![]() |
http://www.yazgulu.com/Bg/delicatedivider.gif http://www.yazgulu.com/Bg/delicatesmpic.jpg Kaldı mı sevgili,dünyada vefa Hasreti tattırdın bana kaç defa Sevgi yürek ister,ne gerek lafa Gözlerimi ufuklara daldırdın... Ne hülya bıraktın,nede düşlerim Ne baharım oldun,nede kışlarım Sılaya göçerken sevda kuşlarım Şu gönlümü isyanlara kaldırdın... Ellerim üşüyor,kalem tutmuyor Yüreğim buz tuttu,nabzım atmıyor Ömür bitiyor da yollar bitmiyor Gide-gide şu Bodrum’u buldurdun... Sahilde dalgalar ağlar halime Mızrap olamadın gönül telime Senin için razıydım ben ölüme Sevdamızı,sensizlikten öldürdün... Başım hep dumanlı,dolar gözlerim Hasret yağmurları,siler izlerim Sana koşardım ya,yorgun dizlerim Gül sineme dikenleri doldurdun... Oysa bir efsane olacaktık biz Nazar değdi,göze geldi sevgimiz Şarkılarda kaldı,mehtap ve deniz Baharıma kırk yediyi buldurdun... Murada bir avuç toprak çok bile Bülbülsüz baharlar,ne fayda güle Dağlar selam olsun,lale sümbüle Yasemini,menekşemi soldurdun.... Murat Nail Güney http://www.yazgulu.com/Bg/delicatesmallpic.jpg |
Yanağımdan süzülenler daraltıyor yüreğimi, Gecenin bir vakti nefes alamıyorum Neyin diyetini ödüyorum? Neden bu gece nöbetleri bilmiyorum! Henüz çok erken diyorum Tanrım Henüz çok erken, bir fırsat ver bana Aşkıma kavuşayım, günümü gününe katayım Onunla soluksuz kalayım, Çocuklar gibi koşturayım, Onsuz geçen bu günlerime inat Onun kollarında uyanayım, Öpmekten öpülmekten bitkin düşeyim, Bir fırsat ver bana Tanrım. O yüce duyguyu tadamasam, anne olamasam da Evimin kadını olayım.. Hayatımı sevdiğim adama adayayım, Ellerinden tutup yüreğine akayım Onunla gözlerimi yumayım Bunu bana çok görme Tanrım!!! |
Ziller Çalacak Zil çalacak... Sizler derslere gireceksiniz bir bir. Zil çalacak, ziller çalacak benimçin, Duyacağım, evlerden, kırlardan, denizlerden; Tâ içimden birisi gidecek ardınızdan uça ese... Ama ben, ben artık gidemeyeceğim. Zil çalacak... Siz geminize, treninize gireceksiniz bir bir. Zil çalacak, ziller çalacak benimçin, Duyacağım, iskelelerden, istasyonlardan bütün; Tâ içimden birisi koşacak ardınızdan... Ama ben, ben artık gelemeyeceğim. Sonra bir gün zil çalacak yine, Hiç kimseler, kimsecikler duymayacak... Ne sınıflar, ne iskeleler, ne istasyonlar, ne siz... Tâ içimden birisi kalacak oralarda... Ben gideceğim. Zeki Ömer Defne |
Sen iste ben sana yar olayım Seni sevecek,yanında olacak Yada omuz olayım Sıkıntında basını koyup aglıyacagın .... Dagın olayım.... Zorluklarında arkanda hissettiğin Sevdiğim sen iste Ben bu hucremde İbadet sayıp adını zıkredeyım Uykusuz gecelerimde Sİgaramda hasretini cekeyim Sen ıste ben ağrı dağını yıkIP Sana sevdamı yazayım Olmadı canına canımı katayım Bir gülüsünün ugruna cihanı yakayım Geceyi gunduze baglayayım sen iste yarınlarında olayım Dogacak cocuklarına baba olayım |
Ay! Ay! Ay! Şu gökteki ay var ya Şu boktan şu yarım ay Bakarsan bakarsan bakarsan Bi tek sözüme bakıyor benim dolunay olmak için O bana bakıyor Ben ona. O bana bakıyor Ben ona, Hepimiz ama Hepimiz Hepimiz Bakıyoruz hep birbirimize bakıyoruz hep bakıyoruz ADAM olmak için hep Ay! Ay! Ay! O bana bakıyor Ben ona. O bana bakıyor Ben ona Canım yanarcasına Ne zaman Ama ne zaman olacak bu iş? Bakıyorum bakıyorum da aya Bakıyorum da ayın ayaklarına Yatırmışlar yine Ahmed’i falakaya Can Yücel |
Gittin Öylemi gittin oysa yaşanacak çok şey vardı yitirilmemiş geceler ve yok olmamış sabahlar şimdi bana herşey bitti diyorsun ellerim ellerinde yüreğim hala eski yerinde sana gitme demiyeceğim çünkü bu ilk gidiş değil çünkü bu ilk yok oluşum değil oysa sen hiç gelmemişsin ki bana ben hep yokluğunda sevmişim seni hep gecelerde hep o kahrolası mavilerde istersen gelme şimdi bana nasılsa dinmeyecek içimde çoşan bu fırtına nasılsa gitmeyecek gözlerimden yaşlarla yaptığım kaleler kelebeklerim uçmayacak yapraklarım açmayacak gül'üm oda bir sonraki bahara kaçar kokmayacak şimdi gelme istersen nasılsa alışmışım yokluğuna ve alışmışım sen diye kokladığım çiçeklerime gittin oysa gitme demek vardı haykırırcasına yada parçalamak vardı ne var ne yoksa bölüp almak vardı zamanı,benden çaldığı dakikalarla ve işlemek vardı gömleğinin her bir yakasına her bir hecemi tutmak vardı ay'ı en solgun olduğu anda ve seyretmek vardı mehtabı beni bırakıp gittiğin yerde şimdi bir mevsimlik aşk kaldı bana ya sonbahar da yada ilk baharda yaşanmaya...... Angell |
Ne oldu ki sevgilim, düştük senle,biz bu hale. Ağlarken köşelerde, güldürdük bak,alaleme. Böylemiydi kavlimiz, ne tez bitti sevgimiz.? Sen orada,ben burada, ne olacak,şu halimiz.? Hata bendeyse eğer, affet beni sevgilim. Hata sendeyse eğer, seni zaten affettim. Mutluluk uzak değil, yakalamak elimizde. Yeter ki isteyelim, inanalım sevgimize. |
Hüzzam makamı şarkısın Yüreğimde bıraktığın acılar ağlıyor şimdi. Şimdi hüzzam makamı yağmur yağıyor buralara. Ruhumu besleyen sevgi dallarında Açan sevgi çiçeklerim soluyor tek tek, ..ve bir kara kışa hazırlanıyor bu yürek.. Uzak diyarlardan, adını hiç anmadığın, Caddelerinde ve sokaklarında dolaşmadığın, Uğrunda mektuplar yazmadığın diyarlarda soldu gün, Yüreğine hiç dokunmadığın, Gözlerine hiç bakamadığın kadardı uzaklığın. Hüzzam makamı aşk şarkılarındaydı sıcaklığın, Hep beklenen, özlenen, uğrunda ölürcesine sevilen, Bazen ölünen, ölüp ölüp yeniden dirilen, Kara saplı bir hançerdin bağrımdan çıkaramadığım, Güneşi doğmayan kış ayazında bıraktığın.. Buralara hüzzam makamı yağmur yağıyor sevdiğim, Bu koca şehir yıkanıyor, sen damlalarıyla, Caddelerde yokluğunun ayak sesleri geceye uzanan, Bir kez daha gözyaşlarım karışıyor yağmura, ..ve hüzzam makamı şarkılar dudaklarımda. Ayşe Manav |
Anadolukavağı İskelesinde Ağlamak ben bir sığırcığın rüzgarı aldatmasıyım gündüzlerimden Galata Köprüsü, gecelerimden Kız Kulesi doğurur sandallar ekmek arası alınteriyim balıkçıların Anadolu Hisarında çatlayan kayalık, Haydarpaşada el sallanan yolcuyum Gülhanede ağaçlar dökülürken yapraksız üç cevizli çayımı papatyalara içiririm ben böyle mutluyum ben o sığırcığın rüzgarla sevişmesiyim denize gözyaşını ekerim martıların bir yanım siyaha uzanır, mor köpüklü dalgada omuzdur diğer yanım Karadeniz soyunurken okyanus düşüyle Boğaziçinde deniz fenerlerinden kanat çırpıp, en uzak buluttan şarap sağarım ben böyle mutluyum |
anılarımızı bırakacağım şu dizelerde, bilirimki geri dönmeyecek yüreğin, kamçılayan hasretin,güneşim olan gözlerin... ibret olsun sen olmayan tüm sevdalara, şafak bekleyen yıldızlara,yağmur isteyen toprağa, yokluğunun çıkmazına,sensizliğin yasağına, ve üzerimde gezdirdiğim aşkının pasağına... ölümsüz bıraktın beni,susuz bıraktın, seni seviyorum yerine,sensiz seviyorum bıraktın, roman gibi hayalinin edilemeyen terkini bıraktın... ve sonsuz dediğin kavganı karanlık bir ma****a bıraktın! |
| Saat: 23:59 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık