![]() |
kırgın ezgiler kuşağında bir kaval sesiyim 'nenen ölsün sarı gelin' diyor dağların adamı dudaklarından ırmaklar akıyor, güneş yanığı yüzünde hüzün çağlıyor, dertleniyorum kekik kokulu bir gecenin yatağına uzandım, dilimde susuz bir titreyiş, ıslatmanı bekliyorum kapamasın gözlerini şimal yıldızı, utanmıyorum yüreğimin çıplaklığından bu bedende nice ayrılıklar erittim, nicesini ellerimle besledim şimdi vaktidir dellenmiş kavuşmaların, kadınlığımı dolaptan çıkarttım, giyiniyorum gururuna yenik düşmüş bir bulutun göz yaşlarıdır avuçlarımdan akan parmakları nasır tutmasın sevginin gel..! Ey ayazın doruklarında siper almış sürgünüm bir su damlasıyım gurbet ellerde, damlıyorum bir sazın tellerinde okşanan sızıyım 'değmen benim gamlı yaslı gönlüme' diyor dağların adamı ellerinden notalar kayıyor, gece yanığı teninde sevda bileniyor, hissediyorum tütsü kokulu bir gecenin omzuna yaslandım dudaklarımda dilsiz bir huzur, öpmeni bekliyorum http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
Sana döktüğüm göz yasları ıcın hayat affeder mı benı? Senın için hıce saydıgım yasam bagıslar mı benı? Sensizlikten ısyan ettıgım kader affeder mi beni? Senın ıcın kırdıgım ınsanlar bagıslar mı benı? Herseyı bırakıp sana ınandıgım için? Butun duzenlerı yıkıp sana geldıgım ıcın? Duzen affeder mi beni? Söle ey Sevgili Söyle.. Senın kollarına almadıgın bu bedeni Şimdilerde Ölüm Kollarına Alır mı Beni? |
Duygunun utancını taşır bu omuzlar Kendimi atarım göklerin üzerinden Sitemlerim kuşlarla sana ulaşır Her sokak başında yine o yalnızlar Pelikan kanadında güneşi severim Yüreğim yufka olur karşında Kendimi bir gülüşe veririm Her anı sen diye içime çekerim Donan bakışlarında teselli ararım Pişmanlık ateşinden fayda beklerim Apansız bıçak saplanır en mahrem duygulara Ben yaramı senin ile sararım Düşünmem gelecek sabahı, aslıma dönerim Göl pırıltılarında yaşarım hasreti Bir yudum sevdaya dünya değişir Sessiz adımlarla çeker giderim. |
Ayrılığın en acısı yalnız olmaktan bıktım yalan davranışlarla karşılaşmaktan sevgisiz sözler duymaktan hele seninle olupta sensiz kalmaktan katlanamayacak kadar çok sıkıldım ayrılıkların en acısını tattım senden ayrılmakla inan yıkıldım sesine, kokuna, varlığına yalnızlığı bana unutturuşuna seninle mutluluk dolu kahkahalara çaresizce bağlandım beynimi susturmak için çırpındım bu bir kuraldı katlanmalıydım ama beynim anlamadı sensizliğe isyandaydı bedenim birkaç gün değil sürekli mutlu olmalıydı sonunda yazılarıma sığındım arkadaşım, sırdaşım her zaman gerçek seven yoldaşım güzel gözlüm, tatlı dillim yalansız konuşan, dolansız davranan sadece sensin benim iyiliğimi arzulayan eyyy güzel insan hakkını inan ne gözyaşlarımla ne canımla ne dünya malıyla ödeyemem benim biricik fedakâr melek annem evet anneciğim sanaydı bu şiirim seni çok seviyor bebeğin... (24 04 1996) Aslı Demirel |
Yar Kalbim beynimi esir etmişken ruhumda Yalnızlığımı seçmiştim tüm evetlerimle Tarihe gizlenen her kapıyı karanlığa açmıştım Adını, cismini bilmediğim yokluklar şehrinin yolcusuydum artık Gözlerimden tükenişin tohumlarını serpmiştim yanaklarıma Somurtkan bir yüzle gülümsüyordum bu kentin insalarına Cellâdıma kendim emanet etmiştim öz pençelerimi Sonra bir damla kan ile sildim günahkâr ellerini Varımı yokluğa satıp terk ettim bu necis bedeni Dergâhından kovulan derviş gibi kovuldum tüm insanların kalbinden Bense yağan her yağmur damlasıyla kustum nefretimi yeryüzüne Mahlûkattan böylesine uzaklaşmam Belki bir çöl çağrısı, belki bir Leyla belki de bir şirindi Ama ben yinede beddua tarlasının dua mahsulünü sana biçtim sana sundum Ey! Kırgın düşlerimin yorgun ülkesi bivefa yar. |
Mahzen Şarap açtık Bir gece Muhabbete Bilmem ... kaç yıllık Kendi yetmedi Yaşı da Gelecektik ... Geçmişe daldık |
Yalan Aşklar Yalan sevgiler gördüm İhanetler. Sahte sözler, Acılar gördüm Sevgi adına…. Leyla ile Mecnun görse, Kahrından bir kez daha ölürdü. Sevgi, her şey gibi kolay tüketildi Bu yüzyılda… Boşuna bu aşk şarkıları Yalan, bu kadar aşk adına Yazılan şiirler, Yalan aşklar Yalan hayatlar Yalandan yaşamaya mahkûm olmuşuz Suçumuz sahte kişiliklerimiz… |
Biliyorum, Uzun oldu ayrılığın dokunuşu, Klavye köreltisi zamanlar, Baskın gecelerin yorgunluğu, Kara mizah salgını, Tedavülden kalkmanın suçluluğu, Sardı yürekteki yangını, Biliyorum, Yasak savdıran kanunsuzluğu, Haziran tebessümüne düşen, Sesi kısılan martıların yokluğu, Kayaların sabırsızlığı gökyüzünden, Kanadıkça kanayan bir yara gibi, Acı çektiren uykusuzluğu, Çekiyorum ağlardan sabaha karşı, Kalan, Gravür ve telkin, Abartısında zargana, Kendimde dışlanan yolculuğu, Götüren bedenimden, Yaprak döktüren zamana, Sürgün bıraktıran belleğim, Son kez olsun unutkanlığına, Ve uzayan yolların umutsuzluğu, Bırakılmışlığım dudaklarına, Biliyorum, Konuş desen de, Artık dinlenmeliyim, Ben, Hüzünde eskiyen bir geceyim... http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
Yıllardır özlemini çekiyorsam sevdaların Ve yıllardır kaybediyorsam umutlarımı Tutunduğum her dal kuruyorsa.. Yaşamaya bile kahrediyorsam.. Çektiğim kahırlarda sen varsın.. Sürükleniyorsam rüzgarların önünde yaprak misali.. Yuvarlanıyorsam hep çakıl taşları gibi.. Kavuşamıyorsam bir türlü denizlere.. İçimde kabarıyorsa azgın sular.. Taştığım nehirlerde sen varsın.. |
Yalan Beni aldattığını sanma sakın Hep kendini aldatırsın yalan Bilir misin? Hep dersin ki.. Anan yalan Baban yalan Bu gök kubbe Bu deniz Cam kasvet dünyamız Yalan dostlarımız Bazen doğru da söylersin Bak bu da kuyruklu yıldız Kayıp giden Kuyruklu bir yalan yalnız Öyle ölü gibi durma yalan Sen açmış gül olsan Sana koklamak için bile Yaklaşamam... |
| Saat: 07:31 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık