![]() |
Hayat bir korkudur içimde senden hatıra Vefasızlıgın, birbaşınalıgın ve gözyaşının anısı Çırılçıplak … yüregimle tekbaşına Kabuslu gecelere vurdu yolum Bende kalan sırtını dönüp gidişinin ağrısı… Müebbetmiş seni sevmenin cezası Sen yoksun bende…yitik hayatım senden hatıra Yıkılışım, terkedilişim ve unutulmuşluğun anısı Zaman silmiyor gidişini ey sevgili Hücreler bıraktın yüregimde kara mı kara Bende kalan sevdaya mahkumiyetin sancısı Müebbetmiş seni sevmenin cezası... |
Bir Damla Su... Hayat; en tepede veya en dipte yaşanan ortalarda yeri ne ki gök yüzüne fırlatılan fişek gibi pat seslerine aldırmaz insan da gökten yağan yıldızlara bakılır oysa ne fırtınalar kopmaktadır seslerin içerisinde. yıldızlar; keyfini sürer hayatın güzel olmanın yalnızlığı içerisinde.! .. emirler verilir emirler alınır sedaya eller açılır dua ister fani zaman ve mekanın önemi olmadığı yerde el soğutur öfkeyi hisler duyguları besler el sallar gönül ki; sevaptır aşk inandık değil mi? sen kadınım yaşam başa taç sevda yüreğinde aşk bilirim sevgili.... turnalar yüreğine çeltik atmış aşkın tek başlarına semada kaldılar kanatlarında beyaz dokumalar süzüldü uçtular gözlerinde aynı gülümsemeyle fonda görüntü kumsal, arkasından portre aldatı iki ayrı yüz. hep düşünürümde aşk mı küser, hayat mı aldatır aşkı aşk oysa kutsal kalbimizde değil mi? lakin öğrendim ki elin kiri aldatırmış insanı ne idealler batırır kendimi yargılamam mı gerekir yoksa ölüm kalktı mı cihandan ben mi yanıldım biz mi sevgili.... yoksa beyazlar fonda gerçekten gri miydi.? ben artık beyazdan sözleri daha çok seviyorum en azından beyaz güller gibi, kan damlamaz içlerinden bir damla su... Aşkından geberesiye sevdiğim... Suçumu itiraf ediyorum etnayı da ben yaktım güneşe ilk kıvılcımıda ben attım dudaklarına verdiğim eteş gibi. hadi tepelerine as beni.... Beyazlar & Güller...... |
Aşkınla yanıyorum her gece, Sevgini arıyorum gün bitince. Diyorsun ki; Ya gün bitmezse. Olsun beklerim ben her gece. Sevgilim olur musun diyemiyorum. Sevdiğimi sana söyleyemiyorum. Biliyorsun seviyorum seni, Aşkını bekliyorum anla beni, Hele bir evet de bana, Gelmez miyim koşa koşa. Sevdiceğim… |
Özlem.. Gökyüzü tuvalim, Bulutlar kadar boyam olsa. Rüzgar olup boyasam seni, Resim resim. Ağaçlar kalemim, Dağlar kadar kağıdım olsa. Yağmur olup yazsam seni, Şiir şiir. Irmak toprak yese, Deniz yağmur içse doyar mı? Doyar mı çöl güneşe? Öyle özledim ki; Seni içsem sarhoş olmam. Seni yesem doymam, Doymam.. |
Dünün farkı yok bugünden Yine sensiz, yine mecalsiz bedenim Bana asıl koyan ise Kalmak varken gitmeyi denemen oldu Sevdiğim |
İstanbul ile Hasbihal Akşamları serinler İstanbul’da hüzünler, Bilinmez olur çünkü Çamlıca’da sürgünler, Sefirlerden çalınır sedef kakmalı sedir, Vapur köpüklerinde belirir gibi günler Vapur düdüklerinde çınlarken dünler… Yenicami, güvercin, işporta, karmaşa Alabildiğine deniz ve şehrin atıkları İstanbul elinde iki buçuk binyıldır bir maşa Alevsiz yangınının söyle kim yaktıkları? Ey ızdırapları, anasıymışçasına, koynunda uyutan Sen, olmayan kişi; sen, görünmeyen kumaş Kastın nedir senin, nedir bu kankusturan İstanbul koşar adım; bulut yavaş, balık yavaş, insan yavaş… Sular geçirdim yüreğime, sular ki ateşten sıcak Ve türküler tutturdum, atik lisanlardan bakiye Halsizim kaçmaya mecalsizim köşe bucak Köpek salyaları her yanım, buncası ne diye? Kızıl kumaşlara dürülen bu şehir, Gölgesini kıvırarak denize eğilir Gümüş sularda yakılan meşaleler, Bu eflatun dünyanın çehresine gerilir... Alt üst olur üsten alta, gök-yer boyu bütün dünya Arap kahvesi içer çölde, beyaz benizli adamlar Gerçekler sırt dönüyor aynadaki yansıya Tuzlara bulanmış vücut, eşiğe damlar Fareler kemirir zamanı mor şarkılar eşliğinde Kurmak için başka hayat kadavranınkinden Vaha sözü dillerinde, bile etraf çölleştiğinde Kervan düzerler kaçmaya nefretten, kinden Beyazıd’da ecinniler, fısır fısır, ondan bundan Odalar genişliyor ve daralıyor mütemadiyen Ses çıkaramıyorken acuze meczup korkusundan Bülend-avazdır kelam; ‘güneş üşümesin illa’ diyen Haykırış olmamalı, dahî, olmamalı sessizlik Orta karar yaşarsan, bir hayatı ne âlâ Ya da rol yap istersen, yap bir esrarengizlik Zeka bir hançerdir boyu kendine bâlâ Uyandırılamaz camın kırılamaz uykusu Güvercin tüleğinde yere düşer bir ümit Yağmur bilemez ki yağmadan paydosu Sen sanırım değilsin buraya ait Git hadi, hadi git; git hadi, hadi git! … |
Sor bana “derdim nedir” de, Bil, de, bileyim sevgilim. “Derde çâre nerdedir” de, Bul, de, bulayım sevgilim. Arzumu ve isteğimi, Biliyorsun dileğimi, Yüreğine yüreğimi, Sal, de, salayım sevgilim. İstersen buz gibi suya, Dilersen sonsuz uykuya, Ya da bir dipsiz kuyuya, Dal, de, dalayım sevgilim. Neler yaptırır aşk, neler, Yeter ki sen bir emir ver, Dağı taşı birer birer, Del, de, deleyim sevgilim. Hadi farzet ki hastasın, Ya da bir ihtiyaçtasın, Der miyim hiç uzaktasın, Gel, de, geleyim sevgilim. Aram yok nefretle kinle, Bırak nazı da söz dinle, Baştan aşağı seninle, Dol, de, dolayım sevgilim. Bulup yine bir bahâne, Yenir mi deme böyle nâne, Uğruna deli dîvâne, Ol, de, olayım sevgilim |
İstemem Alacaksa zaman seni elimden Dünyamda başkası olsun istemem Bir tek bakışına ömür veririm Gözlerin yaşlarla dolsun istemem Zamanla anlarsın, anlarsan beni; Görürsün hem nasıl sevmişim seni Hayali de olsa veda buseni Gönderme arkamda kalsın istemem Lokman Hekim gelip ilacım verse Namerdim istersem sensizlik varsa Azrail bahçenden içeri girse Saçının telini alsın istemem Kader Serdarî ’yi düşürmüş yere Bir kez değil inan, belki bin kere İntiharım olur göz göre göre Sevdandan, sevdaya salsın istemem |
yürekte yaşanır ölesiye Ölesiye sevdim Yorgun kalbim direndi geleceksin diye Sen ben bense sendim hergece Umutsuz yarınları bekledim Belki belki bu gün gelirsin diye Keşke keşke dedim Verseler yaşanmamış yıllarımı geriye Yanımda olurdun sevginle Prangalar vurulmazdı belki yüreğine sessiz çığlıklarla aglamazdı gökyüzü Karda kışta baharı yaşasaydık Olmaz diyen yüreklere ne deyim Onlar yinede benim canım ciğerim Sevgi nedir bilmeyen yGerçek sevgi sesizce yaşanıyor Pırangada vurulsa kelepçede yüreklerde ölesiye ürekler Prangada vurur kelepçede Oysa anlamıyor bilmiyorlar ki |
Bir sevdiğim var Yüzü ay parçası gibi. Sari saçları var Yaz güneşi gibi. Işıl ışıl gözleri var Gökteki yıldızlar gibi. Ben onu seviyorum Delikanlılar gibi |
| Saat: 09:22 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık