![]() |
saçına urgan desen dolasan ruhuma boynuma geçirsen razıyım bıçak diye tırnağını sineme saplasan hayallerimi kessen anılarımı bölsen elimden alsan dünü, alsan yarını razıyım kirpiğine ok desen ve vursan düşlerimi, gecelerimi vursan razıyım gözlerin güneş diye aklımı kavursa, sesimi dağıtsa sormam neden, nasıl veya niye pazara çıkarsa beni, satsa razıyım çünkü bir çift kanattır gözlerinin alevi, huzurdur can kuşumu yedi kat semaya uçurur |
Acı Bir Sevda Delikanlı bir sevdaydı benimki, Ak düşmeden önce saçlarına. Harbidendi benim sevdam, Haybeye vurulan tokatları yemeden önce. Niyetim ikramdı kırk yıllık kahveyi. Acı, acı ama kana kana içmekti, Hayatı meze yapmaktı, Aşkı satın almak değil, çalmaktı. Suçum buysa varın vurun kelepçeyi gönlüme, Hasta düşlerimi darağacına gönderin, Kırın kanatlarımı koyun kafese. M. Bahadır Pamir |
Seni Benimle Tanıştıracağım Seni benimle tanıştıracağım, gelsene... lavaboda sakallarım ve aynada kanlı gözlerimle. Seni benimle tanıştıracağım, şiir defterimin sayfalarında ve solmuş karanfilimle.... Ve dizelerimle,kilimlerimle. ve kitaplarım ve botlarımla. Seni benimle tanıştıracağım, gelsene... ıslak sehba örtümle,fitilli kılıflı yastıklarımla, gül desenli perdelerimle. Cemal Süreyya'larımla,Orhan'larımla,Nazım'larımla, seni benimle tanıştıracağım; daha ne? |
Sevgiyle.. Hadi çıkarın maskeleri... Bende tanık olayım... ‘’keşke’’siz ve ‘’maske’’siz anların...günlerin...olsun.. Kuşu yükselten kanat, İnsanı yükselten sevgi... Değil mi..? Gerçekler gizliden memnun olsun. AMA KİMSE BİLMESİN...KİMSE DUYMASIN.. Dünya bilsin... Sadece dünya ki ... Kelimeler tartsın sevgiyi.. Yüreklerde.. Hiç uğraşma... Gözyaşlarınla söndüremezsin... Sevgi ateş değil...değil ki... |
**Aşığım Demekle Aşık Olunmuyor. Aşk aşk diye inliyoruz durmadan, Duygularımız akıp gidiyor satırlara, Kelimeler,dizeler,şiirler,ardı sıra Geçek aşk'ı yaşıyor muyuz acaba? Şimdiki aklım olsaydı eğer, Sorardım kendime,aşık olmadan önce Bu güç,bu hırs,bu azim var mı diye. Sorardım sevdiğime Beni sevmek yürek ister, Sende bu yürek var mı diye. Aşığım demekle aşık olunmuyor, Sevmek,ölesiye sevmek yetmiyor. Sevgi karşılık ister,özveri ister. Aşk verdiği kadarını almak ister. Aşığım demekle aşık olunmuyor, Bozulmuşsa terazinin bir kefe'si Gelmiyorsa verdiğin sevgi geriye Kabuslar görürsün tüm gecelerin de. Aşığım demekle aşık olunmuyor Çalışacaksın,üreteceksin,hep vereceksin. Seviyorsa o da seni,senin sevdiğin gibi, Elbet dönecektir sana,verdiğin sevgi. |
Ağıt Çiçekçi bana bir gül ver sevgilime değil bir ölü için Çiçekçi bana bir gül ver İçine gözyaşlarımı sığdırabileyim. Yakasına böyle bir gül takmıştı O gün bir görseydin sen onu Çiçekçi bana bir gül ver Sanki o güldendi bütün mutluluğu Sen de: - Bir arkadaşın öldü Ben diyeyim: - Kardeşim! Çiçekçi bana bir gül ver Götürüp tabutuna iliştireyim. Kaldırımlarda kömür tozları Bacalarda koyu bir duman var Kara bir gökyüzü tek özelliği bu kentin Çiçekçi bana bir gül ver Kapalı perdeleri açabilse gülüm Kapalı kapıları kırabilse Kapalı yüreklere girebilse... Çiçekçi bana bir gül ver - Beyim, gül olmaz ki bu mevsimde! |
Sen De Vefasız Çıkar Mısın? Gözyaşlarım dışarıdan görülmese de Ağladığımı yüzümden anlar mısın? Dilimden sevgi sözleri dökülmese de Sevdiğimi gözümden anlar mısın? Sevdiğimi sana söyleyince de Yüzüme yine böyle bakar mısın? Pişman eder misin sevdiğime, Sen de vefasız çıkar mısın? |
Seni her gördüğümde bir, gonca ektim. Şu şehrin Orta yerine, Her düşündüğümde Papatya, Her öptüğümde ise Gül ektim. Bir gün baktım ektiğim yere, çiçek bahçesi olmuş Seninle beraber gittikten sonra o yere sevgi bahçesi adını vermiştik sevgimizin bir kanıtı olsun diye... |
Mahmur Gözlü Meleğim Eşime Mahmur gözlü meleğim benim... Sen hayatımın en anlamlı rengi, karanlık gecelerimin tek parlayan yıldızı, gönül baharımın sönmeyen kızıl güneşi, hayat damarımın beslendiği berrak akan pınarısın. ah mahmur gözlü meleğim ah! ... Bir bilsen seni ne kadar sevdiğimi! ... Bir bilsen sana ne kadar değer verdiğimi! ... Bir bilsen...Bir bilsen... Kelimeler dahi yetersiz kalıyor! mahmur gözlü meleğim, inan ki yetersiz kalıyor! ... Sensiz bir gün; Öksüz bir çocuk, sensiz bir hayat; Susuz bir çöl, sensiz bir ben; Koskoca bir hiçtir...koskoca bir hiç! .. Uyan mahmur gözlü meleğim, Uyan! .. Ben dünya isem, sen güneşsin. Ben nehir isem, sen deryasın. Ben geceysem, sen gündüzsün. Bensiz bir sen, sensiz bir ben; Olur mu hiç... Mahmur gözlü meleğim, olur mu? ... Bitki susuz yaşar mı ki, ben sensiz yaşayayım! İnan seni çok seviyorum... Mahmur gözlü meleğim... Çoook! ... |
Sadece seni görmüş, sedece seni tanımış, sadece seni sevmiştim. Bu dünyada tek bildiğim sendin, başkasını hiç bilmedim. Ben sadece sende bulmuştum kendimi, sadece sende kayboldum Ve sadece sana ait olmuştum,sadece senindim Şimdi sen yoksun, yani herşey kayboldu, ben kayboldum Ne görüyor,ne duyuyor, ne konuşuyor, nede seviyorum Yokluğun bir karabasan gibi, her akşam titretiyor, uyuyamıyorum Sen yoksun, ve gelmeyeceksin, buna dayanamıyorum Sen yaklaştırmıştın sevgiyi bana, sen sevdirmiştin kendimi Ben sensiz sadece bir hiç oldum, sevgisiz ve duygusuz Artık sadece bir yığınım,sadece bir enkazım yokluğunda Ve hiç umudum yok sevmeye. sevgi benden uzaklarda |
| Saat: 19:41 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık