![]() |
Aşka ve Sevgiye Dair Aşk ikidir sevgi bir; Aşk yalan,sevgi gerçektir. Aşk sudur,sevgi susuzluk. Bu yüzden sevgi hasrettir, Özlemektir,beklemektir. Asıl maharet: Susuzken suyu içmek değil Karşısına geçip seyretmektir. Aşk haykırmaktır,sevgi ağlamak; Aşk açmaktır,sevgi katlamak. Sevgi saklamaktır Yüreğini,gözlerini Ve de ellerini saklamak Bahar geldiğinde… Bir çiçeğe,yeşile,çimene Aşık olamazsın ama seversin. Arkadaşına aşık olamazsın Ama seversin. Toprağa fidanı aşkla değil Sevgiyle dikersin. Sevgi için ölünür,aşk öldürür. Aşk kıskançtır,nankördür Sevgiyi öldürür. Aşk Kabil’dir,sevgi Habil. Aşkla sevgi aslında kardeştir Babaları insandır,Adem’dir Aşk için şiirler yazarsın, Şarkılar yaparsın; Sevgiyi anlatamazsın. Çünkü yüreğine sığdıramazsın. Kalbini aşka kapatabilirsin Ama sevgiye kapatamazsın Sevgi gizli,aşk aşikardır. Yüz vermeyince unutursun Sen aşığım diye daha kendini kandır. Dedim ya sevgi gerçek,aşk yalandır. Dahası da var: Aşkın gözü kördür, Fazla naz aşık usandırır; Aşk oyun,aşık oyuncaktır. Sevgi ise yaşamdır,hakikattir. Aşk aceledir, Sevgi usul usul sabırlıdır. Acele işe hem şeytan karışır. Aşk ateşlidir Çünkü hastalıklıdır. Sevgi ılıktır Çünkü sağlıklıdır. Velhasıl bu iki kardeşin hikayesidir Aşka ve sevgiye dair… |
Sabah Yıldızım Ey benim doğmayan sabah yıldızım Geceler mi uzak sen mi uzaksın? Ne zaman bitecek bu yalnızlığım Umutlar mı uzak sen mi uzaksın? Bil artık sabrımın sabrı da bitti Seninle gelen aşk sensiz terketti Çalmadın kapımı çalmadın gitti Ellerin mi uzak sen m uzaksın? Sen misin 'ben miyim' kimmiş yalancı Nasıl yaşarız biz bize yabancı Böyle bir ayrılık ne kadar acı Yolların mı uzak sen mi uzaksın? Dilime marş ettim eyvahlarımı Söyle de bileyim günahlarımı Işıksız bıraktın sabahlarımı Gözlerin mi uzak sen mi uzaksın? Ahmet Selçuk İlkan |
Farkında Olmadan Seni her öpüşümde başka hissedeceksin Dudaklarımdan çıkan soluğumu çekeceksin içine Bir müddet tutacaksın o soluğu ciğerlerinde Korkmadan nefessiz kalmaktan Hücrelerini besleyeceksin benimle aşkım Farkında olmadan. Sana her sarılışımda farklı ısınacaksın Vücudumun sıcaklığını emecek bedenin bedenimden Dışarıda yağan kara aldırmayacaksın Korkmayacaksın artık içinde esen sert rüzgarlardan Tenini ısıtacaksın benimle aşkım Farkında olmadan. Sana her gelişimde ayrı sevineceksin Yaşadığımız her anı kaydedeceksin gözlerinde Yalnız geçen baharları hatırlamayacaksın Korkmadan düşüncelerden gelen hasret kokularından Rüyalara dalacaksın benimle aşkım Farkında olmadan. |
yalan dolar kalpler dudakları unutup dile bakar gönüller işte sadece söylenecek bir sözdür dili dudaklardan ayırıp bulutlara ulaştıran yarın olacak bunları da unutacaksın işte o zaman dudakların dudaklarımla birleşecek ben de o an seni bulutların üzerine dilimle iteceğim.... |
Sen Gel, Hüzünlerim Yerine Muhtemelen uyuyordun, ben evinin önünden geçerken. Vakit hayli geç. Umutlarım uzaktan bakan iki kişi, seni bekliyorlar. Nolur kara çıkarma yüzlerini, Çünkü hüzünlerim yanımda duran iki nöbetçi, beni bekliyorlar. |
Almanya Dili başka yolu başka Almanyanın avrupanın Gülü başka falı başka Almanyanın avrupanın Dillerini anlamak zor Hasretlik var yürekte kor Medeniyet burada bor Almanyanın avrupanın Larendelim sıra dağlar Gözüm yaşı nehir çağlar Günlerimiz oldu aylar Almanyada avrupada Recep Uzun (Aşık Larendeli |
Seneler geçerken zamanla hep yalnız yürüdüm toparladım hislerimi kalbime genç yaşta çürüdüm sessizlik içinde kaybolurken sevgimi acıya bürüdüm gülüm yeşerttin çürüyen kalbimi sevgimi sana sürüdüm. Dayanılmaz sessiz çığlıklarım çınlarken kulaklarında sana sitemlerim oldu sebepli sebepsiz hiç aldırmadın açan tek gül oldun sen sevgi bahçemin sulaklarında tıkamadın kulaklarını bir an bile sevgimi acıya daldırmadın. İstemem artık sevgi mabedimde hiç kimseler olmasın ulaşsın arşa dek sessiz çığlıklarım kalbimde solmasın yalnız sanadır haykırışlarım başka kulaklara dolmasın al artık sönmeyecek alevlenmiş sevgimi bende kalmasın. Bana yok olmaktır artık gülüm sana karşı hep sessiz kalmak sana haramdır artık maziye gidip gidipte düşüncelere dalmak kimselerin haddine düşmez bilesin zorlayarak sevgiyi almak benimde haddim değil yüreğinin derinliğindeki sevgiyi çalmak. Sevgi hissedilir yaşanır karşılıksız olsa da sevilene armağandır geri verilmesi yahut kabul edilmemesi olunabilir ve de doğaldır sevgiyi bir yaşayan bilir birde kalplerin en uçralarından sağandır bulunmuşsa eğer değerini bilen her mısrada her bakışta çoğalandır. |
Israrlı Bir Tutkuyum ısrarlı bir tutkuyum kutusundan çıkarılmayı bekleyen ten kokusuna muhtaç jartiyerler için aynaları en güzel yerinden giyindim bölüğünden soydum kristal saçlarımı göğsümün kahverengi uçurumları için buz evrenleri mesken bellendi kuru soğuklar içtim yalnızlığımın sıhhatine hangi yaprağı yerde görsem soldum eğildim hangi kadını darda görsem her dertleşmenin demirden nehir pastili erimez bir katılaşma alevde tav edilse de çorak ufuklara itilmiş kadınlar kadar üşüdüm çokkkk çok üşşşşşüüüddüümmmm ısınmayı bilmedi ruhumun mabedi esrarlı bir tütüne ıstırabımla sarmal döndüm ne jartiyerleri gördü gözlerim ne de kurdelalı sevdaları kederimle saçlarımı bölük bölük ördüm |
SENİ ARIYORUM İyi aranır Güzel aranır Faydalı aranır Değerli aranır Dost aranır ... Kötü aranmaz Çirkin aranmaz Faydasız aranmaz Değersiz aranmaz Düşman aranmaz ... Seni arıyorum , çünkü Sen benim için İyisin Güzelsin Faydalısın Değerlisin Bir dostsun ! |
bu dünyada var olduğunu bilip ama göremediğim hayalinle mutlu olup sevindiğim sevip koklayamadığım tek sevgi çiçeğimsin. |
| Saat: 03:13 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık