![]() |
http://beniunutma.com/yr/terkediyorum.jpg Binmediğim hiç bir otobüs Beklemediğim hiç bir durak kalmadı bu şehirde Gittikçe azalıyor hayat Neyi erken yaşadıysam Hep ona geç kalıyorum Sana göçüyorum her sonbahar Yolların çıkmıyor aşkıma Unuttuğun yağmurların adı saklımda Seni içimden terk ediyorum Susmaktan yoruldum Kuşlar ve şarkılar bu şehri terk edeli beri Efkar demliyorum gözlerimde yaşlarımı, yanağıma varmadan öldürüyorum Tam sancağımdan yaralıyorum kendimi Alnını yüreğime dayadığın güne bakıp Seni içimden terkediyorum Ne unutacak kadar nefret ettin Ne hatırlayacak kadar sevdin Yıkık bir duvar kadar bile pişman değilsin biliyorum Beni hep bulmamak için aradın Yanılgımdın Yandığımdın Yangındın Sensizliğe yenilmek Sana yenilmekten zor olsada Ardımda bir sürü "belki"ler bırakarak Seni içimden terk ediyorum Şimdi İçimde öldürecek bir anı bile bulamayan İki yarım kaldık Tamamlayamadık bizi Elinden tutamadık yanlızlığımın Saçlarımıda uzaklarına gömdün İçimin MAVİsi senin okyanusundandı Al! geri veriyorum. Kilitleri hep yanlış kapılara vurdun Devrilmiş vagonlara dönerken gözlerim Sana bensizliği terkediyorum "Yârime uzanmayan bütün dallarım kırılsın" demiştin Aşk içinde doğmuşsa nereye kaçabilirdi? Ne tuaf değil mi? İçimi acıtanda sendin Acımı dindirecek olanda "Ya öldür beni"dedim Ya da git benden İçi bulanık bir sevdanın ucunda Seni kaybettim Aldırmadın aldırmalarıma Bir gecede yakıp yârini Şafaklara sattın ihanetini Küllerime basanlar bile utandı yaptığından İşte soluk bir ömrün son nefesi Benden İçimden Terkediyorum |
Özletiyor Seni Bu Yağmurlar Burada yağmur yağıyor Aralıksız yağıyor günlerdir Ama sen yine de şemsiyeni Almadan gel ilk otobüsle Buğulanan camlara usulca Yüzünü çiziyorum ki yüzün Bir yağmur damlası olup Düşüyor yapraklarına gülün Güller de bozamıyor bu uzun Karanlık sessizliğini kentin Anılarını yitiriyor sokaklar Bezirgânlaşıyor bulvar ışıkları Tarih de kekemeleşiyor bazen Ki o zaman aşktır tek bilici Aşksa yürümek gibi bir şey Duyabilmek kuşların gelişini Anısı bizsek eğer bu kentin Unuttuğu türküler bizsek Acıyı rehin bırakıp bir güle Anımsatmalıyız bunları bir bir Sonra yürümeliyiz seninle Sokaklara caddelere çıkmalıyız Belki bir aşktır bu kentin Belleğini geri getirecek olan Burada yağmur yağıyor ama sen Şemsiyeni almadan gel yine de Özletiyor bu çılgın sağanak seni Sırılsıklam özletiyor biliyor musun Ahmet Telli |
http://img.blogcu.com/uploads/huzunadasi_ucankus.gifhttp://img.blogcu.com/uploads/huzunadasi_ucankus.gif Uçun kuşlar uçun doğduğum yere Şimdi dağlarımda mor sümbül vardır Ormanlar koynunda bir serin dere Dikenler içinde sarı gül vardır. http://img.blogcu.com/uploads/huzunadasi_ucankus.gifhttp://img.blogcu.com/uploads/huzunadasi_ucankus.gif Uçun kuşlar uçun burda vefa yok Öyle akar sular, öyle hava yok Feryadıma karşı aksi seda yok Bu yangın yerinde soğuk kül vardır. |
Bazen Çocuklaşırım bazen çocuklaşırım boşuna anlam çıkarmayın nedensizdir canı sıkılmış çocuğun oyuncağını kırışı gibidir yaptıklarım küserim çocuk yönümdür ağır basan hiç bir uzlaşıya yer vermez duygularım küserim büyümelere uzaklaşır bilincim uzaklaşır beklentilere paylaşımlara kalabalıklaşırım işte o zamanlar derinlerimde bir bir yargılanırım bir savaştır ki o değme yağız ordulara bedel bir bir gelirler üzerime yeniliyorsam eğer veremediğim hesaplara değil yeniliyorsam eğer geri kalmış yönümden değil gelişimin önünü açmak içindir bırakırım çocuk yönümü bir yana insanlaşırım başlar hesap gücüm hesap alır hesap veririm 2006-11-04 Türk Öğer Koç |
Gitme! yağmur izlerini siliyor bizi yaşatan alev sönüyor Beni dinle! çekiliyor zaman, gölgeler kalıyor Yüzümü uzaklarda arama hadi gel artık, sarıl yaşama gitme gizlediğin o hüzünlerin ardından hayat aşkın kendisinde! Başka bir yer arama.... |
Kırıntılar 19/8/2005 - Aşk Okudum - Aşk Dokudum Ben bu gönül tezgahinda Ask dokudum, ask okudum Erenlerin dergahinda Ask okudum, ask dokudum Her güçlügü bile bile Göznuruyla, sabir ile Yumak, yumak, çile çile Ask dokudum, ask okudum Bir ömür yana yakila Yazdigim sigmaz akla Acimadim kirkdört yila Ask okudum, ask dokudum Sevgi insanligin özü Odur aydinlatan bizi Hak yolunda oldum terzi Ask dokudum, ask okudum. Günahindan, sevabindan İçtim ask sarabindan Ulularin kitabindan Ask okudum. ask dokudum Ask için san de, seref de Okum sapli bu hedefte Yillar yili bir gergefte Ask dokudum, ask okudum Ümit Yasar askla bende Kötülük olmaz sevende Bu can kaldikça bu tende Ask okurum, ask dokurum . Ümit Yaşar Oğuzcan |
Vazgeçtim bu dünyadan tek ölüm paklar beni Değmez bu yangın yeri, avuç açmaya değmez Değil mi ki çiğnenmiş inancın en seçkini Değil mi ki yoksullar mutluluktan habersiz Değil mi ki ayaklar altında insan onuru O kız oğlan kız erdem dağlara kaldırılmış Ezilmiş, hor görülmüş el emeği göz nuru Ödlekler geçmiş başa, derken mertlik bozulmuş Değil mi ki korkudan dili bağlı sanatın Değil mi ki çılgınlık sahip çıkmış düzene Doğruya doğru derken eğriye çıkmış adın Değil mi ki kötüler kadı olmuş Yemen’e Vazgeçtim bu dünyadan, dünyamdan geçtim ama Seni yalnız komak var, o koyuyor adama. http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gifShakespeare 66. sone |
YAĞMUR ALTINDA ÖPÜŞMEK Hava kararmıştı, yağmur yağıyordu, dudakları sımsıcaktı, elleri üşüyordu, bir öptüm, bir daha öptüm, kimseler görmedi öpüştüğümüzü, yağmurdan başka, iki gözüm çıksın, şimdi ne zaman yağmur yağsa, utanıyorum... |
İşte öyle bir gün bugün de Bugün de ineceğim deniz kenarına Denizkızlarını bekleyeceğim Sabahtan akşama İşte öyle bir gün bugün de Bugün de kırlara çıkacağım Yine yanımda olmayacaksın Ben sana çiçekler toplayacağım İşte öyle bir gün bugün de Ne deniz kenarına ineceğim bugün Ne de kırlara çıkacağım Evde oturup yangelip yatacağım Kimbilir? Senin için ne şiirler yazacağım!.. |
İnsan ömrü bir kitap misali değil midir? Kimininki bir satırlık, kimininki bin sayfalıktır Tek ortak noktaları bir gün biteceğidir... Ben hüzün dolu bir kitabım Benim acılarım sayfa, göz yaşlarımsa mürekkep oldu Anlattılar birer birer, ama konu hep aynıydı Hayat akışım bir çizgiydi, çizginin adı ise "hüzün" Ben hüzün dolu bir kitabım Senaryo baştan belliymiş, acılar benim kaderimmiş Mutluluğu yakalamaya uğraşırken, tebessüm etmek bile Yasakmış İstesem de istemesem de oynamaya mecburum Ben hüzün dolu bir kitabım Aşk'tır karanlıkta insanı aydınlatan O'dur insanın ruhunu, beynini güzelleştiren Ben mahrum kaldım aşka, hala karanlıktayım Ben hüzün dolu bir kitabım.. |
| Saat: 22:26 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık