![]() |
Sensizlerin Ülkesine Sürgünüm Yakın Küçük kız, orda mısın? Aynı yerde bekliyor musun beni Çığlığım ulaşıyor mu yüreğine Sensizlik yokuşunda harcadığım Yalnızlığım yakışıyor mu korkularına Küçük kız, düşlerde neden yoksun Dargın mı hayatlarımız bakışlara Değişmek mi sana zor gelen Yanlış aşklar mı yoksa kapını çalan Kararsız ateşlerde kavrulmak acı Beceriksiz bakışlarım da yetmedi sana Madem sevmeyeceksin, aşkın uzak Beni sensizlikle cezalandır, korkma Elini kana bulaman gereksiz Kiralık aşklara sat beni Kolay intiharlar icat et Küçük kız, yalnızların mahkemesi olmaz, Hâkim cübbesini giymeden açıklar Kararım çıplak levhalarda boy gösterir Sensizlerin ülkesine sürgünüm yakın Küçük kız, duvarlarım seni soruyor özlemle Seyretmeyeli çok oldu sevişmeleri Rüyalara çıkan yollar bile karardı Uçsuz bucaksız uğultu meydanlarında Tek parlayan ışığa koşuyorum Üstüme gelmeyin duvarlar O burada yok, ondandır ilgisizliğim Sorguya çekmeyin beni Görüyorsunuz yalnızım işte Küçük kız, yüreğim çok oldu seni anmıyor Anlıyor muyum seni gerçekten Kullanılmış mıyım yarenliklerde Harcadığım zamanlar hesap sormada Sadece kadınlar ucuz değil ülkemde İnsanlık satıldı pazarlarda Beğendiğimiz alçakların dansıdır. Söyleyin, ben şair miyim sizce, Yoksa şiirlerinde çaresizliğini saklayan Acemi bir hırsız mı var içimde... |
Bir cümlenin "tıp" dediği yer, O cümlenin bittiği yerdir Soluğun tutulması gibi; Ölümdür belki sonu ya da gülüm... Gidişlerin satır arası Artık buna son ver. Beni al kollarına, Ya da Bana bir "son" ver. Bu kez farklı olsun; ‘Başladığım’ da olmasın. Sende tükensin soluğum, Ya da sonsuzluğum başlasın. http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
Seni Yasamak Seni her özledigimde sevgilim, Gökyüzüne bakiyorum; Gögün mavisinde gözlerini görüyorum çünkü. Seni her özledigimde bir tanem, Denizlere bakiyorum. Ufuga bakinca mucizeni görüyorum çünkü. Seni her özledigimde bir tanem, Kuslara bakiyorum. O kanatlardaki özgürlügünü görüyorum çünkü. Ve askim, seni her özledigimde, Adinda isyan ediyorum. Seni özlemek istemiyorum ben, Ben seni yasamak istiyorum, Seni her özledigimde sana bakmak istiyorum Ve seni sende görmek sadece.. Behçet Necatigil |
Sevda... Pes ettim süresiz …sevda Dizlerimin üstüne çöktüm yorgunum…sevda Can kırıkları bakışımda bak bakabilirsen…sevda Sukutu kırlangıç kanadına bağladım,belki başka mevsime …sevda Ben bilemedim,kurgu yaşadım romans aklımın oyunlarında…sevda Dev sahneler inşa ettim,başrolde sen vardın repliklerin hatalıydı…sevda Hayallerde yaşayan yazar sonunda kendine benzetti sevdasını…sevda Kötü sonlar olmayacaktı, kavuşmalarda olmayacaktı farkı buradan anlaşılacaktı…sevda Seyirci alınmayacaktı dev salonlara, alkışa gerek mi vardı…sevda Boyun uzun, boyum kısa …aklım uzun, saçım kısa kabullenemedin…sevda Sürçmedi dilim en doğrusunu dedim, doğrunun kaderi bu kovuldum…sevda Tek kişilik oyun sahnede şimdi “hesaplaşma” adı kader ve kendinle…sevda Seyircisiz yine salon alkışa gerek mi var…sevda Benim hikayem bitmez, yarınlarım kararmaz …kaprisli aktör güle güle …sevda Umarım “Pişmanlık” senaryosuyla çıkmazsın karşıma…sevda Güle güle…sevda 19:31 02/11/2006 Aysun Akça |
Baharda çiçekler senle açacak Yine bülbül güle sevdalanacak Artık kederlerim bir son bulacak Canan bu ellere sen geldin diye Şu dağların karı sana dayanmaz Eriyip sel olur, bentler dayanmaz Şu deli yüreğim, sensiz yapamaz Kaçamadım aşktan, sen sevdin diye Yeniden doğmanın keyfini sorma Kalbine girmenin zevkini sorma Ne hallere düştüm, rüyaya yorma Hayır diyemedim, ben sevdim diye |
Uzun bir yol var aramizda Bir ucunda sen bir ucunda ben Bir ates yanar bagrimiza Atesi sen külü ben Ümit isigi parlar gönlümüzde Aglatan sen aglayan ben Hasretlik sarkilari söylenir hergün Söyleten sen söyleyen ben Askimiz dile geliyor mektubla Kagidi sen kalemi ben Beklerim hergün kavusmamizi Ümitle sen sabirla ben. Nursen Kocaman |
Yalanlarınla Sevdim Seni Yalanlarınla sevdim seni Anlattığın her satıra Kalbimi koydum inandım Hiç sorgulamadan Olduğu gibi İçten bir inançla Yalanlarınla sevdim seni Taki gerçek seni öğrenene kadar O zaman durdum Dünyamı da durdurdum Düşünmeliydim Sevdiğim neydi Neydi beni böylesine Sana bağlayan Sen mi? Yalanların mı? Bir sesi duymak için Aylarca beklediğimi hatırladım birden Yüzünü tekrar görebilmek için ettiğim duaları Gerçeklerinle sevebilecek miydim seni Gerçeklerin aynı özlemi yaşatacak mıydı Bilemedim Belki de bilmek istemedim Şimdi sen kim olursan ol Biliyorum ki ilk sevdiğimsin Biliyorum ki özlemlerim aynı olacak Sen Yalanlarıyla sevdiğim Hayatımdaki ilk ve son sevdiğimsin |
Sensizlik; şuramda, Tam şuramda: Armut irisi bir tümör. Sensizlik; Damarlarımda, kanımda Vücudumun her köşesini, Her hücresini, Cayır, cayır yakan Bir zehir. Sensizlik; Ne yalnızlık, Nede zifiri zindan Sensizlik; Ah! Kangren olmuş duygular. Bitmeyen bir azap. Sensizlik; Gözleri açık gitmek ölüme... Sensizlik; Cehennemin düşmek dibine. |
Hasretin Adı Sevdaya özel zamanlardaydık Özlemlerin dolu dizgin satırlarında Sessizlik kimi zaman Sensizliğe büründü Yağmurlu sonbaharlardaydık Islanmış toprak kokusu Tenini hatırlattı O an Gözyaşlarıma karıştı Hasretin Adı |
Mutlu Yıllar Bu gün dünyayı istediğin bir renge boya. Rengârenk batan günü al karşına. Bir renk, de kendinden kat. Çocuklar gibi saf, temiz ve berrak. Kapat gözlerini bir hikâye yarat. Vazgeçme hissedilir biraz, da sıcaklığını kat. Kalbinde, ki elleri bırakma sıkıca tut. Çünkü varlıktır sevgiye en güzel kanıt. Yalnızlığın saltanatını sür, sür ama. Birikmiş sevginden, herkese bir parça ver. Bir tebrik, bir arama bin umuttur insana. Mutlu yıllar, mutlu yıllar sana....... Derin Öger |
| Saat: 23:59 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık