![]() |
Dur demelerim fayda etmeyecek bu kez bu kez dinlemeyeceksin gideceksin senden tek istediğim hani olur da aklına gelirsem eğer gülümsemen yüzünde gülümseme olarak kalmak istiyorum gitme demeler yetmeyecek biliyorum desem de gideceksin yalvarsam da gelmezsin senden istediğim şarkımız çalarsa , işitirsen bir yerlerde; durup dinlemen öylece dinlemen ve sadece geçirdiğimiz güzel günleri düşünmen bu gidişin gidiş değil bu bakışın hayır değil bu öpüşün mevsimi değil bu bilmeler faydamı sanki avutmuyor hiçbir şey artık sende anla dindirmiyor yaramı susturmuyor beni durdurmuyor hiç belki gözyaşı dökmüyorum ama içimdeki haylaz durmuyor daha hızlı çarpar oldu daha bir özler oldu seni gitme demeyeceğim desem de gideceksin atsam kendimi düştüğüm zifiri karanlıktır sadece tutsam ellerini çatlamış derilerdir öpsem dudaklarını yitip de gidişlerimizdir baksam gözlerine donuk iki renktir bitti işte son çırpınışlarımızdı belki yenik düştük zamana bizde yenildik aşka |
Gitme.. Baba gitme Ben henüz küçük bir kızım Küçük bir bedenim Korunmaya muhtaç Ben bir nazım, ben yeni çiçek Gidersen öcülerden kızını kim bekleyecek Baba gitme Söz veriyorum artık tırnaklarımı yemeyeceğim Söz veriyorum dişlerimi fırçalamadan yatmayacağım Seni ilk farkettiğimde bir kokuydun |
Islak gözlerine hasret kaldım kalalı Benimde gözlerim ıslandı. Sana ağlamaktan, Seni ağlamaktan, Sana yanmaktan ıslandı. Rayları olmayan köyümün Tren istasyonunda tek başıma seni beklemekten ıslandı. Hayalimden geçen her trenin arkasından Çabuk geri dönsün diye su dökmekten ıslandı. Benim gözlerim sana, yüreğim gözlerine ıslandı. http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
SAKIN AŞIK OLMAYakında girersin gençlik çağına, Sakın aşık olma kimseye yavrum. Huri bile olsa düşme ağına, Sakın aşık olma kimseye yavrum. Her şeyden evvela düşün yarını, Kuru sevgi doyurur mu karını? Vakit geç olmadan ver kararını, Sakın aşık olma kimseye yavrum. Kulak asma sevgi dolu sözlere, Eskiden var mıydı aşk, meşk vesaire? Tez elden bir iş bul, al birde daire, Sakın aşık olma kimseye yavrum. Çekti gitti diye eyleme telaş, Boşuna gözünden damlamasın yaş. Geçicidir selvi boy ve kara kaş, Sakın aşık olma kimseye yavrum. Bir gün göremezsen canını sıkma, Yolda karşılaşsan o yana bakma. Sil at hayalini, rüyana sokma, Sakın aşık olma kimseye yavrum. Bu insanoğlunu çok iyi tanı, Üç günlük dünyada sürdür sefanı. Aşk ile, sevdayla yorma kafanı, Sakın aşık olma kimseye yavrum. Sen seversin, seni koyup da gider, Ardında bırakır acı ve keder. Sonunda olursun VEDAT’tan beter, Sakın aşık olma kimseye yavrum. |
ve şimdi susmak vaktidir.. suskunluğa bir yolculuk…bir kavga seslerle.. suskunluk…. vaveylayı koparıp artık susmak… çünkü suskunluk anlatır aşkımı…. aşkım suskunluktur..konuşmak artık bir şey ifade etmiyorsa… artık sesin önemsiz kalıyorsa ve artık seni suskunluk anlıyorsa …. paylaş suskunluğunu gecelerde.. geceler ki.. suskunluk şahidi.. geceler ki.. aşk şahidi..hangi şehir gürültüsü aşkı sunar yüreklere.. içten içe çektiğin sızıyı hangi gündüz ile paylaşabilirsin.. yürek kavgalarını nasıl anlatırsın gün aydınlığında.. ben biliyorum.. gecelerin bana bıraktıklarını.. kayboluşların hangi gecelerde yaşandığını… ve suskunluğun nerede olduğunu… ve kalbimin aşk durağında son durak artık.. kalbim suskunluğu buldu.. köprülerde kanayan ayaklarımı artık hissetmiyorum.. kalbime giden yol artık gecelerden geçiyor.. sana geceleri daha çok yaklaşıyorum… gürültülü aydınlıklara inat artık geceler seninle buluşma noktam.. artık benim olan geceler ve benden giden aydınlıklar var… varlığımın yeri artık seninle buluşma noktam.. Geceler… Artık susuyorum……. çünkü aşkım sessiz gecelerde seninle artık.. Susuyorum…… Çünkü aşk susmaktır…. |
Sen Yokken Biraz Daha Ölüyorum Ben Sen yokken biraz daha ölüyorum ben Gönlüm sonbahar, yaprak yaprak dökülüyor Her mevsim kış, hergünüm gece Sonu yok yolların, yarını yok saatlerin Ve ben biraz daha ölüyorum sensizliğin ortasında Kokusu yok çiçeklerin, gök kuşağının rengi yok Ateşi yok sevmelerin, sigaramın dumanı yok Gözlerin her yerde, ne yana baksam gözlerin Ve ben biraz daha ölüyorum gözlerinin ortasında Alevi yok yangınların, suyu olmadığı gibi yağmurun Denizin mavisi yok, tıpkı gözlerin gibi Gözlerin her yerde, ne yana baksam gözlerin Ve ben biraz daha ölüyorum sensizliğin ortasında Dostu yok gecelerin, geceler çok uzun Geceler bir ömür, ömür dediğin bir tutam ümit Ümidi yok yarınların, Tıpkı senin yokluğun gibi Ve ben biraz daha sana hasret Hasret bir ip boğazıma düğümlenmiş Düğümler her tarafımda, bütün yollar kör düğüm Ve ben biraz daha ölüyorum sensizliğin ortasında Yalnızlığını ben yazarım şiirlerin, ayrılığını ben Karamsarlıkları hep senden Hayalinle süslenen bu şehir Ve ben ölüyorum bu şehirde sensizlik ortasında MaviKalem Adem Canpolat |
Beraber ağlayalım mı? Sen hıçkır ben gözyaşı olayım Sonra beni elinle yüzünden al Dudağına kadar inmeme izin verme. Beraber ağlayalım mı? Sen hüzün ol ben üzüleyim seninle Sonra tam beni ele geçireceğin anda Yüzün gelsin aklıma, sonra da bir gülümseme. Beraber ağlayalım mı? Sen yara ol ben kan olup akayım Sonra canın acıdığı zaman derin nefes al Ben durayım, ağlamanın sebebini sorayım. Benimle ağlar mısın? Gözlerim doldu ama bu yaşlar bana fazla Sonra yaşamam ki ben sen olmazsan dünyamda Benimle ağlar mısın, ilk ve son kez yanımda... |
Kaldırımlar I Sokaktayım, kimsesiz bir sokak ortasında, Yürüyorum, arkama bakmadan yürüyorum. Yolumun karanlığa saplanan noktasında, Sanki beni bekleyen bir hayal görüyorum. Kara gökler kül rengi bulutlarla kapanık. Evlerin bacasını kolluyor yıldırımlar. İn-cin uykuda, yalnız iki yoldaş uyanık. Biri benim, biri de serseri kaldırımlar. İçimde damla damla bir korku birikiyor, Sanıyorum her sokak başını kesmiş devler, Üstüme camlarını hep simsiyah dikiyor. Gözüne mil çekilmiş bir ama gibi evler. Kaldırımlar, çilekeş yalnızların annesi, Kaldırımlar, içimde yaşamış bir insandır. Kaldırımlar, duyulur ses kesilince sesi, Kaldırımlar, içimde kıvrılan bir lisandır. Bana düşmez can vermek yumuşak bir kucakta, Ben bu kaldırımların emzirdiği çocuğum... Aman sabah olmasın bu karanlık sokakta, Bu karanlık sokakta bitmesin yolculuğum. Ben gideyim yol gitsin, ben gideyim yol gitsin, İki yanımdan aksın bir sel gibi fenerler... Tak tak ayaksesimi aç köpekler işitsin. Yolumun zafer takı gölgeden taş kemerler. Ne sabahı göreyim, ne sabah görüneyim! Gündüzler size kalsın verin karanlıkları. Islak bir yorgan gibi sımsıkı bürüneyim. Örtün üstüme örtün, serin karanlıkları. Uzanıverse gövdem taşlara boydan boya, Alsa buz gibi taşlar alnımdan bu ateşi. Dalıp sokaklar kadar esrarlı bir uykuya. Ölse kaldırımların kara sevdalı eşi. |
Emeği Geçen herkese bir MSX üyesi olarak teşekkür ediyorŞiirler Çok Güzel Katkılarızın devamını diliyorum..ve |
Gül Sultan Koştum ardından gerçek bilip masalı Bilmeliydim, ben bir garip, sen ise şah kızı Bir gün gülmedi ki bana çoban yıldızı Sen bana gelip de can olasın Gül Sultan Açmadım, açamadım bahar mevsimi görüp de Murad alamadım her güzele gönül vermekle Yolun sonunu buldum divanına gelmekle Yıkıldım önünde, tut ellerimden Gül Sultan Aşkın çölünde dolaşırken, sen vaham idin Ben yanar iken nar olup, sen halimi bilmedin Ya sevdin benim gibi, ya da sever gibiydin Ben ise her haline razı idim Gül Sultan Senin için Kafdağının ardındaydı cismim Rüzgarlardan kokunu çalmasını isterdim Hayal değil, şimdi ellerinde ellerim Hayaller yalancı, seni anlatamamışlar Gül Sultan Şimdi şu yılgın, tükenmiş halime bakıp da Sanma usandım ardından koşmaktan İnan hayalinin mili çekili gözlerinin ferinde Gönül sarayımın tek sahibisin Gül Sultan |
| Saat: 18:25 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık