![]() |
Dilimde sûkut var kalbimde bahar Dilimde sûkut var kalbimde bahar Seni anlatmaya takatimmi var Bir değil yüz değil bin bahar olsa Seni seviyorum işte o kadar Karanlık geceme doğan mah'ımsın Dilimde pelesenk ayan ah'ımsın Bana mecnun deme,sende leylasın Düşerim çöllere işte o kadar Dilimde sûkut var kalbimde bahar Seni anlatmaya takatimmi var Bir değil yüz değil bin bahar olsa Seni seviyorum işte o kadar Ahmet Akkoyun 25/10/2006 1140 Ahmet Akkoyun |
Bilemezsin ki Seni nasıl sevdiğimi, bilemezsin ki Özlemek nasıl olur özlemeyince Hayal etmeyi hayallerde yaşamayinca Her nefeste hava gibi, su gibi içmedikçe Bilemezsin ki. Nereye baksam sen varsın, Rüzgarda kıpırdanan her yaprakta, Denizde oynaşan her dalgada, Semadan yere düşen her damlada Göremezsin ki. Sevdam bana her geçen gün keder verse de, Şahit olan herkes “sen aşıksın” dese de, Her parlayan hüzmeye sen diye süzülsem de, Sana her saniye, seviyorum desem de Duyamazsin ki. Gördüğüm her rüyayı sana yorsam da, İnsanlara umarsız seni sorsam da, Akan gözyaşlarımla kendimi boğsam da, Ömrüm boyunca her gün sen diye solsam da Sezemezsin ki. Sensizliği sevgilim sen, bilemezsin ki. |
Bir daha düşün Çarparken kapıyı aralık bırak Pişman olup geri dönebilirsin Sonun başlangıcı sanmaki ırak Yanan bir mum iken sönebilirsin Bilinmez ne çıkar yarın karşına Ne tezgah kurulur gönül çarşına Çaresiz kalırsın yalnız başına Çarparken kapıyı birdaha düşün Özgürlük senindir sanma var yasak Kurarlar güzelim *****ce tuzak Şimdi yakın iken olursun uzak Çarparken kapıyı birdaha düşün Gidersen kendine bul sağlam liman Kimsede kalmamış merhamet iman Derbeder olursun dilersin aman Çarparken kapıyı birdaha düşün Yatağı bozulmuş dönersin sele Kul köle olursun yabancı e le Burayı özlersin rüyada bile Kapıyı çarparken birdaha düşün Mahmut Sayın |
GÜL BAZEN OLURDA İNSANIN BİRİLERİNE EN DEĞERLİ BİR ŞEYİ VERMEK İSTEDİĞİ ANDA DUYGULARINI EN GÜZEL ŞEKİLDE İFADE EDEN DEĞERLİ HEDİYE OLARAK KABUL EDİLEN .BELKİ ÖMÜR BOYU SAKLAYABİLECEĞİMİZ DEĞERLİ EŞYALARIMIZ KADAR ÖNEMLİ BİR O KADAR SAKLANMAYA DEĞER ANLAMLARI OLAN HEDİYEDİR |
Anla beni Damarım daki al kanla Yumak olmuşum sevdamla Bedenim deki bu can la Yaşiyorum anla beni Dileğim sevgiye ulaş Güzelliği sende paylaş Umutlarla sarmaş dolaş Yaşiyorum anla beni Şafak atar iken tanla Geçmişi yikama kanla Geleceği heyecanla Yaşiyorum anlabeni Al gönlünü çıkar yastan Zehir akar kirden pastan Kim ne kazanmiş savaştan Barışa gel anla beni. Hüseyin Gedik |
. : : Sen Gel : : . . belki anlatılır,belki anlatılmaz, bu karamsarlığın nedeni. unutmaya yüz tutmuşken, neden tekrar aklımdasın gecelerimde,gündüzümdesin, özlemek değil bu güzel olan bir kaç anı anımsamak ama gözleri yaşlı ama kalbi buz kesmiş, şimdi sensizliğe yelken açmışken, neden haber getiriyor kuşlar? neden ağaçlar tatlı tatlı fısıldıyor adını, dün ilk kez uyuyamadım sensizliğin ardından, gözlerim karanlığın içinde,aydınlığını aradı, birde akşam rüzgarı eşlik etti yalnızlığıma. belki o an sesini duysam kendimi uykunun derinliğine bırakabilirdim.. herşey,herkes,tüm dünya girdi aramıza, boş kollarda aradın paha biçilmez mutluluğunu. bendeki aşkı hiçe saydın, senin gibi bir dünya servetine kanmadım, gidipte beş para etmez insanlarla,aramızdaki aşkı öldürmedim.. sen şimdi rahatmısın?? eğlenebiliyormusun sahte gülüşler etrafında, ya da eğlandirebiliyormusun yalanlarınla. hala eskisi gibimisin? hiç mi değişmedin? biliyorum seni değiştirmeye hiç hakkım olmadı, günlerce yazabilirim seni, ya da bir anda silip atabilirim. ya gelir tekrar koynuna girerim, ya da sensizliği dost bilir sarılırım boş bir hayaline savrula savrula uzaklara göçerim. sensiz değeri yok geçen zamanın, içimde senden kalan bir hüzün, dilimde sessiz adın kimseler duymuyor artık sen ve beni, onlarda benimle birlikte alıştılar bu terkedişe. ne güzel bir resminin olamaması, kendimi bu şekilde alıştırabilmek herşeye. aynı şehirde kocaman bir yalan olarak yaşamak, ve dönüp dönüp karlı kaldırımlara bakmak, ulaşabileceğim bir numaran varken,arayamamak ne bileyim unutmadım mı acaba seni neden yazıyorum sanıyorsun sevmesem niye karalayım kağıdı kalemi.. özlediğim bişeyler var, senden de benden de öte bir sıcaklık bölsün rüyalarımı bir nefes ver birde kokunu bırak ellerime, sen gitsende kokun kalıyor yastığımda, itiraf etmeliyim ki özlüyorum seni, bende bilmek isterdim senin tarafından özlendiğimi, vede beklerdim kapımı çalışını, sensizlik vurmadan zamana, sen gel, sen gel..... |
İki renklim Birikti uzaklığınla suskunluğun Biriktikçe ağırlaştı... Önce gözlerin uzaklaştı benden Sonra sesin Ve şiirlerin Ben seni bilirdim Etindendim diye dokunmadın tenime Canındanım ya, hep uzak kaldın benden Kadınım dedin, çocuğunla sevdin Ne yaşıma dayanırdın Ne sessizliğime Uzak kaldıkça düştüm sana İki renginden birini bana bulaştır dedim Gömleğimin bir düğmesi açıktı hep Geceleri kıvrıktı yorganın diğer ucu Usulca sokulursun...bekledim Ay oldun sadece izledin Güneş oldun sildin karanlık korkuları Pul oldun saklı kaldın rafımda Çiçeklerin kurudu, Yine de sen kokar kırmızılar Madem uyandın mevsim gibi Zaman sevişme vakti Bir sevişme alacağım var senden. Arzu Altınçiçek |
Aşk; Koskocaman bir yalan Bazen, çöllere düşüren, bazen de dağları deldiren Kavuşmasız kuruyan ırmaklarda yüzdüren Aynada yaşlanan yüzünü seyreden Koskocaman bir yalan dünyada gülümseten Aşk; Koskocaman bir yalan Boran kuşunun gözündeki üç damla yaşı akıtan Dümeni olmayan bir geminin kaptanlığını yaptıran Elimdeki kadehin içine bir parça kan damlatan Ve o kadehte yüzmesini bilmeyeni yüzdüren Aşk; Koskocaman bir yalan Neden diye her sorulan soruya yanış cevap veren Resimdeki görüntünle hayallere daldıran Bir parça umut isteyen Aşk; ne sensiz olur ne de senle dedirten |
Aşk Pınarı Aşkın Pınarları pırıl pırıl akmalı sevdiğim pırıl pırıl duru gözelerden temiz sözlerden yalan olmamalı su gibi yudum yudum hava gibi nefes nefes yayılıp seherlerden gönüllere dolmalı aşkın çiçekleri duygu duygu açmalı sevdiğim duygu duygu yeşil baharlardan temiz arzulardan şehvet kokmamalı her yağmur yağıdığında düşmeli içine tane tane aşkla çarpmalı kalpler rüzgar gibi nefes nefes toprak gibi yağmur yağmur sevgi kokmalı serilmeli gönül kırlarına her bahar bir rüzgara açmalı kalbini insan bir de dağlara akıp giden bir ırmak gibi bir su saflığında olmalı aşk her bahar sonsuz sevgi sunaklarında kana kana içmeli yüreklere şiir, dudaklara mühür ölümsüzlüğün adı olmalı aşk çilesini acısını hasretini de çekmeli insan gerektiğinde ölmeli aşk için bir güle bir gelinciğe bir de aşk üstüne yeminler etmeli |
Bir Acayip Duygu «Mürdüm eriği çiçek açmıştır. -- ilkönce zerdali çiçek açar mürdüm en sonra -- Sevgilim, çimenin üzerine diz üstü oturalım karşı-be-karşı. Hava lezzetli ve aydınlık " fakat iyice ısınmadı daha " çağlanın kabuğu yemyeşil tüylüdür henüz yumuşacık... Bahtiyarız yaşayabildiğimiz için. Herhalde çoktan öldürülmüştük sen Londra'da olsaydın ben Tobruk'ta olsaydım, bir İngiliz şilebinde yahut... Sevgilim, ellerini koy dizlerine " bileklerin kalın ve beyaz " sol avucunu çevir : gün ışığı avucunun içindedir kayısı gibi... Dünkü hava akınında ölenlerin yüz kadarı beş yaşından aşağı, yirmi dördü emzikte... Sevgilim, nar tanesinin rengine bayılırım " nar tanesi, nur tanesi " kavunda ıtrı severim mayhoşluğu erikte ..........» .......... yağmurlu bir gün yemişlerden ve senden uzak " daha bir tek ağaç bahar açmadı kar yağması ihtimali bile var " Bursa cezaevinde acayip bir duyguya kapılarak ve kahredici bir öfke içinde inadıma yazıyorum bunları, kendime ve sevgili insanlarıma inat. 07.02.1941 Nazım Hikmet Ran |
| Saat: 02:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık