![]() |
GELİR Pervane dediğin, cerağa gelir; Sular, kıvrım kıvrım, ırmağa gelir. Bülbül kovuldu mu dil bahçesinden, Gak gak, karga; vak vak, kurbağa gelir. O yön ki, ezelle ebed arası Ne sola kıvrılır, ne sağa gelir. Gam çekme, böyle gitmez bu devran, Nihayet sonuncu durağa gelir. Hasretle beklenen gelir mutlaka; Sultan fikir, şanlı otağa gelir. Yırtılır güneşin kapkara zarı, Dünyamız yepyeni bir çağa gelir. Füzeler kağnıya döner ve nöbet, Işıktan da hızlı Burağa gelir. Gökyüzü, yeryüzü, helalleşirler, Nur, kaçtığı yerden toprağa gelir. Birleşir, kupkuru dalla yanık kök, Yemyeşil bir ışık, yaprağa gelir. Kal'a nın burcundan çakar işaret; Millet, dalga dalga bayrağa gelir... Necip Fazıl Kısakürek( 1905 - 1983 ) |
Yine düştüm ızdırabın gölgesine.. Yine aklım takılamadı geleceğin derdine. Söndü kayboldu ne varsa umuda dair.. Çaresizlik mi?.. O bile değil.. Kimsesizlik.. Sessizlikte kayboluş.. Yokolmaya yakarış.. Kalbim sancıyor.. Üzülünce hep böyle oluyor.. Yükü mü ağır geldi?.. Nedendir ki bu sızlanması?.. Bilinmez ki.. Hallerim.. Sessizliğe sevdam.. Unutulmaya arzum.. Hepsi birleşti şimdi.. Üşüştüler başıma, kovamıyorum.. Kovmuyorum.. Artık yüzleşmeninde vakti değil mi?.. Sessizliğe borcunu ödemek lazım.. Değil mi?... Artık gidişlerin, yokoluşların vakti.. Hiç mi geçmez?.. Bir kez gelir ve biter.. Sondur.. Sonunu düşünmediğin bir son.. Ağlıyorum istemeden.. Kendimi avutabilsem.. İçin için yakarıyorum.. Ne olur, ne olur diyorum ya.. Bir susturabilsem.. Artık kanmıyor, kolay kolay susmuyor.. İsyan edip döküyor ne varsa sakladığı.. Peşinden isteklerini sıralıyor.. Hakkımdır diyor.. Başedemiyorum, yoruldum.. İşte bitiyor.. Son demlerine yanaştı sessizlik.. Tek düşünceyle dağılacak şimdi.. Bakıyorum, bitkin düşmüş, yitmiş.. Vazgeçmiş yokoluştan.. Pişmanlık kaplamış şimdi hüzünler yurdunu.. Kalbim sancıyor.. Şimdi yakarıştaki yokoluş sevdasından.. Sessizliğe borçlu kalıştan.. Hataydı.. Affet.. Söz veremesemde buna, olmayacak bi kez daha.. Geçiyorum bu duamdan.. Unuttum.. Onu unuttuğumu bile hatırlatma bana.. Yanlız bırakma.. Unutma.. Beni bırakma.. |
Eylül Kadın gider ve bunun şiir olduğu söylenir kadın gider ve bir şair doğar bundan (Ben hangi kadından şair olduğumu bilirim) "Yazın bittiği her yerde söylenir"se kadının gittiği de her yerde söylenir kadın gittiği her yerde şiir diye söylenir: Kadının gittiği yazın bittiğidir, her yerde yaz biter kadın giderse, bunun sonu şiirdir, yazın sonu şiirdir, şiirdir aşkın sonu... Şehir her semtiyle yazın peşine düşse yaz uzar bundan ve aşklar da nasiplenir, yazın peşinde şehir, kadının peşinde şiir eylülün semtine kadar böyle gidilir bir gecede gittimdi hazirandan eylüle eylül yazdan terkedilmişti, şiirse haziranda kadın tarafından terkedildi o söylenceye: Bütün oğullar anneyi bir şiire terkeder! O kadın beni terkederse şair olurum oğul olduğum kadın sakın beni terketme, şiirdir söylenir, yazdır biter, kadındır gider Bütün kadınlar şiiri bir kadına terkeder! |
Kendimi bıraktım öylesine, Hayatın akan seline, Seni anlattım şiirlerde, Nefes gibi öylesine. Yarını bilmeden yaşadım, Gizlice umut taşıdım, Belki dönecek diye Seni bekledim öylesine. Neydi yaşanan anlamadım, Sebebini bilmeden ayrıldım, Belki anlatırsın diye, Sustum dinlemek için öylesine. Aylar geçti sensiz, Yaşama çalıştım, gayesiz. İsyan etti kalbim asice Dönmedi diledim, öylesine. |
SENİ ANLATTIM Dün gece seni düşündüm yine her gece sen aklıma geldiğinde gözlerim dolardı ağlayamazdım dün gecede ağlayamadım sana olan aşkımı ve sana olan sevdamı gece yalnız dolaşan yıldızlara anlatırdım onlara seni anlatırdım yıldız gözlerini anlatırdım ay parçası yüzünü anlatırdım güldüğün zaman yüzündeki tebessümü anlatırdım heycanlanırdım seni çogu kez anlatamazdım işte o an dilim susar kalbim konuşurdu kalbim onlara seni anlatmazdı ama seni ne kadar çok sevdiğimi anlatırdı dün gece seni anlatıyordum yine gözlerim doldu ağlayamadım diye gökyüzü ağladı yerime yıldızlar ağladı bulutlar ağladı sana olan sevğime gökyüzü bile dayanamadı senin hasretine bu kalp dayanırmı ismail özyurt |
ANNEME SÖYLE Gidiyorum buralardan kürkümü sana bıraktım Dönüşsüz yollardayım gemilerimi yaktım Dönüşsüz yollardayım gemilerimi yaktım Ben bahar özlemindeyim çiçekler açsın isterim Yetimler öksüzler gülsün ben başımı alır giderim Yetimler öksüzler gülsün ben başımı alır giderim Ben gidiyorum sen kal sevdiğim böyle Gidip de dönmemek var anneme söyle Ana yüreği yanar senin yüreğin kor olur Türkümüz dağları tutar anneme söyle ( Beni bayramlarda bekleme anne kaldığım mekân hicre mekânlarda Şefkatin anılarımda gezer sıcaklığından eser yok buralarda Buralar zemheri sığınağı etrafım duvar Vuslatın nafile erişilmez anne Öpüp kokladığın saçlarım şimdi kar beyaz Hele bakmaya kıyamadığın o çehrem zemheride titreyip üşümüş Solmuş bir çiçek gibi anne Anne mutlumu tattığın o eski bayramlar Şimdi kafdağında bir masal Bayramlarda şeker topladığım çocuksu tebessüm kollarımda kelepçe Bayram sabahı sana tebessümle verdiğim gül Beni bayramlarda bekleme anne Anne kaldığım mekân hicre mekânlarda Şefkatin anılarımda gezer sıcaklığından eser yok buralarda Buralar zemheri sığınağı etrafım duvar Vuslatın nafile erişilmez anne ANNE ANNE ANNE |
Yorgun Ölümlerin, Yarım kalmışlığıyla Bakma yüzüme! İçimde hala direşiyor Umuda büyüttüğüm İçimin sensizliği ört pas eden yanları Ne kadar uzak diyorum, Ne kadar uzak mesafeler ikimizin göğüne, Hilali var kılabilmek için… Senin yıldızların gizlenmekte, Puslu bahardan kalma Bir bulut için Tüm iklimler gibi, Silinmekte göğümüzden… Benim yıldızlarım ise sevgili, Düşmekte göğümden... Toplu bir intihar şimdi, Gece vakitlerim. Her sabah bin afakan, Silkiyorum omuzlarımdan. Gecenin çığlıkları birikiyor başucumda Yastığım da, başını koyup Uzun, uzun ağlamaların izleri... Omzuma dokunacak bir el Arıyorum ki böleyim İçimdeki bu bin depremle Yıkılmaz acıyı… Sen böyle ölü bir ceset gibi dururken karşımda, Kendimi nasıl çekip alabilirim Yaşamak uğruna, başımı Her gün duvarlarına, Vurduğum, bu içimdeki, Anlamsız “sen kafeslerinden” Ne kadar küçüldü varlığım Bir bilebilsen... Her gün milyon tane sen Gömmekten unuttum yaşamaların, Çığırtkanlığını, sesimi, cismimi Unuttum yar. Varlığımı hiçe sayıp Kendimi bir “sen” yaşamaya Terk ettim! Kendimi böylesine seni yaşamaya, Mahkum etmişken Ne kaldı geriye yaşadığım Senli günlerden Gözlerim ve yüreğim bir cesedi Andırıyorken… http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
Bir Gün Kavuşmak bir gün toprağa, Bir bahar cümbüşü olmak, Dört mevsimde ayrı ayrı Tabiatın düşü olmak... Bir buluttan düşen yağmur, Bir yıldızdan damlayan nur, Bir yeşil yaprakta huzur, Bir gonca gülüşü olmak... Yazın savrulmak harmanda, Kışın şahlanmak ummanda, Fecre karşı bir ormanda, Bir kuşun ötüşü olmak... |
*****Aşk Olsun, Aşk Öyle olsun aşk, öyle olsun Dilenci ettin,rezil ettin,vezir etmedin. Banada yaptın ya yapacağını, İpliği mi pazara çıkardın, İğne misali, sökükler diktirdin. Tatlı yüzünü, hiç göstermedin. Seyah ettin, derbeder ettin Zatına arzuhalimi bildirmedin. Kastın neydi ki söyle bana? Yinede yinede seni tanıdığıma Hiçmi hiç pişman değilim Dargın değilim, küsmedim sana Kimbilir daha kaç kul var listende? Her anıma müdahale ettin Yaşamıma yön verip şekillendirdin. EY AŞK! Seni ödüllendiriyorum aşk Büyüdün büyüdün gözümde Seni taçlandırdım Herşeyin üstünde görerek Bir kerede koşulsuz sevgimi görerek Onaylayıp haklısın demedin. Bir kez olsun benden yana çık! Güldürmedin ey aşk! Hiç güldürmedin yüzümü Hep acıttın, hep incittin Hep kaçak, suçlu,zanlıydım. Adını kalbime büyük harflerle yazdım. Daha on üçündeyken neonlarla yazdım. Adını mıh gibi aklımda tuttum. Hep hüsran, hep gözyaşı? Hepmi kahır,yokmu bir parça sevinç Hep koca bir offf... çektirdin. Hep ahufigan inlettin durdun. EY AŞK! EY AŞK! Sen banada neyledin Ah çektirdin, of çektirdin Küstürdün gönlümü,umarsızca Sevgiye aç kaldım, duymadın Sense yıllarca hüzne doyurdun. Öyle olsun aşk, öyle olsun. Aşk olsun,AŞK. AŞK olsun. Sayende, Adım; Vuslat Soyadım; Meçhul, oldu.Gözün aydın AŞK. |
Seni Seviyorum Hani seversin de, Sevdiğini söyleyemezsin. Hani seversin de, Acı çekersin. Hani seversin de, Onu görmek bile yeter dersin. Hani seversin de, Sesini duymak istersin. Hani seversin de, Daima onu düşlersin. Hani seversin de, Sevdiğini söyleyemezsin. Yine de seversin, Beklersin, Beklersin, Beklersin... Serkan Ottaş |
| Saat: 22:26 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık