![]() |
Yağmur ve Gözyaşı Süzülür gözümden gözyaşı Yağmura muhalif gibi. Her damlanın bir hikayesi vardır, Bu; gözyaşımda saklıdır. Yağmur altında, Yağmura destek verircesine Bedenimden uzaklaşır,. Diğer damlalara karışır Kimse bilmez nereden geldiğini, Buna sebep olan ne diye; Yitirilmiş bir umut anlatır herşeyi Yağmur altında gözyaşımda saklıdır Kimse bilmez.. Bilse ne çare Bulunmaz benim derdime çare. Yağmur ve gözyaşı Omuz omuza niçin döküldüler Bilemezler, ayni kadere boyun eğmişler Biri iki gözden akar, diğeri gök kubbeden İkisinin de acelesi var, bir gölete yetişmek için, Bir arkadaş arar tek başına Yoktur yağmur damlalarından başka Ona dost gibi görünen, akarlar hep birlikte Sessiz ve derinden. |
Ne Oldu Bize Böyle İsyana yer yoktu hayatımızda Haram aş pişmezdi ocağımızda Terimiz kurumazdı alnımızda Ne oldu bize böyle Yüz çevirmezdik bir kuble hoş sedaya Mangal gibi yüreğimiz sığmazdı dağlara Sevgiyi saygıyı değişmezdik paraya pula Ne oldu bize böyle Dört duvar arasındaydı saklı gizlimiz Doğruluk dürüstlüktü namus bekçimiz Nefes gibi yaşardı örf ve adetlerimiz Ne oldu bize böyle Maziye sürgün edildi sevgilerimiz Bir bir kayboldu ümit ettiklerimiz Artık eskisi kadar hiç mutlu değiliz Ne oldu bize böyle |
YAĞMUR Bir Yağmurdu bir umuttu senle aşkımız güzel başlamıştı kırda çiçekti çocukta ilk gülümseyişti sonradan günah oldu yazımız Ben biraz sende sen biraz bende kaldın, gönlümde sarmaşıktın sarıştık hayallerimde dünyada ne kadar yalan varsa o kadar gerçektin, ne kadar gerçek varsa o kadar hayaldin. Şehre yağmur inince ,vitrinler gri şarkılar söylerken ben çıkarım caddeye;ben gibi değilimdir içimde ne varsa gözlerimde dilimde sessiz senden bir mısra herkes gibi kaçmam yağmurdan ne şapka ne şemsiye dökülür gibi yanaklarıma bir şeyler hani bir gökten bir benden biraz kül biraz duman ama en fazla hicran |
Çöl Çiçeği ikiyüzü var şimdi tek kimliğimizin yaşamak için ölebilmek gerek diyenler bile pamuk şeker tadını özler zaman zaman dudaklarında bin gül dikeni mi koparıyorsun her buruk tebessümde yüreğinden çiçeğini dikeniyle koruyan güvensiz her yürek istemese de sevda tükenecek yasamak için suyu özünde saklayan uzak yollar yolcusuysan belki yol arkadasın olacak kamburu hörgücünde tasıyan koca ayaklı bir kervan kölesi ve yaşantımızın ortak paydası içimizde sakladığımız iki damla su |
Biliyorum Anlamadın beni baktın, ama göremedin Gözlerimdeki derinliği, Bilmem ki daha nasıl anlatılırdı, Bir insana sevgi Baştan başa sevdaydım sana, Bir çılgın, belki bir deli Anladım.. Olmazmış aşka kölelerin değeri olsaydı Bırakıpta gitmezdin beni... |
Vakit tamam!.. seni terk ediyorum. Bütün alışkanlıklardan Ve bütün sıradanlıklardan öteye, Yorumsuz bir hayatı seçiyorum. Doymadım inan, Kanamadım sevgine ... Korkulu geceleri sayar gibi, Deprem gecesinde bir yıldız, Birdenbire kayar gibi; Ellerim kurtulacak ellerinden, Bir kuru dal, ağacından Çatırdayıp kopar gibi... Aşksa, bitti... Gülse, hiç dermedik. Bul kendini kuytularda, hadi dal! Seninle bir bütün olabilirdik... Hoşça kal gözümün nuru, Hoşça kal... Vakit tamam!.. seni terk ediyorum. Bu, kırık ve incecik Bir veda havasıdır. Tutuşan ellerimden Parmak uçlarına değen sıcaklık, İncinen bir hayatın yarasıdır... Kalacak tüm izlerin hayatımda. Gözümden bir damla yaş, Sızlayıp resmine aktığında; Bir yer bulabilsem keşke Bir yer, seni hatırlatmayan; Kan tarlası gelincik şafağında... Ölümse, korktun. Savaşsa, hep kaçtın... Vur kendini kuşkularda, hadi al! Sen bir suydun oysa, Sen bir ialçtın... Hoşça kal canımın içi, Hoşçakal... |
Yasak Yasakladım seni kendime kendimi sana bundan böyle Seni senle yaşamak yasak Ömür senindi, verirdim uğruna Can koyardım, Baş koyardım yoluna Kaçmazdım hiç kolayına Yaşardım en yaşanmazları Oysa şimdi Seni öpmek, dokunmak yasak Çılgın bir aşk bu biliyorum biliyorsun Yinede sana gel demiyorum Sende çağırma Seni çağırmak, çağrına uymak yasak |
. Yıldızlar http://www.geocities.com/siir8/isik1.gif Seni karanlikta yatiriyorlar Korkuyorsun geceden Bakip bakip pencereden Yatapina sokuluyorsun. Ben hep eski yerimdeyim biliyorsun Hava açik oldugu zamanlar Beni seyrediyor, seviniyorsun. An ne olurdu ben de Sana göründügüm sekilde Odana gelseydim. Atesböcekleri gibi Küçücük avucunda Yanip yanip sönseydim. Seneler geçip gider, büyürsün. Bir gün olur, hepsi biter Endiseler, o çocuk üzüntün Hepsi biter. Aydinlanir senin için geceler, günes gibi görünürsün. Biraz sabir, küçük çocuk, biraz sabir! Ama Allah'in koydugu yerde Yildizlar daima yalnizdir. |
Hayat mektebinde, Kabuk bağlamış yaraya inat nefes almayı, Karanlığa inat, Bir mum ışığında yaşamayı öğrendim . Öğrenemediğim tek bir şey vardı; Unutulduğumu bile bile Ölümüne severken unutmayı öğrenemedim. Kuru ekmekle, Tuza banıp karın doyurmayı, Sırtındaki kamburuna inat Hayatla her an savaşmayı öğrendim. Öğrenemediğim tek bir şey vardı ; Gelmeyeceğini bile bile Yetim yüreğimle sensiz yaşamayı öğrenemedim. Her karanlık geceden sonra Aydınlık bir sabaha uyanacağımı, Nehir olup aksa da gözlerimin Bir gün güneşle kuruyacağını öğrendim. Öğrenemediğim tek bir şey vardı; Dönmeyeceğini bile bile Mavilere sensiz kanatlanmayı öğrenemedim. Severken unutmayı Bir türlü öğrenemedim.. Tek kusurum buysa; özür dilerim |
Yalanmıydı Dilek tutmak için Geceyi beklemek Çoktan bitmişken Rüzgarların fısıltısı Söyle sevgilim Yalanmıydı Yıldızların kayması Bütün acılardan kurtarıp Saklayabilmişken kendimi Yalanmıydı Gönlünün limanı Oysa ben sen değilmiydim Sen de ben Şimdi kayıp giden Yıldızlar gibi Gideceğim hayatından Salım alaboralı okyanuslara Terk-i diyar Yalan limanından Gitmem olacak Hayatındaki tek gerçek Gecesiz yıldızsız Gitmem olacak Yalansız riyasız.. |
| Saat: 21:32 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık