![]() |
Otuzüç Kurşun -1 Bu dağ Mengene dağıdır Tanyeri atanda Van'da Bu dağ Nemrut yavrusudur Tanyeri atanda Meruda karşı Bir yanın çığ tutar, Kafkas ufkudur Bir yayın seccade Acem mülküdür Doruklarda buzulların salkımı Firari güvercinler su başlarında Ve karaca sürüsü, Keklik takımı... Yitik inkar gelinmez Tek'e-tek döğüşte yenilmediler bin yıllardan bu yan, bura uşağı Gel haberi nerden verek Turna sürüsü değil bu Gökte yıldız burcu değil Otuzüç kurşunlu yürek Otuzüç kan pınarı Akmaz, Göl olmuş bu dağda... http://img231.imageshack.us/img231/568/forestzm1.gif |
aşkın güzelliğini sevenler bilir aşkın acısını tadanlar bilir aşkın değerini anlayanlar bilir sevenin değerini yaşayanlar bilir |
TELEK ezan okur yönünü şaşıran güvercin! her seferinde bir telek düşer kanatlarından mağaralar delinir... mağarada bir garip insan güvercin giyinir... ürkek bakışlarında bulutlar arar kendi gökyüzünü devinir de devinir... kaç gel yanıma şaşkın güvercin boş ver mağaraları ses sende telek bendedir... |
Yalancıyım Yalancısın Yalancı Daha bulunmadı kalbin ilacı Bulana kadar çekeceğiz aşkı Kesin bir tarih yok İnkar ettikçe anlarız bulunmadığını Seven yalan,giden yalan,sözler yalan Eee ne kaldı aşktan yana doğru olan Adam gibi yaşadık,bal gibi sevdik ama Adam gibi anlatamadık anlaşılan Aşkı yaşarken dürüst,bitince yalan Sen kapıdan çıkar çıkmaz söylenen sözler gibi ardından İster doğru ister yalan yaparız ;var mı bundan kolayı Nasıl olsa daha bulunmadı ilacı Sevenler,kolay gelsin hepimize İstediğimizi batırıp,istediğimizi çıkaralım Yalancıyım,yalancısın,yalancı Kimsenin yok söyleyecek tek bir lafı..... |
Ulu bir çınar olmak vardı, Sevgililerin buluştuğu bir durak olmak Onlarla büyüyüp, onlarla yaşlanmak Torunlara anlatılan hikayelerde anılmak Zamanın bir köşesinde unutulmamak Ulu bir çınar olmak vardı, Yağmurla yıkanıp, rüzgarla kurulanmak Yapraklarla vedalaşıp, Kardan elbise yapmak Sonbaharı atlatıp, kış ile kucaklaşmak En çok sevdiğin yerde, Kendine mezar kurmak... |
gül kurusu salıncağı koptu yalnızlığın ipinden düştü bir cambaz gül...vazoda eski kırmızı toprağıma su düş bunca ayrılığa bu kadar yağmur az dilimden uçuruma düşer cümle bülbüle sorsam gözlerim ayaz kanat sür yarama dalım ol yaprağın nefes sormaz halimi çiçeğini açtı mı kiraz ah yaşamak / ah sen bir içim şiir sonrası ölümü dinlemek biraz |
İkimiz de alacakaranlıkta düşeriz yola, Herkes gibi; biz de bir lokma ekmek uğruna, Neyse gözlerin var ya aklımda; değer her yorgunluğa, Güç verir bana, az gelir günün bütünü, veremem mola... Soframdadır hep; eksik olamaz asla zeytin gözlerin, Doymaktayım gülüşünle; içerim tatlı sözlerin, Aşamayacağım zor yoktur, ellerimdeyse, ellerin, Sensin tüm yaşama azmim, yetmez mi; daha ne ola... Yetmez 24 saat bana, günün artısı olmalı, Yüzün; her yeni günümün tan ağartısı olmalı, Sevdamız sürmeli gülüm, güzel yanları kalmalı, Yarınlara taşımalıyız onu ki; sevenlere miras kala... |
Şaibe Selası okunuyor yüreğimin Gömüp ardına bakmadan gideceksin Dur demek meselesinde Telaşını anla kalemin Sevgimi yüreğinde tutarken Güvercinler öldüren çocuk edasında Adımı aklından sileceksin Düşün uzanıp yatıyorum Gölgesinde servinin ki iyi bilirsin Gidip gelmelerinle bu sıralar O yola ne candan aşinasın Hey hat ilahi adalet ki duymayacaksın Okuduğun her fatihadan bir pay O da benim olacak anlamayacaksın Zincirlerimi kırıyorum artık Anladığım şeylerin neresinde varsın Neresinde yoksun bilmesende Hakikate inanmışlığımla ayaktayım Kan ter içinde uykular Nedeni nasılı sorusu toru topu İşte anla hemen hepsi o yola çıktı Tanrının minik bir kuşu Görevlendirdiğini düşünüyorum Kalemin adalet defterini yazdığı yerden Gagasında kelimelerle geliyor Göz yaşlarımla gidiyorlarlar Söylediklerimde bir hata varsa benim Aşk O na gittiğim zaman da senindir |
Dalgaların kabarıp vurdukça kıyılara Her çarptığında gülüyorsun kahkahalarla İçimden parça alıp götürüyorsun uzaklara Çok derinlere gömme dokunma umutlara Her şeyi bitirirsen ne kalır yarınlara Ben aşkımı yazmıştım ıslak kumlara Yazayım beyaz taşlarla dağlara yamaçlara Karışmasın dalgalarınla sellere sulara Sakın dokunmayasın sevenlere sevdalara Bırak sevenleri çıksın gökteki bulutlara Hep nice yarınlara nice nice yıllara |
Bulutlarda asılı kalan mutluluklarımı Ha şimdi yakaladım Ha şimdi yakalayacağım deyip Umut taşımaya mecburum Avucumda elekten geçen hatıralar Yeni günlere yansıyacaktır Üç beş ay derken Bir yıl bir yıl daha Ardın sıra eriyip gidiyor Sorumsuzca Bugünler yarınlar Dünlerin inadına sürüp gidecek İliklerime işliyor Her yarın dünlere karışıyor Hesapsızca Gökyüzü matem tutuyor Son günlerime Ektiğim yalnızlıkları biçiyorum Yaşadığım son günlerin İzmaritleri kaldı ellerimde Ayrılık şarkılarıyla Yağan yağmurlar acımı paylaşırken Yeter dedim güneşe Benim içinde doğ artık Geçirdiğim günler yargılanıyor Ilık ılık bir şeyler akıyor içimden Isırıyorum dudaklarımı Sıkıyorum dişlerimi Bomboş geçen zamanlara Gelen bahara merhaba diyerek Leylaklar koklamak Yine papatya toplamak hatıralara Ayrılsamda Veda değil bu Bir gün yine döneceğim Yalnızlıklarım mezar olsun istemem Şimdi taşıdığım umutlarımla Bulutlarda asılı mutluluklarımın İpini çözmek zamanı http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
| Saat: 03:13 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık