![]() |
Geç Zaman geç zaman bir kuytuda bırak benim elimi, ebedi sükuneti ben orada bulayım o huzur beldesine sürüyüp bedenimi anılar gölgesinde hep beraber olayım. gelirse çocukluğum sislerin arasından buz tutan yüreğimde bir kıvılcım tutuşur. bin melek kanatlanır ruhumun beyazından, şu ihtiyar gönlümde huzur şevkle buluşur... nasıl geçti bunca yıl, belki orda anlarım... ne yaptım, nere koştum, nasıl harcadım seni? beni bırak benimle, belki durmaz ağlarım... lakin istemem bir kez beni öyle görmeni... Geç Zaman! bir kuytuda bırak benim elimi. aşkım ve gözyaşlarım o köşede küllensin. usulca bırakırken emanet nefesimi, bu yorulmuş bedenim, haşre kadar dinlensin... Tevfik Yaşar Tekeli |
Aşık Ol, Ölürken Yüzün Gülsün Birdenbire yarım bırakıp sözü Gölgelerin ardına saklanıyorsun Bir cümlesi kalmıştı dudaklarımın Yarın ben başkayım Kendimi yoruyorum Ama ben aradığımı bulamıyorum ki Sana resmini çizeyim /sözler tamamlanmadıkça, uykular kaçacak yataklardan/ Aklım varsa, aklıma sığınayım Yağdırdığın bombalardan kurtulayım /en doğrusu açık denizlerde, fırtınaya tutulmak/ Ahlakın odalarında devinmekten yorulduğum yerden Kaynağını buldu özgürlük İlk baraja kadar akacağım Bana kötülük Akışımı kesmektir Sana kötülük Ey sevgiyi özleyen şaşkın kız Bu akıntıya kapılıp gitmektir sanıyorsun ama Ben denize ulaşanım / merak etmeyene şaşarım, son noktasını her şeyin/ Vaadi yok aşkın Hangi söze kanarak dünyaya geldin ki? Ölüm için mi? Aşık ol, ölürken yüzün gülsün…. |
Bu Gece En Hüzünlü Şiirleri Yazabilirim Bu gece en hüzünlü şiirleri yazabilirim Şöyle diyebilirim: "Gece yıldızlardaydı Ve yıldızlar, maviydi, uzaklarda üşürler" Gökte gece yelinin söylediği türküler Bu gece en hüzünlü şiirleri yazabilirim Hem sevdim, hem sevildim, ya da o böyle söyler Bu gece gibi miydi kucağıma aldığım Öptüm onu öptüm de üstümde sonsuz gökler Hem sevdim, hem sevildim, ya da ben böyle derim Sevmeden durulmayan iri, durgun bakışlı gözler Bu gece en hüzünlü şiirleri yazabilirim Duymak yitirdiğimi, ah daha neler neler Geceyi duymak, onsuz daha ulu geceyi Çimenlere düşen çiy yazdığım bu dizeler Sevgim onu alakoymaya yetmediyse ne çıkar Ve o benimle değil, yıldızlıdır geceler Yürek zor katlanıyor onu yitirmelere Bakışlar sanki onu bana getirecekler Böyle gecelerdeydi ağaçlar beyaz olur Artık ne ben öyleyim ne de eski geceler Sesim ara rüzgarı ona ulaşmak için Şimdi sevmiyorum ya, eskidendi sevmeler Şimdi kimbilir kimin benim olduğu gibi Sesi, aydınlık teni, sonsuz uzayan gözler Sevmiyorum doğrudur, yürek bu hala sever Sevmek kısa sürdüyse unutmak uzun sürer Bu gece gibi miydi kollarıma almıştım Yüreğimde bir burgu ah onu yitirmeler Budur bana verdiği acıların en sonu Sondur bu onun için yazacağım dizeler Pablo Neruda |
Hani nerede kaldı dost dediklerin Onlara yetmezdi pişirdiklerin Uykudan uyanıp emzirdiklerin Şimdi tanıyormu bu sevdiklerin Senin ne güçlükle büyüttüklerin Canımdan da çok seviyorum dediklerin Derdinki bunlar benim geleceklerim Şimdi tanıyormu bu sevdiklerin Uğruna saçlarını süpürge ettiklerin Boğazından kesipte onlara yedirdiklerin Giymedinki onlar giysin dediklerin Şimdi tanıyormu bu sevdiklerin Yemedin yedirdin yesinler dediklerin Çalıştın çabaladın okusun bebeklerim Sen onlardan sadece sevgi beklerdin Sevgi biliyormu bu sevdiklerin Ali sen her zaman doğru söylersin Böyle bir nesilden sen ne beklersin İstersnki sevgiler devam eylesin Sevgi biliyormu bu sevdiklerin. |
BÖYLE BİR SEVGİ Hani bir şarkı duyarsın, Hani için geçer biraz, Karamsarlaşırsın, hüzünlenirsin biran, Ağlamak gelir içinden, ağlayamazsın bir türlü. Benimkisi böyle bir sevgi. Amaçsız, çaresiz, sonsuz... Unutmak yok, unutabilmek yok! Geceler bitmek bilmeksizin güneşler doğar, Yapamazsın onsuz, yapamazsın tek başına, Yalvarırsın tanrıya binbir umutla... Beklersin günlerce gelir diye, ama olmaz, gelmez! Benimkisi böyle bir sevgi. Alışırsın zamanla yalnızlığa, Alışırsın acılara, karanlığa. Öğrenirsin kimin dost olduğunu, İzmaritlerin mi, şişelerin mi? Bulursun çareyi kimsesiz parklarda, Sessizlik ve soğuk dert ortağın olur. Kaçmak gelir aklına uzaklara, çok uzaklara. Yapamazsın bir türlü gidemezsin, Benimkisi böyle bir sevgi. Hem lanet eder, hem de taparcasına seversin. Görünce saklanır, görmeyince çıldırırsın. Kaybettiğini anlamaz, yenilgiyi kabullenmezsin. Ve beklersin gecelerce, gelmeyeceğini bile bile... İstersin onu, yalvarırsın tanrıya, Sevmeyeceğini bile bile. Benimkisi böyle bir sevgi |
Gül Yüzlüm Gülen yüzünü gölgeleyen hüzünleri Yeryüzünden kaldırasım gelir Güneşin sıcaklığında Seni içime alasım gelir. Fırtınalı geçen günleri ve uykusuz geceleri Seni üzen elem ve kederleri Sırtına binmiş tüm dertleri Dualarımla İçten yakarışlarımla Kaderinden silesim gelir. Kıyamam gül yüzüne değen yaşlara İçten içe yok oluşuna Kıyamam kıyamam sana Hayranım,hayranım o güzel ruhuna Ruhunun asaletinde Zamanı durdurasım gelir Zamanı durdurasım gelir....... |
Aşağıdan Yusuf Paşam Geliyor Aşağıdan Yusuf Paşa'm geliyor Düşmanına karşı koyan merdolur Şahin kocasa da vermez avını Aslı kurt yavrusu yine kurdolur Arap atlar yağma oldu arada Fitiller işliyor azgın yarada Bana derler ne gezersin burada Ölenece yüreğimde derdolur Küheylânım yedim yedim yederler Olanca malımı talan ederler Heves güves yaptırdığım odalar Korkarım ki düşman konar yurdolur Dadaloğlu der ki göründü dağlar Aşiret kavgasın görenler ağlar Ben öldüğüme kayırmam beğler Zalim düşman üstümüze merdolur Dadaloğlu |
Umut/SUS/uzluk.. gözlerin çakmak çakmak yakılan her ateşte bir umut arıyorum kulağımda hiç alışık olmadığım melodiler her notanın elinde mendil ağlıyorlar mutsuz şarkının nakaratına 'şu gönlümü sana değil ılgıt ılgıt yele verseydim şu gönlümü sana değil boz bulanık sele verseydim' kalemim isyanlarda bembeyaz kağıt bile karanlık kalıyor umutlarımı yazmaya aklımda ipe sapa gelmez ne varsa koşuyor koşuşturuyor asıyorum bir bir karamsarlıklarımı ölü numarası yapıyor dokuz canlı hepsi ........................................................................... ....... gecelerdeyim diye mi gelmiyorsun mutluluk umutsuzluğum içinde kalan tek umut sabahlığım üstümde gel ve hiç ummadığım an da günaydın de! .......................................hayatım sessizde! |
http://www.sevdimseni.net/Siir/029_dosyalar/bullet.jpg Seni sevdiğimi kimseye söylemedim Saatlerce kaldırımlarda tur attığımı Şehrin üzerime çöktüğünü Koca şehrin yorganımda yattığını Seni sevdiğimi kimseye söylemedim Sabahlar bitirmedi gecelerimi Akşamlar getirmedi Doğmayan güneşim sendin Düşmeyen ateşim Şakaklarıma yağarcasına Güvendiğim dağlara kar yağdı Seni sevdiğimi kimseye söylemedim Kalabalıklara attım kendimi Kim, nereden bilecekmiş ki?! Seni sevdiğimi kimseye söylemedim Gölgeye sığmadım Gölgem sığmadı Gün gelir söylerim sandım Güneş doğmadı Rüyalarıma girseydin keşke Olmadı işte olmadı Seni sevdiğimi kimseye söylemedim İçin için ağladığımı görmediler Yalnızlık yorgunuydum Ne elimi tutan oldu Ne halime yanan Görmedim duymadım neler dediler Hiç biri senin yerini tutmadılar Senin gibi sevmediler Seni sevdiğimi kimseye söylemedim Mevsimlere yıllara inat Üstümden çığ gibi geçti zaman Çiçekler açtı, yapraklar döktü Göçmen kuşlar havalandı yüreğimde Bana mısın demedim Seni sevdiğimi kimseye söylemedim Dalıp gittim üçsüz bucaksız göklere Sanki ufuktan gelecekmişsin gibi Şişelere mektup koydum Dalgalardan dilek tuttum Bildin, bileceksin gibi Seni sevdiğimi kimseye söylemedim Var mıydın yok muydun bilmiyorum Bu ne biçim tutku Allah'ım Hani bir yürek yansa bir gemi dolusu yürek Yürek dayanmaz, dayansa Hani sevenleri korur Hani bir liman olurdun Seni sevdiğimi sana söylemedim Kimselere söylemedim seni sevdiğimi Şehri baştan başa dolaştım Yüreğimi baştan başa Dere tepe düz gittim Kendi kendime ağladım Ağladığımı kimseye söylemedim Kendimden sakladım seni sevdiğimi Rüzgara, buluta söyledim Yokluğunda yandım Sigara gibi Ateş kırkbir Yanık üç Duman oldum Duman oldun Benim oldun Dumanını ciğerime üfledim Seni sevdim işte Daha ne olsun Seni sevdim Seni sevdiğimi kimseye söylemedim Bahattin KABAHASANOĞLU |
&Seni Düşünüyorum...! Sonbahar... Bir rüzgar getirdi .......................Avuçlarıma Serin ve nemli. Sararan bir yaprak düştü ...................................Kucağıma Koptu,kopacak Bir fırtına kıpırdadı ..........................Denizden Ve karşıda, Taksim sırtlarında Bir kaç kara bulut ..........................Birikti. İstanbul'dayım Seni düşünüyorum. ..........................Sensiz.! Bir sonbahar hüznü Çöküyor ............Üzerime.! Koptu,kopacak ....................Bir fırtına Gözlerimde. Lacivert deniz ................Sabırsız, Ürperiyor Ve ................Yalnız, Yürekler gibi Çalkantıda gemiler...! İlk gök gürleyişinde ...................İlk çakan şimşekte Ve; Ellerime düşen İlk iri damlada ...................Yoksun.! Yüreğimde kabaran sıkıntıyı ...................Silip atmak Ümidi arıtmak için, .........................Deniz Gökyüzüne çıktı .......................Boşaldı.! Bulutlar yere indi Sis ve yağmur sardı .........................Bedenimi. Denizle,gök arasında ..............................Yüzer gibi Yürüyorum...! .................İstanbul'dayım .....................................Seni düşünüyorum.! |
| Saat: 17:48 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık