![]() |
Beni Sevmeni İstiyorumk Seninle buluşmamız ne kadar zor olsa da, Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Beş dakika başbaşa kalmamız suç olsa da Senden sadece beni sevmeni istiyorum Çağırsam bile gelme,yorulma ne olursun, Sen üzülme,incinme,kırılma ne olursun. Beni yanlış anlama darılma ne olursun, Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Birgün bensiz kalsan da benimle yaşamanı, Aşkımı değerini sır gibi taşımanı, Nemli bakışlarınla resmimi okşamanı Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Senden tek dileğim var,özel imtiyaz değil, Kulun başka bir kula ibadeti farz değil, Haşa!Yaratan gibi beş vakit namaz değil, Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Cemal Safi |
Hayat kitaplarda yazılan gibi değilmiş. Kitaplarda her kelimenin altında başka bir kelime gizliymiş. Her yüzün altına başka bir yüz... Böyle gidiyormuş bunun sonu yokmuş. Geç de olsa şimdi anlıyorum. Beni aşar bu kelimelerin altındaki kelimeler, bu yüzlerin altındaki yüzler... Ben içimdeki acıya bakarım. İçimdeki enayiliğe bakarım. Evet kelimelerin altındaki kelimeyi, yüzlerin altındaki yüzü biliyorum ama, ben seni içimde hissederken, sana inanmışken şehrin her tarafında yanan bir ışık vardı. Yollarda, bahçelerde, hiç durmadan yanan bir ışık... Sen bu hayatta her şeyi benden iyi bilirsin. Öyleyse açıkla seni içimde hissettiğim her an hayatı aydınlatan bu ışığı... Yollarda, bahçelerde, evlerde gece ve gündüz durmadan yanan bu ışığı... Hadi böyle bir ışığın hiç olmadığına inandır beni. Enayisin de bana... Çocuklardan, sarhoşlardan, budalalardan bile daha enayi... Dünyayı, insanları, hayatları göründüğü gibi sandığım için... Herşeyin göründüğü gibi olduğuna inandığın ve öyle sevdiğim için enayisin de... Ama açıkla bana bu ışığı... http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gifCezmi ERSÖZ |
Dokunmak/sızın Şiire küstüm Ve sana söylediğim (Hatta kulağına fısıldadığım) Bütün sancıları kustum.... Her şey geçiyor Eziliyor, azalıyor, üzülüyor İnsan... Ve hiç dokunmadıysan Can kesiyor bedenin... Öylesi yazılmış Satır arasına sıkıştırılmış -Arsız bir sevişmenin Ter damlası- bu hasret... Parmaklarım kelepçe bileğine Dudaklarım ağzındaki tadın suçlusu Konuşuyorsam böylesi arsız Çoğul bakışlarında, harf harf azalıyorsam Ve yazamıyorsam ağzıma geleni pervasız Gözlerimde...Gözlerinin buğusu... Durmak/sızın... Kim bilir Hangi şehir Keser yolumu Nasıl bir eşkıya namlusudur Kem gözlü, kalın kaşlı gaddar Ayazda dondurur soluğumu... Sırtımda vurulur bakışların Kanar tenimde dokunuşların Düşerim sensizliğe Yüz üstü... Bir yel dokunur geçer Kavgam... Yaprak düşümü... Durmaktır güz vakti zaman İçimin sorgusu gitmeyi seçer... Anlamak/sızın.... Bu kuralsızın Mavisi çıplak Soyunmak beyaza Zor iştir Kirlenmelisin... Beni günahınla bitiştir Yetiştir koynunda, büyüt Talan et erkekliğimi! ! Kadınlığında sar, öğüt... Soluksuz kalmalı Yormalı, yorulmalı Dinle(n) melisin... Ya da sür şehre hiç'liğimi Yokluğunun ***'liğine bırak Gözlerime bakarak Ağlamadan, konuşmadan Gitmelisin.... DeNiZ üLKeGüL... |
Çagrin Olsun Yeter Ki Bil ki durmam gelirim Çagrin olsun yeter ki Seni yine severim Yerim olsun yeter ki Birakirim herşeyi Kalsin oldugu gibi Gelirim koşar gibi Çagrin olsun yeter ki Etmem bir şey bahane Hayat senle şahane Dönerim tez gün ile Çagrin olsun yeter ki Her zamanki o yerde Beklerim seni yine Bir iki cümle ile Çagrin olsun yeter ki Bir an tereddüt etmem Istegini reddetmem Namerdim gelmez isem Çagrin olsun yeter ki Hala sicak bak sinem Eksilmedin hiç benden Çok severim eskiden Çagrin olsun yeter ki Sedat Hünkar Kravzer |
KÖŞE BAŞI AYRILIKLARI Bu akşam parça parça bölük pörçük Taşlara döküldü yalnızlığım. Bu akşam geçmişten uzakta Tüm anılara sırtım dönük Büyüdü karanlıklar içinde sensizliğim. Bir uzun yolculuğa çıkardım kendimi Dönüp kollarına atılmak için Gökte yıldızlar çizdi kaderimi biçim biçim Umuttu,gölgeler ardında aradığım, Bu akşam kaldırım taşlarında düşünce Arkamdan geliyordun adım adım... Kişiler bana bıraktılar caddeleri Sokaklar sessizliğince benim Karanlığı büyüyen çevremde gözlerinin Yüreğim en çocuksu duygularda ürkek Ellerim dileklerince senin... Seviler aktıkça dolu dizgin yasalara Ne yasak ayıp bilinmesin akşamlara Söylensin kutsal kitaptaki masal Bir daha,bir daha ve bir daha Çizilsin,kurallara nasılsa Kayboldu gecenin içinde ayak sesin, Bu akşam sevimce,usumca,yaşantımca sevdiğim Tüm yasaklar ötesinde benimlesin... Mübeccel İzmirli |
AFFETİM DİYEMESEMDE Geri ver bana yok ettiğn değerlerimi Geri ver gülebildiğim günlerimi Geri ver sensiz boş yüreğimi Geri ver çaldığın ümitlerimi.. Geri ver sensiz özgür günlerimi Sen unutmak isteyip unutamadığım Sen uğruna sadece ağladığım. Her yürekte bir isyan vardır benim isyanım sen Her gözde yaş vardır benim göz yaşımda sen Her gönülde bir hüsran vardır benim hüsranımda sen Her gecenin sabahı vardır benim sabahım sen Her sabahında yine bir gecesi Her hüsranın sonu vardır bu hayat bilmecesi Her gözyaşı bir gün diner bu hayatın sillesi Her isyan bir son bulur kahroluş neticesi Varsın şimdi hayatıma güneş doğmasın Varsın gözyaşım hiç son bulamasın Varsın hüsranım sonum olsun Varsın hayatım kahroluşlarda son bulsun Varsın yansın yüreğim orda sen varsın... Sen de benimle yan tek bana ağla Kahrettin hayatımı devam ettt!! dağla Hiç son bulmasada kahroluşlarım Yeni can bulmasa da varoluşlarım. Ömrümün sonuna dek yalvarışlarım Affet Tanrım!! O beni hiç sevmedi Çok sevdim dedi ümitler verdi Tüm dert ve kederi ruhuma serpti Bir kadın yok etti hiç üzülmedi Affet Tanrım!!Ben affettim diyemesem de Gülay Atilay |
Sadece Seviyorum Yıldızlar bana uzak Ama görebiliyorum, Ölüm bana uzak Ama ölümü her gün yaşıyorum, Bir tek sen bana yakınsın ...Kalbimde Ama sadece seviyorum M. Öztürk |
N'olur Tüm dualarım seninle İyileşmen için sadece Her şeyi harcıyorum kendimden Senin gülen yüzüne ihtiyacım var Mevsimlerim güneşlerine muhtaç Çiçeklerim Sevinç gözyaşlarına Umutlarım çocukluğunla büyüdü Gözlerim şimdiye kadar yolu Işığınla aldı Çıkış kapılarını sen buldun açmazlarımdan Umudumu sen taşırdın içimde Her şeye yetti Ölmek istediğim zamanlarda Benim için benimle savaştın Azarladın beni bir çocuk gibi Boşluklarımı öğrettin bana Doldurdun beni Sevginle yaşadım N’olur iyileş N’olur tekrar gül yüzüme Umudumu kaldır yattığı yerden Sana hesap soran yok saatlerden Senin geçtiğin yollardan geçemiyorum N’olur tut elimi Beni bırakma Tüm dualarım seninle İyileşmen için sadece Hekimler bekliyor gülen yüzünü Öğlen paydoslarında ben evime Adını bağırıyorum Yokluğuna alıştırmadığım odama Seni bağırıyorum Beni karanlıkta bırakma Umutlarım çocukluğunla büyüdü Gözlerim şimdiye kadar yolu Işığınla aldı Arda Ös |
BİR SONRAKİ GÜNE Yıllarca erteledim duygularımı... Okunmamış kağıtlarda duygularım Gecikilmiş bir aşk yazılı kağıtlarda Hiç bir şey için geç değil belki Belki,şimdi tam zamanı. Bir de yürek sözden anlasa... Her gün bir sonrasına ertelediğimn itiraflar... Sorular döner dolaşır beynimin içinde. Beynimin içinde satır,satır duygularım... Sustururum kaleme almadan... Bir gün,bir sonraya ertelerim hergün. Kendimin,kendimle savaşı bu Bir sevebilsem gerçek ve hesapsızca, Aşık olsam ertelemeden bir sonraki güne. Bir umut ışığı yanar yüreğimde Umudu ertelerim bu sefer.. Umudu ertelerim bir sonraki güne. Aslolanları yaşamadan umarsızca.. Bir sonraki güne... Gülay Atilay |
kirli bir üzüntüydü bulutlar yağmursa nedensizim gizli hüznüm mevsimleri ağırlar saçlarımda nedense içli içli şen susar patırtılı kanardık acılarımızda hep böyle sisli sorularımızı sorduk karardık ölümle senli benli yaşamla sizli asla vazcaymam sevmekten gerçek karanfil ezilmişliğini solmuşluğunu engellenmişliğini gece gündüz seni düşünmekten zamana sırıtarak üç dilek tuttum ölüm dedim sobelendim hemencecik yalnızlık dedim kendi sözümü yuttum aşk dedim üşüyüverdim ipincecik serapsın dedim kaldım gerçekte gerçekti yalnız karanfil güzelliğin bakışlarındı bulutta böcekte çiçekte sevilmişliğin uzak bir çölde yeşermişliğin susamışlığıma serpilsin dudakların serpilsin sonra isterse sessizliği ölümün evren kaysın ellerimden kimseler kalmasın savunmasız dünün yarının ve bugünün baktığım ilk gün ışığı arkasızlığı ayrılığın tecridimi hayat sundu senden sürgünlü karşılaşma anı gibiydik hep o zamansızlığın kaçıp gitmedik anladık bize ölüm bile ölümlü kağan işçen |
| Saat: 12:32 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık