![]() |
Şimdi gidiyorsun, git Bütün sabahları üşüdüğüm Bütün gördüğüm senli günlerim, onlar da gitsin İçimde bir şarkı Gözümde bir ışık kalmıştı herşeye inat Kapat gözlerimi, sevdiğim anlar da gitsin Yıldızları da alsana yanına gökyüzünden Sevdiğimiz şarkıları da Pencareme konan yusufcukları da Bana karanlığı bırak Beni bırak, beni böyle bırak Böyle ansızın, böyle yakışıksız Böyle anlamsız, böyle dağınık Öyle kapıda susuşun Öyle sarsak, öyle serkeş, öyle çerkes duruşun Koy beni sensizliğe Ve otursun içime kül gibi kor yangının Şimdi gidiyorsun, git Hadi git Hepsi hepsi bir sevda benimkisi, al da git Hadi kanatma Hadi yıkma Hadi dokunma Zaten ben seni öylesine sevmiştim Şimdi gidiyorsun, git Bütün sabahları üşüdüğüm Bütün gördüğüm senli günlerim, onlarda gitsin İçimde bir şarkı Gözümde bir ışık kalmıştı herşeye inat Kapat gözlerimi, sevdiğim anlar da gitsin İbrahim Sadri |
Sevgi öldü duydunuz mu Sevgi öldü insanla sevişirken En önemlisiydi aykırı düşlerden Tozlarını silkeliyordu güneş Her kayan şiirin ardından Çocukların kışkırttığı sendikalı işçi arılar Çiçekleri solluyordu tutsak günde Gömleğinden pul pul türküler dökülen Bir çocuk koşturdu haberi Kaldırıp taa uzaklara hatta sonsuza İnsansız=düşmansız yerlere attı ismini Çınladı derin uçurumlar dağlar Sevgi öldü, öldü sevgi. |
SENİ ARIYORUM Anlatacak nelerim var bir bilsen İçimde ihtilaller kopmuş Kendimi sürgüne verdim Mutluluğum çoktan iflas etmiş İtiraza hakkım yok biliyorum Beni savunmak sana düştü Seni arıyorum... Yarım kalmış şiirlerim gibisin Yaşanmamış çocukluğumsun anılarımda Öylesine eksiğim sensiz Öylesine sahipsiz İşte bütün umutlara Havlu attım, gidiyorum İçimde geç kalmışlığın çaresizliği Çocuklar gibi ağlıyorum Ve gel gör ki, her damla gözyaşımda Yine seni arıyorum... |
ki mümkün değil ve asla da olmadı. asla gerçeği yaşanmadı hepsi aslında bir rüyaydı. mümkün değil gelmesi geriye söyle zaman geriye nasıl dönecek ki? asla ben senin, sen de benim değildin biz aslında uzak bedenli yakınlardık biz aslında gece tuzaklara yakalandık. sorulmamış sorular sorduk cevapsız kaldık. herşey saklandı tek bir hecede herşey saklandı bütün gecede. ki mümkün değil ve asla da olmadı bizim solduğumuz gün gibi hiçbir yaprak solmadı. ki mümkün değildi ne güneş bizim için doğdu ne deniz dalgalandı bizim için kuşlar bizi sevindirmek için uçmadı, biz yanıldık ve aldandık. göğün rengi, gülün rengi, aşkın rengi kandırdı. vakit doldu güzelim, bak sabah çoktan oldu son rüya da sonlandı. |
Yıllar seni yormuş belli gözlerinden Büyümemiş çocukluğun hep eski sıra izlerinden Kim demiş ki sana hayat güzeldir diye; Bil ki o da esir, görmedikçe inandığı düşlerine. Bırak git bence, rüzgarın seni unuttuğu bir ülkeye Git ki ardından gelsin özgür kanatların Ve sesin karışsın buluştuğunun sesine. http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
Bir adım ötesi ölüm. Teselli cümleleri kalmamıştı artık. Ne kendine söylediği, Ne ona söylenen, Ne şarkılar yeter olmuştu, Ne de şiirler. Son nokta burasıydı. Ölüm bir adım sonrasıydı. Kırgındı, kızgındı, üzgündü. Mahzun ve de süzgündü. Sümbül narinliği sarmıştı. Hem umursamaz, hem küskündü. Baktı son resimlerine. Meğer ne çok beyaz saçı vardı?! Gözleri çoktan ışıksız kalmıştı. Ağladı kana kana. Kana kana ağladı. Doya doya... Sondu, Sonrası yoktu. Teselli cümleleri duydu, Teselli cümleleri ile uyudu, Uyandı, gerçekleri gördü. |
Gün Eksilmesin Penceremden Ne doğan güne hükmüm geçer, Ne halden anlayan bulunur; Ah aklımdan ölümüm geçer; Sonra bu kuş, bu bahçe, bu nur. Ve gönül Tanrısına der ki: - Pervam yok verdiğin elemden; Her mihnet kabulüm, yeter ki Gün eksilmesin penceremden! Cahit Sıtkı Tarancı |
Aşk Kimi zaman kızdaki naz Adı belli değil aşkın Kimi zaman ozanda saz Tadı yürektedir aşkın Bir bakışa kanarsın Ateşlerle yanarsın Onu dilinle anarsın Tadı yürektedir aşkın Derdini bir kenara yaz Alırsın ondan büyük haz Bu ömür sana çok çok az Tadı yürektedir aşkın Kaplar dünyayı o sevgin Dalarsın sulara engin Sanırsın tek senin dengin Tadı yürektedir aşkın Kış gelince hava soğur Aşk sana verilmiş uğur Sevgiyi umutla yoğur Tadı yürektedir aşkın Aşk yaşanır anlatılmaz Tatlarına su katılmaz Bir kenarada atılmaz Tadı yürektedir aşkın Gülten Ertürk |
ikincide yaşanmıyor ilki! bir başkaydı ömrümüzde; ilk önlük, ilk silgi. ikincide yaşanmıyor ilki! kime sorsak; sınıf aşkıydı unutmadığı, birini sevse de şimdi. ikinci de yaşanmıyor ilki! açsa da çiçekler; sonbahar, ilkbahar değildi. ikincide yaşanmıyor ilki! lakin bitmiyor tekrarlarımız... kırılsın diye yüreğin kilidi... |
Öyle Olsun... Çocuk değiliz biz gemi azıya, Alamayız demek ha...Öyle olsun ! Aşar boyumuzu rast gele suya, Dalamayız demek ha...Öyle olsun ! Vermemiş devâsız derdi Yaradan, Mecnun’un derdine Leyla’sı derman, Seviyoruz diye âleme ferman, Salamayız demek ha...Öyle olsun ! Attın gittin beni bir kor ataşa, Vur sen de başını vur taştan taşa, Yılda bir gün, bir kez senle başbaşa, Kalamayız demek ha...Öyle olsun ! Öyle bir korktun ki düşmekten dile, Aylarca çektirdin bin türlü çile, Ne bugün, ne yarın mutluluk ile, Dolamayız demek ha...Öyle olsun ! Hasta mı vefâ, öldü mü sadâkat, Kalmadı mı yüreğinde hiç tâkat, Senin de tek arzun saadet, fakat, Bulamayız demek ha...Öyle olsun ! Kaynak: Dediğin Olsun |
| Saat: 21:32 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık