![]() |
Kalbimin Çiçeği gözlerimde nü tablon kendime özel çizdim sevgiden fırçamla sensiz yarımım ben bensiz yarımsın sen durma ikimizi bire tamamla ölüler sevildiğini duymaz ne de gözyaşını görür beni sevdiğini söylemeye ne olursun geç kalma öksüz koyarsan sevdam ağlar sana söylemedi mi turnalar tanığımdır kekik kokulu dağlar firar ettim sensizliğin şehrinden yaşamak kurşun bana hasretinden unutma sensin bu şairin düşlerindeki geleceği ömrünün son noktasına kadar seveceği ah kalbimin çiçeği şiirlerimin ortasına yangın düşüyor ana rahmindeki cenin bile üşüyor çocuklar sevinçlerine küsüyor sen susunca hayat susuyor gözlerinde dertlerini daha ne kadar yığacaksın zullarına umutların olmalı seni taşıyacak yarına istiyorum ki ışıkları sönmesin gönlümdeki yıldızın ömrüm kararır gönlümün mahzeninde sana sakladığım sevda türküleri sararır içindeki denizler neden dalgalı hayatın kaç yerinden yaralı düşlerine ne oldu selvi boylu kızın hep hüzün ırmaklarına mı yataklık edecek memleketimin resmi yüzün ve hep kanıyacak mısın dünyamız gibi sen kanadıkça acılar işgal eder içimi aşkımın koynuna sokul hayatın acı gerçeği sevgimde aç kalbimin çiçeği izin verde gözlerin gözlerimle konuşsun beni sevdiğini söylemeye geç kalma ne olursun uçup giderken hayat kelebeğin kanadında sana göre değil hazanlar zemherinin ne işi var kapında sevgisiz yüreklerde dinmez fırtına o yaşlar senden mi düşüyor günlerin suratına hep yarınsızlık mı büyüteceksin daha ne kadar kendini öğüteceksin kuruyup gideceksin bakmadan mutluluğun tadına sana göre değil berbatlar bir yaprağına bile dokunamaz acılar hüzünler gölgende bile gezinemez hoyrat eller gel aşkımın koynuna sevgimde aç kalbimin çiçeği sana çektirenlerin inadına mutluluğunu kolyeliğe asalım günlerin boynuna yarınlarımın adresi çiçeklerin nadidesi kalbimin çiçeği soldurur muyum seni seni soldurmam karakışın avuçlarına bırakmam demektir kalbimi öldürmem demektir dünyanın en güzel kadınını ve kendimi kendime kıyarım da kıyamam sana oy kalbimin çiçeği beni bal gülüşlerinde soy sana güzellikler sana mutluluklar v e ö z g ü r l ü k v a r içim hep bahar kalbimde aşk mevsimi |
HATIRLA AŞKIM Unutulmaz anları vardır hayatın Islak kirpiklere takıp kalan Zamana meydan okuyan Biz de öylesine yaşadık seninle Öylesine sevdik Hatırla aşkım... Kahır dolu rüzgarlar esiyor içimde Yıkılıp kalıyorum bu sağır akşamlarda Beni sensizliğe nikahladılar Yenildim duygularıma Yenildim gururuma ağlayamadım Şimdi sanadır bu ağlayışım Hatırla aşkım.. Gözümde dağlar gibi büyüyor hasretin Gelip gelip özlemin doluyor içime Yokluğunda şair kesildi gönlüm Artık hep hüzzamdan çalıyor şarkılarım Sen de nasıl sever nasıl söylerdin Hatırla aşkım.. Oysa nelere katlandı bu gönül Ne acılara halay çekti bu yürek Ne ihanetlere gülüp geçti bu gözler Bir yokluğuna alışamadım Bir de sensiz bu akşamlara Unutamam demiştin giderken bana Ben de unutamadım Bu bizim son yeminimizdi Hatırla aşkım.. Biliyorum şimdi saçlarını yaban eller okşuyor Gözlerine başka gözler gülüyor Gözlerin ki gördüğüm gözlerin en güzeliydi Varsın adı hasret olsun artık bu sevdanın Varsın sonu ayrılık olsun bu romanın Bitmedi bitmeyecek bu şarkım Nerede olursan ol Kiminle olursan ol Hatırla aşkım.. Hatırla Yanındayken bile özlerdim seni Şimdi içimde bir başka yangın Şimdi gözlerimde en ıslak bakışın Ölmek kaderde var biliyorum Her şeyin sonu yakın Ama sen de bil ki Yağmurlarca sevdim seni Yağmurlarca sana yandım Hatırla derya gözlüm Hatırla Aşkım.. Ahmet Selcuk İlkan |
SEVEBİLİRMİSİN? Bilmem ki! Bilmem ki Neden O Güzel Yanakların Hiç Kurumaz, Adını Aşk Koydum, Senin Gibi Bulunmaz, Mısra Mısra, Beste Beste Sevgim Yazmakla Bitmez, Söyle, Sen de Seni, Benim Seni Sevdiğim Kadar Sevebilir misin? ..........................................Yaşanan O Maziyi Bir Kalemde Silebilir mi sin? ..........................................Bunca Derdi, Kederi Bir Kadehte İçebilir misin? ..........................................Mecnunlar, Keremler Gibi Sevdim Seni, ..........................................Ya Sen! ..........................................Söyle, ..........................................Sende Seni, ..........................................Benim Seni Sevdiğim Kadar Sevebilir misin? En Fazla Ölürüm, Daha Ne Olur, Sen Yokken, Olsa Olsa Ağlarım, Kadeh Kadeh İçerken, Daha Ne Olsun, Yanımdayken Bile Seni Özlerken, Ya Sen! Söyle, Sende Seni, Benim Seni Sevdiğim Kadar Sevebilir mi sin? ..........................................Hep Gecelerde Aradım Seni, Deliler Gibi, ..........................................Yıldıza, Mehtaba Sordum Seni, ..........................................Sanki Cevap Verebileceklermiş Gibi, ..........................................Ölümüne Sevdim Seni, ..........................................Her An Canımı Verecek Gibi, ..........................................Haydi Söyle, ..........................................Sende Seni, ..........................................Benim Seni Sevdiğim Kadar Sevebilir mi sin? Ölüme Giderken Bile Hep Seni Andım, Şiirlerime Bile İsmini Yazdım, Bir Tek Gülüşüne Binlerce Sayfa Harcadım, Senin Adın Aşk, Ben Aşkı Sevdim ve Hep, ve Hep Aşka Yazdım, Beni Sevmediğin Anlarda Bile Ben Seni Sevdim, Ya Sen! Söyle, Sende Seni, Benim Seni Sevdiğim Kadar Sevebilir mi sin? ..........................................Kurşun Yarasından Ağırdı, ..........................................Bendeki Sensizlik, ..........................................Fırtına Öncesiydi, ..........................................Bu Derin Sessizlik, ..........................................Aşikar Sevdamızın Bir Sırrıydı Tarifsizlik, ..........................................Ölümün Bir Son Değildir, ..........................................Ölümdür Bana Sensizlik, ..........................................Ne Olur Söyle, ..........................................Sen de Seni, ..........................................Benim Seni Sevdiğim Kadar Sevebilir mi sin? |
Ben Senden Önce Ölmek İsterim Ben senden önce ölmek isterim. Gidenin arkasından gelen gideni bulacak mı zannediyorsun? Ben zannetmiyorum bunu. Iyisi mi,beni yaktırırsın, odanda ocağın üstüne korsun içinde bir kavanozun. Kavanoz camdan olsun, şeffaf, beyaz camdan olsun ki içinde beni gorebilesin Fedakarliğimi anlıyorsun vazgeçtim toprak olmaktan, vazgeçtim çiçek olmaktan senin yanında kalabilmek için. Ve toz oluyorum yaşiyorum yanında senin. Sonra, sende ölünce kavanozuma gelirsin. Ve orada beraber yaşarız külümün içinde külün ta ki bir savruk gelin yahut vefasız bir torun bizi ordan atana kadar... Ama biz o zamana kadar o kadar karışacağız ki birbirimize, atıldığımız çöplükte bile zerrelerimiz yan yana düşecek. Toprağa beraber dalacagız. Ve bir gün yabani bir çiçek bu toprak parçasndan nemlenip filizlenirse sapında muhakkak iki çiçek açacak : biri sen biri de ben. Ben daha ölümü düşünmüyorum. Ben daha bir çocuk doğuracağım Hayat taşıyor içimden. Kaynıyor kanım. Yaşayacağım, ama ,çok, pek çok, ama sen de beraber. Ama ölüm de korkutmuyor beni. Yalnız pek sevimsiz buluyorum bizim cenaze şeklini. Ben ölünceye kadar da Bu düzelir herhalde. Hapisten çıkmak ihtimalin var mı bugünlerde? Içimden bir şey : belki diyor. 18.02.1945 Nazım Hikmet Ran |
Unut Beni 1 (Yaşananları unutmak kolay değil, ama bu yasak aşkı unutmaksa mecburi) Kolay olmayacak seni unutmak, Zor olsa da sen bana bakma, Seni unutacağım, Sende unut, Adımı anma, Yağmurda dolaşma, Saçlarını ortadan ayırma, O odaya, hatta, o eve girme, Anıları asla düşünme, Her gördüğüne ben diye sarılma, Unut, beni de bu yasak aşkıda, Dayanamam, Kahve gözlerinden yaş dökme, Bu şiiri okurken içini çekme, Ne olur gözlerimin içine bakma, Elimi tutmak için uzanma, Bu sana veda, Beklide elveda, Unutamam deme, Unut beni gülüm, Her şeyimle, Sevgimle, Aşkımla, Haykırışımla, Yalvarışlarımla, Her şeyimle unut beni. Konuşmadığın telefonlara alo diye bağırmak Kolay mı sanıyorsun, Böyle bir acının sonun ölüm olduğunu biliyorsun, Saçma sapan düşlere dalma sende biliyorsun, Doğru olan, ayrılık vaktinin geldiğinde Ayrılmaktı, Olmaz diye bir şey yok, bak ayrıda olunuyor, Konuşmasan da telefonlar beni avutuyor. |
Beni Yalnız Bırakma Gönlüm gözüm Sen’in ile açılır, Geçilmezler Sen’in ile geçilir, Adın anılınca nurlar saçılır; Doğ rûhuma beni hasretle yakma! Hak aşkına kulun yalnız bırakma! Ben bir kapıkulu, Sen de Sultansın, Yolda kalmışlara Haktan emansın, Ben bir cesed isem, Sen onda cansın; Doğ ruhuma beni hasretle yakma! Dost aşkına kulun yalnız bırakma! Âşıklar ararlar Sen’i her yerde, Dudağın şerbeti dermandır derde... Ben bir dertli isem dermanım nerde? Doğ rûhuma beni hasretle yakma! Hak aşkına kulun yalnız bırakma! Bir yüzü karayım pek çok vebâlim, Düşe-kalka, kalmadı hiç mecâlim... Bilmem ki ötede ne olur hâlim...? Doğ rûhuma beni hasretle yakma! Hak aşkına kulun yalnız bırakma! Bir zaman mevsimler bütün bahardı, Korkarım o günler bir bir karardı... Merhamet! Yollarım bir sarpa sardı... Doğ rûhuma beni hasretle yakma! Dost aşkına kulun yalnız bırakma! M. Fethullah Gülen |
SUS/tum...! *mevsimlerden senbahar..* gözlerinde toprak, saçlarında başak dudağında güller.. *günlerden senertesi* aklımda sen şubesi aranan yüzün özüm sözüm sen.. *saatim beni sen geçiyor* koşuyorum saniyelerin peşinden arkamdaki akrep ayrılık dizlerimde derman kalmıyor ve sobeleniyor yine sevdaya geç kalıyorum... son bir gayret aşkların en güzeli kendi geleni değil, zorla elde edileni diyorum dudaklarım ayrılığı teğet geçiyor torpilli bu sevda... gözlerimde sen tutuldun bırakmam yufka yürekli affedişlerim çeyizimde merhametimi havalandırırken kaçıp gittin ellerimden! sen sevdada emeklerken ben süründüm artık koşmamı bekleme..! |
Yesinler Bakalım... "Yiyin ağalar, yiyin!" demişti ya bir şair Gerçi vakit erkendi, bugünü görmüş zahir. Büyük sözü tutuyor, başa geçen zevahir. Yiyorlar usanmadan Yağma Hasan Böreği Vatandaşa kalansa bu yağmanın küreği. Ta tepeden başlıyor kaymağın kapışması Hedef köşeyi dönmek, iş: kap kaç yarışması Az götüren kaybeder sanki aşık atışması... Yiyin ağalar yiyin, feda olsun memleket! Siz böyle götürdükçe belki artar bereket(!) Çankaya bir ulu tepe, pek de mübarek yer, Bir zamanlar var idi orda muhterem peder. Yağmur yükseğe yağar, para parayı çeker. Yeğen yiyorsa biraz, emmi buna neylesin? Elleşmeyin çocuğa, gönlünü şen eylesin. Osmanlıya kızarlar: Yemiş, içmişler diye, Bugünü görmezler mi aslan esir kediye? Rüşvet yok memlekette onun adı hediye! Alan ve satan razı ne halt etsin terazi? Vatandaş yiyor, sür git; yaz gününde ayazı... Ver bankayı kasa: tam, boşaltsınlar üç günde... Kolay mı para yemek(!) her vakit, her öğünde. Yoksa çiçek az gelir beyimiz öldüğünde... Sürünmek dediğin şey garibanın işidir... Hırsız deme hırsıza, o bir yiğit(!) kişidir. Dokuz ekmek düşerdi, doksan ferde bir zaman, Bu yamyamlar çıkalı tükendi o da aman! Takatin varsa eğer birazcık daha dayan... Daha bitmemiş belli ziyafetin sofrası, Devlet malı değil mi yesin domuzun hası... Acep anlar mı bilmem, söylediğim sözleri? Milleti kör sanırken, kör olsaydı gözleri. Pişkin pişkin duruyor kızarmıyor gözleri... Kanun yok, adalet yok; işimiz O'na kaldı. Tükenen bir milletin ahı Allah'a kaldı. Tevfik Yaşar Tekeli |
Yesinler Bakalım... "Yiyin ağalar, yiyin!" demişti ya bir şair Gerçi vakit erkendi, bugünü görmüş zahir. Büyük sözü tutuyor, başa geçen zevahir. Yiyorlar usanmadan Yağma Hasan Böreği Vatandaşa kalansa bu yağmanın küreği. Ta tepeden başlıyor kaymağın kapışması Hedef köşeyi dönmek, iş: kap kaç yarışması Az götüren kaybeder sanki aşık atışması... Yiyin ağalar yiyin, feda olsun memleket! Siz böyle götürdükçe belki artar bereket(!) Çankaya bir ulu tepe, pek de mübarek yer, Bir zamanlar var idi orda muhterem peder. Yağmur yükseğe yağar, para parayı çeker. Yeğen yiyorsa biraz, emmi buna neylesin? Elleşmeyin çocuğa, gönlünü şen eylesin. Osmanlıya kızarlar: Yemiş, içmişler diye, Bugünü görmezler mi aslan esir kediye? Rüşvet yok memlekette onun adı hediye! Alan ve satan razı ne halt etsin terazi? Vatandaş yiyor, sür git; yaz gününde ayazı... Ver bankayı kasa: tam, boşaltsınlar üç günde... Kolay mı para yemek(!) her vakit, her öğünde. Yoksa çiçek az gelir beyimiz öldüğünde... Sürünmek dediğin şey garibanın işidir... Hırsız deme hırsıza, o bir yiğit(!) kişidir. Dokuz ekmek düşerdi, doksan ferde bir zaman, Bu yamyamlar çıkalı tükendi o da aman! Takatin varsa eğer birazcık daha dayan... Daha bitmemiş belli ziyafetin sofrası, Devlet malı değil mi yesin domuzun hası... Acep anlar mı bilmem, söylediğim sözleri? Milleti kör sanırken, kör olsaydı gözleri. Pişkin pişkin duruyor kızarmıyor gözleri... Kanun yok, adalet yok; işimiz O'na kaldı. Tükenen bir milletin ahı Allah'a kaldı. Tevfik Yaşar Tekeli |
Seni Dilenmek Gözlerini göremezsem Işıklarım söner Renklerimi yitiririm... Dokunamazsam tenine Yüreğim üşür, Solar giderim... Tadamazsam dudaklarını Yaşayamazsam seni Delirir gider, Herkezden seni dilenirim. Bulamazsam eğer Yok olup tükenirim... |
| Saat: 23:59 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık