![]() |
Atakule Mizmizlanirken çocuk başkent büyümesine aç midesi ve hastalikli bünyesiyle, indi kafasinin orta yerine bir şarap şişesi. Ardindan, daha kabuk baglamamişken yarasi, Çankaya dolaylarinda ulu bir mantar göründü. Boyu pek uzun sayilmazdi amma Samanpazarina degin uzanan gölgesiyle övündü. |
Sensizliğin İlk Sabahı Bu sabah hüzünlüyüm, dokunsalar ağlarım.. Kalbim acılarla dolu, yokluğunun ilk sabahında.. Unutmuşum saatleri, zamanlar durmuş senin için.. Gidişine sabahlar bile isyan etti.... Sensiz güneşler bile doğmuyor, gözlerimde.. Zaman acımasız, zaman hain.... Bir sözünle güneşler batırmışsın, sabahlarımda.. Atmış gitmişsin beni bir köşeye.. Yokluğun bana doyar, ben yokluğuna susamışım.. Aklıma geldiğinde yudum yudum tükenirim.. Yokluğunun ilk sabahında... Bir gün gelir bende çekip giderim sevginden.. Ama ozamana kadar bin kere ölürüm.. Bin kere dar ağacına asarım duygularımı.. Ama yinede fayda vermez, isyan ederim kaderime.. Dudaklarım boykot etmiş adını , zamansız.. Matemini dalga dalga yazarım gecelerime.. Gözlerim seni ağlar, ellerim seni yazar.. Ben çeker giderim hayatından, sen kalırsın o şehirde.. O şehirde insanlar çabuk unutulur, çabuk biter sevgiler.. İçeceğim yokluğuna , bu gece nöbet nöbet.. Lanet olsun bu karşılıksız sevdalarıma.. Lanet olsun beni hiç sevmemişliğine.... Benim olmayacağını bilerek yazacağım.. Ve benim hiç olmadığına içeceğim.. Vaad edeceğim bir şey yok sana benden başka.. Ama sen beni anlamadın istemedin asla... Uzaklarda ışık var ama senin ışığına benzemez.. Öyle bir ateş yaktın ki bende yazmakla bitmez.. Sen beni aramazsın, özlemezsin biliyorum.. Ben seni esen yellerden bile soruyorum... Öyle bir şarkı olsa ki seni anlatmasa.. Öyle bir şiir olsa ki seni yazmasa.. Öyle bir gün olsa ki senle doğmasa.. Çeylan gözlüm, yokluğunun ilk sabahında.. Sana hasretim sarılmasa.. Fikret Malkoç |
? sen benim bebeğim, sevgilim, aşkım sen benim umudum, hayallerim, amacım sen benim kızım, herşeyim, yaşamım ben seninle varım seninle yok olacağım... |
Yıldızlar Gökyüzüne asılmış, İnci taneleri gibi, Parlar gökte yıldızlar. Gecemize renk katarlar. Çağına damga vuran, Düşünürler,şairler,bilim adamları, Yıldız gibi parladılar. Yıldız gibi kaydılar. Tarihin akışını değiştiren, Yıldızlar yaşadı geçmişte. Hepsi de görevlerini tamamlayıp, Göçtüler birer,birer. Yıldızlar yanar,söner, Zaman durmadan akar. Yıldızlar kayar,gökyüzünde, Yıldızlar yaşar,içimizde. Yıldızlar var evrende, Henüz keşfedilemeyen. Yıldızlar var içimizde. Keşfedilmeyi bekleyen. Kemal Tekir |
Özlüyorum seni. Gücüm yetmiyor unutmaya Özlüyorum elini tutmayi sesini duymayi Boynuna sarilip omuzunda aglamayi Nedensiz sevinçleri Hasret dolu sevgi dolu simsicak düslerimi Özlüyorum Gücüm yetmiyor unutmaya Seni aramazsam unuturum sanmistim Girmez sanmistim hayalin beynime Geceleri düslerimde Gündüz baktigim heryerde seni Özlüyorum.. Renkler gitmenle soldu Kirmizi kirmiziligini unuttu Mavi maviliginin farkinda degil Beyaz yanliz sen giydiginde güzelligini haykiriyormus Özlüyorum Bu özlem bu bekleyis hiç bitmiyecek Ruhumda sana açan eflatun renkli çiçekler solmayacak Olmasanda sensiz sensizligi yasatacagim Sensiz seninle olmayi basaracagim Sonun yaklastigini hissettigim gün Beyaz,bembeyaz mendilimi sallayarak Sensiz yasamin kahrediciligine veda ederek Seninle sonsuzluga kavusacagim. |
Umudum yasayacak umutla yillar gecsede ömrümden bu sevgi gitmeyecek icimden rüzgarlar alsada kokunu unutamam seni, ecel gelmeden bir oglum olursa eger adini verecegim ona her an yavrum deyince sen geleceksin aklima o an gözlerimden iki damla akacak yüregimi parcalayak cigerimi daglayacak bir damla daha kan dökülecek kalbimi ezip gececek yavrumun adi umut olacak cünkü o benim umudum ben umutlarimi kaybettim ama... o asla kaybetmeyecek bu sevgide yalanmis zincir gibi boynuma dolanmis ben tükendim ama umudum yasayacak umutla... Kardelen Gülcemal |
Güzeldi Bilmesen de güzeldi Anı biriktirdim durmadan Düşler yetiştirdim bahçemde Gökten yıldızları topladım bir bir Bulutlardan yağmur çaldım kendime Bilmesen de güzeldi Güzeldi işte. |
*Yağmur* Gecenin bir yarısı mesken etmişim kendime Karanlık sokakları Yağmurda öylesine inat etmis ki gözlerimle Coşturuyor toprakları Sensizliğin özlemini iliklerime kadar yaşarken Gölgen süslüyor heryanı Birde ufkun kızıllığı renk katıyor ya görüntüne Yanıyor kaldırımlar Öyle şahanesin ki alıyorsun sonsuzluğa Katıyorsun ruhuna Öyle yanıyor ki gözlerim yakıyorsun beni Her yağmur damlasında Hazan Sultan Ayten |
uzak düştüm / söyleyin ona dost kapısını açmasın yine de uyurken kalbi ruhuna batmasın…/ geç sevdaya hevesli mavi denize döker sonunda kederi bir adı da şeytan kadın yar doğurur yaralarından beş yaşına sığınan kırk yıl her gün başka mevsim yaratır bir adam sevilir kuzeyde güneyde kuşlar sevinir dostluğa çekilir halaylar gülümsemez ilk sakalını annesi okşamayan çocuklar… -ölmeyecek miyiz bugün de bir hüzün dağıdır büyür rahmimde doğurduğum kadar acır -aşksızlık da ne… sabah yıldızı kervanında yokluğum olsun ben kaç yağmura güneş döktüm belki uzak hatıralarına yakın bir yolcuydum belki de yakınına uzak düştüm... |
Gizlice Seviyorum Seni Gizlice seviyorum seni Kimse bilmesin,duymasın Yüreğimde saklıyorum seni Sen bile bilmiyorsun. Yüreğim yansada alevler içinde Ağlasamda seni her düşündüğümde Kaybolsam bile kadehler içinde Ben seni gizlice seviyorum. Açıklarda bir gemiye benziyorum Binlerce balığın benden haberi yok Denizlerin içinde kayboluyorum Denizin bile benden haberi yok. Gizlice seviyorum seni Tarifi imkansız duygular içinde Sen gözlerimin içinde,her baktığım yerde Ben gizlice seviyorum seni. Yolum hep çıkmazlarda Hikayem yalan kitaplarda Sürgün gibi diyarlarda Hep gizli kalacaksın yüreğimin köşesinde Ve bir gün gelip ben ölürsem Kendini bulacaksın benim kalbimde. |
| Saat: 19:40 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık