![]() |
Çağrı Evler büyük dedikçe büyük Ben insanların en garibi Uzağı ilk defa kavradım Görür yahut dokunur gibi Eski bir saçakta kuşlarla Yele yağmura karşı oturdum İç içe daireler çiziyor İçine adımı yazıyorum Gün uzun türküsünü bitirdi Karlı dallara yürüdü karanlık Yalnızlık çekilmez bu vakit Delirdi denizde yosun çayda balık Gel artık Gülten Akın |
ASKER Kim demiş asker ağlamaz? Askerde ağlar komutanda… Hem de; Gurbete ağlar, sılaya ağlar… Gözyaşı sel olur, Rüzgârla vatana akar. Vatan millet sağ olsun der; ağlar Kim demiş asker ağlamaz? Ağlar, ağladığını sezdirmez, Çünkü o gönülden ağlar, Göz yaşını göremezsin, Onda sırlar gizlidir… Ama yine asker askerdir, Şendir, kuvvetlidir, ümitlidir… Bir vatan ona bakar, Yüreği turp gibidir. Mehmetçik boş değil ki… Yüreği dağlar gibidir. Bar değil, yârdır asker, Sizleri hıfzeden Mevlâ’dır asker. Askerlik vatana mevlâ dır, Asker asker ocağına mevlâ dır, Candır ciğerdir asker, Size sahip çıkan Mevlâ dır asker. |
Yoksun gözlerimde bu gece, Karanlık ezer içimdeki türküleri. Uzat ellerini, Üşüyor yüreğim, Umutlarını ört üzerime. Islanıyor kirpiklerim. Yüreginle sil gözlerimdeki yanan denizleri. Yoksun, Gülüşlerimde bu gece. Yalnızlık deler icimdeki düşleri. Hasretine gebe gönlüme, Baharımsı gülüşlerini giydir. Ne olur dokun gözlerime. Yoksa, gözlerimden kayacak Sevdana gülümseyen yıldızlarım. Yoksun, Bozkırlarım yeşermiyor bu bahar. Kökleri yollunmuş tomurcuklarla Sarıyorum ıslak hasretini. Gözlerimde solmuş anılarla Soluyorum içimdeki sevgini. Bırak dökülsün gözyaşların Tozla toprağa karışmış yüreğime. Yoksun acılarımı son kez icime cekerken. Bir cüz daha iciyorum Hüznün okyanuslarından. En tuzlusundan, En acısından, Kana kana sensizliği iciyorum. İsmini sayıklayan dudaklarımla. Ne olur son kez ört üzerimi. Üşümesin karanlıklarda yüreğim. Gözyaşlarınla yıkayıp, Acılarınla kefenleyip, Yüreğindeki en sıcak yere göm beni. http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
Güneş gibi doğdun geceme Anlam verdin dilimdeki heceme Oba kurdum Toroslarda göçebe Her gelenden, geçenden seni sorarım Coşar oldu ırmaklarım baharda Çiçek açtı yanakların baharda Kokun gelir toprağa düşen kırağda Her çiçekten böcekten seni sorarım Tel duvağın örtel ala dağlarım Bir yiğit ölmüş ona ağlarım Yol verinde geçem ala dağlarım Her gelinden güveyden seni sorarım . |
YANLIŞ ZAMANLARIN SEVDASI Yanlış zamanların sevdalılarıydık Ne bahara yetişti yüreklerimiz Ne de yağmurlara Çok düşler büyüttük Çok sevişmelere saldık hayallerimizi Yanlış zamanlarda daldik uykulara Dokunamadık birbirimize Şimdi başlayamayacak aşklara esir yüreğim Her tende senin sıcaklığını arayacak dokunuşlarım Başlamadan bitecek sevişmelere gebe tenim Seni bir başka bakışta Bir başka yürekte görmek ölüm Ben binlerce kez öldüm belki Sana dokunamadiğım her sevda sözünde Senin ellerinde ölmek başka Senin sıcaklığında ölmek başka Yanlış zamanların sevdalılarıydık Başka şehirlerin semalarındaydı bakışlarımız Başka gecelere verdik hasretlerimizi Başlamadan bitti belki Öylesine bir iz birakmadan sevdamiz... |
Sana Deliyim Öyle imkansız ki sana yaklaşmak, Çelik yeleğe çakılan kurşun gibiyim, Kurşun hedefine ulaşıp zarar vermek ister, Benimse tek istediğim, senin o sevgi dolu kalbinde bir ömür hapsolmak, İnan sana zarar vermek değil niyetim, Engin denizleri yüzerek aşmak kadar zormuş sana kavuşmak, Varsın olsun, Şu kısacık ömrümde bir tek seni sevmişim, Engeller neye yarar ki, İşte ben bunu bile göze alabilecek kadar deliyim... Sercan Akay |
Sensizliğin bulumsuzluk ünlemindeyken Yokluğunun fırtınamsı noktasındayım Özlemlerim yağmur yüklü bulutlar misaliyken Ağırdan yol almakta akmaya çalışan gözyaşlarımdayım İki kelimeden biri seni sayıklarken Cümle kurma özürlüsü şair olmaktayım Sonbaharın hüznü sevdamı yansıtırken Baharın geçtiğine bihaber kalmaktayım Dünya meselelerine Fransız kalırken Varlığına Hücrelerimin atomuyla sarılmaktayım Yarınsız umarsız sevdana tutunmaya çalışırken Her daim uzaklaşmaya çalışan sana tapınmaya çalışmaktayım Anla be anlamasını bilmeyen sevdalım seni severken Özümden sözümden ödün vermekten utanmaktayım Dünyama girdiğinden beri gözlerin de ısınırken Aysbergler oldun bedenime üşüyorum donmaktayım... http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
Bil ki üzgün bırakıp ayrılırken caddeler kaldırım taşlarıyla örtülmüş uçurumlardır. Bilinçsizce mırıldanışta ansızın hatırlanan bir şarkı gibidir dönüşündeki haz Uzun uzun ağlamak için güdülen hasret bazen nelere değmez subaşından ürkütülmüş ceylanın sekerek kaçarken ırmağa saldığı kader sanki süzülüp kalbine gelir Yanıp sönen solgun ve kararsız ışıkları şehrin topraklarda ışıldasa da yıldızlar kadar gözlerimde yoğunlaşan anlamsız bakış takılıp gölgesine derinliklerin uzaklaşır. Oysa tayların körpecik kuyruğuna parlak yelesine bağlanan kurdela huylarını gizlice dizginlemek içindir Ve bilmediğim acılar yemişine kuşların konmadığı ağaçlar sarmaşıklar altında Seni birazdan ay batarken anacağım fakat unutma ki yaşamak sonsuz bir tadla onarıyor hırçın bir çocuğun ısırdığı elmayı... |
Sen hiç bilmedin ama, ben hep sevdim seni... Gülümsediginde, nazli ceylanlar inerdi yüregimin umut pinarlarina... Kirkikindiler yagardi ansizin gönlümün vahalarina... sen hiç bilmedin ama, bir derdin oldugunu anlardim gözlerin daldiginda... Içim titrerdi, düsman kesilirdim seni incitenlere, hüzün dalgalari vururdu gönlümün kiyilarina... Sen hiç bilmedin ama, seni her düsündügümde yildizlar sevgiyle gülümserdi ruhumun semalarinda... Keyifle uyanirdi düslerim rengarenk safaklara... Sen hiç bilmedin ama, gözlerin degdiginde gözlerime, yeserirdi bozkirlarim... Bahari yasardim zemherilerde, sevda kuslari konardi yüregimin ucuna... Sen hiç bilmedin ama, "Ne haber" dediginde, denizine kavusan martilar gibi çiglik çigliga, kanat çirpardi sevinçlerim... Sihirli bir el degmiscesine silinirdi bütün hüzünlerim, günüm aydinlanirdi, günesim batmazdi daglarimda... Sen hiç bilmedin ama, kabul etmek istemesem de, kis ortasinda düsen saskin cemreler gibi, zamansiz düsmüstüm sevdana... Sen çoktan geçmistin o yollari mümkün degildi geri dönüsün... Bilirdim vuslatin imkansizligini, yollara düsesim gelirdi, aglardim kuytularda... Sen hiç bilmedin ama, yas tuttum ardindan uzaklara gittiginde... Tutunacak bir daldan mahrum kalan sarmasiklara döndüm... Köksüz kaldim, öksüz kaldim, sensiz kaldim, su koskoca dünyada... Şair: Seynur Inal |
Öylesine bir aşktı benimkisi Kendimce yaşadığım Gözlerin gözlerime değdiğinde Dünyaları bana verdiğin Öylesine bir aşktı işte İnsan bu duyguyu yaşadığında, Ayakları yerden kesiliyor, biliyor musun? Kanatlanıp uçmak istiyor, Yüreğin kafesine sığmıyor, Çırpınıp duruyor, kaçıp kurtulmak istiyor, Ama yine de vazgeçemiyor. Öylesine bir aşktı dedim ya... İfade edemiyorum sözlerle. Öyle güz gibi bakma, bahar gözlerinle, Anlatılmaz işte. Ama, İzin versen yaşatırım sana... |
| Saat: 19:40 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık