![]() |
ÇAĞIR YÜREĞİMİ Unutmadım, unutamadım seni,o öldüren sevgini, Vazgeçmedim senden umudu kesmedim gözlerinden, Bekledim doğan güneşle, belki o getirir diye seni, Karanlıkta yıldızlara sordum, yoksa onlar mı getirirdi sevdiğimi. Durmadım,yılmadım kalbimden, kalbine duyurana kadar sevgimi, Bitiremedim, nefret etsem bile bu yok eden özlemi, Canımı yoluna verdim, yıkılmamak için savaştım, ah bir görsen beni, Ben seni sevdim, ben sana kaldım, yeter artık çağır şu yüreğimi. Elimden gelen sadece büyük bir haykırış, Umutsuz belki, bir ihtimal bile olmasa da bu yakarış, Neden bir tanem, neden, gelsen şimdi biter her acı yine kalplerde barış, Sevgiye senin ki, hadi bir kalp bağışla bana, sanadır bu yalvarış. Görmüyor musun bitiyorum sensiz, eriyorum bir mum gibi, Hadi ateş ol tekrar yak beni, hatırla hor görme geçen günleri, Boş kalmasın anılar kalmasın yaşanmışlığıyla, koparma içimden, Bitsin bu ayrılık, ellerimi tut yine sen değil misin ki yaşamımın tek sebebi. Koş tekrar benimle aynı hayallere, sımsıkı tut bırakma benim gibi, Ben seni tutarken kaybetmemek için, yakala hadi attım sana kalbimi, Gördün mü ışığı geleceği gösteriyor şimdi, ayrılmayan ikimizi, bitmeyecek sevgimizi, En güzel duyguların başladığı, senin bana gelen en saf halini. Anladın mı seni seven bir kalp var yeryüzünde, seni arayan, Buldun mu şimdi aradığını, yalnızlığın hain kollarında, Verdin mi kararını, uyandıracak mısın beni bu kötü rüyadan, Açacak mısın kollarını, yeniden ısıtacak mısın benimle varlığımı, yine her an. |
Bütün sevgiler aynı kapıya çıkıyormuş meğer Bu yaşıma geldim bunu yeni fark ediyorum bu her şeye değer Hangi yoldan gidersen git varılacak yer aynı O’na dilbeste olmaktan başka elden ne gelir gayrı Bütün bulutlar O’nun sevgisinden ağlarmış Yere dökülen tanelerin adı bile başkaymış Meğer onlar sevgiliye dökülen gözyaşlarıymış İnsan bazı şeyleri yıllar sonra aşık olunca anlarmış Güneşin bile gösterdiği sıcaklık aslında yalanmış Bütün bunların hepsi sevgiliye duyulan aşktanmış Rüzgarın bile eserken çıkardığı sesler Sevgiliye olan büyük bir aşkın itirafıymış Kuşların bile gökyüzünde uçarken çıkardığı cik cikler, Sevgiliye söylenen seni seviyorum nakaratıymış Dağların bile içinde gizli bir aşk varmış Onlar bile bahar gelince dayanamaz Sular gibi hüngür hüngür ağlarmış Bu hal bütün sevgilerin sevgilisine duyulan aşktanmış Bütün sevgiler aynı kapıya çıkıyormuş meğer Bu yaşıma geldim bunu yeni fark ediyorum bu her şeye değer Hangi yoldan gidersen git varılacak yer aynı O’na dilbeste olmaktan başka elden ne gelir gayrı |
Ben ölü'nce de sevebilir misin? Beni Beni koyunca mezara Sevda'nı da bırakıp gider misin? Toprağa Yoksa yaşar mısın? Geride kalan anılarla Söyle yârim dediğim Söyle gülüm dediğim Söyle canım yerine koyduğum Ben ölünce de sever misin? Beni Yoksa terk edip gider misin? Beni. |
Issız Şehre Gömüyorum ıssız şehre gömüyorum yalnızlığımı kaldırım taşlarıyla paylaşılacak gece en güzel şarkılarını bir rüzgar soğuk ve sert dökülen gazellere rüzgarlar arkadaşlık edecek uçacak, sürüklenecek kaderin tayin ettiği yere telaşla ve aceleyle ıssız şehre anlatıyorum rüyalardan arta kalanı bir dilim ekmeğin, üç beş zeytinin tadını hayatın içinden, kimsesiz çocuklardan dinlediğim hayatın anlamını |
Aşkolsun Aşkla yakışmıyoruz biz Uyuşamıyoruz birbirimize. Soğuk bir su damlası gibi İrkiltiyor beni Bense karabasan gibi düşüyorum üzerine. Aşkla yakışmıyoruz biz Uyuşamıyoruz işte... Aşk, uçarı Heyecan ve eylem arıyor . Bense uzayın gerisine düşmüş Zamansız zamanda gözlerim. Aşkla ben... Olmuyor işte! |
Ben Düşler de yaşadım Mavileri Tanıdıklarım Yedi rengin için de Beni Siyaha Mahkum ettiler... http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
Gözlerimle tanış, gönlümle konuş Türlü türlü hal eyledin sevdiğim Hükmünü vermeden gönlüne danış Beni sana kul eyledin sevdiğim. Bu aşkın narına yandırdın.,yandı Kovdun dağ başına kondurdun, kondu Yolgeçen hanına döndürdün, döndü Bu gönlümü yol eyledin sevdiğim. Sen aşkın deryası, ben damla suyum Semada zerreyim, deryada koyum Sonsuzluk yolunun son yolcusuyum Azığımı bal eyledin sevdiğim Ok ettin avcının ok sadağında Sitemdi servinin al dudağında Bülbül aşık olmuş gül budağında Dillerini lal eyledin sevdiğim. Gök ekinler biçildiği zamanda Ak karadan seçildiği zamanda Tatlı candan geçildiği zamanda Sahrada Bilal eyledin sevdiğim. Bakma kışın boranına karına Sam vurur eritir kalmaz yarına Çığ düştü gecenin rüyalarına Feryat figan bol eyledin sevdiğim. |
Abdal Yürür asfalt ovalarda abdal. Vitrinlerin düşen kepenklerinde Hep hüzün çeşmeleri: lambalar. Yüzer gibi önce bir tulum yavaşça Yanaşır kıyımıza eski diclelerden Ve fırlar ilk bedevi, dalar çadırımıza. Nerde bu leylâ, aslı nerde? Çıkartmalar, yağma ve leylâ! Vurur ferhat dağlarında abdal- Bir fener olacak ilerde bir yerde. Sığ sularda dönen yorgun gemiler Yangın ve tütün içinde arar da Görmez geçer sönmüş eski feneri Bir ses çınlar karanlıkta: Kayalar! Ateşin daha yeni bulunduğu çağlarda Yine böyle yanardı lambalar, Sonra asfalt ovalarda Akan seller ve abdal Behçet Necatigil |
Aşka sitem Aşkın ile yansam da, Ateşlerde kalsam da. Sitem etmem ben asla, Sitem etmem ben sana. Yanımda olmasan da, Yine yalnız kalsam da. Sitem etmem ben asla, Sitem etmem ben sana. Aşkın tutsak alsa da, Bana zincir taksada. Sitem etmem ben asla, Sitem etmem ben san |
http://www.geocities.com/siir8/014.jpg http://www.geocities.com/siir8/014.gif Annesi gül koklasa, ağzı gül kokan çocuk; Ağaç içinde ağaç geliştiren tomurcuk... Çocukta, uçurtmayla göğe çıkmaya gayret; Karıncaya göz atsa "niçin, nasıl?" ve hayret... Fatihlik nimetinden yüzü bir nurlu mühür; Biz akıl tutsağıyız, çocuktur ki asıl hür. Allah diyor ki:"Geçti gazabımı rahmetim!" Bir merhamet heykeli mahzun bakışlı yetim... Bugün ağla çocuğum, yarın ağlayamazsın! Şimdi anladığını, sonra anlayamazsın! İnsanlık zincirinin ebediyet halkası; Çocukların kalbinde işler zaman rakkası... |
| Saat: 21:32 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık