![]() |
Aşk Risalesi Geniş bir aşk için yüreğimi daralttım Öyle ise inceden inceye gel bugün Hançer izinden derin sızı İnsan olmanın kaygısı Ve toprağın kokusu Ve yağmurun sesiyle Ve hangi zamanda bu düğüm çözülür bilmeden Biriktirdiğin bütün hüzünlerinle Kendince gel Kays gibi yansam da çarem yok mudur Aslı'nın gönlünde Kerem yok mudur / Ey Aşk Ben buradayım Sen sevgiliyi çağır Yüreğimden yüreğine bir yol bul Cehennemden uzak Cennete yakın İşte bekliyorum yanmak için Ateş saçan sözlerinle/ Ey söz Sana tüm aşkların haritasını çıkarabilirim Sevdaların nasıl toprak olduğunu anlatabilirim ya da Kalp ağrılarını Sancılarını Aşkın felsefesini Kimbilir daha başka neleri sunabilirim Ya da bir roman yazabilirim hepsinden berisi Ama kelimeler de biter Suskunluk bir minyatür kalır deri sayfalarda Avcının vurduğu ceylan Sadece ter bırakır avuçlarına Başka şairlerin şiirleri gibi Söz de yandı dilde matem yok mudur Bülbülün sesinde sitem yok mudur Seni yanan yüreğime hapsettim Damarlarımdan kan çekildi Yangını söndürecek su bulamadım Usul bir okşayış Gibi ne varsa titreyen ellerimde Savrulmak isterim rüzgarın önünde Ki gözlerin mezarım olsun Ne gün doğsun oynak Ne gün batsın nazlı Başladığım yerde hep Beklemeliyim bu aşkı Yeni filizler fışkırmalı yüreğimden Yeni çiçekler sürmeliyim bahara Konup arılar bal yapmalı Sonra dağıtmalıyım bu aşk balını Susmalıyım ve daha Konuşmak haram olmalı Bir yol bulmalı Bir yol ah Gözlerinde ölmeliyim Ben ölünce aşk filizlenmeli Ceylan derisini üzerinde taşımalı Zümrüdüanka avcıyı Kaf Dağı'na aşırmalı Aşk için yürekte kasem yok mudur Aşk için kul ben-i adem yok mudur /Ey Aşk ben buradayım Sen sevgiliyi çağır Bir serencam bu bedenim Anlaşılmaz bir serenat Tuzu derin denizlerdeki tat Gelsin ey aşk Gelsin sevgili kor aleviyle/ Geniş bir aşk için yüreğimi daralttım Bir yudum su olsun gözlerinde Dudağımda kuruluğu gidermek için Sana sunmak için kendimi Yanıma aldım Duvardaki gölgem güneşe kalsın Yok olmayı bilmezse aşk içinde gönül Kendine dar gelen mezarı dünya olsun Diyerek sana vardım Al İşte yüreğim Aşk içinde aşka mahrem yok mudur Aşk içinde aşka elem yok mudur |
Acı Olur Ayrılık,Söz Olur Söz olur sevgili uzaklaş aşktan, Nederler sonra,ele güne karşı... Söz olur sevgili kaç aşktan, Ne kurtuluşu olur sonra,cümle alem... Söz olur sevgili kapılma kalbine, Dinleme onu! Ne olur sonra,beraber olsak... Ne olur aşkı yaşasak... Çalıncada kapımızı ayrılık, Ne olur sevgili, Zor olur... |
Lanet OlsunSeni seviyorum deyişine, Sözlerin gibi yalan gözlerine, Yastığım olan dizlerine, Lanet olsun ********… Seninle geçen her güne, Han misali gönlüne, Hayatına, ölümüne, Lanet olsun ********… Sözde masum bakışına, Saçına çiçekler takışına, Dürüstlükten kaçışına, Lanet olsun ********… Saltık aşkına, sevgine, Gözlerinin rengine, Seni gördüğüm o güne, Lanet olsun ********… Senin için ağladığım gecelere, Seni seviyorum diyen dillere, Senin için kopan güllere, Lanet olsun ********… Seninle gezdiğim kırlara, Senin için aştığım dağlara, Seni düşündüren yağmurlara, Lanet olsun ********… Seni gördüğüm rüyalara, Sana beslediğim duygulara, Sana bağlı olan umutlara, Lanet olsun ********… Sana harcadığım yıllara, O adını yazdığım yollara, Senin gibi olan tüm kullara, Lanet olsun ********… Seninle kurduğum hayallere, Seninle tuttuğum dileklere, Sana benzettiğim çiçeklere, Lanet olsun ********… Seni hatırlatan her şeye, Senden gelen neşeye, Gezdiğimiz her köşeye, Lanet olsun ********… |
ALBÜMDEKİ RESİMLER Ben / dalından kopmuş bir çiçeğim Sen / çiçeğini düşürmüş bir dal. Bize / yaptı yapacağını Zalim sonbahar. Zaman mahzenine depoladık Boynu bükük hatıraları / yıllanmış şarap gibi Çözdükçe dolaşan bir yün yumağı elimizde Çözmeye çalıştıkça Yeni düğümler oluşuyor yüreğimizde. O eski günlerin güneşi yok artık üstümüzde Kısık bir gaz lâmbasının ışığı gibi Yüzümde geziniyor sönük alevler. Bahar / yapmıyor baharlığını Isıtmıyor yaz güneşi Kendisine yüklenen görevi unutmuş Kaytarmakta / yalancı mevsimler. Albümdeki resimlerle birlikte Solup gitti yaşadığımız o güzel günler. Ağzı yok / dilsiz / kör ve sağır Her şeyden habersiz o zavallı resimler! Ancak / aşkımızı Bir tek onlar Bir tek onlar sahiplendiler. |
BiTaNeM Sevmek seni ne güzel aşkım Sen benim canımın içisin İçerime işlemiş aşkin Seni sevdim oldum şaşkın Sen benim herşeyimsin Seni unutamam asla ben güzelim Canım ,ciğerim herşeyim sensin benim Biricik sevdiceğim benim Bitanemsin sen benim güzelim Güzel gözlü sevdiğim Sen benim herşeyimsin |
SENİ ANLATIR Yanarken yüreğim, olurum densiz Kurduğum hayaller, seni anlatır Karanlık geceler,geçerde sensiz Sürdüğüm kokular, seni anlatır Leylayı Mecnunu, bilirsin diye Turnalardan selam, verirsin diye Bir günün sonunda, gelirsin diye Yürüdüğüm yollar, seni anlatır Ay karanlığında, yanarken damda Yıldızlar sayarım, yüregim gamda Hayalin düşüyor, bak ilk akşamda Sorduğum yıldızlar, seni anlatır Yapraklar kurudu, filiz dallarda Arap saçı umut, gergin kollarda Bak şafak atıyor, güneş yollarda Gördüğüm rüyalar, seni anlatır Yanıyor yüreğim, külün farkında Bu isyanım döner, kader çarkında Anılar dururken, beynin rafında Kördüğüm kollarım, seni anlatır. Necati KEÇELİ |
SENİ SEVMEK Seni seviyorum, Cunku, Her sabah kalktigimda Yasamak için tek neden,sen varsin Fakat seni sevmek için binlerce nedenim var. Seni seviyorum, Cunku, Bu siyah beyaz dunyada tek renk sensin, Bir ressamin fircasindan cikmis gibi. Ama alalade bir renk degil, Gokkusaginin her tonunu gölgede birakan bir renk. Seni seviyorum, Cunku, Bu soguk gunde icimi isitan bir esinti gibisin. Hafiften esiyorsun, Iliklerimi isleyerek. Sonra da kaybolup gidiyorsun, Daha nereden geldigini anlayamadan. Seni seviyorum, Cunku, Seni sevmekten baska bir sey gelmiyor icimden. O kadar dogalki bu duygu Ruhumun derinliklerinde, Sanki dogdugumdan beri var. Sadece ortaya cikmak icin seni bekliyordu. Seni seviyorum, Cunku, Sensiz bir yasami artik dusunemiyorum. Sensiz bu kuru dunyada yasamaktansa, Olumun soguk nefesini opmeyi Bir daha hic seni gormemektense Hayata arkami donmeyi tercih ederim. Seni seviyorum, Cunku, Ne zaman bir ask siiri duysam, Misralardan sen akiyorsun. Ne zaman eski bir sarki gelse kulagima, Gitar telleri arasindan suzulen notalar, Seni getiriyor bana. Seni seviyorum, Cunku, Sen hep benimlesin. Gozumu kapatmam yeterli seni gormem icin. Tatli narin tenini... Seni seviyorum, Cunku, Belki de ilk defa bir kadinin kokusu beni cilgina ceviriyor Icimden Odyseus a turku soyleyen deniz kizlari da Onu ayni kokuyla bastan cikarmaya mi calistilar acaba diyorum. Seni seviyorum, Cunku, Gozlerinin icindeki binlerce yildiz, Gecenin karanligini delip geciyor. Bana bakaraken kendimi yildizlara tepeden bakiyor gibi hissediyorum Seni seviyorum, Cunku, Benligim sana ait. Sen onu burusturup cope de atabilirsin, Kalbine yakin bir yere de koyabilirsin. Tanrim! O kalbine yakin sicak yerde olmak istiyorum. Seni seviyorum, Cunku, Sen sensin. Ama sen beni Ben oldugum icin seviyor musun? Onu kim bilir. Seni seviyorum Cunku, Seni sevmeyi seviyorum. Seni koklamayi seviyorum. Sana dokunmayi seviyorum. Seni seviyorum, Cunku, Saclarin ellerimin arasindan kayip giderken, Dunyadaki cenneti bulmus gibiyim. Bir an elimde tutuyorum o cenneti. Bir an sonra belki de Tamamen ellerimden kayip gitmis olacak. Seni seviyorum, Cunku, Ben hic bir kadin icin siir yazmadim, Bu hep tuhaf gelmisti. Ama simdi Senin icin siir yazmamak tuhaf geliyor. Seni seviyorum, Cunku, Icimde bir umut var. Bu siiri belki basucuna koyarsin. Kimbilir belki yanina da kirmizi bir gul... Seni seviyorum, Cunku, Tanri cicekleri yaratirken Seni de onlarla beraber yaratmis Papatyadan guzel, Zambaktan asil, Manolyadan tatli, Gulden daha guzel kokulu. Seni seviyorum, Cunku, Guzelligine melekler imreniyorlar. Dunyada ise, Olumluler arasinda Galiba bir tek benim gibi bir iki sansli Onu farkedebiliyor. Seni seviyorum, Cunku, Olene kadar Yokolana kadar Seninle olsam, Bu herhalde bir ceza gibi gelir, Daha cok senle olamadigim icin. |
“Aşk evrenseldir” derler. Kavganın ve savaşın Yenilmez kahramanları, Aşkın önünde diz çökerler. Aşk kalem gibidir, lakin Kalemden de, kılıçtan da Üstündür sevgili… Beni hayata döndüren, Sensin sevgili. Beni her an öldüren, Yine sen… Ne kalemle yerdiler Sanatımı, Ne de kılıçla kestiler Yazan ellerimi. Daha keskindi, bana saplanan Öldürmeyen kurşun gibi… ********* Yaşanılası en güzel duygudur ve bir o kadar zorludur AŞK... |
Yorgun Sevdadır Gönüllerin Kalbi kararmış toprakta Nefes alırken Heba olup giden zamana Aldırmadan gülümseyerek Ve Niçin yok olmuş insan Gözyaşı akıtırken Yalnız kalıverdi birden Gülümsemeyi denerken Yatağında Bir ömür sevdalısı Değilim ben Tabi ki Ama Ben Sonsuza koşupta yorulmadan Ve nefes almaktan Yorulmuş bir beynin Yorgunluğuyla düşünürken Kim ve niçinleri Bulmakta zorlanırken Teneffüs etmeye direniyorum Havayı Bu gençliğimde |
İYİKİ VARSIN... Sabah günaydınlarımda sen varsın İçime çektiğim sigaranın dumanında Sen bakınca göremediğim Derinliklerimde yaşattığım Sen her an yanımdasın Yudumlamış olduğum çayın Çayın bile şekerisin Sen benim sahibim her şeyimsin Geçmiş olduğum yollardasın Görmüş olduğum denizlerde,dağlardasın Sen yüreğimde! Ta buradasın Akşamları iyi akşamlarımda Geceleri rüyamdasın Sen iyi ki varsın. Sen canımda cansın |
| Saat: 20:50 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık