![]() |
sen ağlıyorsun, ve ben gözyaşlarına şahidim. ve dilekler tutmana, ve umutlar satın almana. yanmanı da gördüm, yakılmanı da. dillerimi ısırdım susmak için, susturamazken yüreğimi. bakışlarımla gezip, mahzun ve ürkek adımlarımı gidemeyenlere borç vererek. sen ağlıyorsun, sanki ben titriyorum. senin hıçkırıkların beni de boğuyor. ben de seninle sarsılarak... kahroluşlar yaşayıp, "kahrolsunlar" savurup ağız dolusu ufku tarayıp haykırmak için, üzüntülerini fırlatırcasına. sen ağlıyorsun, gökler seni kıskanıyor süzülen her damla yağmur oluyor her damla ayrı ayrı ağlıyor. ağlıyorsun... varlığından haberdar ama umursamaz duyup seni ama seni anlamaz, anlayamaz sarmaz ve sarılmaz ve de duyumsamaz. sormadan seni yaşayıp geceleri, beklerken "bir dudak dolusu tebessüm". solarken geçen saniyelerce, akşamları defedip, güneşlere tutunarak, solarak ve bekleyerek, ve umarak... sen ağlıyorsun, ben hıçkırıyorum gök şahit oluyor. |
http://www.yazgulu.com/karisik/lostbar.jpg Hani Bir An Gelir... Hani bir ân gelir... Ve söylenmez sözler söylenir olur! ..... Hani bir ân gelir... Mutluluk pembe bir ipek mendil gibi savrulur loş odada! ..... Hani bir ân gelir... Bir ân gelir... Hani bir göz bir göze gelir. Hani, öyle bir ân gelir ki; En “gelinmez” yollarla en “varılmaz” yolların, senle ben arasındaki yarda boyun büktüğünü görürsün... Bu yar; iki yâr arasıdır! .. Her yar iki yâr arasıdır! .. Ve üstelik; Yaralar yara benzer, Her yar yaraya benzer! Yar başında duruşum; Yâre nâraya benzer! ... Halbuki gök yerin... Halbuki gök yarın... Halbuki gök yârin içindedir bu mesafelerde! .. ..... Veya gök, mavi bir hançer gibi dalıvermiştir de toprağın içine; şimdi toprak, kendi içindeki kocca bir yarayı yâr bilmiş... Kendini parçalayan kooskoca bir yar başına türbedar olmuştur! ! ! Halbuki hep... Hep iki yârdır; Bir yar başında duran... ..... Her yar, yâri gördüğüm rüyadır! .. Yolun biri gözlerinden başlaar senden içeri gider; diğeri gözlerimden, benden içeri... Bir yar oluşur her yârin arasında kalan boşlukta! .. Ben, yarın bir duvarı olup sana bakarım bu yandan... Sen yarın bir duvarı olur, o yandan bana bakarsın! .. Ve en derinimden gelip en derinine gidebilecek olan yol ile, en derininden çıkıp en derinime inebilecek olan gökkuşağı “bakışlarımızda” kopar! .. Biz, sarılmadıkça... ..... Yarlar kaldıkça yârlar arasında! .. Hani bir ân gelir... Ve söylenmez sözler söylenir olur! ..... Hani bir ân gelir... Mutluluk pembe bir ipek mendil gibi savrulur loş odada! ..... Hani bir ân gelir... Bir ân gelir... Hani bir göz bir göze gelir... Hani bir ân gelir... Bir ân... Bakışlar düğümlenir; Bütün yarlar silinir, Sıra söylenmezlere gelir... Muammer Erkul |
Kaçak sen gittin ben baka kaldım sen gittin ben yana kaldım sen gittin ben garip kaldım sen gittin bak bitik kaldım * ben seni var ya yeni doğan yavrunun ilk nefesi gibi ben seni var ya ölen canlının son nefes verişi gibi ben seni var ya anasından ayrı kalmış bebek gibi ben seni var ya cesaretini bana verişini sevdim * kaçtın mı bırakıp beni derbeder sana da yazıklar olsun bırak konuşsun arkadan önce kendine baksın kahrolsun ben şairim dinlemem el sözü sen benim kıbledeki nurumsun ALLAH diyor ki, iki sevgi arasına girenler karşımdan kaybolsun * ben de rüzgar yok tayfunlar var ben de yıldız yok bulutlar var ben de buluşmak yok hasret var ben de sevgi yok yalnızlıklar var * hep yalnızdım hem de hep birim ikimizi katıyorum korkuyor dirim ötem berim yaralı bahara girermiyim ben bitmeden sen git hiç dermiyim * göz bebeklerim sana savrulsa da çok acı çektim burkuluyorum ilk gönül eşim çok acımasızdı ahhh artık herkesden korkuyorum bırak bazi şeyleri zamana yağmur vursa pencereme geldin sanıyorum apayrı bir dünyadayım ışıksız bir yolda kayboldum mum gibi eriyorum |
Ne zaman seni düşünsem , Ne zaman sen gelsen aklıma İçimden havalanıyor kanadı kırık bir martı. Gelip konuyor uzaklarıma. Kıpırdıyor yaprakları saksıdaki çiçeğin. Ve ardından Susuyor keman. Bir ağacın yaprakları Düşüyor ayaklarıma. Ne zaman seni düşünsem Ne zaman sen gelsen aklıma, Acı bir tebessüm Gelip oturuyor dudaklarıma. Notası kırılmış melodilerin Buruk sesi geliyor kulaklarıma. Bir kuş düşüyor Daldaki yuvasından / çırpınarak Sıcak avuçlarıma. Ne zaman seni düşünsem, Ne zaman sen gelsen aklıma, Kaldıramayacağım bir ağırlık Çöküyor yapraklarıma. Umutlara taş basıyor yokluğun Kar düşüyor Henüz tomurcuk umutlarıma. Ne zaman seni düşünsem Ne zaman sen gelsen aklıma Dalıyorum dipsiz bir kuyuya Yalnız başıma. Ve ardından Boğuluyorum İçine düştüğüm denizlerimde. Yeniliyorum Kendi denizimin dalgalarına. Seni düşünmek istemiyorum artık. Çölde yalnız başına yaşayan bir kaktüs gibi, Tüketmek istiyorum ömrümü bir başıma. Alıştım nasıl olsa yıllardır, Hem yokluğuna Hem yalnızlığıma. http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
KARŞIDAKİ ÇİÇEK Başımı kaldırıp baktığımda Diğer dairenin camında durmuş Yeni açan bi çiçekti önceleri Gözlerini dikmiş etrafı seyrediyordu İkinci katta camın önünde Bir karanfil hikmetiyle ne güzel de duruyordu Başını biraz öne eğmiş elleri bağlıydı Bazen bana bakıp gülümsüyordu Benimde ona baktığımı görünce Bir kuş gibi kalbi atmış utanmıştı sanki Gözlerindeki o masumluğu gördüğümde Varlığını hiç hissetmediğim bu kalbim Onun kalbindeki kuş olmuş Hayallere bırakmıştı kendini. Ne adını biliyordum ne kim olduğunu Ne beni düşündüğünü hissediyordum Ne de beni biraz olsun sevdiğini Sadece geceleri yıldızları izler gibi O masum gözlerini izliyordum Hiç bir karşılık beklemeden Tek bir söz bile istemeden Sadece seyrediyordum Karşılıksizdı biliyordum sevgim Ama bu kuş kalbimi engellemem imkansızdı yanına gittim ellerini tuttum ve artık bu kalbim atmıyor gözlerindeki gözlerim gözyaşıyla ağlıyordu… |
Rüya Misali http://www.beyazkarga.com/yok.jpg Omzuma yaslanıp uyuyordun hep otobüslerde. |
Aşkı Kaybettim Ben aşkı düz yolda kaybettim. Çakıllar arasında yürürken O beni yalnızlıĞıma bırakıp Kaldırımlara gitti Ben aşkı mavi gecelerde kaybettim Sahilde dolasırken el ele O ellerimi bırakıp Yıldızlara kaçti Ben aşkı yağmurlarda kaybettim Dolu tanesiydim,kaldım düştüğüm yerde O yağmur damlasıydı Akıp gitti YABAN ELLERE Ve ben aşkı düz yolda kaybettim Kaldırımda yürüyordum. Aşağıdan bir ses geldi.. Baktım ama göremedim. Çünkü görünmeyecek,tanınmayacak kadar ALÇAKTI Uğur Şahin |
Şimdinin Mahkumları http://www.beyazkarga.com/yok.jpg Olamayanların içinde olmuşlar göremedim |
Her gün yanında olamamaktan korkuyorum Sesini duyamamaktan Seni görünce, sana alışmaktan da korkuyorum Nedense sensizlikten de korkuyorum Bir gün hoşça kal demenden İstemesem de; Bir gün, bir gül gibi İçimde solmandan korkuyorum Hafızamda bırakacağın hatıralardan Hatıralardan kaçamamaktan Adını unutamamaktan korkuyorum Ah be güzelim; Ben seni sevmekten korkuyorum. Benimkisi sadece bir sevda Göz yaşlarımla söndüremediğim Korkularımı yenemediğim Söyleyemediğim Fakat, kendimi tükettiğim Ve beni; Yedi kat yerin dibine sokan Utandıran, korkutan An be an içimi yakan Cesaretsiz bir sevdan Bu nasıl bir sevda ? Anlayamıyorum Ah be güzelim; Ben seni sevmekten korkuyorum. Biliyor musun; Aklımdan hiç çıkmıyorsun. Sen benim; İmkansızlar bahçesinden koparttığım Edâlı gülümsün. Hiçbir zaman koklayamayacağım Adını söylerken burkulacağım Sevmekten hep korkacağım Fakat, ömrüm boyunca unutmayacağım Edâlı gülümsün. Ah be güzelim; Aslında sen benim, Kendi ömrümsün |
| Saat: 02:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık