslında ölüm türküsün Kim söyler, kim çalar ela gözlü yar Estikçe iş çıkar işin içinde; Gençliğin hasret yer sevda göçünde Bilmez misin, dört mevsimin üçünde Kar olur yaylalar, ela gözlü yar Alı al, yeşili yeşilde ara; Ahirete gider kalbdeki yara... Ne yapsan bir daha çıkmaz dallara, Dökülen ayvalar ela gözlü yar Vakit dolar, nakit biter kasanda... Sevda bir kitaptır gönül masanda; Okusan da olur, okumasan da... Kapanır sayfalar ela gözlü yar |
SEN GİTMEDİN BEN ÖLDÜM... Nasıl yaşarım ben sensiz nasıl Kollarımda tutarken titreyen seni Dudaklarımda gözlerinin tuzuyla Sen gitmedin ben öldüm asıl Neden terk ettin beni güçsüzlüğüme Eridim ben gidişinin alevinde Şimdi nasıl yaşarım ben sensiz nasıl Nasıl parçalandık hücre hücre biz nasıl Gidişin tekrar tekrar hep bende Hem mahkumum hem nöbetçi hasretine Sen gitmedin ben öldüm asıl. |
Masum Ortalıkta mavi bir sessizlik dolanıyor Kulağımda fısıldanan sam yelinin sesiyle Çatlamış dudaklarımda katmersiz duygularım var Önemsizliğime aldırmadan senin için Kuramadığım hayalleri aramaktan yıldım sonunda Sabahın erken tiktaklarından rahatsız Öfkeyle uyanırken ağırlığını hisseder gözlerim İçimde yok olası mümkün olmayan sensizliğe Yeni bir günle başlıyorken fırtınalar kopar Tarifini yapamadığım boşuna tüketilmiş yıllarda Kaybolan bir seni bulamayacak kadar bi haldeyim Yüreğimde açmaya özlemi olan bahar dallarından Çok ama çok uzaklarda kalan Çöle dönmüş kıraç bir kalbin emanetindeyim. Dünden değil ben bugünden eskidim sana Sanki çok ağır geldi bu hasretlik bana Hüznü de var baharın neşesi de Serbest makamda raks eder hazan mevsiminde Gönlüne bir parmak bal çaladursun Çocukluk düşlerimi görürüm her kar tanesinde. |
| Saat: 15:16 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık