![]() |
SEYİR DEFTERİ acı yatağı derya vurduğu her bordaya bırakır safranından yaş düşürür deftere biter seyir! emer tuzundan zehrini boğulur kimi dalgasının içinde bin öykü demirlenir geminin seyri derindir kolaydır ayrılması jilete duygusu keskin! bürümek hele yosuna varsa karaya vurmak bir de... toprağa seyir, zamanla kavuşmak özlemidir. rotadan seğirir uzak limana çizmek gerekir damardan kökünü oluk oluk safran birikir açıktan olur seyir! hayal gemisinde kim kimle eşleşir? bozuk dümenle, sise boğan! deler bordosunu hayatın kaptanın defterinde yaralıdır bir çok seyir! |
Şimdi ölmek üzereyim bunlar son satırlar İkimizi bir yastıkta koçatmadılar Bari bir mezara koysunlar Cenazemi kimse kaldırmasın dirilir ben taşırım Onun tabutuna elini kimse sürmesin ben yanıma koyarım Bu dünyada yaşatmadılar,bari cennette rahat bıraksınlar Ama inanın bu aşkı hala içimden söküp atamadılar Sakın ağıtlar yakmayın,ağlamayın ardımdan 1000 yıl sonra açın tabutumu göreceksiniz Ben ve sevdiğim yanımda iken sevineceksiniz Aşkımız bir efsane oldu diye hepiniz intihar edeceksiniz Ama sizden bir şey sadece birşey isteyeceğim Benimle aynı dileği ALLAH aşkına istemeyiniz... |
Bekle beni küçüğüm umudu karartmadan sevinci yitirmeden bekle döneceğim bir gün elbet bekle beni Bahar geldiğinde kırlara çıkacaksın dizboyu otlar üstünde koş koşabildiğince ve sakın yitirme neşeyi Kırların sessizliğinde yüreğinin sesini dinle ve orada benim için küçücük bir yer ayır ve bekle beni küçüğüm Doğa pervasızdır biraz bakarsın en olmaz yerde masmavi bir su fışkırır ve suyun ışıldayan göğsünde sevincin nilüferleri Bahar şaşırtmasın seni sırtüstü uzan bir gölgeye suların, kuşların sesini dinle ve bekle beni orada döneceğim küçüğüm II Mapusane türküleri hüzünlüdür biraz belki her dinleyişinde yüreğin burkulmakta için sızlamaktadır Ama acılara alışılmaz birşeyler var değişecek birşeyler var değiştirmemiz gereken önce acılardan başlanacak Beş on yıl dediğin pek kolay geçmeyebilir üstelik bu savaş bu kahredici kıyım bitmeyebilir daha uzun süre Ama sen sahip çıkarak yaşama ve sevince bekle beni küçüğüm acılar bitecek bir gün sevgiler çiçek açacak Mapusane türküleri hüzünlüyse de biraz yüreğin burkulmasın için sızlamasın sakın ve bekle beni küçüğüm III Kış kıyamet bir gün bakarsın çıkıp gelmişim varsın azgınlaşsın tipi ve uğuldayadursun dışardaki rüzgâr Sakın şaşırma küçüğüm üşümüş bir serçe gibi titremesin ellerin apansız çıkıp geleceğim kış kıyamet de olsa bir gün Uğuldayan bu rüzgâr bu delice yağan kar ürkütmesin seni direnmektir artık bekleyişin öbür adı Sen türküler söyle ve gülümse küçüğüm çünkü sesinin ırmağıyla yeşerecek hasretin bozkırları Bekle beni küçüğüm umudu karartmadan sevinci yitirmeden bekle döneceğim bir gün elbet bekle beni küçüğüm |
Bende oldum birine aşık, Bütün duygularım karmakarışık, Ne hale geldim anlayamadım, Ben bu işin içinden çıkamadım. Seni çok sevdim açılamadım, Duygularımı sana anlatamadım, Göz göze geldiğimiz her sefer, Sevdiğimi, yüzüne haykıramadım. Her gece aklıma giriyorsun, Rüyalarımı süslüyorsun, Beni türlü diyarlara götürüyorsun, Sevdiğimi, yüzüne haykıramadım. Artık arasamda bulamam, Güzel gözlerine hiç bakamam, Seni düşünmekten birşey yapamam, Sevdiğimi, yüzüne haykıramadım. |
DİŞİ KUŞ Kuru bir ot gibi yaşıyorum gözlerden uzak patika bir yolun kıyısında Tek suçum sap olamamak baltanın kanlı oyunlarına Ama yine de umut dolu kalbim belki bir dişi kuş taşır beni diye daldaki yuvasına.. |
yolumdan cekil yavrum baglasalar duramam demir asa demir carik dedim neyleyim! yolculuk dedim agaclara tunedi yine aksam kargalarla bir ruzgar kendini yerden yere vuruyor kirik dokuk yildizlar belirli uzaktan telsiz mevceleri ardim sira kosturuyor anamdan yolcu dogmusum yedi dagin yollari kalbimden gecer salkim salkim misralar gelir icimden dudaklarimda yagmur damlalari alir beni yollar beni alir gider anamdam yolcu dogmusum nehirlerle birlikte denizlere kavustum aksam dedim su koca dunya dedim aglasam dedim yola bir dusuldu mu omur boyunca gidilir ekmegin ve sarabin pesinden turnalarin pesinden buyuk sehirler buyuk asklar ciglik cigliga terkedilir ben cocuklar gibi sevdim devler gibi istirab cektim damarlarimda dunyanin butun ruzgarlari harblere acliklara yalnizligima ragmen anamdam yolcu dogmusum neyleyim gurbet dedim vatan dedim hurriyet dedim. (Sisler Bulvarı) |
Sevdiğimin adı çiçek Sevdiğimi bilmez, gerçek Severim ömrüm boyunca Belki o hiç sevmeyecek… Sevdiğimin adı güldür Gönlüm yangınıyla küldür Severim, eğer sevmezse İsterim acıma, öldür… Sevdiğimin adı baldır Baldan tatlı, tadı baldır Çiçek çiçek gezer, niye? İnanın muradı baldır. Sevdiğimin adı umut İster ki o, sevme unut Unutulmaz, unutamam, Kâlbim dinlemiyor komut. Bir sevdiğim var, gizlerim Ararım onu özlerim Sözlerime inanmayan Baksın, der belki gözlerim… Sevdiğimin adı sudur Tâze buğdayın unudur Herkes zanneder, aslında Güzellerin yekûnudur. |
Geceler Selam verdi duygularım aniden. Birden bire sıralandı heceler... Ne oldu aniden anlayamadım. Kalemimi kısır etti geceler... Her karanlık beklediğim duraktı. Umut bir çöl hayallerim kuraktı. Bir saat uykuya hasret bıraktı, Gözlerimi esir etti geceler... Güneş , başka bir âleme sarılmış. Zaman ile son noktata varılmış. Akrep bile yelkovana darılmış. Dakikayı asır etti geceler... Ey gönül ,öfkeden uzar dur aman! Yaman derler bu feleğe çok yaman. Kör kuyuda Yusuf oldum bir zaman. Mekanımı Mısır etti geceler... Bir aşk ki beni benden aşırdı. Benliğimi bir güzele taşırdı. Duygularım menzilini şaşırdı. Şiirleri nesir etti geceler... |
Susmaları marifet bildi dilin, Suskunluğun en zifir zindanlarında. Gönlümün değişmeyen Pİ sayısısın İçimsin,içimdesin,içten içe bitişimsin. Nereye gidersen git, Baktığın yer baktığım yerdir bilesin. Dünlerim,gelecek günlerimsin. Elbet bir gün beni,sevdiğini sende söleyeceksin. İçimdeki ümidim,hep beklediğim, Bir gün döneceğini bildiğimsin. En önemlisi,sen benim sevdiğimsin. |
(L) ADAM GİBİ(L) ISMARLAMA AŞKLARA TAHAMMÜLÜM YOK ARTIK YA BENİ ADAM GİBİ SEV YA DA ÇEK GİT YOLUNA BİR GÜLÜŞÜN, BİR SALINIŞSA TEK VEREBİLİDĞİN İSTEMEZ TUTKU İSTERİM VE DELİCE SEVMEK BİR ÇOŞTU MU DUR DURAK BİLMEZ BU YÜREK YÜREĞİNİ İSTERİM YÜREK İSTER BENLE SEVİŞMEK YA ADAM GİBİ, YA DA ÇEK GİT HERGÜN BİRAZ DAHA ZORLAŞARAK ÇILDIRTMAKSA NİYETİN AMA SEVİYORSAN YETER Kİ Kİ ZATEN YÜREĞİ ORTAYA KOYDUK TAMAM O ZAMAN BEN BİR DELİ ÇOCUK AMA ISMARLAMA AŞKLARA TAHAMMÜLÜM YOK ARTIK YA ADAM GİBİ YA DA ÇEK GİT :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: |
| Saat: 22:26 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık