![]() |
Hüzün Keder, Nefret ve Diğerleri İçimi kaplayan hüzündü, |
Sende olmasan gönül söyle ben ne ederim Dertlerimi kimlere hangi ellere derim Yokluğunda çöllerde Mecnun`dur tek rakibim Çağırsan da ölüme seve seve giderim Ayrılıktır bilesin her gün artan kederim Bir nefeslik vuslata ömrü feda ederim Yokluğunda çöllerde Mecnun`dur tek rakibim Çağırsan da ölüme seve seve giderim |
Ve bir bahar sabahı umutlarım dünyayı saracaklar Kitaplar; dünyanın en umut dolu insanıydı yazacaklar Diye haykırdı kendi iç dünyasında umutsuzca Ama o, fırtınalı denizde batıp çıkan bir yapraktı aslında Yüzmeye çalıştı, çırpındı, çırpındı Çabasıyla etrafındakilere son umutlarını dağıttı Kalanları ise dev bir deniz dalgası. Denizin dibinde ağlayan bir deniz kızı vardı Yanında ise sararmış bir sonbahar yaprağı |
Yaşadın mı hiç? Sevdalının başı düşmüşken omzuna Gözler kapanıp da dalınmışken hülyalara Tutarken sevgiden de sıcak ellerini Özlem duyabilmeyi hala Sevebilmeyi öylesine... Yaşadın mı hiç? Güneşlerin gözbebeklerinde doğmasını Karanlıkların siyah örtüsünden sıyrılmasını Kardelen derlemeyi karlı dağların yamaçlarında Çıkmaz sokaklarda bile elele olabilmenin mutluluk ışıltısı Sevebilmeyi öylesine... Yaşadın mı hiç? O’nu her soluğunda hissedebilmeyi Bütün yolların O’na kitlendiğini Çılgınlar gibi sevdiğini haykıramayı kümeleşmiş bulutlara Son nefeste bile ilk anın özlemini söyleyebilmeyi Sevebilmeyi öylesine... |
Mavi Düşler http://www.beyazkarga.com/yok.jpg Bunalım caddesinden geçiyordum, |
Elini tutayım dedim eller karıştı Saçını okşayım dedim teller karıştı Seni seviyorum dedim diller karıştı Karışsada seni hep seveceğim Doğum gününde aradım günler karıştı Çiçek göndereyim dedim güller karıştı Yllar su gibi geçti sele karıştı Karışsada seni hep seveceğim Seneler boşa geçti günler karıştı Bu aşk alevlendi küle karıştı Ademle havva gibi şeytan karıştı Karışsada onların aşkıyla seveceğim. |
Rüzgar http://www.beyazkarga.com/yok.jpg sessizlik sevgilim, |
Belki de ben de bir gün, mutluluk neymiş, öğreneceğim, Yaşadığım acılara inat, hayata sımsıkı sarılıp yeniden güleceğim, Çözmeyi beceremediğim ama çözümünün hep var olduğuna inandığım soruları bir bir çözeceğim. Beni kötü günümde yalnız bırakanların aksine, ben başkalarına kötü günlerinde yardım edeceğim, Anlık zevklere dönüşen aşklara inat, çıkarsızca, yalnız birini, ölümüne seveceğim... |
Yer çekiminden gözlerinin delinen bedenimden Binlerce sağır yağmur bastonsuz çıkagelir Binlerce kırık gök yükselir göğüslerimin Coğrafyası bembeden Boynu kambur müge bir gecedir –ki Kırk bir buçuk derece ateşle alevlendirir Gelinliğini simsiyah özgürlüğümün Puasimoda olur beşinci mevsimin ta kendisi… Sonra, espadrillerin çürük İspanyolca Sevişmeyi de, bilmemneyi de bilmez… Zaman yedi rengi ayıran prizmalara Kırılır iç organların ve utancın hıncı Değişmez! Adam gibi kalıveririm orta yerinde kenarlarının. Adın olur kahramanı Bu ikircikli ilkbahar cinayetlerimin. Başkaldırmaya hazır gözlerinin yer çekiminde Delinir bedenim… Delinir bedenim… Delinir… Gözlerinin yer çekimine senin kısaca 1789 Fransız Devrimi denir… |
Mevsimler sen kokarken Ay, geceye sürgün biliyorum.. Zemheri artığı umutlarımla Geceye inat yürüyorum. Gözlerini arıyorum, Karanlıkların düştügü kaldırımlarda.. Cehennem yangınlarından Kirpiklerine firar ediyorum. Ateşini söndüremezsem hasretinin, Korkma canım, Ateşlere gözlerini verdim diye... Sen; saçlarını bırak rüzgara, Küllerimden saçlarına gülleri işlemeden Ölümü dudaklarından öpmeyeceğim. Takvimler, yaprağından acıyı elerken Yıldızlar, karanlığa küskün biliyorum. Alnıma, kavgalarını alıp Cellatlığına soyunuyorum Gecmiş yıllarının.. Suskunluğunu almayın kurşunların. Yarimi yaralamadan, Gözbebeklerinden öpeyim ölümün... Menzil, bir kez ıskalarsa da gögsümü Ben serileyim elvedası topraga... Şafakları sökerken karanlıklardan Her sabah sana gülümsüyorum. Şimdi gülümseme zamanı ey yâr. Dünden miras kalsa da acıların, Hep güllerle anılacak ömrün. Aydınlığa çevir yüzünü, Meleklerin kirpiklerine yazılacak Bahar kokan o naif gülüşün.... http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
| Saat: 03:14 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık